Ab ovo - Page 2 44068124
Ab ovo - Page 2

Biztonság politikai fórum


Ab ovo

avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-10-17, 21:45

Apropó, Haubagoi hova lett? Tud róla valaki valamit?
HTKAzsolti
HTKAzsolti

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-10-20, 19:16

Volt egy nagy bannolási hullám, szerintem ott morzsolódott le.
avatar
csibeszke

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by csibeszke 2017-10-20, 22:08

Lemorzsolta magát? Elképzelhető.
avatar
Vendég
Vendég

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Vendég 2017-10-31, 18:07

Boki dzabi van? Vagy csak ellustult? Smile
avatar
Vendég
Vendég

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Vendég 2017-10-31, 18:08

Bocsànat: Boki SZABIN van?
avatar
Vendég
Vendég

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Vendég 2017-10-31, 18:10

Bocsànat: Boki SZABIN van?
avatar
Vendég
Vendég

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Vendég 2017-10-31, 18:12

Haubagolyèrt kàr lenne. Kreativitàsàt mindig értékeltem, mert kèsztette az embert arra, hogy sajàt nezeteit felülvizsgàlja.
nickvagyok
nickvagyok

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by nickvagyok 2017-10-31, 18:36

Először is: Üdv mindenkinek!

Bocs, hogy itt kezdem, de valamiért, ezt tekintettem fontosabbnak.

@Montezuma írta:Zsolti
Tudom, vannak ott páran, akiket én is kedvelek, a saját önkéntes "száműzetésem" ellenben már egy jó ideje érett és tavaly adódott egy kedvező együttállás, hogy meglépjem (meglépjek). Vannak ott páran, akiknek sem a stílusa, sem a provokatív szövege már nem szórakoztat és amúgy is meguntam a meddő szócséplést és önismétlést.
Akinek van kedve, az írjon ott is, legalább van kit olvasnom, mert olvasni még visszajárok, az új gyakorlati játékszabályaik meg eleve kizárják, hogy bármikor is vissza akarjak oda térni.
Ami mondanivalóm van, ahhoz ez a fórum tökéletesen megfelel.

Szia, Monte!

Nagy élvezettel olvastalak ott, és ez, azóta sem változott, csak a hely. Teljesen egyetértek a leírtakkal. A probléma csak ott van, hogy az általam ismert fórumok majdnem mindegyikén, a tudatlanságból fakadó elbutulizmus uralja mára azt a terepet, mely az egymást nem ismerő emberek számára ad kommunikálásra terepet/területet, hogy eszmecsere útján, ismereteket adjunk át egymásnak, így tudásbővítéshez juttathassuk egymást, de a kialakult állapotok miatt, épp az került felülre, aminek normális esetben az alján kéne lennie. Vagyis, elöntötte a sz@r e területeket, és nem a kitakarítás felé megy az irány, hanem, épp a normális emberek távozása történik meg. Ezzel meg csak az a baj, hogy ha ez nem fordul meg, teljesen taccsra lesz téve ez a XXI. századi vívmány, ami végül is, az értelem- ill. tudáscsere halálához fog vezetni, hisz akik még használni fogják, az az alja lesz, nem más. Az értelmesebb emberek meg egy alig ismert oldal-közösséget alkotva fognak beszélgetni egymással, így a "társadalom" túlnyomó része, mely e vívmányt használja, totál elkorcsosodik, és a pusztulásba vezető utat járja. A Hatalomnak meg pont erre van szüksége, hiszen, az ilyen emberek azok, akiket a legkönnyebben lehet irányítani, parancsuralom alatt tartani.
A HTKA moderációja teljesen megfelel a nácista elméknek, amit a moderátor választott nickje (Mackensen) is alátámaszt. Már az induláskor jelezte, milyen irányba fog menni onnantól a fórum, és ez mára be is teljesedett. Uralkodik a fórum tagjain, és ezt, sajna, a tulaj hagyja is neki, sőt, a hozzászólásait nézve, teljes támogatását is élvezi, és a megmaradt tagok sem lépnek fel ellene megfelelő odahatással, inkább elfogadják azt, hogy parancsszavaknak engedelmeskedve viselkedhetnek csak, ahol lassan már a gondolatok is csak a diktátor akarata szerintiről születhetnek meg, a megjelenésük meg előremoderáltak lesznek, azaz, csak akkor jelenhet majd meg bármi is, ha a diktátor azt jóváhagyja majd. Ez az irány a HTKA-nak is a pusztulásához fog vezetni. A fórummal együtt pusztulók meg mindenki mást fognak majd miatta hibáztatni, mert annyira elbutultakká váltak, hogy képtelenek már felfogni, hogy mindez a maguk irányításával, az ottani ténykedésük miatt történt meg. Már kár érte, mert egy nagyon fain kis oldal volt, ami szintén nem úszta meg az ember gyarlóságának hatását.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-10-31, 19:13

Üdv Nickvagyok!

Köszönöm a soraidat, nehéz lenne cáfolnom a leírtakat.

Akinek fontos, hogy a HTKA-n maradjon, annak kutya kötelessége lesz elfogadni az új játékszabályokat, amit a fórum tulajai és moderátora kitalált. Nekem ab ovo elfogadhatatlan volt az a mentalitás, ami elharapódzott ott és amikor ezt még meg is támogatták hátulról, akkor vettem a kalapom, mert eszem ágában sincs megfelelni ott senkinek. Mondhatnám, hogy lóf.sz a fülükbe, ha nem lennék elég jólnevelt.

Az, hogy a HTKA milyen irányt vesz és mi lesz belőle végül az kizárólag azok felelőssége, akik működtetik, illetve a jelenlétükkel életben tartják. Az mondjuk elég érdekes, hogy az utóbbi időben milyen provokatív avatárokkal bíró alakok jöttek be a képbe, én a helyükben most kezdenék el kicsit jobban figyelni, de ehhez nyilván némi ész is kellene. Ehelyett még „tapsolnak” is a baromarcúaknak, mert azok úgy és azt írják, amit egyesek ott szeretnének hallani. Van ott némi hinta nem egészen tiszta motivációból.

