[BIZTPOL] Ukrajna - 2. - Page 25

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Share

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-01, 15:52

http://karpathir.com/2017/12/01/lengyel-dilemma-kijev-vagy-moszkva/
"Továbbra sincs javulás az ukrán–lengyel diplomáciai viszonyban.
Ivanna Klimpus-Cincadze, az európai integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes kijelentette: független Ukrajna nélkül nem létezhet független Lengyelország sem. A politikus belátta, az, hogy jelenleg fagyos az ukrán–lengyel viszony, nem ad okot az optimizmusra, de ennek ellenére ő bizakodó. Lát módot arra, hogy javuljanak a kapcsolatok, szerinte kreatív módon szükséges megközelíteni a vitás kérdéseket, s megoldást találni azokra.
Az egyébként sem túl jó kapcsolatokat tovább rontotta, hogy a varsói elnöki hivatalban azt közölték, amennyiben az európai országoknak választaniuk kellene Kijev és Moszkva között, nem biztos, hogy mindenki Ukrajna mellett tenné le a voksát, s Lengyelország is elgondolkodna ezen."


Ha valaki azt hinné, hogy csak a magyarok renitenskednek Ukrajna kapcsán. Pedig dehogy, csak eddig a magyarok látszottak a legkisebb ellenállásnak. És persze az is messzire vezetne hogy ha a dolgok mélyére ásunk, akkor vannak arra utaló jelek, hogy a legnagyobb Nagyon Ukrán oroszellenesek, akik harcolnak is az önkéntesek között Dombassban, valójában a korábban Lengyelországhoz tartozó területekről is kerülnek ki nagy számban.
Ha pedig innen nézzük, ha Lengyelország Ukrajna ellen fordul, akkor a Donbassi önkéntesek egy jelentős része (fegyverestül és kiépített hadi infrastruktúrástúl) vélhetően hirtelen minimum lengyel szimpatizánssá válhatna.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-01, 15:58

http://karpathir.com/2017/11/30/karpatalja-autonomiajogarol-beszelt-egy-szlovak-honatya/

http://karpathir.com/2017/12/01/az-ukran-migracios-hivatal-meghosszabbitotta-szaakasvili-tartozkodasi-engedelyet-ukrajnaban/
"Három hónappal meghosszabbította a jelenleg hontalan Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó, korábbi georgiai államfő tartózkodási engedélyét Ukrajnában az állami bevándorlási hivatal – hozta nyilvánosságra maga a politikus Facebook-oldalán csütörtökön..."


Nem tudták megakadályozni Szaakasvili Ukrajnába betörését és ott maradását, ezért gyakorlatilag ideiglenesen legalizálták az ott tartózkodását. Vicces tud lenni Ukrajna. De ez arra is utal, hogy a Szaakasvilit támogató USA körök még mindig meghatározóak.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-02, 16:42


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-02, 17:11

http://karpathir.com/2017/12/01/beregszaszban-es-ungvaron-jart-ma-klimkin/
"Az ukrajnai kisebbségek jogait szűkítő új oktatási törvényről konzultált kárpátaljai magyar önkormányzati és közigazgatási vezetőkkel, valamint szakemberekkel Pavlo Klimkin külügyminiszter pénteken Beregszászban és Ungváron...
...A megbeszélést követően Pavlo Klimkin a sajtónak a többi között elmondta, hogy szerinte a nyelvi kérdés Kárpátalján mesterségesen átpolitizált, s azt a (magyar) közösséggel párbeszédet folytatva kell megoldani. Megjegyezte, hogy a nyelvi kérdés Magyarország számára mindig nagyon fontos és érzékeny ügy volt, bármilyen változásra mindig nagyon élesen reagált. “De mi nem Magyarország, hanem a saját közösségünk számára akarunk valamit tenni. Ez a mi törvényünk, a mi jövőnk és a mi fejlődésünk” – idézte a minisztert a goloskarpat.info kárpátaljai hírportál...
...Az ungvári Tisza televízió esti hírműsorában a külügyi tárcavezető a kárpátaljai magyarok kettős állampolgárságával kapcsolatban elmondta, hogy Ukrajnában társadalmi vita folyik a kérdésről. Úgy vélte a kettős állampolgárság ügye több aspektusból megvizsgálható, jóllehet vannak az ukrán nemzetbiztonságot érintő érzékeny vonatkozásai. Kifejtette, Ukrajnának nem célja, hogy büntesse a kettős állampolgárokat..."


