[BIZTPOL] Ukrajna - 2. - Page 9

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Share

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-10, 23:34


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-10, 23:49

Ha külföldi újságírókról van szó a Donbassban a szakik oldalán- automatikusan a legtöbben Graham Phillipsre, és Patrick Lancasterre gondolnak. De többek közt van egy francia újságírónő is- Christelle Néant ( a legtöbb anyaga ami nem orosz nyelvű, (és néha angol ) az természetesen francia.)


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-11, 02:38

http://rusvesna.su/news/1505078851
Szaakasvili Lvivbe érkezett. (videó a cikkben- nem jöttem még rá, hogyan lehet nem youtube videot ide berakni)

-Timosenko is vele van.
-Rögtönözött "sajtótájékoztatón megköszönte mindazoknak akik segítettek visszatérni neki Ukrajnába.
- Többek közt a látszat szerint teljesen háborítatlanul megy végig Lviv utcáin, közben éltetik, és sokan kísérik. ( a felvételből nem jön le egyértelműen, mekkora tömeg is kíséri, vagy csak ad utat neki)
-Ebből még nagy "balhé" lehet- ugyanis pár napja Donbasszból állítólag Nemzeti Gárda egységeket vezényeltek át Kijevbe a Radához.
-Amúgy is nagy lesz most a feszültség egész Ukrajnában, mert többek közt az oktatási törvény kisebbségeket sújtó része korántsem csak a kárpátaljai magyarokat sújtja ugye.. És most Szaakasvili gyakorlatilag vér nélkül jutott be, annak ellenére, hogy korábban még lelövéssel is fenyegették egyes képviselők, ha megpróbálja átlépni a határt.
- Lvivbe ment, és nem Kijevbe, ez pedig azért is fontos- mert gyakorlatilag az a Nagyon Ukránoknak a szellemi központja, míg Kijev- ahová most még nem ment- a jelenlegi Nagyon Ukrán vezetés központja. Csakhogy, Kijev még mindig alapvetően orosz ajkú, és nem is annyira a mélyben nagy az elégedetlenség. Ha Szaakasvili beflészkeli magát Lvivbe a "szellemi központba", akkor a jelenlegi "Nagyon Ukrán" vezetést elvágja onnan. Így Porosenko lényegében az egyre elégedetlenebb szélsőjobb és valóban minimum Banderista központnak nevezhető "szellemi központ" és az orosz ajkú területek közé (Dél és Kelet Ukrajna + külön megemlíteném még a Donbasszt) szorulhat. Egy alapjában orosz ajkú városba - Kijevbe.
-Mindeközben már az orosz sajtó is cikkezik arról, hogy Ukrajna felbőszítette Magyarországot az új oktatási törvénnyel ami "szégyen és gyalázat" ( http://rusvesna.su/news/1505076430 )
-És még csak most fog kezdődni az Orosz - Belorusz hadgyakorlat- ami a NATO szerint is) kiterjed többek közt Kalinyingrádra, az Észt, a Ukrán (és olykor megemlítik a lengyel határt is) határ menti területekre, állítólag 100 ezret meghaladó résztvevővel, titkosszolgálati ügynökök mozgásával, és mintegy 4000 vagonnyi hadfelszereléssel (csuklottam egyet amikor ezt olvastam)

Mindezekből a "problémákból" már csak a fele is a végét jelentheti Ukrajnának.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-11, 15:02

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)


https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-09112017
DNR helyzetjelentés.


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-11, 15:16

http://karpathir.com/2017/09/11/porosenko-buncselekmenyt-kovetett-el-hataratlepesevel-szaakasvili/
"Bűncselekményt követett el Miheil Szaakasvili, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzó, egykori georgiai államfő azzal, hogy hívei gyűrűjében vasárnap besétált Lengyelországból Ukrajnába – jelentette ki hétfőn Petro Porosenko ukrán elnök.
Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál jelentése szerint Porosenko hangsúlyozta, hogy az incidens jogi eset, amely “nem igényel politikai kommentárt”.
“Az esetre kizárólag jogi területen válaszolunk” – idézte a hírportál az ukrán elnököt...
...Eközben Szaakasvili a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv) tartott sajtótájékoztatóján azt állította, hogy ukrán “rendőrök” ellopták az útlevelét, amit a buszban hagyott a határátkelőnél. Ezt a rendfenntartók szerinte akkor követték el, amikor átkutatták a buszt, amelyen az átkelőhöz érkezett. Kijelentette, hogy a lengyel oldalon a határőrök még lepecsételték ukrán úti okmányát, és gond nélkül továbberesztették őt."-A válasz annyira jogi lehet csak, hogy tegnap Szaakasvili teljesen nyíltan sétálhatott Lvivben, miközben folyamatosan éljenezték őt. (erről korábban írtam)
-Sutyiban ellopni/elkobozni az útlevelet - Ez új..- még amit eddig Ukrajnáról lehetett is tudni annak fényében is.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-11, 15:24

