[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 44068124
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38

Biztonság politikai fórum


[BIZTPOL] A nagy sakktábla

haubagoi
haubagoi

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by haubagoi 2018-03-17, 20:49

@azaz írta:Paul Craig Roberts: Oroszország fel fog ébredni?
https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/14/will-russia-wake/
Az oroszok nehezen értik meg nyugati ellenségüket, vagy értik, hogy Oroszországnak van egy olyan ellensége, amely Oroszország megsemmisítésére törekszik.
Megtörtént Oroszországgal az nagyon furcsa dolog, hogy az Egyesült Királyság, egy katonailag nem jelentős ország, amelyet Oroszország pár percen belül örökre elpusztíthatna, hamis vádakat fogalmazott meg az orosz kormány ellen. Nyilvánosságra hozta ezeket a vádakat, de nyilvánosan semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatott, az ENSZ-ben nem támogatta a vizsgálatot, ultimátumot adott Oroszországnak, orosz diplomatákat utasított ki, és orosz eszközöket zárolt, puszta állítások alapján, úgy, hogy elutasította a bizonyítékok bemutatását és bármilyen együttműködést Oroszországgal, ahogy azt a jog előírja, a vádak kivizsgálása során.
Az oroszok, mindkét kormány, a média, az agymosott amerikai propaganda és a Washington által finanszírozott NGO-k, amelyeknek az orosz kormány lehetővé teszi, hogy saját magával szemben működjön Oroszországban, úgy tűnik, azt gondolják, hogy az Oroszország elleni számos vád és fenyegetés olyan vétek, amelyet a bizonyítékok és a jog alkalmazásával lehet orvosolni. Nyilvánvaló, hogy ezekben az években az oroszok még mindig nem értik, hogy Washingtonnak és a vazallusainak nem érdeke a tény és a jog.
Az ENSZ-ben az orosz nagykövet, az Egyesült Királyság miniszterelnöke által előadott bizonyítatlan vád miatt, hogy az orosz kormány egy katonai minőségű ideggázt használt, hogy megpróbáljon két embert megölni egy angol parkban, végigjárta a jogi okokat, beleértve az Oroszországgal való együttműködés követelményét a bizonyítékok vizsgálatában, annak megállapítására, hogy az Egyesült Királyság vádja megsértette a törvényt, és nem támogatja semmilyen bizonyíték.
Miért gondolják az oroszok, hogy a brit kormány aggódik a jog vagy a bizonyítékok miatt? Az oroszok olyanok, mint ez agymosott a Nyugat?
Tony Blair brit kormánya együttműködött a George W. Bush-rezsimmel abban a hazugságban, hogy Saddam Husszein Irakban "tömegpusztító fegyverekkel" rendelkezik. Ennek a hazugságnak az alapján megtámadta és elpusztította Irakot, és 15 év múlva elhagyta az országot, káoszt hagyva maga mögött.
A brit kormány is támogatta a líbiai Kadhafi elleni hazugságot, és részt vett a líbiai kormány megdöntésében. A brit kormány támogatta azt a hazugságot is, hogy Irán atomfegyverkezési programot folytat. Soha nem volt bizonyíték, de a bizonyítékok nem voltak érdekesek. A napirend mozgott, és a napirend független volt a bizonyítékoktól.
Annak ellenére, hogy a brit parlament megszüntette a brit részvételt Obama tervezett szíriai inváziójában, a jelenlegi brit kormány támogatja azt a hazugságot, hogy Assad vegyi fegyvereket használ "saját népével szemben".
Mostanra azt gondolnánk, hogy az oroszok, a kormány, a média és a közvélemény megértik, hogy az egész Nyugat képes hazudni. A hazugságok célja, hogy démonizálják Oroszországot, és Oroszországot állítsák be katonai támadóként.
De valahogy az oroszok nem kapják meg az üzenetet. Az oroszok úgy vélik, hogy mindez egyfajta tévedés, amit a tények és a jogi folyamatok, és a diplomácia tisztázhat. "Kérlek, csak figyelj rám, tisztázzuk az összes tévhitet!" Mintha a Nyugatot ez érdekelné. Washington "a tévhiteket" akarja. Ezért hozza létre ezeket Washington.
Az oroszok képtelensége, hogy megértsék a nyugatot, amelyhez ostobán csatlakozni szeretnének, az az oka, hogy a 3. világháború egyre közelebb van.
Mi lenne, ha a jog és az azt szabályozó törvény megismétlése helyett az orosz ENSZ nagykövete egyszerűen azt mondta volna: "Ha az Egyesült Királyság létezik holnap, az teljes mértékben az orosz kormány türelmének köszönhető. "
A jogra figyelemmel, amelyet minden nyugati ország elismer, az orosz ENSZ-nagykövet megengedte Washington francia és más európai bábállamainak, hogy azt mondják, hogy a bizonyítékok hiánya ellenére is támogatták a brit vádakat Oroszország ellen. Talán az oroszok észrevették, hogy egyik ilyen európai kormány sem követel semmilyen bizonyítékot arra, hogy Oroszország a felelős. Ehhez a vád is elég volt.
A kivételes, nélkülözhetetlen Nyugat Világ, amelyet Washington vezet, ez a vád az egyedülálló bizonyíték azt orosz hamisításra. Amikor a brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn megkérdezte May miniszterelnököt, hogy milyen valódi bizonyítéka van arra, hogy Oroszország megpróbálta megölni a volt brit kettős ügynököt, Corbynak nemcsak a korrupt konzervatívok, hanem a Munkáspárt tagjai is kiabálva a fejét követelték.
Mennyi további bizonyítékra van szükség Oroszország számára, hogy a tények nem fontosak a Nyugatnak?
Oroszország fel fog ébredni? Vagy az az elkeseredett vágya, hogy a Nyugat részévé váljon, hagyja az oroszokat felkészületlenül a washingtoni nukleáris támadással szemben?
Mi lenne, ha az orosz kormány egyszerűen megmondaná Washingtonnak: "Ha te vagy a terrorista zsoldosok támadnak a szíriai erők ellen, megszüntetjük a jelenlétedet a Közel-Keleten, és Izraelben is." Ez az, amit Oroszország előránthat a kalapjából. Mit tennének a britek és a washingtoniak, mint hogy becsinálnak? Nyilvánvalóan, ha megkapnák az üzenetet, eldöntenék, hogy a béke jobb ötlet.
Az orosz kormány egyszerűen nem érti, hogy Washington úgy gondolja, hogy a diplomácia, a jog, a tények és a bizonyítékok iránti orosz igények a szélsőséges gyengeség és a bizalomhiány jele. Washingtonnak és a bábállamainak nincs szükségük semmilyen tényre. Napirenden vannak . Ha az oroszok tényekre hivatkoznak, ezzel a gyengeségüket mutatják.
Az orosz gyengeség ilyen megjelenése ösztönzi Washington agresszióját. Vajon Oroszország kívánsága, hogy a Nyugat részévé váljon, meghaladja a nemzeti túlélés iránti vágyukat?


Nyugi. A következő a helyzet. Az Egyesült Királyság ugye Brexitel. Ez azt jelenti, hogy megjelenik a világ geopolitikai színpadán mint önálló szereplő. Az Egyesült Királyság önálló megjelenése az USA-ra is veszélyes, mert az északi skandináv országok és Kanada vezetője lehet - ez pedig a hamarosan meginduló északi-sarki versengésnél előnyt jelent majd a sarki területek felosztásánál vagy megosztásánál. Az Egyesült Királyság ezen a téren az USA-nak kemény riválisa, mert az USA csak Alaszkánál határos az Északi-sarkkal, amiből az következik, hogy ha a sarki lelőhelyeket a határos határszakasz hosszában osztják meg egymás között (Oroszország, északi országok, USA), akkor az USA-nak csak igen csekélyke rész fog jutni. Az Egyesült Királyságnál nem ez a helyzet. Ha az EK eléri, hogy Dánia, Svédország, Finnország is kilépjenek az EU-ból, akkor London őket egy Északi Szövetségbe tömörítheti, Norvégiával és Kanadával együtt, és ekkor London fogja birtokolni az Északi-sarkkal határos határszakasz másik felét (Dánia ugye Grönland miatt érdekes...). Az első felét birtokló Oroszországgal pedig megegyezhet, mondjuk 50%-50% alapon, mégpedig háború nélkül. Ehhez viszont az szükséges, hogy az Egyesült Királyságnál fel se merülhessen annak a gyanúja, hogy esetleg összejátszásra törekedne Oroszországgal. Nos, erre szolgál a mostani kémgyilkosságos botrány. Az pedig, hogy az angolok mindezt csak ködhintésre használják, és nem gondolják komolyan az oroszok elleni valódi fenyegetést, onnan látszik, hogy Stoltenberg már felajánlotta volna a NATO 5. cikkelyének alkalmazását, de London nem kívánt élni vele. Minderről pedig természetesen Oroszország is tud (nem is olyan régen pl. angol elit iskolások, diákok voltak Putyinnál látogatóban), ezért Oroszország sem kívánja megsemmisíteni az Egyesült Királyságot. Oroszország nagyon-de-nagyon sokat fog nyerni egy EU-tól különálló, és önálló geopolitikával kavaró Egyesült Királysággal. Bolondok volnának elpusztítani.
Zolkas
Zolkas