Az a HTKA, amit én szerettem már rég elpusztult, ami meg most van, az igazán dizájnos és elegáns külcsínt birtokol, a belbecs meg mindenki számára nyilvánvaló, aki jár arra olvasni. Fel a fejjel, az interneten azért akadnak még más igen jó és színvonalas oldalak/fórumok is, legyen bár haditechnika vagy netán biztonságpolitika a téma, nem egy fórumon múlik a világ dicsősége.
nickvagyok
nickvagyok

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by nickvagyok 2017-10-31, 20:12

Monte, az, hogy azt az adott oldalt, vagy azokat az adottakat te is, meg én is, meg még több mi olvassuk, az jó neked, nekem, neki, nekünk, de, ami ebben a hatalmas BAJ lehet, hogy nem tudjuk, hogy mindannyian olvassuk azt vagy azokat, mert a közismert talihelyek tönkretétele által, képtelenség lesz a nem csak egymásközti ki- ill. megbeszélése az adott tartalmaknak. De, ha netán, mégis akad ilyen, mondjuk olyan, mint itt, az gyakorlatilag csak annyi, hogy egy jelentéktelen kisebbség traccspartija zajlik, aminek semmilyen társadalmi kihatása nem lesz az ismeretlensége miatt és által, mert azt a fősodratú ellehetetlenítette az adott kis közösség ottani megnyilvánulhatósága számára. Változás, látható és érezhető változás csak akkor lesz, lehetséges, ha frontális támadások indulnak az adott oldalak ellen, és ellehetetlenedésükhöz nem vezet! Ez meg, mint látható meg tapasztalható, nagyon kis reményekkel táplált, mert, mint azt írtam, az oldalról való elmenés a trendi annak ellenére, hogy a társaság nagyobb része felháborodását jelzi az adott irány miatt, viszont az összefogásra már alkalmatlan lett, mert képtelen a melléállásra, mert azt hiszi a tudatlanja, hogy a mellette állással ugyan azt a hatást kelti életre, hiszen, azzal a teljes hittel cselekszi meg, hogy ketten vagy tömegesen állnak ott ellent annak ellenére, hogy mindegyik jelenlevő tudatában van annak, hogy egymaga támad a másikra, de a több egymaga-támadó, azaz, egy-egymaga-támadó felér egy hadsereggel. Az így kialakult csoportosulás meg nem egy csoport, nem egy csapat, tehát, nem egy társadalom bizonyos része, hanem egy tömegemberekből álló, a megtámadóra nézve, hatást gyakorolni képtelen, egymást nem ismerő egyénekből képződött tömeg.

Mindazokat meg mélységesen lenézem, akik a hatalmas, azaz, a 180 fokos irányvonal változás ellenére ott maradtak úgy, hogy ez irány ellen, bár felszólaltak, de a tudatlanságuk okán, mégis az igába hajtották a fejüket. Ez nem más, mint a szólás szabadsága már olyan fokon, ahol maga a szólás irányvonala is már központi irányítás alatt van, és a szájat sem a kéz, sem a láb nem követheti drasztikusan negatív kihatású következmények nélkül. Gyakorlatilag nem látható más a legtöbb médiafelületen csak az, hogy a hazaárulás a trendi irányvonal, és a HONvédő lett a náci elveket vallónak kikiáltott, annak ellenére, hogy neonácinak nevezik! Vagyis, a mai nácizmus jelentése nem lett más, mint a hazájára rátörő ellenségtől megvédő, azaz, a hazáját védő megnevezése! Többségiben fordított értelmezésűvé lett sok helyen a világ, míg a kisebbség az eredeti szerint él. Orwelli gondolkodás, kettős-beszél, ahol a rossz van fent, és a jó került az elnyomás alá! a pálfordulás katasztrófamentesen elképzelhetetlen, határozottan kijelenthető, hogy lehetetlen!
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-10-31, 20:37

Nickvagyok

Értem amit írsz, de mit tehetek én egymagamban azon kívül, hogy duma helyett lépek?
Megtettem azt, amit ebben a helyzetben helyesnek tartottam, nem úgy kerültem ide, hogy kibaszcsiztak onnan, hanem én vágtam ki a HTKA-t a saját fórumtáramból.

Azt viszont senkitől sem kérhetem, hogy kövessen, hisz miért is tennék, nem tudok nekik adni a korábbi fórum helyett egy HTKA 2.0-át.

Azt gondolom, hogy aki valóban akar tájékozódni (és hidd el, sokkal többen vannak, mint gondolnád) azok megtalálják a forrásokat és az utat, aki meg nem, annak úgy is tök mindegy. Ha a világon élő emberek nagyobb százalékának tök mindegy, hogy mi van, akkor mi miért aggódjunk értük?
A társadalom is és az egész emberiség legvégül azt kapja, amit érdemel, akárcsak az egyén.

Tőlem ennyi telik a témában, itt vagyok, ide írok, aki akarja, ide tud jutni, el tudja olvasni az itteni gondolatokat és el tudja dönteni, hogy kinek és mit hisz el.
A magam részéről igyekszem választékosabban írni/fogalmazni, de valójában a tömör és rövid, lényegre törő gondolatok megosztásának vagyok a híve, ahol a beszéd egyenes, azaz a fehér fehér és a fekete fekete.
HTKAzsolti
HTKAzsolti

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-11-01, 09:53

@nickvagyok írta:Monte, az, hogy azt az adott oldalt, vagy azokat az adottakat te is, meg én is, meg még több mi olvassuk, az jó neked, nekem, neki, nekünk, de, ami ebben a hatalmas BAJ lehet, hogy nem tudjuk, hogy mindannyian olvassuk azt vagy azokat, mert a közismert talihelyek tönkretétele által, képtelenség lesz a nem csak egymásközti ki- ill. megbeszélése az adott tartalmaknak. De, ha netán, mégis akad ilyen, mondjuk olyan, mint itt, az gyakorlatilag csak annyi, hogy egy jelentéktelen kisebbség traccspartija zajlik, aminek semmilyen társadalmi kihatása nem lesz az ismeretlensége miatt és által, mert azt a fősodratú ellehetetlenítette az adott kis közösség ottani megnyilvánulhatósága számára. Változás, látható és érezhető változás csak akkor lesz, lehetséges, ha frontális támadások indulnak az adott oldalak ellen, és ellehetetlenedésükhöz nem vezet! Ez meg, mint látható meg tapasztalható, nagyon kis reményekkel táplált, mert, mint azt írtam, az oldalról való elmenés a trendi annak ellenére, hogy a társaság nagyobb része felháborodását jelzi az adott irány miatt, viszont az összefogásra már alkalmatlan lett, mert képtelen a melléállásra, mert azt hiszi a tudatlanja, hogy a mellette állással ugyan azt a hatást kelti életre, hiszen, azzal a teljes hittel cselekszi meg, hogy ketten vagy tömegesen állnak ott ellent annak ellenére, hogy mindegyik jelenlevő tudatában van annak, hogy egymaga támad a másikra, de a több egymaga-támadó, azaz, egy-egymaga-támadó felér egy hadsereggel. Az így kialakult csoportosulás meg nem egy csoport, nem egy csapat, tehát, nem egy társadalom bizonyos része, hanem egy tömegemberekből álló, a megtámadóra nézve, hatást gyakorolni képtelen, egymást nem ismerő egyénekből képződött tömeg.

