[BIZTPOL] Ukrajna - 2. - Page 32

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Share

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-01-30, 23:46

http://karpathir.com/2018/01/30/meg-nagyobb-elelmiszer-dragulas-varhato/
"Az ukrán lakosság jövedelme jóval nagyobb részét fordítja élelmiszerekre, mint az európai országok lakosai, annak ellenére, hogy Ukrajnában egyelőre kevesebbe kerülnek azok...
...Szakértők szerint egy átlagcsalád jövedelme 57 százalékát költi táplálékra, miközben egy belarusz család annak 38, egy közép-európai annak 14-18 százalékát. Olekszij Dorosenko, a kereskedelmi beszállítók egyesületének igazgatója szerint a folyamat tovább folytatódik. Az ukrán fizetőeszköz devalvációja és az infláció miatt legalább 10-12 százalékos drágulás várható..."

http://karpathir.com/2018/01/29/25-szazalekos-gyogyszerdragulas-varhato/
"A hrivnya értéktelenedésének, s az inflációnak „köszönhetően” idén tovább drágulnak a gyógyszerek Ukrajnában.
Ezt Oleg Panaszenko, az egészségügyi dolgozók szabad szakszervezetének elnöke jelentette ki. „A drágulás az infláció és a gazdasági mélyrepülés eredménye. A hatalom magára hagyta a lakosságot,...
...Mint arról korábban is írtunk, tavaly 20 százalékkal drágultak a gyógyszerek. Ehhez idén további 25 százalékos áremelésre számíthatunk."

http://karpathir.com/2018/01/30/a-szukseg-nagy-ur-negyedevel-csokkent-a-gazfogyasztas/
"Évek óta csökkent az ukrán gázfogyasztás, tavaly mintegy 25 százalékkal kevesebb gázt használtak fel az ország, mint 2014-ben..."

avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by joker on 2018-01-31, 07:22

@haubagoi írta:
@Papajoe írta:
@Krokomach írta:http://karpathir.com/2018/01/24/magyar-teruleti-igenyekrol-beszelt-a-kijevi-parlament-alelnoke/
"Az ukrán parlament első alelnöke szerint a magyar politikusok autonómia kijelentései mögött területi követelési igények állhatnak...
...Herascsenko még tovább ment, amikor azt mondta, hogy az egyes politikusok által hangoztatott autonómia kijelentések valójában területi igényeket fogalmaznak meg Ukrajnával szemben.
Éppen ezért a kijevi törvényhozás elnöke mindenek felettinek nevezte az ukrán nyelv védelmét, és azt, hogy az országban kizárólag egy államnyelv létezhet, amit mindenkinek tudnia kell."

http://balrad.ru/2018/01/24/karpataljara-kell-az-ero/
"Az ukrán hadsereg egyik legnagyobb egysége – a 128. sz. önálló hegyivadász brigád – teljes létszámban elhagyta a Donbasszt, és Kárpátalja felé indult. (1)
Jól ismert az ukrán vezetés betegesen érzékeny reagálása a kárpátaljai magyar kisebbség felháborodására. Ez a fajta reakció tetten érhető mind a sajtó hasábjain, mind pedig a politikusok kiszólásaiban.
Azt, egyébként, kevesen tudták volna megjósolni, hogy ez a felháborodás oda vezet, hogy a csapatokat egy „forró régióból” átvezénylik egy „potenciálisan forróba”. Ezzel együtt is ismertté vált, hogy az ukrán hadsereg 128-as hegyivadász brigádja (ismertebb nevén: a „kárpátaljai légió”) elhagyta a Donbasszban, a frontvonal közelében lévő állásait, és teljes létszámban – gépjárműveikkel és páncélosaikkal – útnak indultak Kárpátalja felé.
A 128-as brigád az egész ukrán hadseregen belül az egyik legnagyobb létszámú, legjobban fölszerelt egység. Mostanra a haditechnikáját szállító szerelvények már Kárpátalján vannak.
A brigád teljes személyi állományának 2018 júliusára kell megérkeznie új szolgálati helyére..."

http://oroszhirek.hu/2018/01/23/elhagyta-donbasszt-es-karpatalja-fele-indult-az-ukran-hadsereg-legnagyobb-egysege/


Ez mit jelent,lőni fogják a Magyar településeket? 😕

Szerintem az ukrán haderő átcsoportosítás Kárpátaljára elsősorban nem a magyar kisebbség ellen irányul, hanem Ukrajna arra próbál felkészülni, ha Lengyelország netalán elfogadná az alábbi ajánlatot:

"Az orosz állami RIA Novosztyi hírügynökség szerint Lengyelország és Oroszország feloszthatnák Ukrajnát, ahogy azt az európai államok a "régi szép időkben" tették meggyengült szomszédaikkal. Az ország nyugati részén levő Zbrucs folyó mentén választhatnák szét Ukrajnát - adta tovább a hírt a lengyel onet.pl internetese portál."

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_ordogi_otlet_az_oroszoktol.655305.html

Ez a lengyel lépés ugyanis elvágná Kárpátalját Kijevtől, de ha Ukrajna már most Kárpátaljára tud erőket átcsoportosítani, akkor a benyomuló lengyelek ellen két oldalról (Kárpátalja és Kijev) védekezhetnek. Persze ez sem jó hír a kárpátaljai magyarságnak, csak azért mondom, hogy ne álljunk bele ebbe a konfliktusba frontálisan, mert ez most sokkal inkább lengyel-ukrán konfliktusnak néz ki, mintsem ukrán-magyarnak. Várjuk ki a végét, akár még szerencsénk is lehet.