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas 2018-03-17, 21:45

mi közük már a hoz hogy mivel/hol szórják/ szarják szét a drága cuccokat, nem mindegy nekik majd vesznek ujjat.
avatar
azaz

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by azaz 2018-03-18, 17:17

Üdv barátaim!
Zolkas
Azt a pillanatot nem fogod megélni, amikor az oroszok azt mondják, hogy oldjátok meg nélkülünk, és elzárják az energia csapokat. Az EU hamarabb fogja megtenni ezt a lépést, hiszen a „vegyi fegyver támadás” után nagyon közel kerültünk egy teljes blokádhoz Oroszország ellen. Az Északi Áramlat 2 lehet, hogy a füstbe megy. Csak a németek akarják, csak nekik üzlet. A franciák és a többiek mosolyogva lépnének ki a szerződésből, az angolok örömükben a kezüket dörzsölik.. A balti államok, Lengyelország alig egy hete voltak Washingtonban, és kikeltek az orosz energiafüggőség ellen. Az USA (még Tillerson) vadul helyeselt, nekik az LNG az üzlet. Megjegyzem, tiszta őrület, hogy európai államok ideológiai alapon inkább drágábban vesznek gázt, csak ne az oroszokat gazdagítsák…Az amerikai LNG most is drágább, de ki merné azt mondani, hogy később nem kerül sokkal többe?
vcsab81 köszönöm az elismerést, hidd el, csak a szándékom díjazható.
A cikkel egyébként nem teljesen értek egyet, ez egy nagyon érdekes amerikai nézőpont. Szerintem Oroszország remekül játszik a diplomáciában, a jogra való hivatkozás nem a gyengeség, hanem a magabiztosság jele. Oroszország saját kottából játszik, mégpedig amerikai kottából, mert azt feltehetően több variációban kielemezték. A diplomácia kapcsán pedig eszembe jut Stone-Kuznick könyve, az „Amerika elhallgatott történelme, ahol úgy fogalmaztak, hogy a kultúra a politikára is hatással van, így az amerikaiak pókereznek, az oroszok sakkoznak. Hát, szerintem az oroszok remekül sakkoznak.
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-19, 13:45

Kína felveszi a kesztyűt és hajlandó belemenni egy kereskedelmi háborúba. Trump „Amerika Mindenekelőtt” politikája egyre inkább azt jelenti, hogy a nem angolszász szövetségesekkel sem bánnak már kesztyűs kézzel. A transzatlanti viszony egy mélyebb válság felé sodródik, mint amit megélt a 2003-as iraki invázió idején.
Kína kemény válaszlépéseket helyezett kilátásba az amerikai büntetővámok bejelentése után. A kommunista párt szócsövének tekintett Global Times vezércikke világossá teszi, hogy Peking nem retten vissza egy kereskedelmi háborútól. Trump követelése, hogy Kína csökkentse 100 millárd dollárral a kereskedelmi többletét, Peking részéről kemény elutasításra talál.
A világ első számú politikai vezetőjének visszafogott intellektusú kirohanása csak még nyilvánvalóbbá teszi a transzatlanti válságot. Holott az már rendkívül széles frontot ölel föl: a klímapolitikában, az iráni atomalku ügyében, a multilateralizmus témakörében, avagy Jeruzsálem státuszában a parázs már hónapok óta izzik és bármikor belobbanhat.
Mivel a büntetővámokat Trump amerikai „nemzetbiztonsági kérdésként” tálalta, az EU Bizottság kereskedelmi biztosa egyenesen rákérdezett egy interjúban: „az európaiak most szövetségesek, vagy veszélyforrások az amerikai nemzetbiztonságra nézve?”
Mindennek tetejébe a múlt héten az amerikai elnök egy twitter-üzenettel kirúgta külügyminiszterét, és helyére a keresztény fundamentalista Mike Pompeo-t nevezte ki, akinek a politikai karrierjét a hírhedt Koch-testvérek finanszírozzák. Pompeo tavaly októberben azzal hetvenkedett, hogy az ő vezetése alatt a CIA „egy sokkal gonoszabb ügynökség lesz”. Nos tehát, a jelek szerint a transzatlanti viszony egy mélyebb válság felé sodródik, mint amit megélt a 2003-as iraki invázió idején.
https://privatbankar.hu/makro/angolszaszok-a-vilag-ellen-alakulnak-a-frontok-a-kereskedelmi-haboruban-317089
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2018-03-19, 13:57

Üdv Mindenkinek!

Úgy látom, az elmúlt pár napban kicsit elevenebb lett itt a fórum, ami nem egy hátrány. Megosztanék néhány cikket utána pedig néhány gondolatot a menet közben felvetődött észrevételekkel kapcsolatban.

„Erzsébet királynő felkészült a III. világháborúra: kiszivárgott a beszéde, amit majd el kell mondania”
http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/erzsebet-kiralyno-felkeszult-a-iii-vilaghaborura/0bbxjdj
Jujj, ez nagyon ijesztően hangzik. Szerintem az angolok reménykedjenek, hogy erre nem kerül sosem sor, mert nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy lássuk: ha az oroszokkal összerúgják a port, pont Nagy-Britannia lesz az, aki mind lakosság, mind terület arányban a legnagyobb fajlagos pusztulást fogja elszenvedni. Nagy-Britannia már rég se nem nagy, se nem katonai szuperhatalom, csak egy kivénhedt fogatlan oroszlán, aki – mint írtam korábban – egykori dicsősége romjain ücsörög és kiabál.

„Egyre többen vannak a Nyugat legkiválóbb gondolkodói, újságírói közül, akik úgy érzik, soha ilyen veszélyesen nem sodorták a világot egy, akár bolygónk számára végzetes konfrontáció felé. Nem mások, mint az amerikai katonai-biztonsági komplexum és a vele összeforrott neokonok, azaz neokonzervatívok, akiknek minden álma, hogy háborút provokáljanak ki minimum Oroszországgal, de akár Kína és Irán is „jöhet”. Sokak szerint saját, de természetesen a világ népeinek vesztére.”
https://magyaridok.hu/lovas-istvan/iszony-sorbol-kilogo-amerikai-rand-paul-szenator-beke-mellett-2900205/
Handabanda ezerrel, az USA Észak-Koreát sem meri illetve bírja katonailag rendezni, majd pont Kínát vagy az oroszokat fogja…, maximum csak szeretné. A neokon vágyálmok nem számoltak egy jelenkori Oroszországgal és Kínával, akik egy háború esetén képesek külön-külön is hazavágni az Egyesült Államokat, így amerikai katonai győzelemről felesleges álmodozni. Ha Amerika győzni akar, akkor le kell ülni és meg kell egyezni a többi nagyhatalommal, ellenkező esetben lesz bunyó és korántsem biztos, hogy nem pont az USA fog kifeküdni a leghamarabb egy izmos összeütközésben.

„A török hadsereg és az általa támogatott szíriai lázadó erők elfoglalták Afrin városát, és ezzel a Szíria északkeleti részén található területről kiűzték a kurd erőket, akiket Amerika fegyverzett fel és képzett ki az Iszlám Állam elleni háborúra. Ki tudja, van-e megállás, vagy a többi kurd terület következik, ahol amerikai erők is vannak?”
https://privatbankar.hu/makro/a-torokok-kozvetve-amerikat-gyoztek-le-nem-ciki-ez-trumpnak-317076
A törökök és Erdogan sem hülye, bár a nyugatimádó károgók ezt szeretnék így beállítani. Törökország jobban ismeri a Közel-Keletet, mint az USA, mivel ő van otthon, így a török stratégia jóval megalapozottabb lehet, mint az egyébként igen látványosan kapkodó és vagdalkozó Washington külpolitikának nevezett esztelen agymenése.