Mindazokat meg mélységesen lenézem, akik a hatalmas, azaz, a 180 fokos irányvonal változás ellenére ott maradtak úgy, hogy ez irány ellen, bár felszólaltak, de a tudatlanságuk okán, mégis az igába hajtották a fejüket. Ez nem más, mint a szólás szabadsága már olyan fokon, ahol maga a szólás irányvonala is már központi irányítás alatt van, és a szájat sem a kéz, sem a láb nem követheti drasztikusan negatív kihatású következmények nélkül. Gyakorlatilag nem látható más a legtöbb médiafelületen csak az, hogy a hazaárulás a trendi irányvonal, és a HONvédő lett a náci elveket vallónak kikiáltott, annak ellenére, hogy neonácinak nevezik! Vagyis, a mai nácizmus jelentése nem lett más, mint a hazájára rátörő ellenségtől megvédő, azaz, a hazáját védő megnevezése! Többségiben fordított értelmezésűvé lett sok helyen a világ, míg a kisebbség az eredeti szerint él. Orwelli gondolkodás, kettős-beszél, ahol a rossz van fent, és a jó került az elnyomás alá! a pálfordulás katasztrófamentesen elképzelhetetlen, határozottan kijelenthető, hogy lehetetlen!

Van amivel egyet értek abban amit írtál, de én meg pl. nem megalkuvásból maradtam ott, hanem azért hogy amíg tudom, hallassam a szerintem józan oldal hangját. Nem fogom hagyni hogy Panoz, Ulippo, Sharid-Hiryu, etc. vonal tolja a kritikán aluli hülyeséget néha, persze csak addig amíg ki nem bannolnak végleg.
nickvagyok
nickvagyok

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by nickvagyok 2017-11-01, 11:47

@Montezuma írta:Nickvagyok

Értem amit írsz, de mit tehetek én egymagamban azon kívül, hogy duma helyett lépek?
Megtettem azt, amit ebben a helyzetben helyesnek tartottam, nem úgy kerültem ide, hogy kibaszcsiztak onnan, hanem én vágtam ki a HTKA-t a saját fórumtáramból.

Azt viszont senkitől sem kérhetem, hogy kövessen, hisz miért is tennék, nem tudok nekik adni a korábbi fórum helyett egy HTKA 2.0-át.

Azt gondolom, hogy aki valóban akar tájékozódni (és hidd el, sokkal többen vannak, mint gondolnád) azok megtalálják a forrásokat és az utat, aki meg nem, annak úgy is tök mindegy. Ha a világon élő emberek nagyobb százalékának tök mindegy, hogy mi van, akkor mi miért aggódjunk értük?
A társadalom is és az egész emberiség legvégül azt kapja, amit érdemel, akárcsak az egyén.

Tőlem ennyi telik a témában, itt vagyok, ide írok, aki akarja, ide tud jutni, el tudja olvasni az itteni gondolatokat és el tudja dönteni, hogy kinek és mit hisz el.
A magam részéről igyekszem választékosabban írni/fogalmazni, de valójában a tömör és rövid, lényegre törő gondolatok megosztásának vagyok a híve, ahol a beszéd egyenes, azaz a fehér fehér és a fekete fekete.
Montezuma, a "problémám" egy ilyen lelépésnél az, hogy a távozó véleménynyilvánítás nélkül hagyja el végleg azt a terepet, aminek létrejöttének megalkotói között volt. Hiszen az ottani A nagy sakktábla létrehozója voltál. Az, aki valamilyen okból kifolyólag, nem megy utána vagy nem tud utánamenni a távozónak, érthetetlenként néz a történésre. Fontos tájékoztatás hiányának könyvelek el ilyen magatartásokat.

Nem a tájékozódás elérhetőségével van ilyenkor a bajom, hanem a történések kibeszélhetőségével, azok sokszínű látásmódjának megbeszéléseivel. Mint írtam, az ismert oldalak kerültek sz@rral lefedetté, ahol mára a ganajtúró bogarak vették át az uralmat, és akik ez elől menekültek el, még hívószót sem hallattak azok irányába, akik addig felnézve rájuk, szívták magukba a szavaikat. Sajna, ez a Majd utánam jön, ha akar. mentalitás lett a trendi, míg előtte azért, egy hívószó elhangzott azok irányába, amit a: De, ha nem akarsz, nem sértődöm meg, nem kötelező, csak örültem volna, ha ott tudnánk folytatni veled is tovább. Több mindenre rámutat egy ilyen gesztus, mert rávilágító, és nem csak sejtéseken alapuló vélemény alkotódik meg a történésről egyik oldal esetében sem.

Te sok helyen ki kell lógj a sorból, ahol nem a barátok vagy ismerősök vesznek körül, hanem az épp ott levő beszélgetőpartnerek, akiket egy valamilyen előadás hozott össze, mert képes vagy beszélgető stílusra, míg a tömegemberek lassan csak közlési üzemmódban képesek egymás felé odaszólni.

Egy ottani új, nem képes idejutni, mert sehol nincs nálad jelezve a megtalálási helyed, pedig szeretne többet olvasni tőled. Az meg, hogy erre rákérdezzen, nem szokása az embereknek, pláne, hogy ismeretlenként van kezelve, még egy ilyen kérdésfeltevés esetében is.
Jó, "tudom", ez a kommunikációs terep más, mint egy klub, ahol személyes találkozásokkal alakulnak ki az egymásról megalkotott képek, így simán megkérdezhető egy régebbi, szimpatizálós tagtól, hogy merre lelhető fel ma az a személy, aki ezeket a sorokat írta, vagy hangfelvételről megismerve, mondta annak idején el.
A profilodban lehetett volna ezt jelezni, és ez ellen nem hiszem, hogy tettek volna a górék, mivel kijelentették, hogy nem tartják ezt a helyet vetélytársuknak.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-11-01, 14:03

Üdv Nickvagyok!

A távozásom volt maga a vélemény nyilvánítás anélkül, hogy szóban/írásban bárkit vagy bármit okoltam volna ezért.

