[BIZTPOL] Magyarország 44068124
[BIZTPOL] Magyarország

Biztonság politikai fórum


[BIZTPOL] Magyarország

Admin
Admin
Admin
Admin

[BIZTPOL] Magyarország Empty [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Admin 2015-12-06, 00:04

[BIZTPOL] Magyarország
avatar
Vendég
Vendég

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Vendég 2015-12-12, 18:06

"A 2014-ben regisztrált 33 ezer utas után az idén év végéig várhatóan 22 ezren fordulnak meg a sármelléki repülőtéren. Az egyharmados visszaesés kizárólag az orosz járatok és utasok elmaradása miatt következett be."


Hiányoznak az oroszok a sármelléki reptérnek
avatar
Vendég
Vendég

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Vendég 2015-12-14, 17:21

"Egy cseh lapnak nyilatkozva Kövér László házelnök azt mondta, Csehország és Szlovákia nem is válhatott volna uniós tagországgá, amíg a jogrendjükben szerepel a kollektív bűnösség elvén alapuló törvény - nevezetesen a Benes-dekrétumok. A cseh kormányt nem hagyták hidegen Kövér meglátásai."

Bekérették a prágai magyar nagykövetet Kövér szavai miatt
avatar
Vendég
Vendég

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Vendég 2015-12-14, 19:06

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-08, 13:19

A magyar kormány sajtóirodája elmondta az orosz távirati irodának, olvasható annak angol nyelvű portálján, hogy Magyarország nem hajlandó más uniós országokért felelősséget vállalni a migráció terén és nem viseli a következményeit azok kudarcáért és azért, hogy nem tartották be az uniós migrációs szabályokat, félresöpörve az Ausztria által beígért jogi eljárás megindítását. Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter ugyanis azzal fenyegetett, hogy Budapestet beperli, ha az nem vesz tőle vissza migránsokat. Holott nekik ott kellett volna menedékkérelmüket benyújtaniuk, ahol először beléptek az EU-ba. A sajtóiroda hozzátette, „Magyarország nem tud és nem hajlandó felelősséget vállalni – vagy elszenvedni a következményeit – annak, hogy más tagállamok (Ausztria és Németország) kifejezetten lebeszéltek másokat a szabályok betartásáról”.

https://sputniknews.com/europe/20160907/1045059550/hungary-austria-spat-migrants.html
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-09, 00:02

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-11, 09:28

Országosan 321 pályázat érkezett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határvadász képzésére péntek estig a szeptember elsejei meghirdetés óta.

http://hvg.hu/itthon/20160911_Gyulnek_rendesen_az_uj_hatarvadaszok
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-14, 21:03

"Ha azért kérdezi, hogy tudhatnak-e ezek a szolgálatok valamit, amivel egy magyar miniszterelnököt lehet zsarolni, akkor azt mondom, igen, tudhatnak."
Azt, hogy ezt használják-e, nem tudja megmondani, ő a hivatali idejében nem találkozott ilyennel. Energiaügyekben voltak "csúnya vitái" az amerikaiakkal, próbálták erre-arra rávenni, de verbális nyomásgyakorláson kívül más nem történt.

Gyurcsány szerint 6-800 KGB-s dolgozik Magyarországon
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] Magyarország Empty Itt a lista a "civil" szervezetekről, akik a migránsok betelepítéséért kampányolnak az októberi népszavazás kapcsán

Témanyitás by Boki. 2016-09-15, 10:31

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-20, 13:07

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-22, 11:14

...létrejött a „szomszédos harmadik ország állampolgára” kategória, amellyel az ukránok kedvezőbb helyzetbe kerülnek a munkavállalásnál, mint a szírek vagy a törökök.

