[BIZTPOL] Ukrajna - 2. - Page 15

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Share

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-10, 23:09

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-10102017
DNR helyzetjelentés.
"...According to the information available to us, in the vicinity of Maryinka settlement, there were noted the clashes between the militants of the illegal units of the Ukrainian volunteer corps Right Sector and units of the 92 separate mechanised brigade, carrying out the order of the Ukrainian Armed Forces command to disarm the factions uncontrollable by the AFU. This was repeatedly stated by the chief of the General Staff Muzhenko..."


https://dninews.com/article/lpr-accuses-kiev-preparing-provocations-during-hugs-visit-donbass


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-10, 23:15


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-10, 23:20


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-11, 00:13

http://www.hidfo.ru/2017/10/magyarorszag-kezdemenyezi-az-eu-ukrajna-tarsulasi-egyezmeny-felulvizsgalasat/
"Az ukrán oktatási törvény alapjaiban sérti az Európai Unió és Ukrajna közti társulási megállapodást, emiatt Magyarország kezdeményezi annak felülvizsgálását.
Az ukrán oktatási törvény alapjaiban sérti az Európai Unió és Ukrajna közti társulási megállapodást, emiatt Magyarország kezdeményezi annak felülvizsgálását – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Ungváron tett látogatása során...'

http://karpathir.com/2017/10/10/kozos-magyar-roman-orosz-fellepes-lehetosegerol-ir-a-sajto/
"Magyarországnak, Romániának és Oroszországnak közösen kell nyomást gyakorolnia Ukrajnára az oktatási törvény ügyében – erről Gyöngyösi Márton, a Magyar Országgyűlés Külügyi bizottságának alelnöke beszélt a Ria-Novosztyi orosz hírügynökségnek..."


Ebből sem lesz semmi.


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-11, 00:18

http://karpathir.com/2017/10/10/kijevi-lapvelemenyek-szijjarto-ungvari-utjarol-%F0%9F%87%AD%F0%9F%87%BAvs%F0%9F%87%BA%F0%9F%87%A6/
"A központi ukrán médiában is kiemelt témának számít Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfő esti váratlan ungvári útja. Az országos híroldalak két momentumot tartanak a legfontosabbnak kiemelni.
A Korrespondent és a TSN is arra helyezi a hangsúlyt, hogy a budapesti diplomácia vezetője mereven elzárkózott attól, hogy kárpátaljai útja során találkozzon Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel. Mint arról írtunk, a kijevi külügy irányítója azt üzente magyar kollégájának, szívesen megtárgyalná vele a kialakult helyzetet, s együtt hallgassák meg a magyar közösség tagjait. Szijjártó Péter viszont úgy reagált, hogymár elkésett ez a találkozó, egyeztetni még a törvény elfogadása előtt kellett volna Kijevnek.
A másik lényeges elem, amit szinte kivétel nélkül lehoztak a legolvasottabb országos hírportálok az az, hogy Szijjártó Péter Ungváron bejelentette: az európai uniós tagországok külügyminisztereinek jövő heti tanácskozásán kezdeményezni fogja az EU-ukrán társulási megállapodás felülvizsgálatát. Idézik a miniszter azon szavait, hogy az új oktatási törvény a kisebbségi jogok bővítését előíró társulási szerződés felrúgása, amelyet nemzetközi nyomással meg kell akadályozni..."Ezt a kemény vonalat sokkal korábban kellett volna elő venni- és akkor talán más lenne a kilátás. Vagy nem. De naivitás volt azt várni, hogy más lesz a végeredmény mint ami mostanra kialakult Kárpátalján.(is)

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-11, 00:29


http://karpathir.com/2017/10/10/az-ukran-kulugyminiszter-a-heten-budapestre-latogat/
"Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter megerősítette kedden, hogy október 12-én, csütörtökön látogatást tesz Budapesten azzal a céllal, hogy elmagyarázza a magyar partnereknek az új ukrán oktatási törvény lényegét..."