A távozásom az én döntésem volt, mert semmi értelmét nem láttam annak, hogy továbbra is egy olyan fórumon pocsékoljam az időmet, ahol – a legjobb esetben is – csak megtűrt, „kegyelemkenyéren” a sarokban térdepeltetett hülye gyerek színdarabban vehetek részt maximum. No, azért itt még nem tartunk, de ez más lapra tartozik.
Időpocsékolásnak tartottam azt is, hogy felesleges szélmalomharcokat folytassak olyanokkal, akiket soha nem lehet semmiről sem meggyőzni. Nincs is erre szükség, majd mindenki a saját bőrén tapasztalja meg az eljövendő valóságot.
Arra sem volt tovább szükségem, hogy a magyarul rendesen írni sem tudók oktassanak szövegértésről vagy épp önjelölt professzorok oktassanak és leszóljanak olyan témákban is, amelyekben bal kézzel a seggembe rakom őket fél lábon ugrálva bekötött szemmel is.

Volt szerencsém a mérnöki munkámban sok emberrel együtt dolgozni és volt olyan is évekig, amikor közel 400 ember közvetlen és közvetett irányítása volt a kezemben, így sok mindent megtanultam erről is.
Többek között azt, hogy felesleges erőlködés a győzködés bármiről is, a tömeg csak akkor kap észbe és csak akkor hajlandó változni/változtatni, amikor már a fejük felett ég a ház.
Addig zéró a történet, mert ilyen az ember és ezen én sem tudok (már nem is akarok) változtatni.

Utána abba is belegondoltam, hogy – tegyük fel – sikerrel járok és néhány „jómadarat” fel tudok ébreszteni, vagy csúnya szóval „megtéríteni”, kinek épp hogy tetszik.
Oké, ez tök jó, de mit is számítana valójában?
Lássuk be, szinte semmit.
Tehát idő és energia pocsékolás a semmiért-ről lenne csak szó, ez pedig nem buli.
Ezen okoknál fogva sem a magyarázkodásnak, sem a műhisztinek az értelmét nem láttam, a másik fórum megy a saját útján, a valós motivációikkal elég, ha ők tisztában vannak. Én a magam részéről örülök, hogy erre a fórumra rátaláltam, itt nem kell feleslegesen erőlködnöm és megfelelnem olyan követelmény-rendszereknek, amelyeknek se füle se farka.

Ha valaki akar velem kommunikálni, azt itt, illetve az http://www.antalffy-tibor.hu/ fórumon megteheti, eddig sem volt titokban tartva a dolog sehol.

A HTKA-n a Nagy Sakktábla topikot valóban én indítottam, a második hozzászólásomban le is fektettem néhány alapelvet, amiből semmi sem lett, ez mostanra totál világosan látszik.
Nagyon sajnálom, ha a távozásomat bárki cserben hagyásként vagy árulásként élte meg, erről szó sincs, de nekem személy szerint nem lehet fontosabb egy fórum, mint maguknak a tulajdonosaiknak.
Akik ott maradtak és „hősiesen” küzdenek tovább a mindent elöntő és egyre agresszívabb provokátorokkal és megmondó emberekkel, lelkük rajta, én biztosan nem ítélem el őket ezért.
Sőt, sok erőt kívánok hozzá, hátha nekik sikerül „kiegyensúlyozni” a fórumot és sok olvasónak nyújtani alternatívát a mostanra ott kötelezően elrendelt egyen vélemény helyett.

Mindenki – Te is Nickvagyok – fel van hatalmazva arra, hogy ha jónak látja/látod, akkor jelezze ott, hogy van élet a HTKA-n túl is és akinek éppen Montezuma gondolatai hiányoznak, azokat itt vagy Antalffy Tibi honlapján olvashatja, sőt, akár vitába is szállhat vele.
nickvagyok
nickvagyok

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by nickvagyok 2017-11-05, 09:26

@Montezuma írta:Üdv Nickvagyok!

A távozásom volt ...szállhat vele.
Monte, a szó nélküli lelépés egy ilyen helyzetben, és egy ilyen terepen sem éppen mondható megfelelő magatartásnak, szerintem. Egy "- Ennyi volt, kösz, hogy lehettem." mondat leírása, talán megérdemelt lett volna az olvasóid felé.

Az, hogy lassan már mindenhol tapasztalható, hogy az emberek nem képesek kiállni egy közös cél érdekében, ami arról szól, hogy a sz@r kerüljön vissza a helyére, azaz, hogy a folyamatosan csak személyeskedni tudó, a provokátor legyen a közösségből kitakarítva a magát Istennek képzelő moderatúra által, az azért van, mert a tömegember erre képtelen. Inkább hallgat, nem ír, nem szól az ilyen felé semmit. Mit tesz ilyenkor? megalázkodik! Ha távozik, akkor meg elmenekül a probléma megoldása helyett. Vagyis, a tagság képtelen a közös fellépésre, mert már nem közösségi emberek vannak, hanem csoportosulások, ahol tömegemberek cserélnek egymással meg látásmódokat, amit a többség közlő stílusban képes csak megtenni, mert beszélgetni már nem képes a kulturálatlansága, a tudatlansága miatt. Lassan teljesen képtelenek leszünk egymás mellé állni, mert csak az egymás mellett állás lesz az, amire képesek leszünk. Ez a szakadékba vezető út, nem más!
Az Okos enged, szamár szenved-elv is egy két féle értelmezéssel bíró mondás (Minden érmének két oldala van!). A ráhagyom, hisz hülye, az akkor mondható logikus cselekedetnek, ha a hülye csak maga alatt vágja a fát. Viszont, ha engem is ér negatív hatás a cselekedete miatt, és mégis ráhagyom, hogy folytassa tovább nyugodtan, akkor ugyan olyan hülye vagyok én is, és csak a megérdemelt sorsomat kapom érte. Ha meg, csak engem ér negatív hatás (jelen példát nézve, hagyom, hogy a fejemre sz@rjon), a hülye akarata teljesül, aki így nem is nevezhető hülyének, hiszen képes mások felett uralkodni, a maga viselkedésének, akaratának eltűrésére kényszeríteni másokat. Azaz, nem az nevezhető okosnak, aki annak csak hiszi magát, hiszen épp szenvedni fog a ráhagyások miatt, hanem épp az, akit éppen szamárnak tartanak.

Ebből látszik, hogy miért vagy képes arra, amire utaltam.

