[BIZTPOL] Ukrajna - 2. - Page 10

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Share

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-15, 23:35


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-16, 17:21

http://karpathir.com/2017/09/16/az-amerikai-magyarok-is-megmozdultak-az-ukran-oktatasi-torveny-ugyeben/
"Fontos, hogy az új amerikai adminisztráció is megismerje a magyar kisebbségek gondjait, és érvényesítse befolyását kisebbségeink védelmében azzal, hogy támogatja az ő autonómiaköveteléseiket – kezdte az amerikai Magyar Lobbi nevű szervezet alapítója, Lipták Béla a lobbiszervezet ezerötszáz fős tagságához intézett levelét.
Arra kéri az embereket, hogy az ukrán oktatási reform ügyében „az AHF alábbi levelét támogatva szintén írjanak Rex W. Tillerson külügyminiszternek, mert nagy a különbség a között, hogy egy vagy 1503 levelet kap!”.
Ezt követően ismertette az American Hungarian Federation (AHF, Amerikai Magyar Szövetség) levelét, amelyet az 1906-ban alapított szervezet Tillersonnak küldött. A Frank Koszorus Jr. igazgatótanácsi elnök és Bryan Dawson alelnök által jegyzett levélben ismertették az új ukrán oktatási törvény tartalmát.
– Az AHF hiszi, hogy az Egyesült Államok biztonsági érdekeinek sarokköve kell legyen, hogy a térségben megvédjék a kisebbségi jogokat a nyugati sztenderdeknek és bilaterális egyezményeknek megfelelően – írta az AHF, amely megjegyezte azt is, ellenzik Oroszország ukrajnai megszállását. – Egy gyenge, korrupt és intoleráns Ukrajna lehetővé tenné, hogy Oroszország tovább halásszon a zavarosban, és folytassa agresszív politikáját – közölte a szervezet.
„A fentieket figyelembe véve arra kérjük, hogy nyilvánosan és egyértelműen fejezze ki aggályait a diszkriminatív ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban” – írta az AHF Rex Tillersonnak."


Van abban egy logika , hogy egy amerikai magyar szervezet az amerikai politikusokra való nyomásgyakorlásban látja a segítséget..

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-17, 01:56

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-09162017
DNR helyzetjelentés.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-17, 14:48

https://dninews.com/article/donetsk-republic-bans-iconic-ukrainian-pork-delicacy
DNR betiltotta Ukrajnából a sertéshús és kész sertéshús készítmények behozatalát- beleértve kézipoggyászként is. - Az Ukrajnai afrikai sertéspestisjárvány súlyosbodó helyzete miatt.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-17, 15:41

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-09172017
DNR helyzetjelentés.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-17, 16:13

http://rusvesna.su/news/1505654068
Porosenko 1 milliárd dollárral növelte Ukrajna katonai költségvetését. (2018-as)

Mindez "szép"- csakhogy nincs pénzük. Egyre kevesebb a bevételük, az amortizáció pótlása már évek óta szinte sehol nem lehetséges, és ez fokozatosan igaz az állam minden szintjére. Emiatt (is) leépült (és messze még a "pince) az egészségügy, oktatás (tömegével szűnnek meg az egyetemek/főiskolák, középiskolák... (hivatalosan általában összevonásnak hívják). Teljes megszűnés határán Ukrajnában az acélgyártás- de úgy általában teljes iparágak tűnnek el. Lehetne sorolni. Az alapvető gazdasági problémájuk az orosz piac elvesztése (és kezd leesni nekik, hogy ezzel nem csak az orosz piacot vesztették el, hanem szinte mindent ami Ukrajnától jobbra van) és az, hogy az EU és Amerika gyakorlatilag a szavakon kívül semmilyen lehetőséget és piacot nem ad.
Mindeközben már el kell kezdenie Ukrajnának több milliárd dollár hitel törlesztését.

Tehát. Abban az esetben, ha a folyamatosan egyre kisebb bevételek, és a több milliárd dollár hitel törlesztése mellett még plusz 1 milliárd dollár katonai kiadással számolnak- akkor egy egyszerű számviteli ügyintéző is kapásból meg tudja mondani, hogy - nagyon komoly megszorítások elvonások lesznek jövőre Ukrajnában.
Min tudhatnak spórolni? Van egy olyan kifejezés hogy bértömeg. Nem kell megmondaniuk pl az állami hivataloknak hogy építsenek le, hanem szimplán csak csökkentik egy adott városnak- azok intézményeinek az állami kifizetéseket - Egyszerűbben szólva a kórháznak egyre kevesebb lesz a pénze, még a bérre is kevesebbet tud majd költeni, így egyre több helyen vagy rövidített munkahetet kell/ kellene bevezetniük, vagy szimplán csökkenteni a fizetéseket, vagy tömeges elbocsátásokat végrehajtani. De még ez a legkisebb baj, mert télen fizetni kell a fűtést az iskolákban (ez már tavaly is kvázi "szénszünetekkel" lett megoldva. De a legnagyobb csapás majd az állami -az állam működéséhez szükséges vállalatokat és iparágakat sújthatja majd.
Erre lehet azt mondani hogy Ukrajna eddig is túlélte. Igen-És nem. Gyakorlatilag lélegeztetőn van. De eddig még azért tudtak eladni Oroszországba, de ez idén már gyakorlatilag leállt. És eddig évente több milliárd dollár hitel/segélyt kaptak. De a hitel már negatívba fordul át, mert már ami hitelt még fognak kapni, annál már sokkal többet kell visszafizetni.
Ami eddig volt, az meg sem közelíti azt, ami ezután következik. És ez nagyon sajnálatos. Egy ország népessége sem érdemel ilyet. És ez ráadásul Európában, és a közvetlen szomszédunkban történik. Ez egy újabb figyelmeztetés kell arra lenni, hogy nagyon észnél kell lenni minden országnak a mai kiélezett geopolitikai helyzetben.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-18, 00:40


