A szíriai orosz beavatkozás két éve 44068124
A szíriai orosz beavatkozás két éve

Biztonság politikai fórum


A szíriai orosz beavatkozás két éve

nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

2017Sep30

A szíriai orosz beavatkozás két éve Empty A szíriai orosz beavatkozás két éve

Témanyitás by nyugger

Napra pontosan két évvel ezelőtt 2015. szeptember 30-án kezdte meg Oroszország a legitim szír kormányzat kérésére a terroristaellenes beavatkozást a Szíriai Arab Köztársaság területén.

Az elmúlt két év során az Orosz Légi-Kozmikus Erők több, mint 30 ezer harci bevetés keretében 92 ezer légicsapást hajtottak végre 96 ezer terrorista célpont ellen. A részletes adatok szerint a légicsapásokban 8332 parancsnoki központ, 17194 erődítés, 970 kiképzőtábor, 132 üzemanyagtöltő-állomás és tartálykocsi konvoj, 6769 üzemanyag- és lőszerraktár, 212 olaj- és gázkút, 184 olajfinomító állomás és 9328 egyéb terrorista infrastruktúra semmisült meg. Továbbá a szíriai beavatkozás során eddig 53707 terrorista került likvidálásra.

Szeptemberig az a VKSz állományának 86 százaléka szerzett harci tapasztalatot az arab állam területén.

Szárazföldi téren az orosz utászok az aleppói, palmürai és a mostani deir ez-zori misszióik során 5295 hektárnyi területet tisztítottak meg 60384 improvizált robbanóeszköztől és aknától. Az orosz egységek eddig 586 szír utászt képeztek ki és 102 társuk van kiképzés alatt.

Mára az ország 87,6 százaléka felszabadult a terroristák uralma alól, és az érvényben lévő tűzszüneti rendszerhez 2237 lakónegyed és település csatlakozott.

https://ria.ru/infografika/20170930/1505854761.html


A hozzászólást nyugger összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2017-10-19, 16:46-kor.
Share this post on: redditgoogle

gacsat

Témanyitás 2017-09-30, 19:30 by gacsat

http://lovasistvan.hu/2017/09/30/a-szir-hadsereg-blokkolja-az-amerikai-erok-elorehaladasat-a-deir-ezzori-olajmezokhoz/
Boki.

Témanyitás 2017-10-01, 13:43 by Boki.

2 év videóban bemutatva

avatar

Témanyitás 2017-10-03, 10:39 by Vendég

Buta bombàk es regi vasak győzelme, megfüszerezve itt-ott egy kis modern eszközzel, amiknek bevetése nem is lett volna mindig katonailag szükseges. És persze politikai és katonai realitàsérzék orosz oldalról.A cél elérése minimàlis befektetéssel.
Nem rossz, egy "maradi középhatalomtól" Smile
Kétlem, hogy akermelyik európai orszàg -amelyik annyira mosolygott a "fejletlen" eszközökön- erre képes lenne, vagy akàr a nato, ha elnézem a folyamatos töketlenkedésüket pl. Afghanisztànban 17 éve, minden kezzelfogható eredmény nélkül.
HTKAzsolti

Témanyitás 2017-10-04, 18:41 by HTKAzsolti

aquarell írta:Buta bombàk es regi vasak győzelme, megfüszerezve itt-ott egy kis modern eszközzel, amiknek bevetése nem is lett volna mindig katonailag szükseges. És persze politikai és katonai realitàsérzék orosz oldalról.A cél elérése minimàlis befektetéssel.
Nem rossz, egy "maradi középhatalomtól" Smile
Kétlem, hogy akermelyik európai orszàg -amelyik annyira mosolygott a "fejletlen" eszközökön- erre képes lenne, vagy akàr a nato, ha elnézem a folyamatos töketlenkedésüket pl. Afghanisztànban 17 éve, minden kezzelfogható eredmény nélkül.

Nagyon okosan - taktikusan - csinálták, a régi elfekvő készletekkel amelyek amúgy is megsemmisítésre kellett volna hogy kerüljenek lassan, megtartották az akkor bukni látszó Asszadot, aki nem lesz hálátlan. Közben az új fegyvereket is lepróbálták élesben amit akartak, és nyomtak egy kokit is pár nagyképű geopolitikai ellenlábas fejére.
avatar

Témanyitás 2017-10-07, 15:05 by Montezuma

Az orosz hadsereg cirka két éve avatkozott be és vív háborút Aszad elnök oldalán valós katonai sikereket elérve. Ennek során bevetésre kerültek a régebbi technikától (buta bomba) elkezdve a legújabb irányított fegyverekig az eszközök viszonylag széles palettája. A bevetések egyben éles hadgyakorlatok is, valamint technikai-logisztikai bemutató a világ többi részének.

Az oroszok viszonylag kis darabszámú technika bevetésével – működő háttér logisztikával és felderítéssel – nagyságrendileg komolyabb sikereket értek el, mint a nyugati haderők mindösszesen. Nyilván ez elsősorban nem a nyugati haderők technikai-logisztikai bénaságát, hanem ennél sokkal rosszabbat, a terroristának titulált erőkkel történő összejátszást jelenti.

Az oroszok képesek voltak valódi légtérzárlati zónát létrehozni Szíria felett és végrehajtani a gyakorlatilag elégséges erőkivetítést a saját határaiktól 1-1,5 ezer km távolságban. Tették és teszik mindezt egy komplex nyugati politikai/gazdasági ellenszélben, szankciók és katonai provokációk folyamatos árnyékában.

A konkrét katonai sikerek mellett a térségben jelentős befolyásra tettek szert, a közel-keleti status quo mostanra látványosan megváltozott. Nagyon úgy tűnik, hogy az USA nem erre számított – nem gondolták, hogy Oroszország az ukrajnai konfliktus valamint a NATO katonai felvonulásának nyomása alatt képes és kész hatékony katonai beavatkozást végrehajtani Szíriában úgy, hogy közben bábáskodik egy iraki-iráni-török tengely sikeres beindításánál is.

Az elmúlt két év szíriai beavatkozása vitán felül orosz siker mind katonai, mind haditechnikai, mind politikai és mind gazdasági szempontból – az orosz birodalom láthatóan nem egy impotens papírtigris.
avatar

Témanyitás 2017-12-13, 22:17 by Montezuma

Oroszország Szíriában elért sikereivel közelebb került egykori világpolitikai szerepének visszaállításához, s olyan befolyásra tett szert a Közel-Keleten, amilyet még a Szovjetuniónak sem sikerült elérni a hideg háború idején – vélte az AP amerikai hírügynökség az erről értekező összeállításában.

Az írás szerint Oroszország mindössze néhány tucat repülőgéppel és néhány ezer katonával megfordította a szíriai háború menetét, megállíthatatlanul folytatta katonai – legfőképpen légi – kampányát, s ettől a megannyi nemzetközi bírálat és a civil áldozatok tetemes száma sem tántorították el.

http://kitekinto.hu/2017/12/13/europan-kivul/oroszorszag-strategiai-tenyezove-valt-a-kozel-keleten/?ref=hirstart

Témanyitás  by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2021-12-06, 04:48