Gondolom, nem vagy a pc támogatója. Ha jól gondolom, akkor miért is viseltetsz mégis így azok irányába, akikről épp írsz, hogy a viselkedni képtelen magatartásuk miatt fordítottál szó nélkül hátat egy olyan csoportnak, amit Te hívtál össze? Vajon, miért nem szóltál rá mindazokra, akik normális kommunikálásra képtelenek, a helyett, hogy átadtad nekik a terepet? Ezzel nem teszel te sem mást, mint azt, hogy tudat alatt, mégis a pc módnak megfelelően élve cselekszel. Ha probléma adódik, azt megoldani kell, és nem kikerülve azt, másfelé tovább haladni, mert akkor a probléma tovább él, és bármikor képes lesz újra szembekerülni velem, és elüldözni az útirányomból a kerülgetésével. Ha meg már többször is előfordult ilyen, akkor  eléri az egyén, hogy problémák sokasága veszi már körbe, ami ellehetetleníti az életét mindaddig, míg azokat egyenként nem fogja megoldani. Azaz, problémamentessé tenni a környezetét.
Jaja, a tömeg másra nem képes, hiszen tömeg, ami nem egy csoport, hanem, egy csoportosulás! Akkor kezd csak jajveszékelésbe meg másra mutogatásba az ilyen, ha már a haja is ég, nem csak a háza. Viszont, onnan te úgy léptél le, hogy senki felé nem szóltál, hogy az égő házat hagyod el, így hagyva magára azokat, akik megérdemelték volna talán ezt a jelzést, ezt a gesztust.

A szélmalomharcot vívón nevetni szoktam meg szánalommal nézni felé. Hagyni kell az egészet a francba, had pusztítsa ki/el saját magát az oldal a gusztustalan irányváltásának köszönhetően, és nem a mentegetés a helyes irány. Nem a véletlen szülte a moderátor nickválasztását, hanem a tudatos ráutalás!! Jelezte is az elején, de a tagság képtelen volt rálátni arra, hogy épp rájuk gyújtja a vezír a házacskájukat, ahová betértek traccspartizni arra az adott időkre, és a maga karámjába kötelezi be az ottmaradottakat! Időben iszkolt el, lépett le buta indokot kitalálva az elődje, és ezt kihasználva került hatalomra a jelenlegi, mert már akkor is látszott, hogy az az Úr, az az Isten, aki ezt a pozíciót ott is betölti! Nem 1, hanem több fórum esetében éltem már meg azt, hogy bepusztult, mert az értelmesebbje lelépett, így a sz@r maradt csak ott, az meg életképtelen, hiszen táplálásra képtelen, mert nem tápanyag, nem trágya!
Ahogy a legbutább cselekedet az is, hogy az afrikai gyerekeket gyógyítgatja pár doki, meg tonnaszám viszik oda a segélynek nevezett kaját. Ez nem szolidaritás, hanem baromság, hisz a természet rendjébe ugatunk így bele! Ami ilyen téren életképtelen, azt nem menteni kell, hanem hagyni a sorsára, míg azok, akik azt megalkották, nem jutnak el értelmileg odáig, hogy belássák, nagyon rossz irányba menetelnek azokkal a gyerekgyártásokkal. Ugye, ha ilyen a saját környezetünkben fordul elő, nem kaját adunk nekik, hanem elvesszük a gyereket azoktól a szülőktől. Látható, tapasztalható már a kisebbségünknél, hogy már nem olyan szaporák, meggondoltabban szülnek. Legalábbis, ez a tapasztalatom a saját környezetemből látottak által. Ha nuku életben tartó segílyke, nuku életre keltés is egy adott idő után, mert megfizették a tanulópénzt a delikvensek, és tanultak belőle. Majd az idő lerendezi! Hogy az milyen távú lesz, azt a tanoncok mindenkori tudásszintje határozza meg!
Nagyon jó példa erre az életbentartásra Wass Albert: Patkányok honfoglalása című verse:
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-11-05, 11:29

Üdv Nickvagyok!

Tény, hogy nem írtam „elbocsátó szép üzenetet” az olvasóknak, mert az olcsó teatralitás látszatát is kerülni akartam, ugyanakkor előtte – ha valaki olvasott – már többször utaltam arra, hogy készülök száműzetésbe küldeni magam, sőt, volt egy pár hónapos „rádiócsend” is a részemről.
Amikor kitört a parasztgyalázat (új moderátor, új fórummotor), akkor küldtem egy külön e-mailt Tcat-nak és megköszönve az eddig lehetőségeket elköszöntem a HTKA-tól. Ennyi.

Amit Te problémának nevezel a HTKA-n, az probléma, de nem mindenkinek!
Az a virtuális közösség nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet még részben sem, ezen sajnos nincs mit megoldani, pláne nekem/nekünk, mint egyszeri fórumozóknak. Egészen egyszerűen ez már nem az én kompetenciám.

Ha egy étteremben a kiszolgálás és a vendégsereg vacak, akkor ezt az ember szóvá teszi egyszer, szóvá teszi kétszer, de egy ponton túl egyszerűen nem megy oda többet, mert nem ő a kajálda tulaja, a rendrakás pedig nem a vendégek dolga.

Másik oldalról viszont az oldal tulajainak/üzemeltetőinek és a moderátornak a véleménye pont abba az irányba mutatott, ami alapján akár az összes biztpolban érdekelt fórumozó nyugodtan szedhette a sátorfáját és távozhatott volna, emlékeim szerint ezt többször le is írták. Ergo minek maradjon az ember olyan helyen, ami egyszer nem az övé, kétszer pedig ahol nem is látják szívesen.

Nem akarok erről a témáról már sokat polemizálni és magyarázkodni, azt gondolom, hogy az ottani moderátor és híveinek a stílusa és a hangneme maximálisan feljogosított arra, hogy – elvileg, az olvasótábor felé – akár szó nélkül távozzak.

Valójában nem veszített itt egyik fél sem semmit.

A HTKA megszabadult egy a biztpolt/geopolt nem a neokon eszmék szerint értelmező noname egyéntől, én pedig megszabadultam attól, hogy folyton értelmező szótárakat írjak a saját hozzászólásaim mellé, mielőtt szavakat/mondatokat kiragadva tételes hülyeségekkel próbálnak cáfolni vagy bombázni útszéli stílusban.

Mindenki abban a „lavórban áztatja a segg.t”, amelyikben szeretné.

Még egy fontos dolog:
Persze van véleményformáló súlya manapság a közösségi médiának és az internetnek, de ez akkor is csak egy virtuális valóság, semmi több. Az itteni közösségek pedig virtuális közösségek, nem pedig valódiak!
Onnantól lenne tét az asztalon, ha ezek a virtuális közösségek előbb-utóbb valamilyen valós, fizikai hús-vér közösségekké formálódnának – lásd példának okáért Antalffy Tibi fórumát és az ottani, rendszeres és valódi író-olvasói találkozókat, közös ebédfőzéseket, satöbbi!