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-18, 00:42

avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Boki. on 2017-09-18, 19:10

Kárpátalja megvédésére szólítja fel az ukrán nacionalista erőket a Karpatszka Szics félkatonai szervezet


http://karpathir.com/2017/09/18/karpatalja-megvedesere-szolitja-fel-az-ukran-nacionalista-eroket-a-karpatszka-szics-felkatonai-szervezet/

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-18, 23:41

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)
https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-09182017
DNR helyzetjelentés.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-18, 23:44Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-18, 23:51


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 00:31

http://karpathir.com/2017/09/18/fidesz-az-uj-oktatasi-torveny-hatalybalepese-hatranyosan-erinthetne-ukrajna-stabilitasat/
"Rendkívül hátrányosan érintheti Ukrajna stabilitását, ha hatályba lép az új oktatási törvény – mondta Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Ha pedig Ukrajna instabillá válik, akkor megkérdőjeleződik európai integrációs perspektívája – hangsúlyozta a politikus..."

http://karpathir.com/2017/09/18/szaakasvili-nem-akar-forradalmat-csinalni/
"Miheil Szaakasvili nem akar újabb forradalmat kirobbantani Ukrajnában.
Erről maga a grúz politikus beszélt Vinnicában. A hívei előtt elmondott beszédében kijelentette, hogy október 17-én nagyszabású tömegdemonstrációt szervez Kijevben, de az békés lesz. Elege van már a forradalmakból, tette hozzá..."Persze. Teljesen sértetlenül és háborítatlanul közlekedik Nyugat-Ukrajnában. És amikor az előre meghirdetett tömegrendezvényt végrehajtja, akkor a tömeg majd teljesen nyugodtan és higgadtan hazamegy, és közben (sem) próbálja majd Porosenko letartóztatni.
Ez azért nem biztos hogy így fog lezajlani... (feltéve hogy eljut odáig a helyzet - és Szaakasvili (és önjelölt/reménybeli mentora Timosenko), és/vagy Porosenko...)
Porosenko látványosan tehetetlen, és vergődik. Eddig Turcsinov és Avakov (és ezek "háttér támogatói") csinálhatott gyakorlatilag azt Ukrajnában amit csak akart, ehhez most látványosan minimum felzárkózik Szaakasvili is (és "háttér támogatói"). És Szaakasvili kvázi farvizén megpróbál beelőzni Timosenko (és "háttér támogatói". Ezért hogy mi lesz valójában október közepén (vagy akár sokkal korábban) , az egyelőre teljesen kiszámíthatatlan.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 00:58

http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/2557045-kravcsenko-ukrajna-fele-egyetlen-kerese-volt-magyarorszagnak
"Kravcsenko György, a magyarországi Ukrán Országos Önkormányzat vezetője szeptember 11-én közösségi oldalán megosztotta gondolatait az új ukrán oktatási törvényről...
...„Csak megpróbálom megértetni, miért nyilatkozott úgy Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, hogy ‘Ukrajna hátba szúrta Magyarországot’. A helyzet az, hogy az Oroszországgal vívott háború legelejétől kezdve Magyarország következetesen támogatta Ukrajnát” – fogalmazott.
„Ukrajna felé egyetlen kérése volt Magyarországnak”
A magyarországi Ukrán Országos Önkormányzat vezetője pontokba szedve a támogatások bizonyítékait, leírja: Magyarország elsőként szállított gázt Ukrajnának akkor, amikor Oroszország leállította a gázszállítást, és az ország szorult helyzetbe került; mindig az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítására szavazott az Európai Parlamentben annak ellenére, hogy ez negatív gazdasági következményekkel járt önmagára nézve, és Oroszország erős nyomást gyakorolt rá; harcolt a vízumkötelezettség eltörléséért; felvállalta terrorellenes területeken (ATO) harcoló katonák gyógykezelését; három éve tart a háborúban megsérült szülők gyermekeinek rehabilitációja, ez pedig közel 3000 gyermeket jelent három év alatt. „Az egész világon senki más nem fogadott ennyit üdülésre-kezelésre gyermekeink közül” – jegyezte meg Kravcsenko György, aki rávilágított, hogy mindeközben Ukrajna felé egyetlen kérése volt Magyarországnak: „az, hogy ne fogadjon el olyan oktatási törvényt, amely megfosztja a nemzeti kisebbségeket már meglévő jogaiktól”.
„Hát ezért oly negatív a reakció” – szögezte le..."
avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Boki. on 2017-09-19, 11:53