http://karpathir.com/2017/09/11/grojszmanek-mindenkit-hazakuldenenek/
"A kijevi kormánykoalíció tovább fogja folytatni a külföldi vezetők kiűzését az országból.
Legalábbis így véli Olekszandr Resmedilov politológus. A GolosUA portálon megjelent prognózisa szerint a kormányerők az elkövetkező hónapokban mindenhonnan eltakarítják a még megmaradt külföldi irányítókat, hasonlóan, mint azt nemrég az Ukrán Vasútnál tették.
A szakértő szerint a folyamatot személyesen Volodimir Grojszman kormányfő felügyeli. Azért nem kérnek a külföldi szakemberekből, mert már most gondolniuk kell a választásokra. Mindenhová saját, megbízható kádereket akarnak ültetni, akikre lehet majd számítani a választások során, hogy maximalizálni tudják a voksok számát.
Nemrég még tele volt az ukrán kormány is külföldi miniszterekkel, de mára nem maradt senki, Miheil Szaakasvilit is elüldözték, őt még az állampolgárságától is megfosztották, nemrég pedig a lengyel Vojceh Balcunt, az állami vasúttársaság lengyel vezérigazgatóját kényszerítették az Ukrajnából való távozásra."

Elkergetni azon országok "protezsáltjait/kvázi képviselőit, amelyek lehetővé teszik "Ukrajna" számára még a létezését, kétségbeesett lépés, és kontraproduktív lesz mindenképpen- bár ez lehet hogy azért történik, hogy Porosenkoékat ne tudják annyira könnyen leváltani..- Ez a "szavazatmaximálás" egy eufenizmus, mert van rá komoly esély hogy még választások sem lesznek mostanában- kihirdetik a hadiállapotot - mert ha lesz, Porosenko semmilyen trükkel nem maradhat hatalmon.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-11, 22:24

http://www.hidfo.ru/2017/09/az-amerikai-nagykovetseg-is-tamogatja-a-magyarellenes-oktatasi-torvenyt/
"Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége Twitteren tudatta a világgal, hogy teljes mértékben meg van elégedve az új ukrán oktatási törvénnyel, ami megfosztja az anyanyelvi oktatás lehetőségétől az Ukrajnában élő kisebbségeket.
Az Amerikai Egyesült Államok kijevi nagykövetsége Twitter-üzenetben gratulált az ukrán törvényhozóknak az oktatási rendszert szabályozó új törvény elfogadásához – derült ki az ukrán UNIAN hírügynökség beszámolójából..."

http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/2556579-kijev-megsertette-az-eu-val-kotott-tarsulasi-megallapodas-alapelveit
"A módosított ukrán oktatási törvény az országban élő kisebbségek jogfosztását jelenti, ezzel Ukrajna megsértette az Európai Unióval kötött, néhány napja hatályba lépett társulási megállapodás alapelveit – közölte Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, hangsúlyozva, ezért az uniónak is haladéktalanul a kijevi vezetéshez kell fordulnia...
...Azzal, hogy Ukrajna 2014-ben aláírta az EU-val a társulási megállapodást, amely ez év szeptember 1-én hatályba is lépett, egyben vállalta a közös értékek tiszteletben tartását, különösen a demokrácia, az emberi jogok, a jogállamiság területén – írta a miniszterelnöki megbízott, volt házelnök.
Álláspontja szerint a módosított oktatási törvény elfogadásával Ukrajna máris megsértette az Európai Unióval kötött társulási megállapodásban rögzített alapelveket, ezért az unió illetékes szerveinek is haladéktalanul meg kell tenniük a szükséges lépéseket az ukrán vezetésnél..."Ez alapján Ukrajna megsértette a társulási szerződést- ezért retorzió kell ellene.
Viszont az USA meg támogatja ezt a társulási szerződés szegést.
Nocsak. Akkor most az USA-is számíthat valamilyen retorziókra Magyarországtól? És az EU-tól?

avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by joker on 2017-09-12, 17:04

A kurva ukránok még meg is magyarázzák, hogy előnyös a magyaroknak ha nem tanúlhatnak anyanyelvükön.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20170912-kormanyszinten-reagaltak-az-ukran-oktatasi-torveny-kritikaira.html
avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Boki. on 2017-09-12, 20:50

Mint az ismert, az ukrán állampolgárságától megfosztott grúz politikus vasárnap este, támogatói körével önkényesen és erővel jutott át az egyik lengyel-ukrán határátkelő ukrajnai oldalán. A volt odesszai kormányzó Lembergben tartózkodik, tegnap sajtótájékoztatót is adott, ahol bejelentette, tőle ellopták az ukrán úti okmányát.
Közben Arszen Avakov belügyminiszter jelezte, Szaakasvili törvénysértő cselekedete miatt eljárást indítanak. Petro Porosenko is kemény hangnemben mondta el, hogy Szaakasvilinek felelnie kell majd illegális határátlépéséért.
Az emlegetett felelősségre vonás már ma kezdetét vette volna, de… A határőrség munkatársai a lembergi szállodájában keresték fel Szaakasvilit, de támogatói nem engedték be őket a politikus szobájába. Szerintük minden hivatalos végzés nélkül jöttek a zöldsapkások, utóbbiak viszont saját álláspontjuk jogosságát hangsúlyozzák.
Egy biztos: a Szaakasvili-sagának bőven lesz még folytatása.

KH
avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by joker on 2017-09-12, 21:42

Minek akar ez annyira Ukrajnában lenni? Honnan lenne ukrán uti okmánya, ha az állampolgárságát megvonták? Mirefel annyi elszánt követő és honnan? A határőrök mi a f***t csináltak, hogy csak úgy át lehetett törni?

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-12, 23:39

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-09122017
DNR helyzetjelentés.


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-12, 23:41

avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Boki. on 2017-09-13, 10:02

Eltévedt orosz Ka-52, Herszon megyében(Ukrajna) -Krímmel határos terület.


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 00:13

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)https://dninews.com/article/donetsk-defense-situation-report-09132017
DNR helyzetjelentés.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 00:15


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 00:16


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 00:18


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 00:34

@Boki. írta:Eltévedt orosz Ka-52, Herszon megyében(Ukrajna) -Krímmel határos terület.http://karpathir.com/2017/09/13/orosz-harci-helikoptert-filmeztek-ukrajna-legtereben-video/
"Az Ukrán Légierő cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint az Orosz Légierő Ka-52 Alligator típusú harci helikoptere behatolt volna Ukrajna légterébe Herszon megyében.
„A légierő operatív központjának nincs információja arról, hogy az Orosz Légierő Ka-52 típusú harci helikoptere behatolt volna Ukrajna légterébe Herszon megyében” – közölte a 2+2 tévécsatornának adott nyilatkozatában Roman Jurcsilo, az Ukrán Légierő sajtószolgálatának vezetője. Korábban a világhálóra felkerült egy videó, ami állítólag a Herszon megyei Pavlivka községben készült, a felvételen azt látni, hogy az égen elhúz az Orosz Légierő Ka-52 Alligator típusú harci helikoptere.
Állítólag nem ez volt az első eset, hogy orosz helikoptert láttak a térségben, ami mindössze 10 kilométerre fekszik az oroszok által annektált Krím félszigettől."Az egyik lehetséges ok az Ukrán tagadásra (ha valóban megtörtént az esemény, ráadásul nem is először)- hogy teljesen képtelenek nem csakhogy bármiféle aktív védelemre, de még az észlelésre sem,- de ennek beismerése (is) Kherson gyors szakadáshoz vezethet. Ráadásul ha megpróbálnának lelőni orosz technikát az gyors orosz válasz reakcióhoz vezethet. De mindenképpen a helyzet ultra gyors exkalálódásához.
Érdekes az az ukrán megfogalmazás is, hogy „A légierő operatív központjának nincs információja arról, hogy az Orosz Légierő Ka-52 típusú harci helikoptere behatolt volna Ukrajna légterébe Herszon megyében”. Mi az, talán nincs kiépített/telepített radarhálózatuk/technikájuk a Khersoni -orosz hatáár mentén?- és /vagy az Ukrán radarok észlelési magassága alatt hatoltak volna be az oroszok? És akkor? Nem figyelik a határt?
És elértünk oda, (hogy ha ez igaz) ez akár szándékos orosz provokáció is lehet.(de mindenképpen következmények nélküli orosz felderítés- bár az biztos hogy az oroszok figyelik műholdakkal a határt) Az pedig újabb kérdéseket-következményeket vetne fel.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 00:47