„Nagy-Britannia segített Putyinnak – állítja Vlagyimir Putyin orosz elnök kampánystábjának szóvivője.”
http://hvg.hu/vilag/20180318_Orosz_valasztasok__koszonet_Londonnak#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
Ez garantáltan így van, a Nyugat minél inkább erőlködik Putyin köpködésében, az orosz társadalom és lakosság annál inkább összezár Putyin mögött. Ha a Nyugat meg akarná Putyint buktatni, akkor minél inkább együtt kellene vele működni, minden mutyiba bevonni és látványosan éltetni – no, akkor kezdene az orosz társadalom kissé ferde szemmel nézni a kormányfőjére. De nem, ezek a balfékek secperc alatt elintézték, hogy a kínai elnök is haláláig maradhasson és lehetőleg jó szoros együttműködést építsen ki Moszkvával is. Igazi stratégiai zsenik.

A transzatlanti kapcsolatok erősítése helyett Oroszországgal kezdene kiterjedt gazdasági és katonai együttműködést az Alternatíva Németországnak párt parlamenti képviselője. Az AfD az elhúzódó kormányválság során Németország második legnagyobb pártjává vált.”
http://www.hidfo.ru/2018/03/oroszorszaggal-kozos-legvedelmi-rendszert-javasol-egy-nemet-parlamenti-kepviselo/
Hujujujj, lesz itt prüszkölés ezerrel, hát mit képzel magáról ez a kis német senkiházi képviselő? Még hogy Európa katonai védelmi rendszerébe az oroszokat integrálni akarja? Hát így hogyan lehet Európát megosztani és seggre ültetni majd? Ez a német képviselő Németország érdekeit nézi, így nem való a Bundestagba!

„A nemzetközi szankciókra és a csökkenő nyersanyagárakra adott helyes szakpolitikai válaszintézkedésekkel indokolta a Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő cég a döntését, miszerint a napokban visszaemelte Oroszország államadósság-besorolását a befektetésre ajánlott kategóriába.”
https://mno.hu/moszkvater/utesallova-valt-az-orosz-gazdasag-igy-nincs-reformkenyszer-2454423
Újabb rossz hír a nekon agitpropot nyomó károgóknak, nem elég, hogy Putyin pofátlanul megnyerte az orosz választásokat, erre most jön a Standard & Poor’s és képes arra, hogy összevissza, de nem lefelé minősíti Oroszországot. Szegény varjak.

„Kína felveszi a kesztyűt és hajlandó belemenni egy kereskedelmi háborúba. Trump „Amerika Mindenekelőtt” politikája egyre inkább azt jelenti, hogy a nem angolszász szövetségesekkel sem bánnak már kesztyűs kézzel. A transzatlanti viszony egy mélyebb válság felé sodródik, mint amit megélt a 2003-as iraki invázió idején.”
https://privatbankar.hu/makro/angolszaszok-a-vilag-ellen-alakulnak-a-frontok-a-kereskedelmi-haboruban-317089
Ha az USA csökkenteni akarja kereskedelmi deficitjét, akkor szedje össze magát és dolgozzon keményebben. Vezessen be reformokat a nemzetközi piaci kereslet fényében, ahelyett, hogy a világ többi részét akarná megváltoztatni”.
Ehhez komment sem kell.

No, és akkor a legutóbbi hozzászólásokra reagálva néhány gondolat:

Zolkas
Az USA pénzügyi (globalista!!!) körei ha vissza akarják fizetni a zsozsót, ha nem, sok választásuk nem lesz. Nincs olyan világháború, ahol az USA városok és a lakosság döntő része nem párolog el, innentől kezdve baxhatják a pénzüket meg a papírjaikat is. Persze nem rossz opció a következő 50-100 évet föld alatti bunkerekben tölteni és rágcsálni a váltók szélét, én belátom. A másik, amiről mindig meg akarunk feledkezni, hogy az USA-ban is van egy réteg, aki nem a globalizációban és az amerikainak hazudott világbirodalom fenntartásában érdekelt, hanem az Egyesült Államok újraépítésében. Én vagyok az, aki rendszeresen riogatom a jónépet világháborúval, de most azt is hozzáteszem, hogy nem feltétlenül lefutott történet az, hogy a világnak mindenképpen pusztulnia kell. A Pax American korszaknak vége, az USA világhatalma csökken, hogy végül mennyi és milyen minőség marad meg belőle, ez elsősorban az USA-n múlik. Ha okosak, akkor sok, ha hülyék, akkor nekik is végük, ennyi.

Azaz
Paul Craig Roberts egy nagyszerű és általam is sokra tartott politikus és publicista, de ennyire nem kellene aggódnia Oroszországért. Putyinék már rég felébredtek, nem véletlen az, hogy – amiről már oly sokszor beszéltünk – az elmúlt bő 15-20 évben az orosz haderőn belül a stratégiai atomfegyverzetek megújítása és modernizálása volt a fő prioritás, valamint hatalmas mennyiségű óvóhely rendszer kiépítéséről és a polgári védelem életképes megszervezéséről is gondoskodott Moszkva. Az oroszok felkészültek egy világméretű atomháború megvívására az USA ellen, méghozzá sokkal jobban, mint az USA az oroszok ellen. Moszkvának nincs miért kapkodnia, ha meg lehet egyezni, akkor ők nem fogják ezt akadályozni, ha nincs egyezség és a Nyugat háborút akar, akkor azt is megkaphatják. Az oroszok készen állnak a békére és készen állnak a háborúra is.

Haubagoi
Nagyon szeretem olvasni a stratégiai ötleteidet, nagyon merészek és eredetiek, még akkor is, ha nem mindenben értek Veled egyet. Ez természetesen ne tántorítson el, mert lehet, hogy Neked lesz igazad végül.
Egy dolog mindenképpen figyelemre méltó a nagyvilágban:
Elméletileg a nagyhatalmakat nem komplett idióták vezetik, ennek ellenére amit az USA és úgy általában a Nyugat politikai elitje csinál fő műsoridőben, az finoman szólva is patológiai esetgyanús. Két lehetőség van:
1. Sikerült a Nyugatnak a világtörténelem leghülyébb és legtehetségtelenebb politikai elitjét nem csak kinevelnie, hanem egy időben csatasorba is állítani az összes félkegyelműt. A Nyugat vezető elitje megőrült és/vagy öngyilkosságra készül.
2. Mivel a hülyeség túltolása elérte a maximumot, így gyanússá válik a dolog, ezek valamit nagyon el akarnak hitetni a világgal, olyan nagyon, hogy a full elmebaj is pofátlanul felvállalható, mert inkább higgyék őket tök hülyének, semmint kiderüljön, hogy mi az a stratégia, amit bőszen takargatni akarnak.

Uróirat:
Elnézést kell kérnek Pythontól és Tőletek is, miközben írtam ezt a kis szösszenetet, láttam, hogy már ő is felrakta a privátbankár cikkét, de én sem veszem le, így marad az ismétlés. Szorri.
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-19, 16:07

Monte, No Para. Több szem, többet lát! Wink Smile
Ha már Putyin, meg az oroszok is szóba kerültek...:

A nyugati sajtó szerint Vlagyimir Putyin orosz államfő választási győzelme után tovább élezheti a feszültséget országa és a Nyugat között, egyebek mellett kiterjesztheti a kibertámadásokat a választások befolyásolásán túl az európai és amerikai gazdasági infrastruktúra meghekkelésére is.
Putyin sajátos atomháborút indíthat győzelme után
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/putyin_sajatos_atomhaborut_indithat_gyozelme_utan.658839.html
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-21, 20:47

@Python írta:Az első részben azt járjuk körbe, hogy a Szovjetunió összeomlása után befelé forduló Oroszország hogyan kezdett el újra terjeszkedni. Vlagyimir Putyinból pedig hogyan lett Orbán Viktor miniszterelnök legfontosabb külföldi szövetségese.