Ezek a jogszabályváltozások segíthetnek az ukránoknak munkát vállalni Magyarországon
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] Magyarország Empty PAKS 2: Brüsszel leállítja az eljárást

Témanyitás by Boki. 2016-09-23, 11:44

Nem tartja indokoltnak a Paks 2-beruházás közbeszerzésének elmulasztása miatt tavaly novemberben indított kötelezettségszegési eljárás folytatását az Európai Bizottság – jelezte egy magyar EP-képviselőnek írt levélben a belső piaci főigazgatóság vezetője.
A Bizottság belső piaci főigazgatóságának vezetője egy magyar EP-képviselőnek írt válaszában megerősítette, hogy nem lát okot a tavaly novemberben a Paks 2 beruházás pályáztatás nélkül történt odaítélése miatt indult kötelezettségszegési eljárás folytatására – jelentette a Bruxinfo.

A Jávor Benedek európai zöldpárti képviselő által a blogjára kitett levélből kiderül, hogy a kormány elfogadható érveket tudott felhozni a közbeszerzési eljárás mellőzésére, és arról is biztosította Brüsszelt, hogy egyszeri és megismételhetetlen lépésről van szó. Budapest arra is kötelezettséget vállalt, hogy a projekt fennmaradó részének a zömére nem a megbízást elnyerő Rosatom fog leszerződni cégekkel, a továbbiakban tiszteletben fogják tartani az unió közbeszerzési szabályait, és az EU-ban bejegyzett cégek részt vehetnek majd a tendereken.
Lucia Caudet, az Európai Bizottság szóvivője nem cáfolta a levélben foglaltakat, igaz, folyamatban lévő eljárásról lévén szó, nem is erősítette meg azokat. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ellentétes tartalmú bizottsági döntés híján az eljárást nem zárták le, és tovább folynak az egyeztetések a magyar fél és Brüsszel között. Sokatmondóan arra is rámutatott, hogy az intézmény és a tagállamok között folyó egyeztetések bizalmasak.
Az illetékes belső piaci főigazgató, Jean-Yves Muylle ugyanakkor a Jávor Benedeknek írt, augusztus 8-án keltezett levélben nem hagy kétséget afelől, hogy a Bizottság hamarosan megszüntetheti Magyarországgal szemben a 2015 novemberében indított kötelezettségszegési eljárást.
A főigazgató levelében magyarázatot ad arra, miért vizsgálta fel a testület a kormánnyal folytatott egyeztetések hatására korábbi álláspontját.
Először is, a belső piaci főigazgatóság elfogadta azt a magyarázatot, hogy a Paks 2 megépítésére (két új reaktorról van szó) vonatkozó szerződést technikai okokból kizárólag egyetlen gazdasági szereplő, a Rosatom tudja megvalósítani. A magyar félnek tehát sikerült bizonyítani, hogy jelen esetben fennáll az a feltétel, amely lehetőséget ad az uniós közbeszerzési eljárás mellőzésére.
A főigazgatóság azt az érvet is elfogadta, hogy Paks 2-t a 2032 és 2037 között bezárandó Paks 1 kieső kapacitásának biztosítására kell beállítani az ország biztonságos energiaellátása érdekében. „Az Európai Bizottság méltányolhatónak tekinti azt a magyar álláspontot, miszerint az orosz VVER technológia az egyetlen olyan műszaki megoldás, ami valamennyi magyarországi technikai előírásnak megfelel” – írja levelében a főigazgató.
A levél szerint Magyarország arra is kielégítő magyarázatot adott, hogy „a technikai kizárólagosság biztosításának feltételei teljesülnek, ezért a szóban forgó részek Rosatomnak történt közvetlen (azaz pályáztatás nélküli – a szerk.) odaítélése összhangban áll az EU közbeszerzési szabályaival”.
Jávor Benedek blogbejegyzésében leszögezi, hogy „az eljárásban egy szimpla hazugságra kívánják alapozni a két fél közötti alkut”. Idézte Aszódi Attila kormánybiztos korábbi nyilatkozatát, amelyben szerinte Aszódi elismerte, hogy éppen a Rosatom által szállított technológia nem illeszkedett a magyar előírásokhoz, ezért számos módosítást kértek az orosz féltől.
Ha viszont valóban egyetlen cég terméke képes megfelelni a magyar előírásoknak, akkor véleménye szerint az egész magyar szabályozás uniós jogba ütközik, mert adminisztratív eszközökkel biztosít önkényes előnyt egy piaci szereplőnek. Előrevetítette, hogy emiatt kötelezettségszegési eljárást fog kezdeményezni a Bizottságnál. „A történet végére még a mostani esetleges megállapodással sem kerül pont” – közölte.
Jávor úgy tudja, hogy az állami támogatás ügyében is körvonalazódik a megállapodás. Információi szerint a Bizottság tartja magát ahhoz, hogy állami támogatás van a projektben, viszont azt nem minősíti majd tiltott állami támogatásnak. Ehelyett jóváhagyják a magyar terveket, elfogadva azt az érvelést, miszerint máshogy nem biztosítható Magyarország energiaellátása.