Tűzoltás. De ha a történtek után ezzel bármit is elér, azzal Magyarország Kárpátalja ügyében (is) elveszti a maradék arcát és érdekérvényesítő képességét.
Az sem lenne célravezető, ha Szijjártó Péter fogadná ( egyszerűen valami halaszthatatlan ügy miatt máshol kellene lennie. Lehetőleg külföldön) Mert ha fogadja, azzal már Klimkin nemzetközileg is kommunikációs előnyt tud kovácsolni - mondván, hát tárgyalnak, Ukrajnán nem múlik semmi. Még a magyar kormány is egyetért ezzel.
Ez a tárgyalási kísérlet nem más mint egy technika - természetesen ki akarják fogni a "szelet" a magyar beadvány alól, mert ha az már az EU előtt lesz, azzal már az EU-nak kezdenie kell valamit hivatalosan..


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-11, 00:53

http://karpathir.com/2017/10/10/megtiltanak-az-oroszorszagi-utazast/
"A Legfelső Tanácsban beregisztráltak egy törvénytervezetet, mely ideiglenesen megtiltaná az ukrán állampolgároknak, hogy Oroszországba utazzanak, olvasható a parlament honlapján.
A 7187. számú törvénytervezet teljes neve „Törvényjavaslat Ukrajna egyes törvényeinek módosításáról (az ukrán állampolgárok agresszor-államba való beutazási joga ideiglenes korlátozásának bevezetéséről). Szerzői a Petro Porosenko Blokk képviselője Andrij Sinykovics és Andrij Nemirovszkij, valamint a független Andrij Deniszenko.
A törvénytervezet szövege jelenleg nincs fenn a parlament honlapján, írja az Ukrajinszka Pravda."


Nem olyan meglepő módon, már meg van az "első fecske" Oroszország agresszor országgá nyilvánítása után.

Többek közt Tiltani akarják az emberek személyes tapasztalat szerzését, mely szögesen ellentmondana a kommunikációs propagandával. (Mert az a csúnya szóbeszéd, amit Szergej terjeszt az utazásáról, még elterjedne a szomszédok körében is)Mert az nem volt elég, hogy tiltani próbálják az orosz tv-t, rádiót, könyveket- és a beszédet (nem mintha jelenleg nagy sikerrel tennék egyelőre..)
Elképesztő, hogy Oroszország lett a "Nyugat", mely dekadens, és ezért majd úgyis összeomlik. De azért a biztonság kedvéért nem szabad megengedni a "buta" embertömegeknek, hogy ki legyenek téve a hatásának. Mert még megtévednének - és elhinnék a csúnya orosz propagandát. Amit látnának.
És a végén még mind orosz ügynökök lennének. Akár tudtukon kívül is. De hát nem tehetnének róla, mert az a dekadens "Nyugat, bocsánat, Oroszország, megfertőzte őket... Viszont a jó Ukrán államnak akár az állampolgárai ellenére is biztosítania kell az állampolgárok és az állam biztonságát.


A történelem "vicces" tud néha lenni...

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-11, 15:21

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-11, 23:43

https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-10112017
DNR helyzetjelentés.
"...According to our reconnaissance data, the permanent location of a 10-strong group of foreign mercenaries was detected in the vicinity of Topolinoye locality (30 km to the contact line), the main task of whom is to conduct sabotage and provocative actions in cooperation with units of the 36th separate marine brigade...
...Also, there was noted the arrival of additional special units of the national guard and military law enforcement service in the zone of military operations to pacify the volunteer battalions and prevent attempts to leave the so-called 'ATO' zone to participate in the rebellion actions to be held on October 14 in Kiev. The military prosecutor's office has set the task of initiating criminal cases, up to accusations of separatism, against the most authoritative and threatening leaders and commanders of nationalist units..."


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-11, 23:54


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-12, 00:06


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-12, 00:23

http://karpathir.com/2017/10/11/autonomia-tuntetessel-varjak-budapestre-az-ukran-kulugyminisztert/
"Mint arról beszámoltunk, október 13-án érkezik Budapestre az ukrán külügyminiszter, hogy elsősorban az elfogadott oktatási törvényről tárgyaljon a magyar kormánnyal.
Ukrajna budapesti nagykövetsége elé tüntetést szerveznek – közölte Pavlo Klimkin az ukrán külügyi tárca vezetője szerdán Twitterén -, állítása szerint erről a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatta a nagykövetséget.
„Mi ez, Budapest támogatja a szeparatizmus? – fogalmazott számonkérően Klimkin. Állítása szerint azonnal tiltakozójegyzéket küldött a kijevi külügyi tárca azzal a követeléssel, hogy tiltsák be ezt a „provokációt”. “Biztosak vagyunk, hogy Magyarország továbbra is tiszteletben tartja Ukrajna területi egységét”– fűzte hozzá bejegyzésében..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-12, 14:24