Addig viszont a virtuális tér valójában alig több, mint fing a szélben. Ad olvasói élményt, ad ismeretet és infót, de közben mindenki tök egyedül ül a monitorja/okostelója előtt és csak bámulja a „vakablakot a világra”.

Üdv: M
nickvagyok
nickvagyok

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by nickvagyok 2017-11-05, 14:48

@Montezuma írta:Üdv Nickvagyok!

Tény, hogy...csak bámulja a „vakablakot a világra”.

Üdv: M
Monte, az a mondat, még véletlenül sem azt fejezi ki, amit itt a válaszodban írtál róla. Te túlspilázod az egyszerűt. Vagy nézhető olyannak is -rem...nem-, mintha lenéző lennél a körülötted levők felé.
"küldtem egy külön e-mailt Tcat-nak" Külön?? Valami nem stimt, mert ez azt jelenti, hogy mások felé is küldtél e-mailt, csak abban más módon fogalmaztad meg a távozásod okát. Mivel, ilyen nem történt, így nem külön, hanem csak neki írtál levelet. Kicsit más így a baba fekvése Smile Háttérben írtad le csak a véleményedet a változásról? Miért nem vállaltad azt fel, hogy nyilvánosságra hozod, hogy többen is láthassák, mi a véleményed a fórum irányváltásáról, és ennek mi a következménye részedről? Mitől tartottál, hogy nem így viseltettél?

Nem is írtam, hogy mindenkinek, így érthetetlen számomra ez a mondatod. Konkrétan utaltam a legalja helyről a felszínre kerültekre, meg azokra, akik ez ellen tesznek bár, de ez olyan, mint egy molyfing az elefánt arrébb fújásánál. Vagy, mintha egy bolha bicepszezne a mamut lába alatt, így fejezve felé ki, hogy csak óvatosan azzal az eltaposással Smile
Mint azt folyamatosan írom, a véleménynyilvánítás elmaradása nem arra mutat rá, amire azt te csak szeretnéd, hogy mutasson. Érdekes lett számpmra az, hogy olyan világot élünk, ahol a negatívum megfogalmazása az adott helyen elmarad valami oknál fogva, de megfogalmazódik máshol, ahol meg nincs semmilyen hatása arra, amiről az szól. Így meg egy felesleges szájtépés csupán, nem más. Az ilyet meg jellemproblémás egyedek tesznek csak meg.

Hát, ez a hasonlat erre a történésre nem áll meg, mert csak részlegeiben hasonlók a benne leírtak. Egy olyan helyen tényleg nem szokása az értelmes embernek elmondania a távozása okát a többi asztal mellett ülők felé. De egy klubban már más a helyzet, és egy ilyen terep, inkább hasonlítható egy klubhelyiséghez, mint egy étteremhez.

Én az ilyenekről nyíltan leírtam a véleményemet, amit viszont te sem mersz megtenni, csak pc módban utalgatsz rá. Ezek szerint, nem veted meg ezt a stílust, hiszen használod magad is.

"az ottani moderátor és híveinek a stílusa és a hangneme maximálisan feljogosított arra, hogy – elvileg, az olvasótábor felé – akár szó nélkül távozzak." Ilyet szó nélküli távozást olyan ember tesz meg, aki lenéző a tábora felé, hisz még egy böffintést sem méltat erről az irányukba.

Te a HTKA-nak írtál, és nem csak használtad az általa biztosított felületet arra, hogy sokak felé képes légy megosztani a gondolataidat? Ezek szerint, jól látom azt, hogy a hallgatóságot te emberszámba sem veszed valami oknál fogva. De, ha valamit benéztem, csak szólj miatta, nem vagyok az a besértődős típus.

Jajaj, az öreg egy jellemtelen ember!! Ugye, előremoderál egy darabig, így arra kötelezi az embert, hogy amíg így viseltetik irányába, addig álarcot hordjon, amit később levehet, de, ha akkor nem olyan képet ad már magáról meg a vendéglátójáról, míg az előtte volt a kötelezés miatt, akkor repül az oldalról. Vélelmezem, hogy ezen találkozókon csakis az egyszelet fújók vannak jelen, ami vegytisztán rámutat valamire.
Régen volt, igaz sem volt talán, de volt olyan időszak az életemben, mikor év végén egy adott fórum kisebb közössége összeült egy kajáldában, és így búcsúztattuk el azt az évet. Igen, azok voltak ott jelen, akik hajba kaptak több alkalommal is a fórom oldalán, és mégis megültek egy asztal körül, ahol ment is a tányérzörgetés, persze, kulturált stílusban. Ez arra volt jó, hogy képesek legyünk egymás sorait elolvasni, és nem csak olvasni azt. 6 évet búcsúztattunk így el, mert a tulaj nézetet váltott, így a fórum megszűnt létezni, és vitte magával a kis csapatot is, mert csak az a felület volt az, ami összetartott minket a mindennapjaink során. Persze, egy darabig még maradt fent 1-1 e-mailes kapcsolat, de az is behalt a személytelensége okán.
Az ilyen fórumoknak az a baja, hogy a kialakult közössége nem tűr meg maga között újakat, mert már összeszoktak a régebbiek, akik így gittrágókká váltak, ami hatása nem is lesz más, mint a látható és olvasható tartalom hanyatlása. Pedig, nem ez lenne a helyes, de az emberi gyarlóság ezt is elqrja, mint sok minden mást, ami épp a hasznát szolgálja, de akkor is így viseltetik, mert ember.

Gondolj bele, hogy ez a két miafene, mit is szolgál? A jellemtelenséget, mert még az sem jelenik meg, ki használta azokat a kézfejeket. A használójuk arra sem képes, hogy valamit is írjon arról, miért is kattintott valamelyikre is rá. Mit nem mer leírni az ilyen? Ja, és konkrétan, mit mutathat meg? Van egyáltalán értelme? Vagy épp ártalmas, ahogy arra az előbb utaltam?nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by nyugger 2017-11-05, 14:53

Mindenkinek üzenem, hogy ha a képek nem jelennek meg az valószínűleg azért van, mert a fórummotor csak https protokoll szerinti képeket fogadja el és a sima http protokollos képeket egyszerűen nem jeleníti meg
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-11-05, 17:32

Üdv Nickvagyok!

Jó kis házi feladatokat adsz nekem, de legyen, ezekre még válaszolok a témában, utána viszont szeretném azt kérni, hogy lépjünk végre tovább.

1. Nem nézem le a magam körül lévőket, miért is tenném, azt sem tudok szinte senkiről, hogy kicsoda vagy micsoda. Azt, hogy néhányan mit és hogyan írnak le/fogalmaznak meg, az sokat elárulhat róluk, így jobbára annak nézem őket, amit magukról megmutatnak – és még ez sem jelenti azt, hogy tényleg olyanok lennének a valóságban.