http://vs.hu/kozelet/osszes/paks2-brusszel-leallitja-az-eljarast-0923
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] Magyarország Empty Pragmatikus magyar-orosz viszony

Témanyitás by Boki. 2016-09-23, 13:18

Szijjártó Péter szerint a magyar-orosz viszony pragmatikus és a kölcsönös tiszteleten alapul.
Ezt hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval lezajlott találkozón.

Az MTI-t tájékoztatva a magyar diplomácia vezetője elmondta: a kétoldalú kérdések megvitatása során megerősítette Szergej Lavrov előtt azt a magyar álláspontot, miszerint Magyarországon – és Közép-Európában is – az az egyértelmű érdek, hogy Oroszország és Európa, Oroszország és a transzatlanti közösség kiegyensúlyozott, jó kapcsolatot ápoljon egymással.

“Amikor ugyanis a történelem folyamán ennek ellenkezője történt, akkor Közép-Európa és Magyarország is mindig a rövidebbet húzta” – emelte ki a külügyminiszter hozzátéve, hogy ezért Magyarországnak az a nemzeti érdeke, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatrendszer legyen. A jelenlegi helyzet azonban szerinte nem ebbe az irányba mutat. “De mi, magyarok úgy járulhatunk hozzá e kívánt cél eléréséhez, hogy fenntartjuk a pragmatikus, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló, logikus párbeszédet Oroszországgal ” – szögezte le Szijjártó Péter. Úgy értékelte, hogy az erre vonatkozó nyitottság mindkét fél észéről megvan.

http://oroszhirek.hu/2016/09/22/szjjarto-magyar-orosz-viszony-pragmatikus-es-kocsonos-tiszteleten-alapul/
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-25, 07:55

Két rendőr sérült meg az ismeretlen eredetű robbanásban.

police.hu
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-09-26, 16:10

Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, ami erősíti azt az információt, miszerint katona volt a gázoló. Több forrásból a hírportál úgy értesült, egy amerikai katona lehetett a gázoló.

Katona gázolt halálra egy ikreket váró, utolsó perces kismamát Győrszemerén
Lgabo
Lgabo

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Lgabo 2016-09-27, 08:27

http://24.hu/belfold/2016/09/26/videon-a-terez-koruti-robbantas/

kizárt, hogy egy amatőr ennyire hidegvérű legyen...
végig várta, végig nézte és aztán odasétált megnézni az eredményt...
Lgabo
Lgabo