Az amerikai szenátus jóváhagyta az Egyesült Államok 2018-as nemzetbiztonsági költségvetéséről szóló törvényjavaslatot, amely 500 millió dollár támogatást helyez kilátásba Ukrajnának védelmi célokra, valamint engedélyezi, hogy élet kioltására is alkalmas védelmi fegyvereket adjon az Egyesült Államok a kelet-európai országnak - közölte kedden Petro Porosenko ukrán elnök a Twitteren.

http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/2557104-az-amerikai-szenatus-halalt-okozo-fegyverek-szallitasat-engedelyezte-ukrajnanak
avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Boki. on 2017-09-19, 12:47

Andrij Parubij házelnök kijevi sajtótájékoztatóján bejelentette, aláírta a szeptember 5-én elfogadott jogszabályt és továbbította azt az államfőnek. Petro Porosenkónak elviekben 14 nap áll a rendelkezésére, hogy ő is aláírja azt, vagy visszaküldje a törvényhozásnak.

http://karpathir.com/2017/09/19/oktatasi-torveny-a-hazelnok-alairta-az-allamfon-a-sor/

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 14:03


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 14:30

Az építész, a tanár, és a közgazdász bemegy a kocsmába - így kezdődhetne akár egy vicc is.
Csakhogy itt most az építész a tanár és a közgazdász nem kocsmába ment.. És ők most a DNR tankosai.
Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 14:53

http://rusvesna.su/news/1505818109
Porosenko ma Kijevbe érkezett.. És fellebbezést nyújt be az ukrán állampolgársága elvétele ellen..
Holnap Dnyepropetrovszka megy. (képek a cikkben)
És mindezt teljesen háborítatlanul!

csibeszke

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by csibeszke on 2017-09-19, 15:16

Biztosan Szakács Vilire gondoltál.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 16:23

Köszönöm. Igen, természetesen Szaakasvilire ( nem tudom hogy lett belôle Porosenko- eddig csak egy másik fórumon fordult elô hogy az írásaimban kulcsszavak íródnak át)
avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Boki. on 2017-09-19, 16:53

A CIA áll Szakácsvili mögött.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 17:26

Porosenko most az ENSZ-ben próbál majd Trumppal beszélni.
Trump pedig még mindig nem a CIA " puszipajtása". ÉS többek közt McCain és köreié sem.
Jelenleg Porosenko bukása esetén készen áll többek közt Turcsinov, Avakov, Timosenko, Szaakasvili és támogatóik, meg a jobb szektor, Azov...

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-19, 23:42

http://karpathir.com/2017/09/19/et-jelentes-a-konfliktus-a-gyuloletbeszed-terjedesehez-vezetett-ukrajnaban/
"Negatív hatással van a sérülékeny társadalmi csoportokra és a gyűlöletbeszéd terjedéséhez vezetett a több mint három éve tartó fegyveres konfliktus Ukrajnában – állapítja meg kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET) rasszizmus és intolerancia elleni bizottsága (ECRI).
Az értékelésben elismerően szólnak a diszkriminációellenes új törvényekről, a gyűlöletbűncselekmények kivizsgálásáról, a romák integrációjáról és a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek iránti szolidaritásról, azonban kiemelik, hogy az ukrán hatóságoknak fokozniuk kell erőfeszítéseiket a kisebbségek, és a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LGBT) közösség tagjai elleni erőszak, valamint a gyűlöletbeszéd ellen.
Mint írják, a Krím félsziget jogellenes orosz elcsatolása, illetve a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus azt eredményezte, hogy oroszellenes retorika uralkodott el a politikai diskurzuson. Kevés olyan esetről tudni viszont, amikor kizárólag nemzetiségük miatt oroszokat zaklattak vagy támadtak meg az országban..."


Ez szörnyű. Ezen kínomban röhögtem. Csakhogy az ET illetékes bizottságán. Ennyi önellentmondást. és gyakorlatilag ostobaságot. És ezek a mi dicső vezetőink. Az egész háború az orosz ajkú többség elnyomására megy. (és most már minden más nyelvűek ellen is használják a belső elnyomást)
Értem én azt hogy a jelek szerint az "Egy a tábor egy a zászló" a jelszó. De ez egyrészt gyakorlatilag egy háborús retorika. Másrészt- "Háborúban az első áldozat az igazság."
Kérem szépen, akkor az EU most hadban áll? (legalább az Ukrajnai orosz ajkúakkal?)

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-20, 00:00


    Pontos idő: 2018-06-22, 17:11