2. Hogy a kedélyek megnyugodjanak, akkor szó szerint bemásolom ide a 2016. augusztus 19.-i privát e-mailt, hogy mindenki képbe kerüljön a valóságot illetően:
Ab ovo - Page 2 Dokume14

Amint látható, semmiféle vádaskodás, magyarázkodás és véleménynyilvánítás nem volt benne. Sajnálom, ha ez most csalódást okoz. Ha valaki ezt nem hiszi el, akkor az bátran keresse fel Tcat-ot és kérjen tőle megerősítést avagy cáfolatot az állításomra.

Bármiféle magyarázat és indoklás, ami született a távozásom témájában, az csak és kizárólag ezen a fórumon történt, ide pedig járnak néhányan a HTKA-ról szintén olvasni, tehát akit érdekelt, az mindent megtudhatott.
A többinek meg édes mindegy a dolog, a HTKA nélkülem is vígan létezik és még én is vagyok HTKA nélkül is. Sőt, ha annyira érdekel bárkit, Antalffy Tibi honlapja a releváns fórum, vele személyesen ismerjük egymást már több, mint 14 éve és minimálisan nekem is van közöm ahhoz, hogy nála is beindult az író-olvasó fórumtalálkozó. Ha tehát innen nézem a dolgot, akkor az a fórum/honlap számomra az alma mater és ahhoz képest a HTKA is csak a második volt a sorban.
(Az öreg egyébként keményen állja a sarat, nem mondanám jellemtelennek, sőt. Geopolitikai kérdésekben nagyon egyet értünk, egy csomó más kérdésben viszont két totál külön világ vagyunk, de mivel ismerem a rigolyáit, így békén hagyom a témával. Ő is pontosan tudja, hogy mi az, amiben soha nem fogunk egyet érteni, ettől függetlenül nagyon jól elvagyunk egymással a fórumon is és a személyes találkozók során is.)


Megvan a véleményem egyes fórumozókról és a moderáció jelenlegi gyakorlatáról a HTKA-n (ez sem volt titok, itt leírtam mindent), de annak semmi értelmét nem látom, hogy visszamenjek a HTKA-ra csak azért, hogy jól beolvassak néhány balféknek majd utána könnyes búcsút vegyek ismét az oldaltól, mint aki jól végezte a dolgát. Na, ez nem fog menni, bohócnak már öreg vagyok, cirkuszigazgató meg nem leszek.

Ráadásul eszem ágában sincs jobban bántani a HTKA-t, mert okom sincs rá – amit akartam, azt itt már leírtam, de én nem akarom megváltoztatni sem a HTKA tulajdonosainak véleményét, sem a moderátor gyakorlatát, sőt, magát a HTKA-t sem. Úgy gondolom, hogy mostanra én nem vagyok kompatibilis oda, így én döntöttem a távozás mellett, nem pedig ők kitiltottak ki onnan – ez egy nagyon fontos momentum!
Azt se feledjük, hogy nekem valójában semmiféle elköteleződésem és kötelességem nem volt sem a HTKA-val, sem az olvasókkal kapcsolatban. Amíg ott írtam, addig – több kevesebb sikerrel – igyekeztem megfelelni a saját magam elvárásainak, nem az aktuális  moderáció követelményei szerint éltem és viselkedtem online sem. Az, hogy ez néhány olvasónak tetszett és szívesen olvasta, ennek örülök és köszönöm, de ez nem változtat meg az égvilágon semmit. Örülök, ha valami pluszt adni tudtam, de semmi sem tart örökké, az én HTKA-s „szereplésem” sem.
Egyébként ha figyelmesen elolvasod, amiket ott írtam, többször is jeleztem, hogy a Nagy Sakktáblát Haubagoi-ra „hagyom”, mert bár vannak ott még jópáran, akik nagyon ügyesek és korrektek a hozzászólásaikban, de Haubagoi volt az, aki igen merész és meredek elméletekkel jött. Kimondottan jó egy ilyen vérfrissítés, jöjjenek csak az ifjú titánok, az ilyen „vén faszok” meg, mint én álljanak csak hátrébb egy sort – ez így helyes.

Nem tudom, hogy kielégítő válaszokat adtam-e, de hidd el, ennél többet akkor sem tudok mondani, ha még hetekig-hónapokig rágódunk a témán.

Hogy senkiben se maradjon tüske vagy kérdőjel: Ha bárkinek még kérdése maradt ebben a témában hozzám, amire eddig nem kapott választ, akkor nosza, elő a farbával és itt válaszolok rá! Ha nincs több kérdés, akkor szeretnék végre túllépni a sztorin, már így is többet polemizáltunk róla, mint amennyit ér az egész.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-11-05, 17:40

@nyugger írta:Mindenkinek üzenem, hogy ha a képek nem jelennek meg az valószínűleg azért van, mert a fórummotor csak https protokoll szerinti képeket fogadja el és a sima http protokollos képeket egyszerűen nem jeleníti meg
Köszike! Legrosszabb esetben bevetem a PDFCreatort, ha máshogy nem megy oszt jónapot. Very Happy
nickvagyok
nickvagyok

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by nickvagyok 2017-11-05, 18:47

Monte, mint írtam volt, az a viselkedés, ahogy viseltettél az ottani tagok felé, az olyan, amilyenről írtam. Mást nem tudtam írni róla, mert a magam érzését vetettem "papírra" a megfogalmazásával.

Kérted Tcattől, hogy töröljön az adatbázisából. Azt azért tudod, hogy törvényi előírás az, hogy ha egy tag kéri a honlapról a törlését, és azt a fenntartója megtagadja, törvényt sért vele, ha az adott hely arra nem ad lehetőséget, hogy ezt maga a tag megtegye? Így működik az Index is. Azaz, ha a moderáció akarja, akkor az adott nicket eltünteti akár a tartalmával együtt, vagy "Vendég"-ként jelzi a későbbiekben, vagy a tag törölni tudja a nick megjelenését azzal, hogy megszünteti a belépési jogát az oldalra úgy, hogy törli a regizett e-mailcímét. Ilyenkor lehet olvasni a "Törölt felhasználó" kiírást.
A többi részt nem tudtam elolvasni a leveledből, mert olyan apró, és hiába nagyítottam ki, mégolvashatatlanabb lett az elmosódása miatt.