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Lgabo 2016-09-27, 14:10

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-10-01, 16:08

Képek az aktuális budapesti helyzetről


Frissítve 17:56


[BIZTPOL] Magyarország E904295c-3987-436c-90bd-19cfe49bf9a9995488793

[BIZTPOL] Magyarország 96a2c6f7-c62b-46b1-a550-6132d9afcc1b2092283669

[BIZTPOL] Magyarország Ae2b9fc4-7844-416d-bf39-31ceb762902f334720663

[BIZTPOL] Magyarország 792e24cb-5eca-4fca-a2d1-aa347c558f8f1623738994

[BIZTPOL] Magyarország E753f8e0-8a1e-4d9b-9b98-4a3f78df80c6-307090382

[BIZTPOL] Magyarország F725fc42-0d32-4298-abbf-5b86fbb58232-625561567

[BIZTPOL] Magyarország 33a66e87-7fd6-4eb1-bf82-54ff706904191424147699

[BIZTPOL] Magyarország 20161001_160658

[BIZTPOL] Magyarország 23f745ba-6912-45eb-8eba-6832241b67aa-309017939

[BIZTPOL] Magyarország 3ad32b74-e704-4d43-a6f5-38f7c05cd1b3-2894572

[BIZTPOL] Magyarország 7e8809df-125c-4308-9c69-032da087d340-1328957433

[BIZTPOL] Magyarország Fb930bf5-3da9-4051-aceb-f24dfed61215-1766424888

[BIZTPOL] Magyarország Aebefe2c-ba52-42d7-a9b7-c0fb33d3b35e-365119591

[BIZTPOL] Magyarország 89ddbc78-7046-4614-8fa3-0b22409969ba1162669553

[BIZTPOL] Magyarország F3a4c65a-e12a-4d4c-befb-5b58e55f5e5d-1339495919

17:56

[BIZTPOL] Magyarország 89044a21-5a32-463b-a1ba-ba27a3283496-1821074674

[BIZTPOL] Magyarország E2dc6490-0fa4-478e-8709-d3c66fc3ee0b1657305919
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-10-01, 22:34

[BIZTPOL] Magyarország 80490c700c9747218876cb965d9ee91b[BIZTPOL] Magyarország Szemely5-1024x724

[BIZTPOL] Magyarország Szemely4-768x1086

[BIZTPOL] Magyarország Szemely3-1024x619

[BIZTPOL] Magyarország Szemely2

[BIZTPOL] Magyarország Szemely1

[BIZTPOL] Magyarország Kerekparos
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2016-10-15, 17:41

A tiszteletlen, gyakran vérlázító karikatúráiról ismert, francia vicclap, a Charlie Hebdo ezúttal Magyarországon gúnyolódik. A nemrég még az olasz földrengés áldozatain nevetgélő lapban előkerül Trianon, a cigányság, a migráció, a kormány, illetve a szomszédainkhoz fűződő viszonyunk. A karikatúrában megjelenik az is, hogy mi a világon szinte mindenkiről azt gondoljuk, hogy meg akar ölni minket álmunkban, illetve hogy a gyűlölködés boldoggá is teszi a magyarokat.


A Charlie Hebdo szerint a gyűlölködés boldoggá teszi a magyarokat

charlie hebdo: Magyarorszag a bőgőmasina

[BIZTPOL] Magyarország Hebdo4
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2017-01-11, 12:52

Németh Szilárd elmondta, mely civil szervezeteket kívánják eltakarítani


Német Szilárd írta:A TASZ-ról (Társaság a Szabadságjogokért), a Magyar Helsinki Bizottságról, valamint a Transparency Internationalről.
Németh Szilárd szavai szerint ugyanis ezek úgy akarnak beleszólni a nagypolitikába, hogy nincs rá legitimációjuk.

hvg.hu

Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Boki. 2017-01-21, 20:04

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Czulu 2017-02-23, 10:16

Amerikai harcjárművek érkeztek Magyarországra


[BIZTPOL] Magyarország ClLlzOvNTno

[BIZTPOL] Magyarország OU3ykq3cOOA

[BIZTPOL] Magyarország VWN7T7tGzH4

[BIZTPOL] Magyarország V6vX2wyP_bg
phaidros
phaidros

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by phaidros 2017-02-23, 18:52

Ezek biztos itt készültek?

@Czulu írta:

Amerikai harcjárművek érkeztek Magyarországra[BIZTPOL] Magyarország ClLlzOvNTno

[BIZTPOL] Magyarország OU3ykq3cOOA

[BIZTPOL] Magyarország VWN7T7tGzH4

[BIZTPOL] Magyarország V6vX2wyP_bg
avatar
Vendég
Vendég

[BIZTPOL] Magyarország Empty Itt készültek?

Témanyitás by Vendég 2017-02-23, 20:42

Kizàrt dolog, làthatò a pòznàk festésén, de még a növényzeten is.

Ajánlott tartalom

[BIZTPOL] Magyarország Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

Témanyitás by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2022-01-26, 15:33