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-12, 14:29

https://mno.hu/hatarontul/az-europa-tanacs-megvedte-a-kisebbsegi-oktatasi-rendszert-ukrajnaban-2421200
"Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) 80 százalékos többséggel elfogadta az új ukrán oktatási törvényt érintő sürgősségi határozatot. Az Európa Tanács ezzel megvédte a meglévő kisebbségi ukrán oktatási rendszert..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-12, 21:22


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-12, 21:24

https://dninews.com/article/125-thousand-people-get-dpr-passports-%E2%80%93-migration-service
2016 március 16 óta a mai napig, a DNR 125 ezer útlevelet bocsájtott ki.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-12, 21:29

https://mno.hu/hatarontul/szijjarto-amig-a-karpataljaiak-kerik-harcolni-fogunk-nem-hatralunk-2421290
"Egyáltalán nem a balhé és a harc a cél – erről beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter a Pavlo Klimkin ukrán külügyi vezetővel közös megbeszélést követő csütörtöki sajtótájékoztatóján...
...Az ukrán oktatási törvény körül kialakult helyzetet Szijjártó Péter szerint „totálisan másként” ítéli meg a magyar és az ukrán kormány, és ami még fontosabb: a kárpátaljai magyar közösség is. A miniszter tudatta, a határon túli közösség álláspontja határozza meg a magyar kormány politikáját, így „amíg ők kérik, harcolni fogunk, nem fogunk hátrálni”. Hangsúlyozta: Magyarország abban partner, hogy segítsen Ukrajnának kidolgozni azt, hogyan lehetne az ukránt, mint idegen nyelvet, jobban megtanítani a kárpátaljai gyerekeknek. Ám ezzel párhuzamosan nem csorbulhatnak a kisebbségek jogai az anyanyelven történő oktatásra.
Szijjártó Péter ezért azt javasolta: az eredményes párbeszéd érdekében az ukrán parlament függessze fel az ukrán oktatási törvény nemzetiségeket érintő, hetedik passzusát...
...A sajtótájékoztatón lapunk arról kérdezte Klimkint, nem tart-e Ukrajna attól, hogy a nemzetiségi jogok korlátozása ürügyet fog szolgáltatni Oroszországnak arra, hogy további agresszív lépéseket tegyen Ukrajnával szemben. Erre az ukrán tárcavezető úgy válaszolt: az oroszok mindig is politikai manipulációra, provokációra használták fel a nyelvkérdést, a mostani konkrét esetben pedig szerinte Kárpátalján is befolyást gyakorolnak. További kérdésünkre, hogy Szijjártó Péter javaslatának megfelelően hajlandóak lennének-e felfüggeszteni a hetedik cikkelyt, érdemi választ nem adott..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-13, 01:05

http://karpathir.com/2017/10/12/grojszman-szerint-a-cseh-elnok-mentalisan-serult/
"Volodimir Grojszman ukrán miniszterelnök “egy mentálisan beteg ember” kijelentésének nevezte csütörtökön Milos Zemannak a héten tett nyilatkozatát, amelyben a cseh elnök azt javasolta, hogy Ukrajna adja el Oroszországnak az utóbbi által már amúgy is önkényesen elcsatolt Krím félszigetet.
“Egészséges ember ilyet sohasem jelentene ki, csak egy mentálisan nagyon beteg” – kommentálta Grojszman a cseh elnök “ötletét” a 112 Ukrajina hírtelevízió műsorában.
Zeman kedden, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének strasbourgi ülésén törvénytelennek nevezte ugyan a Krím orosz bekebelezését, de hozzátette: a történetnek vége. “A Krímet annektálták, ez kétségbevonhatatlan. Ez lezárt ügy” – jelentette ki. Egyben javasolta Ukrajnának, hogy egyezzen meg Moszkvával, s utóbbi fizessen kártérítést Kijevnek, vagy pénzügyi formában vagy kőolajjal és gázzal..."

