Sy Hersh újra lecsap; leleplezi az USA hazugságait Asszad állítólagos szarin “támadásáról”  44068124
Sy Hersh újra lecsap; leleplezi az USA hazugságait Asszad állítólagos szarin “támadásáról”

Biztonság politikai fórum


Sy Hersh újra lecsap; leleplezi az USA hazugságait Asszad állítólagos szarin “támadásáról”

Boki.
Boki.
-
-

2017Jul04

Sy Hersh újra lecsap; leleplezi az USA hazugságait Asszad állítólagos szarin “támadásáról”  Empty Sy Hersh újra lecsap; leleplezi az USA hazugságait Asszad állítólagos szarin “támadásáról”

Témanyitás by Boki.

A Pulitzer-díjas oknyomozó riporter, Seymour Hersh, az újságíró, aki leleplezte vietnami nők, gyermekek és öregek My Lay-i lemészárlását, amelyet US katonák követtek el, az iraki Abu Ghraib börtön kínzási botrányát és sok más kritikusan fontos esetet, most az USA kormánya (és médiája) állítását semmisíti meg arról, hogy a szíriai Basar al-Asszad elnök katonái közel 100 embert öltek meg áprilisban egy szarin ideggázos bombázással. Ez az incidens indította Trump elnököt arra, hogy Tomahawk cirkáló rakétás támadást rendeljen el a szíriai légierő egyik bázisa ellen.

Hersh My Lai leleplezését eredetileg a Dispatch News Service tette közzé, és végül 33 amerikai újság vette át, köztük a Los Angeles Times és a New York Times (amely őt a washingtoni irodájában alkalmazta a Watergate-botrány idején 1972 és 1975 között). A későbbi Abu Ghraib anyaga a New Yorker magazinban jelent meg, mint több más fontos oknyomozó cikke is az iraki háború okairól és egy titkos US bombázási kampányról Iránban.

De ez a legutóbbi anyag, valószínűleg a potenciálisan legrobbanóbb – mert egy olyan Trump elnököt mutat, aki Oroszország elleni III. világháború indítását kockáztatja a maga elsietett döntésével, ellenvetésekkel szemben, és a saját katonai és hírszerzési tanácsadóit is ijesztve – nem tudott mainstream kiadót találni az USA-ban vagy az UK-ban. Ehelyett a Die Welt német újságban volt kénytelen közzétenni.
Szerencsére, a Die Welt, Németország egyik nagy napilapja felfogta annak a fontosságát, amit Hersh feltárt, és lehozta a cikket, valamint egy amerikai katona és egy hírszerző közti szíriai beszélgetés átiratát, amelyek elérhetők online, angolul. Ezek: Trump’s Red Line1 és We’ve got a fucking problem2!

Nem megyek bele az összes részletekbe. Olvassa el mindenki magának ezt a két anyagot. Elegendő elmondani, hogy Hersh, akinek kitűnő forrásai vannak a hadseregben és különféle US hírszerző szervezetekben, dokumentálta, hogyan hazudott a Trump-kormány a halálesetekről az ISIS által uralt Khan Sheikhoun nevű városban, amelyet a szíriai légierő múlt áprilisban bombázott. Azt állították, hogy Szíria szarin ideggázbombát használt, mikor ténylegesen az US hadsereg mindent előre tudott a támadásról és arról is, hogy a fegyver egy orosz okos (intelligens) bomba volt. Ezzel az ISIS vezetését vették célba, amely a célzott épületben ülésezett. (Az oroszok korábban kapcsolatba léptek az USA-val a bombázás ügyében, biztosítandó, hogy a jelzett időben ne legyenek CIA személyek az épületben.)

Sajnálatosan, az oroszok és a szíriaiak nem tudták, hogy az ISIS tartotta épületben, amelyre csapást mértek, a pincében klórt – maga is mérgező gáz – tároltak, továbbá műtrágyát és gyomirtó anyagokat. Égésükkor ezek szarin-szerű idegmérgeket bocsájtanak ki. Ezek ölték meg az áldozatokat. (Tanúk gázfelhőről számoltak be. Hersh rámutat, hogy a szarin nem látható és nem robban. A bomba egyszerűen kibocsájtja, láthatatlanul gyilkol.)

A felső katonai tanácsadói, jelentések szerint köztük “Veszett Kutya” Mattis, által kifejtett ellenérvek és aggodalmak ellenére, Trump ragaszkodott a támadást indító szíriai repülőtér bombázásához. Szerencsére, ebben az esetben Trumpot rávették jelképes támadás elrendelésére, először figyelmeztetve az oroszokat és így elkerülhetetlenül a szíriaiakat is, hogy vigyék el a gépeiket és a személyzetet a célról, elkerülve minden komoly kárt, amelyet az US támadáskor indított 59 Tomahawk rakéta okozhatott.

Hersh cikke a Die Welt-ben éppen akkor jelenik meg, amikor Trump megint egy „álhír” történetet komponál vagy hisz el arról, hogy Asszad “egy újabb szarin gáztámadást tervez” ugyanarról a Shayrat légibázisról, amelyet az USA korábban bombázott. Trump fogadkozik, hogy most komolyabban bosszút áll, ha Asszad egy újabb gáztámadást intéz. A katonai és hírszerző közösség ismét azt mondja, hogy nem lát bizonyítékot gáztámadás tervezésére, és mindenképpen úgy hiszi, hogy Asszad minden mérgesgázfegyverét kiküszöbölték a 2013-as egyezmény szerint, amint azt ENSZ vizsgálók ellenőrizték és bizonylatozták.

Ami zavaró, az az, hogy az US média, amely hiszékenyen számolt be Asszad állítólagos első szarin…vagy klórgáz?...támadásáról 2013-ban, amelyről később kimutatták, hogy az ISIS műve volt (és amely továbbra is Asszad bűnének nevezi azt), és most az áprilisi incidenst is Asszad szarin gáztámadásának nevezi, majdnem egyhangúlag támogatja Trump állítását, hogy Asszad most egy másik (sic) szarin gáztámadást tervez – sőt még az NPR3 is ezt teszi!

Trump fenyegetése bosszút állni nyilvánvalóan meghívó az ISIS-nek egy újabb “gáztámadás” fabrikálására, hogy Trumpot Asszad megtámadására indítsa.

És ha az US média már ilyen hiszékeny, ki állítja meg ennek az őrültségnek a folytatását, míg az kiszabadul az ellenőrzés alól és egy US támadás végül orosz katonákat öl meg, egy orosz repülőt lő le, vagy oda vezet, hogy az oroszok lőnek le egy amerikai gépet, amelyek bármelyike fordulópontunk egy harmadik és végső világháborúhoz?

http://www.transform.hu/index.php/hirek/44-hirek-kulfold/1201-my-lai-es-abu-ghraib-leleplezoje-sy-hersh-ujra-lecsap-leleplezi-az-usa-hazugsagait-asszad-allitolagos-szarin-tamadasarol

Share this post on: redditgoogle

No Comment.


    Pontos idő: 2021-12-06, 03:54