http://karpathir.com/2017/09/13/kulfoldi-nyomasra-meghatralhat-kijev/
"A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke szerint az ukrán oktatási törvénymódosítás már nem csak jogi, de pedagógiai kérdéseket is felvet. Úgy gondolja, hogy előfordulhat, hogy Petro Porosenko ukrán államfő külföldi nyomásra meghátrálhat – írta a Magyar Idők.

http://karpathir.com/2017/09/13/bukovinaban-tunt-fel-szaakasvili/
"Miheil Szaakasvili szerda estére tömegmegmozdulást szervez Csernyivci városában.
Ezt maga a grúz politikus jelentette be közösségi oldalán. Az országba vasárnap törvényellenesen belépő egykori odesszai kormányzó kedden váratlanul elhagyta lembergi szállodaszobáját.
Ma pedig már Csernyivciben tűnt fel, ahol kora estére demonstrációra hívta az ott élőket. Az ukrán állampolgárságától megfosztott Szaakasvili azzal hívogat, hogy „Ukrajnában a változások Csernyivciből indulnak!”..."Azért Zajlik az élet.. - Csernyivici nem éppen a szomszédban van Lvovtól - Szaakasvili tehát gyakorlatilag zavartalanul utazgat Nyugat-Ukrajnában. Porosenko meg tehetetlen.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 01:03

http://rusvesna.su/news/1505331242
Szaakasvili Csernyiviciben azt nyilatkozta, hogy szeptember 19-én Kijevbe megy - mert Sürgősen meg kell menteni Kijevet

http://www.interfax.ru/world/579011
Szaakasvili a tervek szerint szeptember 19-én Kijevbe megy.
avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Boki. on 2017-09-14, 08:48

Granitnoje településnél(Donbassz déli része) az ukránok 20 tankot telepítettek.

avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by joker on 2017-09-14, 16:17

@Krokomach írta:
@Boki. írta:Eltévedt orosz Ka-52, Herszon megyében(Ukrajna) -Krímmel határos terület.http://karpathir.com/2017/09/13/orosz-harci-helikoptert-filmeztek-ukrajna-legtereben-video/
"Az Ukrán Légierő cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint az Orosz Légierő Ka-52 Alligator típusú harci helikoptere behatolt volna Ukrajna légterébe Herszon megyében.
„A légierő operatív központjának nincs információja arról, hogy az Orosz Légierő Ka-52 típusú harci helikoptere behatolt volna Ukrajna légterébe Herszon megyében” – közölte a 2+2 tévécsatornának adott nyilatkozatában Roman Jurcsilo, az Ukrán Légierő sajtószolgálatának vezetője. Korábban a világhálóra felkerült egy videó, ami állítólag a Herszon megyei Pavlivka községben készült, a felvételen azt látni, hogy az égen elhúz az Orosz Légierő Ka-52 Alligator típusú harci helikoptere.
Állítólag nem ez volt az első eset, hogy orosz helikoptert láttak a térségben, ami mindössze 10 kilométerre fekszik az oroszok által annektált Krím félszigettől."
Valószínűleg a légvédelem, légierő meg a radarjaik mennyisége és használhatósága a nullához közelít, ezért vagy nem látták, vagy látták de nem tudtak vele mit kezdeni vagy, vagy le tudták volna szedni / rá tudtak volna indítani valamit ami vagy talál vagy nem, de hirtelen meglátták megukat nyakkentőt rágcsálva így ültek a seggükön inkább. Valószínűleg az egyik lesz a három közül, mert nemigazán szoktak elhalasztani egy lehetőséget sem, hogy az orosz inváziót hangoztassák, és ezen nem változtat az sem, hogy bizonyítékuk rá semmi. Szóval felettébb különleges, hogy egy talán behatoló orosz heli tényét mindenképp letgadják.