2014 óta érezhetően terjed Magyarországon az orosz dezinformáció. Az ukrajnai háború és aztán a menekültválság adott lendületet itthon az álhírek terjedésének.
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-22, 12:21

Az amerikai elnök csütörtökön aláírja a kínai importtermékek vámjáról szóló rendeletet. Peking jelezte, hogy Washington ellenlépésekre számíthat.
A Fehér Ház bejelentése szerint Donald Trump amerikai elnök - közép-európai idő szerint 17.30 órakor - írja alá a rendeletet.
Sajtóértesülések szerint az intézkedés 60 milliárd dollárnyi, mintegy 100 fajta termékre, elsősorban technológiai és telekommunikációs cikkekre vonatkozik majd. Elemzők szerint Washington elsősorban azokat a termékeket sújtja vámmal, amelyeknek az előállításához szükséges tudást részben illegálisan szerezte meg Kína.
Trump az asztalra csap: ebbe az egész világ beleremeghet
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/trump_az_asztalra_csap_ebbe_az_egesz_vilag_beleremeghet.659069.html
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-23, 11:37

Donald Trump amerikai elnök leváltotta Herbert McMastert és helyére John Boltont nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának. Trump csütörtökön Twitter-üzenetben jelentette be McMaster menesztését, illetve Bolton kinevezését. Az amerikai elnök mikroblogján azt írta, hogy Bolton 2018. április 9-én veszi át Herbert McMaster teendőit a tisztségben. Mint írta, McMaster „kiváló munkát nyújtott és mindig is barátom marad”.
Bolton a többi között arról ismert, hogy újfent javasolta katonai erő bevetését Iránnal és Észak-Koreával szemben, illetve keményebb fellépést sürgetett Oroszországgal szemben.
A volt ENSZ-nagykövet személyében Trump immáron a harmadik nemzetbiztonsági tanácsadóját nevezte ki 14 hónapos hivatali ideje alatt. A Reuters továbbá megjegyzi, hogy a múlt héten felmentett Rex Tillerson külügyminiszter távozásával és a szintén keményvonalasnak számító Mike Pompeo kinevezésével a külügyi tárca élére Bolton a Trump-adminisztráció egy olyan nemzetbiztonsági csapatához csatlakozik, amelyben egyre többen vannak az amerikai unilaterális hatalomgyakorlás hívei.
Donald Trump leváltotta a nemzetbiztonsági tanácsadóját
https://24.hu/kulfold/2018/03/23/herbert-mcmaster-donald-trump-john-bolton-amerikai-egyesult-allamok/


Életbe léptek a nagyjából mindenki által ellenzett intézkedések: az acél- és alumíniumtermékek importját mostantól 10 illetve 25 százalékkal sújtja az Egyesült Államok. Ezzel egyidőben Trump bejelentette, hogy védővámokat vetnek ki mintegy 60 milliárd dollárnyi kínai importtermékre. A kereskedelmi háború megkezdődött.
Trump tényleg kirobbantotta a háborút - elkezdődött
http://www.privatbankar.hu/makro/trump-tenyleg-kirobbantotta-a-haborut-elkezdodott-317200

avatar
azaz

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by azaz 2018-03-23, 12:03

Az USA fegyverkorlátozási megbeszélésre hívja Oroszországot, ez a megadás jele?

https://consortiumnews.com/2018/03/22/calling-for-arms-talks-with-russia-is-the-u-s-raising-a-white-flag/
2018. március 22.

A fehér zászló felemelése a fegyverszünet és a tárgyalások iránti kérelem nemzetközileg elismert jele, ami az USA által az Egyesült Államokkal folytatott nukleáris paritásról szóló Putyin bejelentésre tett hivatalos válaszban megjelenik. Gilbert Doctorow
Vladimir Putyin bemutatta Oroszország új fegyverrendszereit a Szövetségi Gyűlésben március 1-én, végül megkapta a kívánt választ a washingtoni célközönségétől. Ebben a bemutatóban Putyin a legmodernebb technológiát alkalmazó stratégiai fegyverrendszerekről beszélt - állította, hogy ebben több mint egy évtizeddel járnak az amerikai és más versenytársak előtt.
Ezzel telitalálatot ért el a Pentagonban, ahol a tábornokok elképedtek. De ahogy az általában akkor van, amikor ezeknek az úriembereknek időre van szüksége ahhoz, hogy összegyűjtsék a gondolataikat, először csak tagadást hallottunk: az oroszok blöfföltek, hogy valójában nincsenek készen, hogy ezek csak projektek, és hogy az Egyesült Államoknak már van minden ugyanaz, de azokat tartalékban tartja. Természetesen az amerikai politikai elit nem minden tagját győzte meg ezt a hézagpótló válasz.
Március 8-án Dianne Feinstein (D-Calif.), Edward J. Markey (D-Mass.), Jeff Merkley (D-Ore.) és Bernie Sanders (I-Vermont) írt egy nyílt levelet Rex Tillerson államtitkárnak, amelyben felszólították, hogy küldjön az oroszokhoz egy küldöttséget fegyverellenőrzési tárgyalására "a lehető leghamarabb". Ez olyan valószínűtlen politikai lépés volt, hogy a progresszív táborban, méghozzá a többségi demokratáknál, még a saját támogatóiknak, nem beszélve a többségi demokratákról, nehéz volt elhinni. Feinstein és Sanders kórusban kritizálták Oroszországot, és aktívan támogatták a Trump-Oroszország összejátszás tündérmeséit az elmúlt hónapokban. Ők azok között voltak, akik Jeff Sessions képébe sziszegték, hogy még nem főállamügyészként, mosolyogva kezet rázott és Kislyak orosz nagykövettel. Most a fegyverkorlátozási tárgyalások újjáélesztését kérték….. az oroszokkal.
Ez egy olyan történet, amely meghalt a publikum előtt mindenütt, kivéve Oroszországot, ahol a levél közzétételétől számított néhány órán belül kiemelt hír lett. Az amerikai és a világ közvéleménye semmit sem tudott erről, bár a levél az adott társszerzők szenátusi honlapján olvasható volt. Az amerikai és a világ közvéleménye ma sem tud erről a levélről, majdnem két héttel a kiadása után. A Consortium olvasóinak kivételével, akik akkoriban megfelelő tájékoztatást kaptak .
Időközben az amerikai propaganda gépezet nagyobb sebességre váltott, és szerteágazó kérdéseket vetett fel, hogy elterelje az amerikai nyilvánosság figyelmét Putyin beszédének témájáról, tartalmáról. Így kezdték teljesen telíteni a híreket a Skripal elleni ideggáz támadásról, az állítólagos számítógépes támadásokról az USA energiahálózata és vízrendszere ellen.  Mindkettő tiszta "oroszok tették" történetet.  És arról is olvashattunk, hogy az amerikai haditengerészeti erőket átvezényelték a mediterrán térségbe, ahonnan rakétával elérik Damaszkuszt, hogy egy esetleges büntető csapással reagáljanak egy olyan kémiai támadásra, amelyet Assad rezsimje még nem tett meg, mindezt azzal a céllal, hogy megalázzák Assad támogatóit, az oroszokat.
Most, végül, a tagadást és az elterelést követően, az igazság előbukkan. Maga az Egyesült Államok elnöke egy olyan üzenet hordozója, amely - az amerikai arroganciára figyelemmel - egy fehér zászló felemelését jelenti.
A következő találjuk a New York Times egyik oldalán, idézve Trump megjegyzését a telefonhívásról, amikor gratulált Vlagyimir Putyinnak a választási győzelméhez: „Nagyon jó beszélgetés volt”. A Times idézi Trump szavait: "Valószínűleg találkozni fogunk a nem túl távoli jövőben, hogy megvitassuk a fegyverkezési versenyt, ami egyre nő, ellenőrzés nélkül."
A Financial Times azt írja az első oldalon: "Donald Trump azt mondta, szeretne találkozni Vladimir Putyin orosz elnökkel, hogy megvitasson egy olyan fegyverkezési versenyt, amely "elvesztette a kontrollt", és olyan egyéb kérdéseket, amelyek az országoknak továbbra is fejfájást okoznak. "A fegyverkezési versenyben való részvétel nem remek dolog" - mondta az amerikai elnök kedden, hozzátéve, hogy valószínűleg találkozik orosz társával a "nem túl távoli jövőben".
Más szóval az orosz stratégiai paritás újraépítése az Egyesült Államokban úgy tűnik, hogy érezhetővé válik. Természetesen az embernek kell olvasnia a sorok között, hogy Trump kijelentése alapján elemezze az aggodalom mélységét az új orosz katonai potenciálról.
Biztos feltételezés, hogy hamarosan fegyverkezési tárgyalások kezdődnek az oroszokkal. De az amerikai közvélemény figyelmét fel kell hívni arra, hogy a megbeszélések hatása biztosan sokkal nagyobb lesz, mint az úgynevezett „újraindítás” (reset) Barack Obama alatt, amely egy amerikai, nem pedig orosz kívánságlistát jelentett a robbanófejek csökkentésére.  Egy szélesebb körű napirendben az orosz aggodalmak megnyugtatására van szükség az Egyesült Államok globális rakétavédelmi rendszerével kapcsolatban. Ha egyetértés van, a fegyverzetellenőrzés megközelítésének változása nem az amerikai jótékonyságból, hanem az Egyesült Államok félelméből származik.
Donald Trump szeszélyből emelte fel a fehér zászlót, és kezdeményezett tárgyalásokat? Találkozott a katonai tanácsadóival? Aligha hihető, hogy ez az elnök arra a következtetésre jutott, hogy meg kell állítania a fegyverkezési versenyt, vagy, hogy ő mert volna felhozni egy ilyen gyújtó hatású témát, anélkül, hogy szilárdan támogatták volna a Pentagon szakemberei, akik racionálisan és szakértelemmel értékelték, hogy milyen stratégiai biztonságban állunk az oroszokkal. Senki sem fogja ezt elmondani, de kikerülhetetlen.
A jelenlegi helyzet történeti háttere, hogy az elmúlt egy-két évben az Egyesült Államok és Oroszország elérte a konfrontáció olyan szintjét, amely megközelíti a kubai rakétaválságot. Azt a válságot megoldották kölcsönös engedményekkel, a nukleáris rakéták visszavonásával a másik fél határaitól. A megoldás kölcsönösségét, az amerikai rakéták törökországi visszavonását viszont csak évtizedekkel később hozták nyilvánosságra.
Ezúttal a főbb engedmények kölcsönössége, az elért megoldások bemutatása szükségszerűen része kell, hogy legyen a globális tájékoztatásnak. Vladimir Putyin nem követi Nyikita Hruscsovot, aki az amerikaiaknak tett engedményekért otthon házon belüli puccsal fizetett meg.
Gilbert Doctorow független politikatudós, Brüsszelben él. Legutóbbi könyve: Van-e az Egyesült Államoknak jövője? 2017 októberében jelent meg.
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-23, 22:24