Az oroszoknak sem kell fél Ukrajna, rakás ellenséges elem, szétlopott ország, lerombolt infrastruktúra, vele jövő nemzetközi következmények, rakás halott ukrán- és orosz oldalon. Pénznyelő és erőforrásnyelő, különösebb hozam nélkül. A lengyeleknek meg mégnagyobb falat ugyanez, mert az összes negatívumot megkapnák úgy, hogy nagyon nem egy szinten vannak az oroszokkal, ráadásul az amerikai befolyás sem engedne egy ilyen lépést. És a szólás még mindig úgy van, hogy "lengyel, magyar két jóbarát, együtt szopja a németek f*szát" és nem úgy, hogy "lengyel , orosz két ....". Igen, átírtam, nem szép, de valós, legalábbis a közelmultig. Semmi esélyt nem látok, hogy ketten felosszák Ukrajnát egymás között. Persze jöttek be olyan dolgok, amikre nem volt nagy esély, pl orosz-ukrán elhidegülés, brexit(?) ha összejön, Trump megválasztása, Szíriában a helyzet megfordulása az oroszokkal, de olyan is volt ami ezt a gondolatmenetet meglovagolva pont nem jött be, Le Pen nem lett elnök, Merkel kancellár maradt(?) de mindenképp visszaválasztották forma.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-01-31, 15:24


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-01-31, 15:27


Hungaromaus

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Hungaromaus on 2018-02-01, 18:49

Szerintem itt addig senki nem fog lépni amig nem történik egy komolyabb provokáció vagy ki nem alakul egy humanitárius katasztrófa az ukránoknál. Erre azonban megvan az esély, hiszen az "ország" még meglévő nyomorult gazdaságáért is jó pár oligarcha marakodik.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-01, 22:37

http://karpathir.com/2018/02/01/ennyire-ertekelik-a-haza-vedoit-ukrajnaban/
"Lyukas, roskadozó sátrak, térdig érő víz és sár, ez fogadta az ukrán hadsereg 53-as gépesített zászlóalját az egyik csernyihiv megyei katonai gyakorlótéren..."

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-01, 22:44


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-01, 22:47


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-02, 22:22


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-02, 22:26

avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Montezuma on 2018-02-03, 18:12

Az ukrán nacionalisták zászlaját is felhúzza a nemzeti lobogó mellé a nyugat-ukrajnai, egykori lengyel város.
https://888.hu/article-a-lengyeleket-is-egyre-inkabb-hergelik-az-ukranok?source=hirstart
Az utóbbi időkben egyre több ukrán-lengyel feszültségforrás kerül felszínre.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Montezuma on 2018-02-03, 18:17

Az orosz külügyminisztérium hangsúlyozza, az Egyesült Államok azzal, hogy kész elsőként bevetni atomfegyvert annak megakadályozására, hogy Oroszország használhassa atomfegyvereit, arra tesz kísérletet, hogy kétségbe vonja Oroszország jogát az önvédelemre egy, az orosz állam létét veszélyeztető agresszió esetén.
https://www.vg.hu/kozelet/moszkva-megutkozott-az-uj-amerikai-nuklearis-doktrinan-776251/
Rövid időn belül veszélybe kerülhetnek a START egyezmények is. Sajnálatosan robogunk abba az irányba, hogy Oroszország és Kína megkezdje a meglévő nukleáris robbanófejeinek a mennyiségi növelését, mivel más választás így nagyon nem marad. Az amerikai védelmi rendszerek és az amerikai geopolitika ellen a legegyszerűbb és leghatásosabb eszköz a hadrendbe emelt atomrobbanófejek számának jelentős növelése mind az orosz, mind a kínai arzenálban. Ebben az oroszoknak komoly hagyományuk van, így megoldhatatlan problémát nem fog okozni, ha nem 2 ezer, hanem "kicsit" több fejet kell készültségbe állítani.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-03, 22:37


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-04, 22:30


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-04, 22:31


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-04, 22:32


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-05, 23:49

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-02052018
DNR helyzetjelentés.
"...Earlier, we said that there was a planned rotation of the 'heroic' 128 separate mountain infantry brigade under the command of the war criminal SOBKO with the 24 separate mechanised brigade.
The real reason for this rotation was the leakage of secret information from the brigade headquarters about the impending offensive in the Gorlovka direction in February-March 2018. Part of the brigade's personnel openly refused to comply with the AFU Command. The General Staff of Ukraine was forced to replace the brigade urgently.
At the point of permanent deployment of Mukachevo, investigative measures are being carried out to identify the officer who committed the leakage of information, with the involvement of the military counterintelligence of the Ukrainian Security Service.
Sobko was temporarily suspended from the duties of the brigade commander until the investigation is over..."

https://dninews.com/article/ukrainian-army-launches-nearly-670-shells-dpr-over-past-24-hours

https://dninews.com/article/afu-fire-over-five-tons-ammunition-dpr-week-jccc


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-06, 15:46

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-06, 16:14


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-06, 22:10


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-06, 22:11


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-07, 19:37


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-07, 19:39


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-08, 22:34


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2018-02-08, 22:36


    Pontos idő: 2018-06-22, 16:57