Asszad szerint az idlibi gáztámadásban használt vegyifegyverek Törökországból kerültek a terroristákhoz 44068124
Asszad szerint az idlibi gáztámadásban használt vegyifegyverek Törökországból kerültek a terroristákhoz

Biztonság politikai fórum


Asszad szerint az idlibi gáztámadásban használt vegyifegyverek Törökországból kerültek a terroristákhoz

nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

2017Apr21

Asszad szerint az idlibi gáztámadásban használt vegyifegyverek Törökországból kerültek a terroristákhoz Empty Asszad szerint az idlibi gáztámadásban használt vegyifegyverek Törökországból kerültek a terroristákhoz

Témanyitás by nyugger

Bassar al-Asszad Szputnyik hírügynökségnek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a damaszkuszi kormányzat teljesen bizonyos abban, hogy az idlibi Khan Sheykun városánál használt vegyifegyverek Törökországból kerültek a terroristákhoz.
A szír államfő leszögezte, hogy néhány évvel ezelőtt már elkezdtek információk es videók keringeni az interneten arról, hogy Törökországon keresztül vegyifegyverek érkeztek az akkor még csak "mérsékelt felkelőknek" hívott terroristák által uralt területekre. Számos török parlamenti képviselő is kérdéseket tett fel emiatt a török kormányzatnak, ám érdemi választ kérdésükre nem kaptak.
Asszad továbbá megemlítette, hogy a terroristák pénzügyi, logisztikai, fegyver és emberanyag utánpótlása mind-mind országának északi szomszédján keresztül történt. Mint elmondta észak felől az egykori "mérsékeltek" hátországának tartott Idlib tartományt csak Törökország irányából lehet megközelíteni.
Végül Asszad figyelmeztetett mindenkit, hogy titkosszolgálati információk alapján az idlibi provokációkhoz hasonló esetekre lehet számítani szerte Szíriában.
https://sputniknews.com/middleeast/201704211052847652-syria-terrorists-chemical-weapons-turkey-assad/
Share this post on: redditgoogle

No Comment.


    Pontos idő: 2021-11-28, 16:31