Éppen az a BAJ, hogy csak itt olvasható, és nem itt is. Ott rendezem le a problémámat, ahol az megszületett, és azok felé, akiknek azt köszönhetem. A továbbiakban is el-beszélsz az általam írt tartalom mellett, de már nem érdekel, mert valamiért azt hiszem, hogy ez tudatosan történik meg.

Mára négylevelű lóhere lett a taszári kifutón az olyan, mint én, aki rákérdez, és véleményt is mer írni a megállapításairól, és nem gyárt magának helyette arról egy mesét, és azt fogadja el hitelesnek a történtekről. Beteg lett, de nagyon, ez az elkényelmesedett, ellustult, a technika fejlődése által egyre mélybutább tömegemberekből álló földhasználója ennek a területnek, és ezt minduntalan ki is képes mutatni. Nem csak fordított működésű világot élünk meg ma, hanem az orwelli kettősbeszél is jelen lett a mában. Ha ez nagyon hamar nem fog 180 fokos fordulatot venni, méghatalmasabb és mégkegyetlenebb lesz a pusztulásunk nagysága. Amit, valljunk be őszintén, meg is fogunk érdemelni! Miért?
Mert:
A tudatlanság (értsd: faragatlanság, kulturálatlanság, tanulatlanság) eredményezi önpusztításunkat, ami a mai társadalmakban az egyre gyakoribb ego-túltengés által okozott, önpusztító agressziótól, egészen a közveszélyességig fajul, ami kétségkívül, tulajdonképpen nem más, mint az emberi faj kollektív öngyilkossága.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-11-05, 19:48

Üdv Nickvagyok!

Először is az e-mail szó szerint idézve, hogy el tudd olvasni:

„Üdv Tcat!
A segítségedet kérem abban, hogy Montezuma felhasználót/felhasználói fiókot töröljétek az oldalról.
Más: Többször próbáltam a profilbeállításoknál megváltoztatni az e-mail címem, de a rendszer valamiért nem engedte és még mindig a sok évvel ezelőtti, már régóta nem használt e-mail cím maradt bent (itt lásd: a régi már akkor sem élő e-mail címem) – ha netán sok megerősítő e-mail megy hozzátok, az azért van, mert az esetlegesen a régi digikabel-es címemre jövő levelekhez nem férek hozzá. Azért írok most közvetlen e-mailben, mert üzenetet sem tudok a fórumon keresztül küldeni.
Köszönet a segítségért és az eddigi türelemért!
Üdvözlettel: M”


Szerinted ott és akkor hibáztam és nem így és nem ezt kellett volna tennem, hanem mielőtt kiszállok, előtte leírnom tételesen, hogy miért teszem, amit teszek és ezt lehetőleg a nyílt oldalon.
Tudod ez hova vezetett volna?
Az egyik oldal már küldte volna is gúnyolódva az útilaput, a másik oldal meg marasztalt volna és pont az lett volna belőle, ami most éppen itt ér utol – nonstop kommentözön és onnantól nincs kiszállás, miközben én meg csak ki akartam szállni, lehetőleg csendben, nem anyázva senkit.

Ha hibáztam és másokkal szemben bűnt követtem el ezzel, akkor vállalom és nem kérek bűnbocsánatot sem érte. Aki eddig is megvetett és lenézett, az ettől függetlenül ezután is megteszi, de ez hagy ne az én problémám legyen innentől kezdve. De nem hiszem el, hogy bármelyik fórumozónak vagy olvasónak én okozok/okoztam álmatlan éjszakákat ezzel.

Én nem a HTKA hűtlen szerelme voltam, akivel ráadásként még szó nélkül is szakítottam, hanem csak egy noname senki kis fórumozó, akinek szimplán elege lett a hangnemből és a túltolt érzelmekkel teli pocskondiázásból ellenben a magam részéről teljesítettem az ordibálók kívánságát.
Ne engem okolj az ottani eseményekért, nem én viselkedtem minősíthetetlen módon és nem én aláztam/gyaláztam másokat – most mégis lassan én vagyok többszörös magyarázkodásra kényszerítve és végül még bocsánatot is nekem kellene kérnem, bár nem értem, hogy kitől és miért. Az nem lehetséges, hogy ez talán pont fordítva van?
Ha emlékszel akkoriban arra a pofátlan és gyomorforgató vélemény cunamira, ami rázúdult a biztpolos topikokra és személyekre, akkor nem is értem, hogy miért csodálkozol azon, hogy szó nélkül távoztam. Ilyen szellemi mélyrepülésre és gyalázkodásra mégis mit kellett volna tennem, ott maradok és beszállva azok új játékszabályaiba én is hányom a borsót a falra vagy lemegyek dedós szintre és védem a saját vélt vagy valós igazamat?
Évekig ezt csináltam ott és ez még arra sem volt elegendő, hogy ne egy túlfűtött hányásözön zúduljon az egész biztpol témára, hanem legalább a minimális emberi tiszteletet megadva küldjék el az egész bagázst a náthás pics@ba. Ezek után mégis miről regéljek még ott? A válaszaimat további kérdések nélkül is előre megkaptam és bár úgy érzem, hogy mellébeszélés nélkül itt is atomi részletekig lementem a motivációm tisztázásában, de látom, hogy csak nem tudunk ezen túllépni.

Tényleg szeretném végre lezárni ezt a történetet, emiatt kérlek ne sértődj meg, ha erről a témáról többet már nem írok/mondok semmit, mert tényleg nem tudok már újat hozzátenni.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Montezuma 2017-11-06, 21:03

Úgy látom, hogy a HTKA-n a moderáció ma igazságosat és teljesen elfogultság menteset lépett.
A sok negatív kritika után becsületbeli ügy, hogy a pozitív dolgokat is észrevegyem és ne legyen elhallgatva.
Nice.
avatar
Vendég
Vendég

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Vendég 2017-11-06, 21:55

@Montezuma írta:Úgy látom, hogy a HTKA-n a moderáció ma igazságosat és teljesen elfogultság menteset lépett.
A sok negatív kritika után becsületbeli ügy, hogy a pozitív dolgokat is észrevegyem és ne legyen elhallgatva.
Nice.

Bövebben?
joker
joker
Tisztes
Tisztes

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by joker 2017-11-06, 22:08

@Montezuma írta:Úgy látom, hogy a HTKA-n a moderáció ma igazságosat és teljesen elfogultság menteset lépett.
A sok negatív kritika után becsületbeli ügy, hogy a pozitív dolgokat is észrevegyem és ne legyen elhallgatva.
Nice.
Egy fecske nem csinál fecskét.

Ajánlott tartalom

Ab ovo - Page 2 Empty Re: Ab ovo

Témanyitás by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2021-11-28, 15:59