Ukrajnának túl sok támogatója nem marad Közép-Kelet-Eu-ban ha így folytatják. A térségi fő támogatójuk lengyeleknek meg regionális hatalmi igényeik vannak - amihez az általuk jogosnak gondolt területgyarapodás nem hátrány. Románia meg többek közt Odesszát szeretné (kizárt)...
A "Nagy testvér"-nek (USA) meg meg vannak a saját érdekei. Melyek egy része jelenleg megegyezhet bizonyos ukrajnai csoportok érdekeivel. Kérdés, meddig lesz ez így. A jelenlegi másik nagy támogatójuk Nyugat Európa (gyakorlatilag Németország és Franciaország) helyzete is pár éven belül drasztikusan megváltozhat.
Az nagyon súlyos belső válságra utal mindig, ha egy állam az egyébként őt bizonyos ügyekben támogató országok legfelsőbb vezetését sértegeti. Főleg ha az adott állam harcban áll, és amely országok vezetőit sértegeti, közvetlen érdekeit sérti - azok eddig támogatták törekvéseit. Ez gyakorlatilag ellentétes a józan megfontolásokkal. Mégis ezt teszik. Főleg, mert úgy gondolják megtehetik. mert a "nagyobb testvérek" a kisebb szomszédokat "kordában tartják". Csakhogy a jelenlegi geopolitikai helyzet nagyon gyorsan gyökeresen megváltozhat. (hogy mást ne mondjak, Ausztria)

Mindettől függetlenül, az oroszok is már jelezték (mérhetetlenül civilizáltabb módon), hogy szóba se kerülhet hogy fizessenek a Krímért.
Ugyanakkor Zeman nyilatkozata egyértelműen utal arra, hogy Ukrajna filléres napi gondokkal küzd, és még a bartel is (kőolaj, gáz) jó üzlet lenne neki.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-13, 14:07

http://karpathir.com/2017/10/13/poltorak-hajlando-lemondani-ha-beigazolodnak-a-visszaelesek/
"Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter csütörtökön bejelentette, amennyiben beigazolódik a gyanú, hogy helyettesének valóban köze volt a közpénzek elsikkasztásához, akkor ezért ő is vállalja a felelősséget és lemond a tárca éléről.
„Én bármikor készen állok” – fogalmazott Poltorak egy kijevi sajtótájékoztatón, utalva arra, hogy ha beigazolódik a gyanú Pavlovszkijjal szemben, akkor ő is vállalja a felelősséget.
A gyanú szerint 149 millió hrivnya közpénzt sikkasztottak el a tárcánál közbeszerzésesek során. Eddig négy személyt tartóztattak le az üggyel kapcsolatban Igor Pavlovszkij, védelmi miniszter helyettest, Volodimir Hulevicset, a közbeszerzési főosztály igazgatóját, valamint a tárca két alkalmazottját, akik a gyanú szerint érintettek lehetnek a korrupciós ügyletekben."


Gondolom, folyik a helyezkedés. (Közeledik Szaakasvili...)

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-13, 14:22

http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/2558788-klimkin-nem-vereseg-es-nem-gyozelem-az-europa-tanacs-hatarozata
"...Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter közben pénteken az 1+1 ukrán televízióban úgy vélekedett, hogy az államnyelv ismeretének hiánya Ukrajna valamely régiójában sebezhetővé teszi ezt a területet, ha más országok szemet vetnek rá. "Nézzék meg, mi történt a Krímmel, ahol egyáltalán nem létezett az ukrán nyelv" - tette hozzá, utalva a félsziget Oroszország általi 2014-es önkényes elcsatolására..."


Ez a lényeg az egészben. Semmi köze semmilyen esélyegyenlőséghez az oktatásban, sem munkaerő piaci esélyegyenlőségnek
Tekintetbe véve, hogy Ukrajnából menekül a munkaerő, miután leépül a gazdaság, és mélységes társadalmi megosztottság van ( elsősorban a jelenleg uralkodó réteg, és a széles néprétegek között) és az ukrán nyelvet sehol a világon nem használják (esetleg pl Kanada eldugott vidékein kívül) logikus az oktatás és a munkaerő piaci prioritások miatt elsősorban az őshonos kisebbségi nyelvek + az orosz nyelv oktatása lenne a logikus. Az orosz nyelv leépítése miatt egyébként a szankciósdi miatt (is) elvesztett ukrán pozíciók a számukra létfontosságú Oroszországi piacokon a helyzet normalizálódása ( a nagyon Ukránok bukása) után emiatt is nehezebb lesz.
Igazából most Ukrajnának az lenne a logikus munkaerő piaci megfontolások alapján, hogy egész dél Kelet és Közép Ukrajna csak oroszul beszéljen, a román, magyar és Lengyel tömegek lakott területek teljes lakossága beszélje az adott nyelveket..

