[BIZTPOL] Ukrajna - 2. - Page 14

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Share

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-04, 02:23


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-04, 02:29

http://karpathir.com/2017/10/03/ukrajna-negy-atomblokkot-indit-ujra/
"Ukrajna úgy kíván spórolni a szénnel, hogy újra üzembe állítja a korábban már leállított atomblokkjait..."

Ez így veszélyes lehet.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-04, 02:57

http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/2558019-magyarellenes-dokumentumfilmet-mutattak-be-az-ukran-sajtoban
"A gyűlöletbeszéd terjedéséhez vezetett a több mint három éven át tartó fegyveres konfliktus Ukrajnában - ezt állítja az Európa Tanács bizottsága. Jelentésükben egyebek mellett arról írnak, hogy az ukrán hatóságoknak fokozniuk kellene az erőfeszítéseiket, a kisebbségekkel szembeni erőszak ellen, és meg kellene óvniuk a sérülékeny társadalmi csoportokat.
A napokban újabb magyarellenes dokumentumfilmet mutattak be az ukrán központi sajtóban. A 112.ua nevű hírcsatorna ismét közel egy órán keresztül foglalkozott a kárpátaljai magyarság állítólagos szeparatizmusával. Szakértőkként pedig ismét azokat a sovinisztákat vonultatják fel, akik korábban felgyújtották a Vereckei honfoglalási emlékművet.
A film a magyarok mellett a románokat, a bolgárokat és a lengyeleket is kipécézi. Az uszító riportban a KMKSZ-t sem kímélik és Bethlen Gábor Alapnak is nekimennek, mondván, hogy az anyaországi támogatások Ukrajna ellenében történnek. Ezért feljelentik a magyarokat a titkosszolgálatnál és a Pénzügyminisztériumnál is..."
avatar
phaidros

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by phaidros on 2017-10-04, 04:15

A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő, Cserkaszi megyei lakosokból álló bűnbandát fogtak el Kárpátalján – jelentette be Arszen Avakov ukrán belügyminiszter a Facebook-oldalán.
A helyszínre tartó csoportot felbérelték a magyar emlékmű felrobbantására. A hivatalos közlés szerint a csoportnak a feladatot „sürgősen végre kellett volna hajtania, mivel az utóbbi időben kiéleződött az ukrán-magyar viszony”.

https://444.hu/2017/10/02/felberelt-bunozok-akartak-felrobbantani-a-vereckei-honfoglalasi-emlekmuvet-hogy-kielezzek-az-ukran-magyar-viszonyt
Nekem kicsit zavaros a csoport működése.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-04, 15:09

http://karpathir.com/2017/10/04/porosenkoek-a-donbaszrol-torvenykeznenek/
"Petro Porosenko ukrán elnök két olyan jogszabály-tervezetet is benyújt a parlamentnek, ami a kelet-ukrajnai Donbász vidékének a jövőjéről szól.
Az egyik ilyen törvény a felkelők által uralt kelet-ukrajnai területek reintegrációjáról szól, tudatta az UNIAN. Azt azonban nem tudni, hogy pontosan milyen részleteket is tartalmaz ez a jogszabály, amit az államfő környezetében dolgoztak ki. Meg aztán nehéz is bármilyen reintegrációról beszélni, amikor az oktatási törvénnyel Kijev gyakorlatilag ellökte magáról az orosz ajkú régiókat azzal, hogy a jövőben ott nem taníthatnák a gyerekeket oroszul.
A másik törvényjavaslat érelmében újabb egy évvel meghosszabbítanák a Donyeck és Luganszk megyékben bevezetett különleges önkormányzati rendszer hatályát, ami október 18-án jár le..."


http://rusvesna.su/news/1507121267
Porosenko benyújtotta a parlamentnek a Donbass reintegrációjáról szóló törvényjavaslatot..
A törvényjavaslat lehetővé teszi a katonai jog bevezetését Ukrajna egyes délkeleti területein...Gyaníthatóan a Donbass különleges jogállását soha nem rakják már be be az alkotmányba- ami pedig szerepelt a Minszki megállapodásokban.. Ha a határidő lejár, bármi megtörténhet - mindegyik fél részéről.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-04, 22:40


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-05, 14:44


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-05, 14:51

http://karpathir.com/2017/10/05/kiall-a-rudja-az-ukran-vezerkari-fonoknek/
"Viktor Muzsenko ukrán vezérkari főnök felmentését indítványozta kedden az ukrán parlament nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága, a javaslatot a testület nagy többséggel fogadta el, és továbbította Petro Porosenko államfőnek.
Muzsenkónak nagy valószínűséggel azért kell mennie, mert súlyos hiányosságokra bukkantak a lőszer- és fegyverraktárak védelmének megszervezésében – jelentette az UNIAN hírügynökség tudósítója. Mint ismeretes múlt hét kedden az ország középső részén, Kalinovka városának közelében, Kijevtől 250 kilométerre délnyugatra fekvő lőszerraktárban történt robbanássorozat. Az idén ez már a harmadik ilyen eset Ukrajnában: márciusban és szeptemberben is robbanások voltak lőszerraktárakban..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-05, 16:27