Lényegében azt mondja a drága jó ember, hogy neki nem a magyar kormánnyal, hanem az Ukrajnában élő magyar ajkú ukránokkal kell kiegyeznie. - mert az ukranizáció a jövő útja és fejlődése. (lényegében annyiban igaz, hogy olyan kevesen vannak a valóban ukrán ukrán ajkúak, hogy ha a lengyel, magyar, román és főleg az orosz ajkú területek mennek és viszik magukkal az eredetileg saját nemzetiségükhöz tartozó, de az évtizedek alatt ukranizált tömegeket is, akkor Litvániával megegyező gondok között találhatják magukat)
Nagyon kell figyelnie most mind a Kárpátaljai magyarságnak és intézményrendszerének, mind a támogatást adó magyar kormánynak. Mert az igazán nagy lehengerlés még csak most fog kezdődni, ugyanis Klimkin szavaiból egyértelmű, hogy semmit nem akarnak változtatni a terveiken. És bár Klimkin azt mondta, hogy nem céljuk hogy büntessék a kettős állampolgárokat, az, hogy így megemlítette az már magában egy fenyegetés a kettős állampolgárság és a kettős állampolgárokkal szemben - mert az állambiztonsági kérdés is.
Ez a Kárpátajai látogatás így az volt aminek előre látszott: Minimum nyomásgyakorlás a helyi vezetőkre és lakosságra.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-02, 17:46

http://karpathir.com/2017/12/01/szavcsenko-ismet-hozta-a-formajat/
"Megint hallatott magáról Ukrajna nemzeti hőse, aki inkább botrányhősnek nevezhető.
Nagyija Szavcsenko Lengyelországban, a poznani egyetemen tartott előadást, ahol azt találta mondani, hogy a donbászi háborút nem Ukrajna robbantotta ki, hanem egyes politikusok, akiket meg is nevezett. Konkrétan Petro Porosenko ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tette felelőssé a kelet-ukrajnai háborúért. Hozzáfűzte azt is, hogy csak abban az esetben nyílhat esély a béke megteremtésére, ha egyikük távozik a bársonyszékből..."Nem fogadnék arra, - és szerintem Szavcsenko sem - hogy Putyin távozik mostanában bármilyen formában is a hatalomból. Akkor viszont kizárásos alapon maradna Porosenko távozása. De igazából semmi nem változna ha Porosenko menne (semmi esélye a következő választáson - ha eljut odáig egyáltalán), mert Turcsinov (gyakorlatilag ő robbantotta ki a háborút), de legalábbis az eddigi külföldi támogató irányvonal geopolitikai (USA) érdekek miatt maradna. Kivéve ha az EU a sarkára állna.(a folyamatok alapján nem túl esélyes) Vagy valami még durvább történne. (esélyes)
Viszont az érdekes, hogy Szavcsenko Lengyelországba járkál, miközben a lengyelek egyre elégedetlenebbek Ukrajnával. Vélhetően Szavcsenkonak volt néhány tárgyalása Lengyelországi és más külföldi (USA..) "illetékesekkel"

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-03, 13:41


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-03, 13:54

http://rusvesna.su/news/1512298924
Kijevben Szaakasvilivel az élen, ukrán nacionalista szimbólumokkal tüntetnek ,követelik Porosenko lemondását, és a változást.
(A félreértések elkerülése végett, ezek csöppet sem orosz barátok, lényegében Szaakasvili és támogató köre jobbról akar előzni)

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-03, 20:54

http://karpathir.com/2017/12/03/szaakasvili-a-kozeposztaly-diktaturajanak-megteremtesere-szolitott-fel-hivei-kijevi-tuntetesen/
"Az oligarchák hatalmának megdöntésére és “a középosztály diktatúrájának” megteremtésére szólított fel Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó és egykori georgiai elnök vasárnap Kijevben, az általa Ukrajnában alapított Új Erők Mozgalma nevű párt demonstrációján..."