(A téma nagyon érdekes, és még csak a felszínt sem karcoltam)

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-13, 15:16

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
https://dninews.com/article/donetsk-defense-weekly-situation-report-10132017
DNR helyzetjelentés.
"...The AFU command continues movement of heavy weapons near the contact line:

MRLS Grad – 5 units;

122-mm SP gun Gvozdika – 6 units;

Tanks – 21 units.

Also, the absence of AFU heavy armament in storage areas is daily recorded in the reports of the OSCE Mission:
Anti-aircraft missile and gun system Tunguska – 2 units;
152-mm howitzer MSTA-B – 12 units;
152-mm cannon Giztsint-B – 44 units;
152-mm SP gun Akatsia – 18 units;
152-mm towed gun-howitzerD-20 – 28 units;
122-mm MRLS Grad – 12 units;
122-mm SP gun Gvozdika – 20 units.
In total, for the past week, the absence of 168 heavy weapons units of the AFU has been established..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-13, 23:55


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-14, 01:15

http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/2558820-ukran-oktatasi-torveny-nyugaton-nem-moszkva-befolyasara-tiltakoznak
"A nyugati országoknak az új ukrán oktatási törvényre adott reagálása magától értetődő és természetes, nem pedig Moszkva befolyásának eredménye - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteken, a Krím félszigeti Szimferopolban tartott sajtóértekezletén.
"Oroszország kommentálta ezt a törvényt, amiért Kijevtől megkapta a soros szennyadagját abban az értelemben, hogy állítólag mi bujtogatjuk a többi országot, és hogy koalíciót hozunk létre Kijev ellen. Ez természetesen nem így van, soha senkit semmire nem bujtogattunk" - hangoztatta a szóvivő azzal kapcsolatban, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) 80 százalékos többséggel csütörtökön sürgősségi határozatot fogadott el, amelyben kifejezte aggodalmát az új ukrán oktatási törvény miatt.
A PACE határozata szerint a jogszabály megbontja az ukrán államnyelv és a nemzeti kisebbségek nyelvei közötti egyensúlyt..."És mindeközben (nem is annyira) szép csendben


http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/2558819-hatalyba-lepett-az-ukran-televiziokban-az-allamnyelvi-kvotat-meghatarozo-torveny
"Hatályba lépett pénteken Ukrajnában az a törvény, amely előírja a televízióknak, mekkora százalékban kötelesek ukrán nyelvű műsorokat sugározniuk.
Az UNIAN ukrán hírügynökség tájékoztatása alapján az országos sugárzású televíziókon heti arányban a műsorok és filmek legalább 75 százalékának ukrán nyelvűeknek kell lenniük, a regionális csatornákon pedig 60 százaléknak.
Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a rádióadások tekintetében egy hasonló jogszabály 2016 novemberében lépett életbe. A rendelkezés az ukrán nyelvre történő fokozatos áttérést írt elő a rádióknak. Eszerint a jogszabály életbe lépesekor még csak arra kötelezték a rádióállomásokat, hogy a zeneszámok 25 százaléka ukrán nyelvű legyen. Egy év alatt viszont el kell érniük, hogy a sugárzott zene fele ukrán nyelvű legyen, a második évben haladja meg az 55, a harmadikban pedig a 60 százalékot.
A híradások szerint a tévécsatornákat arra kötelezi a törvény, hogy az idegen nyelvű filmeket ukrán nyelven feliratozzák..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-14, 15:12

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-10142017
DNR helyzetjelentés.


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-14, 15:20

https://dninews.com/article/hug-visits-kominternovo-locality-south-dpr
Alexander Hug meglátogatta Kominternovot (DNR) , és találkozott helyi polgárokkal.

https://dninews.com/article/goodbye-ukraine-%E2%80%93-mariupol%E2%80%99s-neighbourhood-fed-dpr-power
DNR új villamos átviteli vonalat épített ki Novoazovszk (DNR déli részén, közel az orosz határhoz - és másik irányban viszonylag közel Mariupolhoz) ellátásához

    Pontos idő: 2018-04-25, 02:46