Kína és Oroszország olyan új fegyvereket fejleszt, amelyeket az USA nem tud elhárítani, így ezek megjelenésére csak saját magtorló támadóerejének erősítésével reagálhat. Újra napirenden van a kicsi, akár baráti területen is bevethető atomfegyverek alkalmazásának lehetősége.
Háborús ütköző pályán az USA, Kína és Oroszország
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/haborus_utkozo_palyan_az_usa_kina_es_oroszorszag.659023.html
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-24, 11:31

Donald Trump tegnap bejelentette, hogy vámot vet ki a kínai technológiai és telekommunikációs szektor termékeire. Mivel Kína már korábban jelezte, hogy nem fogja válaszlépés nélkül hagyni az amerikai intézkedést, a világgazdaság egy olyan kereskedelmi háború szélére sodródott, ahol két szuperhatalom néz egymással farkasszemet. A Commerzbank szakértőinek elemzése szerint egy konkrét történelmi példa alapján van remény arra, hogy sikerül békésen rendezni a helyzetet, azonban a nagypolitika ezúttal közbeszólhat.
Félelmetes hatalmi harc robbant ki a világban - Egymásnak esett a két szuperhatalom
https://www.portfolio.hu/gazdasag/felelmetes-hatalmi-harc-robbant-ki-a-vilagban-egymasnak-esett-a-ket-szuperhatalom.280438.html
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-24, 20:11

Öt katasztrófával fenyegető konfliktusra hívja fel a figyelmet az egyik amerikai agytröszt, amelyek közül négyhez köze van Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének. A további főszereplők sem túl biztatóak: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor.
A globális politikai rendszert fenyegető öt legnagyobb veszélyből négyben szerepet játszik Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke - állítja a washingtoni Atlantic Council kutatóintézet. A legaggasztóbb körülmény az, hogy Trump második elnöki évének első hónapjaiban az USA egyre erősebb nyomás alá helyezi a világot, miközben annak ellenálló-képessége gyengül - összegezte a lényeget Fred Kempe, az intézet elnöke a CNBC cikke szerint.
Az ingatlanbefektetőből a világ legbefolyásosabb emberévé avanzsált Trump többször világossá tette, hogy kész elmozdulni az USA hagyományos külpolitikájától. Ami azt illeti már a választási kampányában is ezt ígérte, s bár mint minden elnök, ő is minden amerikai, azaz azok elnöke is akar lenni, akik nem rá szavaztak, ez nem látszik meg azon, hogy kompromisszumokat kötne elnökválasztási programjához képest.
Ezért a kutatók azt ajánlják az embereknek, hogy kössék be magukat a székükbe és készüljenek fel arra, hogy olyan háromnegyed év áll előttük, amely számos életveszélyes kockázatot hordoz. A világtársadalmat durva stresszhatások, politikai és gazdasági sokkok érhetik - véli Kempe. Az öt legkellemetlenebbet fel is sorolta.
Rettenetes dolgok történhetnek a következő hónapokban
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/rettenetes_dolgok_tortenhetnek_a_kovetkezo_honapokban_ot_tipp.659111.html
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-25, 15:07

Az elmúlt két napban, miután Trump elnök bejelentette, hogy John Bolton lesz az új nemzetbiztonsági tanácsadója, több tucat kitűnő elemzés jelent meg arról, amit ez az iszonyatos neokon háborús héja őrült jelent. Közülük a két legjobb talán az alábbiakban szemlézett írás. Az első a Sputnik News angol nyelvű szolgálatának véleményrovatában jelent meg egy brit publicista, John Wight tollából. A másik az izraeli Haaretz napilap angol kiadásában látott napvilágot.
Trump John Boltonja: egy őrült neokon háborúba viszi a világot
http://lovasistvan.hu/2018/03/24/trump-john-boltonja-egy-orult-neokon-haboruba-viszi-a-vilagot/


Eredetiek:

John Bolton's Return: The Neocons Have Taken Over the Asylum
https://sputniknews.com/columnists/201803231062839797-john-bolton-return/


Bolton Is Gary Cooper in High Noon for Israel, Dr. Strangelove in Apocalypse Now for Everyone Else
https://www.haaretz.com/us-news/.premium-bolton-is-gary-cooper-for-israel-dr-strangelove-for-everyone-else-1.5937518
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-25, 15:47

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke az elmúlt két hét személycseréivel eltakarította az útból azokat, akik eddig visszatartották attól, hogy a saját radikális meggyőződését, vezetői ösztöneit követve azt tegye, amit akar, azaz háborút indítson minden fronton azok ellen, akiket az USA ellenségének tart. Donald Trump, az USA elnöke gyors egymásutánban leváltotta kormánya két kulcsfontosságú tagját: előbb Rex Tillerson külügyminiszter helyére a CIA igazgatóját Mike Pompeót nevezte ki, majd a napokban nemzetbiztonsági tanácsadóját, H.R. McMastert lecserélte John Bolton korábbi nagykövetre. Mindkét személycsere lényege, hogy a politikai sajtóban héjának minősített emberrel vegye körül magát - kezdi összefoglalóját a Business Insider.
Trump lecsapta a sisakrostélyt - háborút indíthat
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/trump_lecsapta_a_sisakrostelyt_barmikor_lagba_borithatja_a_vilagot.659182.html
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-26, 13:23

Ha tovább éleződik a feszültség és kereskedelmi háború robban ki az Egyesült Államok és Kína között, az könnyen recesszióba taszíthatja az amerikai gazdaságot. A Nobel-díjas Robert Shiller kemény szavakkal illette Trumpot.
Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatokban növekvő feszültség azonnal gazdasági válsághoz vezethet - mondta Robert Shiller, Nobel-díjas közgazdász a CNBC.com tudósítása szerint. Egy pekingi gazdasági fórumon adott interjújában a szakember meglehetősen keresetlen szavakkal illette az amerikai elnököt. Szerinte Donald Trump pozőr, aki láthatóan élvezi a rivaldafényt, azonban ahogy cselekszik, az teljesen méltatlan az Egyesült Államok elnökéhez.
Shiller szerint az amerikai cégek nincsenek felkészülve arra a lehetőségre, hogy egy kereskedelmi háború kirobbanása esetén az ellátási láncaikból kiessen Kína, szerinte egyszerűen ez a lehetőség nem szerepel üzleti terveikben. Káosz lesz, lelassulnak a fejlesztések, ha az emberek azt gondolják, egy ilyen forgatókönyvnek megvan a lehetősége.
Akkora katasztrófa jöhet, amilyet régen látott a világ
https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/akkora_katasztrofa_johet_amilyet_regen_latott_a_vilag.659318.html