http://balrad.ru/2017/12/03/donbassz-222/

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-03, 21:01

http://rusvesna.su/news/1512315295
Kijevben a NewsOne ellenzéki tv csatorna épületét katonaruhás azonosítatlan emberek blokkolják, és ennek okát nem mondják el. (képek és video a cikkben)

Hungaromaus

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Hungaromaus on 2017-12-03, 21:55

Ez a Szaakasvili lassan olyan lesz mint Che Guevara... Laughing

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-04, 00:22


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-04, 19:29


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-04, 19:35

http://karpathir.com/2017/12/04/iden-tobbet-torlesztett-ukrajna-az-imf-nek-mint-amennyit-kapott/

http://karpathir.com/2017/12/04/nagy-bajban-ukrajna-lemondat-rola-az-eu/
"Janisz Papadonisz görög politikai elemző szerint nagy bajba sodorta saját magát Ukrajna, az Európai Unióban ugyanis már kezdik belátni, hogy Kijev nem teljesíti az ígéreteit..."
Ki hitte volna? Nagyjából mindenki, aki egy kicsit is figyelte az eseményeket és folyamatokat.esem

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-04, 19:38

@Krokomach írta:http://rusvesna.su/news/1512315295
Kijevben a NewsOne ellenzéki tv csatorna épületét katonaruhás azonosítatlan emberek blokkolják, és ennek okát nem mondják el. (képek és video a cikkben)


http://karpathir.com/2017/12/04/avakovnak-sem-tetszik-a-newsone/
"Arszen Avakov belügyminiszter szerint a tüntetőknek fel kell hagyniuk az ellenzéki NewsOne hírcsatorna szerkesztőségének blokádjával.
Ezt a Twitter oldalán írta politikus, ahelyett, hogy utasította volna a hatóságokat a közrend helyreállítására. Avakov provokátornak minősítette a csatorna tulajdonosát, Jevhen Murzajev független parlamenti képviselőt. Azt üzente a blokádolóknak, hagyjanak fel az egésszel, mert még áldozati bárányt csinálnak a tévéből és vezetőjéből.
Egészen abszurd, hogy az ország belügyminisztere minősít egy teljesen legálisan működő televíziót, ahelyett, hogy intézkedne a törvénytelenül eljáró blokádolókkal szemben…
...Azok, akik elbarikádozták a hírcsatorna épületét, s senkit nem engednek se be, se ki onnan, azt követelik, a NewsOne ne provokálja a nézőket, változtassanak szerkesztési hírpolitikájukon és rúgják ki az oroszbarát műsorvezetőket. Magát a tévé tulaját pedig szeparatistának tartják. A blokádolók egyébként ATO-veteránok és nacionalista körök aktivistái."Vélhetően nincs nagy távolság Avakovék és a "tüntetők" között.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-04, 19:51

http://karpathir.com/2017/12/04/lucenko-mit-keres-az-fbi-ukrajnaban/


Ukrajna, a közvetlen szomszédunk.
CIA, FBI...annyi NATO kiképző és lényegében bázis, hogy az már lassan egy hadosztály és egy gyors reagálású hadtest közé esik. ( Csoda hogy még vannak saját hivatalaik és struktúrájuk- bár ha még csak végrehajtóként is a látszat szerint. ) Ha innen nézzük , levonható az a következtetés is, hogy Ukrajna a jelek szerint nem hogy nem önálló, de több mint közvetlen felügyelet alatt áll, a saját struktúrája nem önálló, és az ott kiépülő külföldi (USA) struktúra egyre önállóbb, és ütőképesebb tevékenységre képes. Akár Ukrajna saját infrastruktúrája ellenére is.
Mintha lépésről lépésre betelepülne egy irányító kaszt.. Honnantól lehet azt mondani, hogy Ukrajna megszállás alatt van, de nem az oroszokén?
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Montezuma on 2017-12-05, 13:06

Őrizetbe vétele előtt Szaakasvili felmászott nyolcszintes háza tetejére, és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik.
http://nepszava.hu/cikk/1147259-osszecsapas-kijevben/
Ez bizony nem Szaakasvili nagy napja. Hiába, haszontalan "mór" lett belőle, mehet a levesbe.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-05, 13:29

@Montezuma írta:Őrizetbe vétele előtt Szaakasvili felmászott nyolcszintes háza tetejére, és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik.
http://nepszava.hu/cikk/1147259-osszecsapas-kijevben/
Ez bizony nem Szaakasvili nagy napja. Hiába, haszontalan "mór" lett belőle, mehet a levesbe.