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-10052017
DNR helyzetjelentés.
"...According to the information of Zachatovka locality (53 km to the contact line), there was recorded the transfer of a heavy equipment train to the area of Volnovakha locality (12 km to the contact line), including three IFVs, two tanks and four self-propelled guns.
Also, the arrival of three tank units, up to 200 people of personnel, fuel tankers and ammunition in the responsibility zone of the 92 separate mechanized brigade was recorded.
In Andreyevka locality (12 km to the contact line) – there was noted the arrival of well-equipped personnel in the amount of up to 100 people. Notably, most of them speak English, but locals also heard them speak Arabic..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-06, 00:11

http://balrad.ru/2017/10/05/cirkusz-a-kijevi-radaban/
"Irgalmatlan botrány tört ki ma este Kijevben a Rada üléstermében, a “Donbassz reintegrálása” című rémregény beterjesztését követő “vitában”.
Egy lóvásári civakodás ahhoz képest ministránkórus amit a “népgépviselők” ott lezavartak!
Többen ugyanis egyenesen megrettentek a preambulum szövegétől, ami Oroszországot agresszor államnak titulálja!
(Hogy értsük: EZ EGY NYÍLT, TÖRVÉNYBE ÍRT HADÜZENET OROSZORSZÁGNAK!)..."

(videók a cikkben)


És hogy egy kicsit "könnyedebb téma/cikk is legyen.

http://karpathir.com/2017/10/05/ezentul-az-ukran-titkosszolgalat-mondja-meg-ki-lephet-fel-ukrajnaban/
"Az ukrán parlament által elfogadott “Az agresszor országból érkező állampolgárok részvételével szervezett vendégszereplések és fellépések rendezésének különleges szabályairól” rendelkező törvény a művészek mellett az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak(SZBU) is komoly szerepet szán.
A törvényt 232 képviselő szavazta meg, az elfogadásához 226 “igen”-re volt szükség. A jogszabály értelmében be kell tiltani azokat az előadásokat, amelyekben olyan művész is szerepel, aki nemzetbiztonsági szempontból fenyegetést jelent Ukrajnára.
Ha a vendégszereplésre meghívott előadók között valaki az “agresszor ország” (vagyis Oroszország) polgára, akkor a szervezőknek legkésőbb 30 nappal a tervezett fellépés előtt ki kell kérniük az SZBU véleményét arról, hogy az adott polgár megfelel-e a törvény előírásainak. Az SZBU-nak tíz napja van arra, hogy válaszoljon. A szervező csak a titkosszolgálati engedély birtokában köthet szerződést az orosz fellépővel. A szabály megszegőit a minimálbér 50 és 100-szorosa közé tehető bírsággal (1,6-3,2 millió forint) sújthatják."
Azt nem tudom, hogy Orwell most forog, vagy röhög a sírjában...

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-06, 23:13

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)https://dninews.com/article/donetsk-defense-weekly-situation-report-10062017
DNR helyzetjelentés.


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-06, 23:14


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-07, 00:18

http://karpathir.com/2017/10/06/moszkal-szerint-kijev-meglopta-karpataljat/
"A pénzügyminisztérium 41 millió hrivnyát vett el Kárpátaljától, amit a fiskális szolgálat vámszervei gyűjtöttek szeptember folyamán. Ezt az összeget az utak javítására szántuk, mondta el Hennagyij Moszkal.
A megyei közigazgatás elnöke szerint a második félévre Kijev rendkívül magas bevételi tervet állapított meg a kárpátaljai vámszervek számára, amit teljesíteni is nehéz, nemhogy túlteljesíteni. Ennek ellenére 55 millió hrivnyával sikerül túllépni a tervet, s ebből 41 milliót elvett a központ, holott útjavításra nincs más forrás. A helyi költségvetések kopijkákat adnak, az állami költségvetés pedig nem utal erre a célra.
„Szerintem direkt csinálták, hogy ne jusson pénz az infrastruktúra fejlesztésére”– háborog Moszkal saját honlapján..."Most éppen merre pozícionálja magát Moszkal? Ugyanis nem egyértelmű.
Elméletileg lehetne azzal magyarázni Mondhatni, hogy beállt Szaakasvili és Timosenko mögé (akik meg úgy néz ki, meg akarják dönteni Porosenko hatalmát - aki meg látványosan nem tud mit kezdeni a teljesen szabadon Ukrajnában mászkáló és szervezkedő Szaakasvili ellen) Csakhogy Szaakasvili hátországa meg éppen gyakorlatilag a Nyugat Ukrajnai Nagyon Ukránok.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-07, 16:26