Demokrata vélemények szerint a döntés végzetes az amerikai népre nézve és mutatja, hogy ezzel Trump háborúra készül. Akárcsak Trump, Bolton is megvetéssel viseltetik a szerződések és a nemzetközi jog irányába. Az alapjaiban megroggyant Fehér Házban Boltonnak és neokonzervatív társainak már csak egy embert kell eltakarítani az útból.
Míg az elmúlt hetekben kinevezett neokonzervatív CIA vezető Michael Pompeot a Koch-testvérek finanszírozzák, addig Bolton mentora az a Sheldon Adelson kaszinó-mágnás, aki 2013-ban nukleáris csapást követelt Irán ellen Washington részéről. A 2016-as elnökválasztás után Adelson erősen támogatta Bolton kinevezését külügyi államtitkárrá, de akkor még sikertelenül járt. Akárcsak Trump, Bolton is megvetéssel viseltetik a szerződések és a nemzetközi jog irányába. Gyakran idézi De Gaulle ostoba megjegyzését, miszerint „a szerződések olyanok, mint a lányok és a rózsák: addig tartanak, amíg tartanak”. Az alapjaiban megroggyant Fehér Házban Boltonnak és neokonzervatív társainak már csak egy embert kell eltakarítani az útból. John Kelly tábornokot, a kabinetfőnököt, aki még az amerikai külpolitikát a diplomácia alapjain képzeli el. Ha tehát az elkövetkező időszakban Kelly is lapátra kerülne, akkor tényleg szabad a gazda az eddigi világrend felforgatásában, akár katonai eszközökkel is.
Trump megalakítja háborús kormányát – Izrael támadja meg Iránt?
https://privatbankar.hu/makro/trump-megalakitja-haborus-kormanyat-izrael-tamadja-meg-irant-317259
Zolkas
Zolkas

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas 2018-03-27, 13:12

Tibor bá’ online


Visszatekintve az 1930-as évekre megállapítható, hogy a német nép biztonságban érezte magát, elvégre egy köztársaságban éltek, ahol szigorú törvények határozták meg, hogy mit tehet, de főleg mit nem tehet a kormány. A németek nem akarták megváltoztatni az önmagukról alkotott képet, ezért amikor a kormány túllépte a hatáskörét a nép úgy tett, mintha nem történne semmi. Ez az önbecsapás vezetett a II. világháborúhoz.

Amikor a Reichstag leégett, a németek nem voltak hajlandók meghallani azokat a hangokat, amelyek a tűz keletkezését Hitler titkos gyújtogatásában látták. Nem volt bátorságuk szembenézni a valóságot bemutató bizonyítékokkal. Nem voltak hajlandók észrevenni a kormány hazugságait és csalásait.

Amikor Hitler a szigorú német törvények ellenére ideiglenesen különleges felhatalmazást kért, hogy hatékonyan harcolhassanak a terroristákkal szemben, a nép engedett. Az ideiglenes állapot fennmaradt az ország totális elpusztulásáig.

Amikor Hitler emberei megjátszottak egy lengyel támadást, a német nép nem kérdezte meg magától, hogy ugyan már miért lennének a lengyelek olyan hülyék, hogy megtámadják az állig felfegyverzett Németországot, hanem hallgattak, Németország pedig belépett egy háborúba.

Hitler tudta, hogyan kell irányítani egy népet. Tudta, hogy az embereknek célt kell adni egy háborúhoz. Ezért a katonákat okkal – ok nélkül kitüntették, legyen mire büszkének lenni. Hitler lemásolta a Római birodalom győzelmi parádéit, beültetve a katonák fejébe a verhetetlenség téveszméjét.

Mivel a szemtől szembeni gyilkolás embert próbáló, Hitler követői hatalmas összegeket költöttek csodafegyverek, vadászgépek, tengeralattjárók, nagy hatótávolságú ágyuk, cirkáló rakéták kifejlesztésére, amikkel el lehetett kerülni a szemtől szembe történő gyilkolást.

A német nép belépett a II. világháborúba, de nem azért mert bátrak voltak, hanem azért, mert gyávák voltak, hittek a csodafegyvereikben, és amikor a csoda köddé vált, a németek elveszítették a háborút.

Az amerikai nép biztonságban érzi magát, elvégre egy köztársaságban élnek, ahol szigorú törvények határozták meg, hogy mit tehet, de főleg mit nem tehet a kormány. Az amerikaiak nem akarták megváltoztatni az önmagukról alkotott képet, ezért amikor a kormány túllépte a hatáskörét a nép úgy tett, mintha nem történne semmi.

Amikor a World Trade Center felhőkarcolói leomlottak az amerikaiak nem voltak hajlandók elfogadni azokat a hangokat, amelyek a tornyok leomlását a kormány titkos munkájaként látta. Nem volt bátorságuk szembenézni a valóságot bemutató bizonyítékokkal.

Amikor a kormány ideiglenesen különleges felhatalmazást kért az amerikai alkotmány határozott tiltása ellenére, a nép beleegyezett, mert erre a terrorizmus elleni harc miatt volt szükség. Ez az ideiglenesség természetesen legalább annyi ideig fog tartani, mint amennyi ideig a németeknél tartott.

Amikor a kormány emberei felhívják a nép figyelmét az afgán veszélyre, senkinek se jut eszébe megkérdezni, hogy vajon miért lennének az afgánok olyan hülyék, hogy megtámadják Amerikát? Így aztán az amerikaiak azt veszik észre, hogy hadban állnak Afganisztánnal.

Az amerikai kormány tudja, hogyan kell irányítani egy népet. Tudja, hogy az embereknek célt kell adni egy háborúhoz. Ezért a katonákat okkal, ok nélkül kitüntetik, legyen mire büszkének lenni. A Pentagon beülteti a katonák fejébe a verhetetlenség téveszméjét.

Mivel a szemtől szembeni gyilkolás embert próbáló, a Pentagon hatalmas összegeket költött csodafegyverek, vadászgépek, tengeralattjárók, anyahajók, cirkáló rakéták, drónok kifejlesztésére, amivel nem kellett szemtől szembe gyilkolni. Nem kellett szembenézni a gyilkolásaikkal.

Az amerikai nép elfogadja a terrorista ellenesnek kikiáltott háborúkat, de nem azért mert olyan bátrak, hanem azért mert gyávák, és ezért nem hajlandók észrevenni a bizonyítékokat, amelyek szerint kormányuk éjjel-nappal hazudik és hazudni fog mindaddig, amíg ki nem derül, hogy a csodafegyvereik ellenére egyik háborút se fogják megnyerni.

Ebből mi a tanulság? Nehéz rádöbbenni, hogy egy tirannus vezeti az országot, főleg akkor, amikor a tirannus felvásárolja a médiát, ami aztán elhomályosítja a tisztánlátást, és az emberek boldog tudatlansággal veszik tudomásul, hogy a vezető egymás után lép háborúba Brüsszellel, Egyesült Nemzettel, Sorossal, a Németországba tartó migránsokkal, és mindezt őértük.

_
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-28, 10:27

Az Egyesült Államok és Kína között kibontakozóban lévő kereskedelmi háború nem közvetlenül az áruk és szolgáltatások adásvételéknek korlátozásával okozhatja a legnagyobb kárt, hanem azzal, hogy átformálja a vállalatok gondolkodását. A második világháborút is ez a változás vezette fel.
Nagy a baj - bizalmi válság közelít
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nagy_a_baj_bizalmi_valsag_kozelit.659439.html


A hidegháború mélypontját idézik a kiutasítások, holott a brit kormány a mai napig nem mutatta be bizonyítékait. Az új hidegháborús hisztéria kiváltásának igazi célja, hogy aláássa Berlin és Párizs terveit egy önálló európai katonai szövetség kialakítására. Azonnal napirendre került a német-orosz Északi-Áramlat 2. gázvezeték ügye is.
Mi az új hidegháborús hisztériakeltés igazi célja?
https://privatbankar.hu/makro/mi-az-uj-hideghaborus-hiszteriakeltes-igazi-celja-317322
avatar
azaz

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by azaz 2018-03-28, 13:30

Mi történt a Nyugattal, ahol születtem?