ÜDV Montezuma!

Arra hivatkozva próbálják Szaakasvilit őrizetbe venni, hogy Janukovicshoz köthető támogatási pénzeket köznének hozzá- Erre minden bizonnyal azért van szükség, hogy Szaakasvili USA támogatóit,+ a helyi támogatóit is, mint a fegyveres "önkéntes zászlóaljakat", + lényegében teljes Nyugat-Ukrajnát (OK, minusz az ott élő több milliós "kisebbségeket") + a parlament egy jelentős részét + Timosenkot rá tudják venni arra, hogy hagyják letartóztatni. Ugyanis a legutóbbi Kijevi tüntetés már nagyon közel volt Porosenkoékhoz, és Avakovék meg gyakorlatilag nem tettek semmit ellene...
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Montezuma on 2017-12-05, 13:38

Üdv Krokomach!

Igen, eléggé nyilvánvalónak tűnik, hogy Szaakasvili az aktuálpolitika színpadján épp egy professzionális módon összerakott karaktergyilkosság áldozata lesz, bát azt hozzá kell tenni, hogy elég sokat dolgozott azért, hogy a végjátékban lehetőleg senki se akarjon a pártfogója lenni majd.
Eljátszotta a becsületét Grúzia (Georgia) élén, eljátszotta Ukrajnában is, most pedig ejtik az eddigi patrónusok.
Koncnak még jó lesz, addig sem Porosenkóékkel foglalkozik az ukrán lakosság.

De közben friss hír!
Az UNIAN ukrán hírügynökség azt jelentette, hogy Szaakasvili támogatói feltörték annak a mikrobusznak az ajtaját, amelybe a hatóságok ültették, majd kiszabadították a járműből. A NewsOne hírtelevízió helyszíni élő közvetítésében arról számolt be, hogy Szaakasvili hívei gyűrűjében elindult az ukrán parlament épülete felé.
http://nepszava.hu/cikk/1147259-osszecsapasok-kijevben---a-parlament-fele-tart-hiveivel-szaakasvili/
Nohát, rövidesen új fejlemények várhatóak Kijevből, nos, kíváncsian várom, hogy alakul Szaakasvili estéje.

Közben meg olvasom, hogy hiányzik 10 millió ukrán lakos Ukrajnából, mert inkább leléptek az elmúlt időszakban, így nem 43, hanem csak 33 millió a lakosságuk. Megértem őket.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-05, 13:43

http://karpathir.com/2017/12/05/kiszabaditottak-szaakasvilit/
Hívei kiszabadították az SZBU járművéből Miheil Szaakasvilit.
A volt odesszai kormányzó bilinccsel a karján hívei gyűrűjében elindult a parlament elé. Mindenkit arra kért, csatlakozzanak hozzájuk és zavarják el Petro Porosenko államfőt. Kijelentette: a hadsereg az ő oldalukon áll, a rendőrség és az SZBU sem hallgat az államfőre. Ugyanakkor a hatóságok jelezték, azért engedték el a politikust, nehogy véres fordulatot vegyenek az események..."