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-10072017
DNR helyzetjelentés.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-07, 23:42


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-08, 14:43

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-10082017
DNR helyzetjelentés.
"...The command of the 28th separate mechanized brigade continues holding the training and combat activities under the guidance of US instructors at the Velikoanadolsky training ground for the preparation of sniper pairs and their further involvement in carrying out provocative shelling of the Republic’s populated areas.
According to our reconnaissance, six sniper teams from the 28th separate mechanized brigade arrived in the area of Dokuchayevsk ​​locality to carry out tasks under the guidance of NATO instructors..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-08, 14:51

http://karpathir.com/2017/10/08/brenzovics-laszlo-ezt-a-kuzdelmet-megfogjuk-vivni/
"Az új ukrán oktatási törvény elfogadása után előállt helyzetet vitatta meg, és az ukrán állam vezetőinek, illetékes hatóságainak, valamint az európai uniós szervezeteknek címzett nyilatkozatot fogadott el soron kívüli közgyűlésén a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) Beregszászon...
...Felszólalásában Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője azt emelte ki, hogy Ukrajna válságban van, és ebben a helyzetben akarják harmadrendű állampolgárokká degradálni a kárpátaljai magyarokat, megfosztva őket attól a legalapvetőbb emberi joguktól, hogy maguk választhassák meg, milyen nyelven taníttassák gyermekeiket.
Ezt még Sztálin sem merte megtenni a kárpátaljai magyarokkal szemben– mutatott rá.
Minden egyes iskoláért, minden egyes osztályért harcolni fogunk, ezt a küzdelmet meg fogjuk vívni – zárta beszédét a KMKSZ elnöke..."Teljesen esélytelenek bármilyen érdekérvényesítésre- ugyanis egy Ukrajnai gyakorlatilag kisebbségi szervezet lepattan az Ukránokról - és nem hogy tárgyaló partnernek nem tekintik majd őket, hanem szeparatista ellenség válhat belőlük. Függetlenül attól, hogy a magyar kormány bármilyen módon támogatja őket, vagy sem.
Az Ukránok számára ez egyszerűen az erőfölényről (és annak megtartásáról ) szól.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-09, 00:14


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-09, 15:02

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-09, 15:08

https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-10092017
DNR helyzetjelentés.
"...According to our intelligence, the AFU keep concentrating their forces and facilities to the contact line aimed at strengthening the 53rd brigade, in the vicinity of the locality of Artyomovsk there was detected arrival of 15 Giatsint towed howitzers of 152mm caliber, 10 vehicles with ammunition and 50 people of the military personnel..."

https://dninews.com/article/ukrainian-militarys-shelling-hinders-donbass-water-conduct-repair-week

https://dninews.com/article/ukrainian-snipers-shoot-children-going-school-%E2%80%93-dpr-defender

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-09, 15:11

https://dninews.com/article/zaitsevo-citizen-killed-ukrainian-shelling

https://dninews.com/article/photos-death-scene-single-father-zaitsevo-dpr
Zajcsevóban Ukrán tüzérségi lövedéktől meghalt egy három gyermekét egyedül nevelő apa.
(képek a cikkben)

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-09, 15:43

http://index.hu/kulfold/2017/10/09/ukrajna_oroszorszag_kepviselo_gyilkossag_vizsgalat/
"Az FSZB is részt vehetett az Ukrajnában élő orosz képviselő megölésében
Lucenko szerint Voronyenkovot azért ölték meg, mert tanúvallomást készült tenni arról, hogy orosz csapatok tartózkodnak Ukrajna területén, továbbá tanúskodott volna az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt ukrán államfő ellen hazaárulás vádjával elindított eljárásban. Az orosz titkosszolgálatok tervelték ki fizikai megsemmisítését annak érdekében, hogy Voronyenkov ne tudjon ukrán és nemzetközi bíróságok előtt tanúvallomást tenni..."És erről most tartanak fontosnak tájékoztatást adni.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-10, 00:08

@Krokomach írta:https://dninews.com/article/zaitsevo-citizen-killed-ukrainian-shelling

https://dninews.com/article/photos-death-scene-single-father-zaitsevo-dpr
Zajcsevóban Ukrán tüzérségi lövedéktől meghalt egy három gyermekét egyedül nevelő apa.
(képek a cikkben)


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-10, 00:12


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-10, 00:18


    Pontos idő: 2018-04-25, 02:49