Az egyik lehetséges ok az Ukrán tagadásra (ha valóban megtörtént az esemény, ráadásul nem is először)- hogy teljesen képtelenek nem csakhogy bármiféle aktív védelemre, de még az észlelésre sem,- de ennek beismerése (is) Kherson gyors szakadáshoz vezethet. Ráadásul ha megpróbálnának lelőni orosz technikát az gyors orosz válasz reakcióhoz vezethet. De mindenképpen a helyzet ultra gyors exkalálódásához.
Érdekes az az ukrán megfogalmazás is, hogy „A légierő operatív központjának nincs információja arról, hogy az Orosz Légierő Ka-52 típusú harci helikoptere behatolt volna Ukrajna légterébe Herszon megyében”. Mi az, talán nincs kiépített/telepített radarhálózatuk/technikájuk a Khersoni -orosz hatáár mentén?- és /vagy az Ukrán radarok észlelési magassága alatt hatoltak volna be az oroszok? És akkor?  Nem figyelik a határt?
És elértünk oda, (hogy ha ez igaz) ez akár szándékos orosz provokáció is lehet.(de mindenképpen következmények nélküli orosz felderítés- bár az biztos hogy az oroszok figyelik műholdakkal a határt) Az pedig újabb kérdéseket-következményeket vetne fel.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-14, 17:29


Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-15, 13:58

Ukrán hadijelentés. (angol hangalámondásos)


https://dninews.com/article/donetsk-defence-weekly-situation-report-09152017
DNR helyzetjelentés.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] Ukrajna - 2.

Témanyitás by Krokomach on 2017-09-15, 17:28


http://karpathir.com/2017/09/15/klimkin-a-nyelvhasznalatrol-ezentul-minden-mas-lesz/
"Nem lesz már ugyanolyan helyzet az államnyelv ismeretének szintjét illetően Ukrajnában, amilyen eddig volt – jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter abban az interjúban, amelyet az Ukrinform állami hírügynökségnek adott.
A kijevi diplomácia vezetője kifejtette véleményét, miszerint a szomszédos országokban mindig akadnak olyanok, akik a nyelvi és a történelmi kérdéseket átpolitizálják, hogy ily módon mozgósítsák az embereket saját céljaik elérése érdekében. Ez mindig is így lesz, hiszen része a politikának – fűzte hozzá.
“Nekünk viszont őszinte és nyitott, ugyanakkor nagyon következetes párbeszédet kell folytatnunk partnereinkkel, igazolva lépéseink helyességét és igazságosságát” – hangoztatta Klimkin.

Kifejezte meggyőződését, hogy a kijevi parlament által nemrég elfogadott oktatási törvény nem fenyegeti Ukrajna baráti viszonyát szomszédjaival. Elmondta, hogy a jogszabály elfogadása után beszélt a román és a lengyel külügyminiszterrel, akik szerinte tökéletesen értik, mennyire alapvető fontosságú Ukrajnának, hogy valamennyi állampolgára megfelelő szinten beszélje az államnyelvet. Klimkin az interjúban kitért arra, hogy tavaly látogatást tett a beregszászi magyar konzulátuson. Elmesélte, hogy próbált beszédbe elegyedni a hivatalban az ügyeket intéző ukrán állampolgárokkal. Ám azt tapasztalta, hogy többjük még köszönni sem tudott ukránul..."


Nagyon sok minden történik jelenleg egyidőben UIkrajnában. Többek közt a röhejesen könnyen bejutó és aztán Nyugat-Ukrajnában teljesen szabadon és háborítatlanul mozgó Szaakasvili- akit többek közt a kemény jobb és oroszellenes (finom eufemizmus) erők támogatnak. És ez a teljesen öngyilkos gyakorlatilag nyelvtörvény igyekszik kifogni a szelet a vitorlájukból. Biztosan nem fogja. Ezzel még az eddigi támogatóik között is sikerül ellenfelet csinálnia Porosenkoéknak.
+ még a leggyengébbnek tartott magyarokat kiáltja ki gyakorlatilag új közellenségnek. - és így reméli, hogy majd a lengyelek és románok hallgatni fognak...

    Pontos idő: 2018-06-22, 17:09