A "Szappanopera" folytatódik.
Itt most bármi lehet, főleg ha Porosenko lövetni kezd- és engedelmeskednek neki. De Szaakasvilit lövöldözés nélkül szabadították ki..
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Montezuma on 2017-12-05, 13:43

Itt a hivatkozott cikk is:
"Az Ukrajnában állandó jelleggel ottélők száma tíz millióval csökkent – jelentette ki Mihail Papijev volt ukrán munkaügyi miniszter a Zik televíziónak.
Elmondta: „Kívülről nézve Ukrajna sikeresnek tűnik. A statisztika szerint 42,3 millió ukrán él Ukrajnában. Csakhogy az Ukrán Tudományos Akadémia demográfiai intézete szerint ténylegesen 32 millióan élnek Ukrajnában.
Papijev  elmondta: ötmillió ukrán még az Euromajdan 2013-as kitörése előtt, öt millió pedig utána ment külföldre munkát keresni.
1,3 millió ukrán Lengyelországban telepedett le."

http://lovasistvan.hu/2017/12/04/hova-tunt-10-millio-ukran/
Azt persze nagyon jól tudjuk, hogy LovasI is mindig hazudik, akárcsak az összes orosz hírforrás.
(Remélem jól mondtam fel a kötelező leckét. lol!  )
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Montezuma on 2017-12-05, 13:45

@Krokomach írta:http://karpathir.com/2017/12/05/kiszabaditottak-szaakasvilit/
Hívei kiszabadították az SZBU járművéből Miheil Szaakasvilit.
A volt odesszai kormányzó bilinccsel a karján hívei gyűrűjében elindult a parlament elé. Mindenkit arra kért, csatlakozzanak hozzájuk és zavarják el Petro Porosenko államfőt. Kijelentette: a hadsereg az ő oldalukon áll, a rendőrség és az SZBU sem hallgat az államfőre. Ugyanakkor a hatóságok jelezték, azért engedték el a politikust, nehogy véres fordulatot vegyenek az események..."


A "Szappanopera" folytatódik.
Itt most bármi lehet, főleg ha Porosenko lövetni kezd- és engedelmeskednek neki. De Szaakasvilit lövöldözés nélkül szabadították ki..

Jaja, ebből is látjuk, hogy Ukrajna egy stabil és prosperáló mintajogállam, ahol mindig minden a lehető legnagyobb rendben van.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-05, 13:50

@Montezuma írta:Itt a hivatkozott cikk is:
"Az Ukrajnában állandó jelleggel ottélők száma tíz millióval csökkent – jelentette ki Mihail Papijev volt ukrán munkaügyi miniszter a Zik televíziónak.
Elmondta: „Kívülről nézve Ukrajna sikeresnek tűnik. A statisztika szerint 42,3 millió ukrán él Ukrajnában. Csakhogy az Ukrán Tudományos Akadémia demográfiai intézete szerint ténylegesen 32 millióan élnek Ukrajnában.
Papijev  elmondta: ötmillió ukrán még az Euromajdan 2013-as kitörése előtt, öt millió pedig utána ment külföldre munkát keresni.
1,3 millió ukrán Lengyelországban telepedett le."

http://lovasistvan.hu/2017/12/04/hova-tunt-10-millio-ukran/
Azt persze nagyon jól tudjuk, hogy LovasI is mindig hazudik, akárcsak az összes orosz hírforrás.
(Remélem jól mondtam fel a kötelező leckét. lol!  )

És ebbe a 32 millióba beleszámolták DNR/LNR kb 4 milliós lakosságát. Tehát az a 32 igazából 28. Legjobb esetben.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-05, 14:20

http://rusvesna.su/news/1512477178
Igor Mosijchuk felszólította az Ukrán hatalmi struktúrát, hogy minden lehetséges módon nyomják el a MihoMajdant, a felkelést.


(MihoMajdan- Szaakasvili tevékenységét hívják így..)
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Montezuma on 2017-12-05, 14:30

@Krokomach írta:
És ebbe a 32 millióba beleszámolták DNR/LNR  kb 4 milliós lakosságát. Tehát az a 32 igazából 28. Legjobb esetben.

Ez mekkora gáz. Ukrajna lassan befeleződik.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-12-05, 15:40

http://rusvesna.su/news/1512482457
Szaakasvili a Rada közelében a tömeg élén követeli Lucenko és Gricsak - a legfőbb ügyész és az SBU feje- lemondását.
Szaakasvili: Ki dolgozik Janukovicsnak és Putyinnak? Porosenko vagy én? Lucenko vagy én?
Ezután a tömeg elkezdte skandálni a követeléseket.

    Pontos idő: 2018-06-22, 16:55