2018. március 26. " Információs Központ "

http://www.informationclearinghouse.info/49078.htm

By The Saker

Őszintén szólva, fel vagyok háborodva, elképedve, és zavarban is vagyok. Svájcban születtem, ott éltem az életem legnagyobb részében, Európát is végiglátogattam, és több mint 20 évet éltem az USA-ban. Mégis a legrosszabb rémálmaimban nem tudtam volna elképzelni, hogy a Nyugat olyan mélyre süllyed, mint most. Úgy értem, igen, ismertem a hamis zászlókat, a korrupciót, a gyarmati háborúkat, a NATO hazugságait, a kelet-európaiak kegyetlen szolgaságát stb. De tökéletlenek, befejezetlenek voltak, és enyhén szólva emlékszem Helmut Schmidtre, Maggie Thatcherre, Reaganra, Mitterrandra, még Chirac-ra is! Emlékszem, hogy a Canard Enchaîné független volt korábban is, ahogy akár a BBC.
Most mélyen zavarban vagyok a Nyugattól. És nagyon, nagyon félek. Mindaz, amit ma látok, egy alázatos csorda, amelyet igazi, meggyőződéses pszichopaták vezetnek (a szó klinikai értelemben). És ez nem a legrosszabb dolog. A legrosszabb az a fülsiketítő csend, ahogyan mindenki csak elfordul, azt mondva, hogy "nem az én dolgom", vagy ami még rosszabb, komolyan veszi ezt a groteszk látványosságot. Mit basztatok el emberek? Mindannyian zombikká váltatok? Ébredjetek fel!
Most óvatosan mérlegelje a szavaimat, elmondom a buta valóságot. A Trump ellen irányuló neokon-puccs óta a Nyugat most pontosan ugyanarra a pályára állt, mint a náci Németország, nagyjából az 1930-as évek közepén. Ó, biztos, hogy más az ideológia, és a kijelölt bűnbak is. De a gondolkodásmód pontosan ugyanaz. Ugyanazon okok ugyanazokat a hatásokat eredményezik. De ezúttal mindkét oldalon vannak olyan fegyverek, amelyek mellett a Drezdát elpusztító holokauszt is apró szikrának tűnik.
Tehát most megvan ez a megható "nyugati szolidaritás", de nem az Egyesült Királysággal vagy a britekkel szemben, csupán Londonnal. Így már nem olyan megható? Hadd kérdezzem meg: mi volt a brit politika Európával kapcsolatos irányvonala, ó, mondjuk a középkor óta? Így igaz: háborúk indítása Európában. És ezúttal úgy gondolja, hogy más az irányvonal? Vajon: "a jövőbeli viselkedés legjobb előjele a múltbeli viselkedés", az valahogy nem vonatkozik az Egyesült Királyságra? Hadd emlékeztessem arra is: amikor Napóleon és Hitler megtámadta Oroszországot, az mély válságba került, és objektíve gyenge volt. Mindkét esetben az orosz társadalmat mélyen szétszakították a belső ellentmondások a támadás idején. De nem ma.
Ezért ezt az egyszerű kérdést teszem fel: igazán akar-e háborúzni egy teljesen egységes, nukleáris fegyverrel rendelkező Oroszország ellen? Úgy gondolja, hogy ez túlzás? Gondolja újra! Az igazság az, hogy a helyzet ma végtelenül rosszabb, mint a kubai rakétaválság idején volt. Először is, a kubai rakétaválság idején mindkét oldalon racionális emberek voltak. Ma nincs egyetlen racionális személy hatalmi pozícióban az USA-ban. Egy sincs! Másodszor, a kubai rakétaválság során az újságok beszámoltak a válságról, az egész bolygó úgy érezte, mintha a szakadék szélén állnánk. Napjainkban úgy tűnik, senki sincs tudatában annak, hogy háború felé tartunk, esetleg egy termonukleáris háborúba, ahol a veszteségeket százmilliókban fogják számolni. Mindez mi miatt? Mert a nyugati emberek elfogadták, vagy nem is tudják, hogy tudatlan, arrogáns pszichopaták rút bandája uralkodik felettük.

Legalábbis ez a helyzet ezt mutatja:
A reprezentatív demokrácia nem működik.
A jogállamiság csak a gyengékre és a szegényekre vonatkozik.
A nyugati értékek mostanra egy szomorú vicc szintjére csökkentek.
A kapitalizmusnak szüksége van háborúra, és a világ feletti hegemóniára a túlélésért.

Az angolszász birodalom hamarosan összeomlik, az egyetlen nyitott kérdés, hogy mikor és milyen áron. Most nagy számban utasítják ki az orosz diplomatákat, és nagyon erősnek és férfiasnak érzik magukat. A lengyel és az ukrán politikusok a bátorság és az önbizalom valódi történelmi hullámán vannak! (Közben az angolszász tűzerő mögé bújnak.)
Az igazság az, hogy ez csak egy sokkal nagyobb jéghegy csúcsa. A valóságban a döntő fontosságú szakértői szintű konzultációk, amelyek annyira létfontosságúak a nukleáris szuperhatalmak között, már régen megszűntek. A legmagasabb szinten telefonon hívják egymást. Az ilyen dolgok akkor történnek, amikor a két fél háborúra készül. Oroszország és a NATO már hónapok óta készül a háború kitörésére Európában. És Oroszország készen áll. A NATO persze nem! Ó, a létszámuk megvan, és azt hiszik, hogy erősek. Az igazság az, hogy ezeknek a NATO-törpéknek nincs fogalma arról, hogy mi fog történni velük, amikor az oroszok megindulnak, ezek a NATO-csapatok nem is fogják megérteni, hogy mi történik velük. Nagyon gyorsan az igazi harc az USA és Oroszország között fog folyni. Így minden konfliktus nagyon gyorsan válhat a nukleáris konfliktussá. A történelemben először az USA-t nagyon, nagyon keményen fogják megtámadni, nem csak Európában, a Közép-Keleten vagy Ázsiában, hanem a kontinentális USA-ban is.
Orosz katonai családban születtem, és egész életem során orosz és szovjet katonai ügyeket tanulmányoztam. Biztosan ígérhetem, ne aggódjon egy másodpercig sem: Oroszország nem vonul vissza, de ha sarokba szorítják, el fogja törölni az egész civilizációt. Az oroszok valóban nem akarnak háborút, mert félnek tőle (ahogy másoknak is kellene!), és mindent meg fognak tenni, hogy elkerüljék. De ha megtámadják őket, abszolút pusztító erővel válaszolnak. Ne higgye el nekem, higgye el Putyinnak, aki ezt egyértelműen maga mondta, és akit legalább ebben a kérdésben a lakosság mintegy 95% -a támogat. A keleti keresztes háborúktól a Szovjetunió náci lerohanásáig, ami történt az túl sok volt, és az oroszok nem fognak még egy nyugati támadást eltűrni, különösen nem egy nukleáris támadást. Ismét, kérem, nagyon alaposan mérlegelje Putyin szavait: "miért volna szükségünk egy világra, ha nincs Oroszország? „
Mindezt miért? Az USA-nak és Oroszországnak nincs más feladata, mint hogy mindent megtegyenek, hogy együttműködjenek (az oroszokat teljesen zavarba hozza az a tény, hogy az USA vezetői teljesen elfelejtették ezt az egyszerű tényt). Oké, Londonnak sok indítéka van arra, hogy Oroszországot kizárja és elhallgattassa. Ahogy Gavin Williamson, az Egyesült Királyság "védelemért" felelős kis szójafiúja, olyan elegánsan megfogalmazta, Oroszország "tűnjön el és kussoljon ". Rendben. De hadd mondjam el - ez nem történik meg! Nagy Britannia radioaktív hamuvá válik, mielőtt az oroszok eltűnnek vagy csöndben maradnak. Ez egyszerűen tény.
Ami zavarba ejt az az: az amerikai vezetők valóban elveszítik az országukat az arrogáns, brit nagyképű szamarak, egy rút kis klikk miatt, akik úgy gondolják, hogy még mindig Birodalomban élnek? Vetett már egy pillantást Boris Johnsonra, Theresa Mayre és Gavin Williamsonra? Tényleg kész meghalni a szóban forgó degeneráltak védelmében? Nem értem, és senki sem Oroszországban. Igen, tudom, hogy mindent megtettek, hogy kiutasítsanak néhány diplomatát. És az oroszok is ugyanazt teszik. És akkor mi van? De ami hiányzik, az a lényeg! Nem az, hogy hol vagyunk, hanem hogy hol tartunk a fejünkben!
A tiltakozók kapnak 200,000 elhárító rakétát (sóhaj, szemforgatás) a DC-ben, de senki sem tart egyáltalán a nukleáris háborútól?
Mi baj van veletek? Mi történt a Nyugaton, ahol 1963-ban születtem? Istenem, valójában vége mindennek? Én vagyok az egyetlen, aki látja ezt a lassan mozgó vonat-roncsot, amely a szakadék felé visz minket?
Ha tud, kérem, mondjon egy okot a reményre. Most nem sokat látok.

The Saker
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-28, 21:12

A háború az USA és Oroszország között immár elkerülhetetlen - nyilatkozza a tekintélyes elemző, Szatanovszkij. Ez az USA számára szomorú következményekkel fog járni. Az USA 2005 óta készül Oroszország ellen egy hagyományos fegyverekkel vívott háborúra - emlékeztetnek katonai szakértők. Céljuk, hogy még 2030, a kínai haderő teljessé válása előtt gyengítsék azt az Oroszországot, amely Kína energetikai, nyersanyag és katonai hátterét biztosítja.
https://zen.yandex.ru/media/chto/satanovskii-razriadka-uje-nevozmojna-voina-ssha-i-rossii-budet-5aba440d5f496734b0630a2d
vcsaba81
vcsaba81

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by vcsaba81 2018-03-29, 10:12

https://index.hu/kulfold/2018/03/29/hozzatartozok_perelhetik_szaud-arabiat_szeptember_11._miatt/
Szalmen trónörökös szerint, annak idején az usa volt akik támogatták a vahabitizmust, hogy visszaszorítsák a szovjeteket, most pedig őket perelik 9/11 miatt. Tiszta idióták a szaudiak, hogy még öntik a pénzt az amerikai gazdaságba.
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-29, 10:48

Miközben a nyugati világ vezetői, tábornokai minden nappal közelebb lökik a világot az atomháború kirobbanásához, az éppen választásra készülő, tehát elvben kiélezett politikai küzdelmek időszakát élő Magyarországon erről egyetlen politikai párt vezetője sem beszél. Holott már rég üvölteniük kellene. Ezzel szemben immár legalább két éve arról vitatkoznak a televíziós és rádiós, közéletinek nevezett reggeli és esti adásokban – sztárszerű műsorvezetők asszisztálásával –, hogy ki kivel szövetkezzék, s kivel ne. Mintha nem lenne csaknem teljesen mindegy. Hiszen az ókori és késő középkori, alapvetően sorsolásos eljárásokra épülő rendszerek helyett először a 18. századi Amerikában léptették életbe – majd 1830 óta Európában, lényegében az egész világon elterjesztették – azt a választási gyakorlatot, amelynek egyetlen valódi célja, hogy a kiváltságos kevesek szűk köréből kerüljenek ki a fontos tisztségek betöltői.
És ez még nem a legrosszabb. Hónapok óta Oroszország és a NATO európai háborúra készül fel. Oroszország már teljesen felkészült. Ellenben a NATO nem, viszont tudják a számszerű adatokat, és bíznak az erejükben. Az igazság az, hogy ezeknek a NATO mini katonáknak fogalmuk sincs, mire számíthatnak. Amikor Oroszország hadba lép, ezek a NATO országocskák azt se fogják tudni, mi történik velük. Szinte pillanatok alatt a „csatatéren” csak USA és Oroszország marad. Vagyis a konfliktus nagyon hamar nukleárissá növi ki magát. És első alkalommal a történelemben az Egyesült Államokat hatalmas csapás fogja érni, de nem csak Európában, hanem a Közel Keleten, Ázsiában és az Észak Amerikai kontinensen is”. Magyar fordításban a teljes szöveg Antalffy Tibor blogjáról.
Ha kellemetlen, mi több megrázó hírbe botlik, a legtöbb ember a számítógép felé fordítva kezdi remegtetni két tenyerét, s talán még fel is kiált hozzá: lapozzunk innen tovább. A lelki béke, mindennél fontosabb! A világbéke pedig, legszentebb meggyőződése szerint nem rá tartozik. Én meg amondó vagyok: igaz, ami igaz, innen szép túlélni!
Háborúról egy szót sem!
http://bekialtas.blog.hu/2018/03/29/haborurol_egy_szot_sem
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-29, 10:50

@Python írta:
@Python írta:Az első részben azt járjuk körbe, hogy a Szovjetunió összeomlása után befelé forduló Oroszország hogyan kezdett el újra terjeszkedni. Vlagyimir Putyinból pedig hogyan lett Orbán Viktor miniszterelnök legfontosabb külföldi szövetségese.


2014 óta érezhetően terjed Magyarországon az orosz dezinformáció. Az ukrajnai háború és aztán a menekültválság adott lendületet itthon az álhírek terjedésének.


Kovács Béla jobbikos politikus kémügye harapófogóba szorította a hatalmat. Úgy akarták ütni a Jobbikot, hogy közben ne sérüljön az oroszokhoz fűződő baráti viszony. Megoldották, de ezt Magyarország biztonsága bánta.
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2018-03-29, 10:51

Miközben a nyugati világ azzal volt elfoglalva, hogy a hét elején majdnem minden uniós tagállam, valamint az Egyesült Államok több tucat orosz diplomatát utasított ki az egykori kettős ügynök, Szergej Szkripal megmérgezése miatt, szépen, halkan jókorát lépett előre az orosz gázt közvetlenül Németországba szállítani hivatott Északi Áramlat 2. vezeték megvalósítása. Az illetékes berlini hatóság keddi közlése szerint jóváhagyták ugyanis a szükséges infrastruktúra kiépítését német földön. A tervezett vezeték évente 55 milliárd köbméter orosz gázt szállít Európába, ez 5,5-szer akkora, mint Magyarország éves kapacitása. Jól látszik: míg Európa kisebb-nagyobb mértékben – sokan inkább csak szimbolikusan – beállt az Egyesült Királyság mögé, valójában „az üzletmenet zavartalan”.
https://mno.hu/kulfold/egy-nap-alatt-lett-ismet-europa-baratja-moszkva-2456666
Zolkas
Zolkas

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas 2018-03-29, 16:27

Elijah Magnier - How Syria Challenges The Unipolar Order
Today Elijah Magnier published a three part piece on the war on Syria and its role in the much the global political confrontation.

Will America accept its defeat or will it challenge the Russian Bear and the Chinese Dragon? - Part 1, 2, 3

bigger
The first part describes the current situation at the various fronts in Syria and the most likely next operations. The Syrian government is winning the conflict. U.S. CentCom General Votel admitted that the U.S. strategy in Syria has failed. Magnier concludes:

The US has lost the « extremist battle »- they were incapable of achieving the “regime change” objective in Syria. That was the awakening of the Russian bear from its long hibernation who realised how the US was trying to corner it. Moscow also relied on the Chinese dragon, which shares Russia’s goals to eliminate all extremists and jihadist terrorists in Syria.
Both Russia and China are now working closely to put an end to the uni-polar superpower and thus end US world dominance.

The second part looks at the development of U.S.-Russian relations over the last decade and the role U.S. 'regime change' policies in the eastern Europe and Middle East played in it. The U.S. attack on Syria was part of the wider challenging of Russia. It brought up a new coalition which is now countering U.S. moves:

Obama saw the “Islamic State” growing in Iraq, moving to Syria, watched it occupying Iraq, allowed Jihadists to travel to the Middle East, opened all Saudi jails on condition jihadist extremists imprisoned are shipped to Syria. For one entire year, with “70 countries in a coalition fighting against ISIS” in Syria, the group was in fact expanding and increasing its wealth by selling increasing quantities of oil. All that to stop Iran and Russia, and create failed states (as in Libya) and fight Muslims with Muslims.
But Moscow, Beijing and Tehran knew that Jihadists must be stopped in the Levant before they had the chance to move to their own countries.
...
Syria is not going to be another Libya and Russia and China agreed, along with Iran, to stop once and for all the US unilateral dominance at the gates of the Levant.

Part 3 takes an even wider view and describes how China, and the Russian-Chinese cooperation, succeeds in challenging U.S. unilateral domination of the globe:

While the United States is selling for $110 billions weapons to Saudi Arabia to kill more Yemenis and threaten its neighbours (Qatar, Syria and Iran), Russia has signed 10 year contracts with China worth 600 billion dollars, and with Iran worth 400 billion dollars. Also, China has signed contracts with Iran worth 400 billion dollars. These contracts are aimed at economic cooperation, energy exchange; they promise an advanced economic future for these countries away from US dominance.
The US believes it can corner Russia, China and Iran: Russia has a 7,000 kilometre border with China, Iran is not Iraq and Syria is not Afghanistan. In Syria, the destiny of that a world be ruled by unilateralism is over. The world is heading toward pluralism.

The question remains: Is Washington prepared to accept its defeat and acknowledge that it has lost control of the world and pull out of Syria?

With the recent visit of the North Korean leader Kim Yong-un in Beijing, China has challenged the dominating U.S. role in the discussions over North Korea. There will be no uni-polar U.S. solution in the conflict - neither by talks nor by war. A conflict over Korea could soon supersede the conflict in Syria in size and potential consequences. In the global context the war on Syria is just a starting point. It will likely be in Korea, and maybe in Taiwan, where the real battle between unilateral and multilateral order will be fought.

az eredeti meg itt:
https://ejmagnier.com/2018/03/28/will-america-accept-its-defeat-or-will-it-challenge-the-russian-bear-and-the-chinese-dragon-1-3/

Ajánlott tartalom

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 38 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2022-01-23, 06:59