Orosz nyilatkozat két héttel az állítólagos idlibi gáztámadás után 44068124
Orosz nyilatkozat két héttel az állítólagos idlibi gáztámadás után

Biztonság politikai fórum


Orosz nyilatkozat két héttel az állítólagos idlibi gáztámadás után

nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

2017Apr18

Orosz nyilatkozat két héttel az állítólagos idlibi gáztámadás után Empty Orosz nyilatkozat két héttel az állítólagos idlibi gáztámadás után

Témanyitás by nyugger

Az idlibi Khan Shaykun városánál állítólagosan elkövetett vegyifegyver támadás utáni két hét során senki illetve semmilyen szervezet sem folyamodott a hatóságokhoz az állítólag bevetett szaringáz elleni gyógyszerekért, illetve mentesítő szerekért, derült ki az Orosz Védelmi Minisztérium közleményéből.
Mint ahogy azt Igor Konasenkov vezérőrnagy (az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője) elmondta a városban az állítólagos mérgező gázok jelenlétének ellenére zavartalanul folyik mindennapi élet.
A közlemény további részéből kiderül, hogy a támadás egyetlen bizonyítékaként a Fehér Sisakos hivatalosan önkéntes mentőegységek két erősen megkérdőjelezhető videója szolgál, és vélhetőleg ezen szervezetek nem érdekeltek a támadás független, nemzetközi kivizsgálásában. Külön kiemelendő, hogy az említett Fehér Sisakos szervezet bizonyíthatóan számtalanszor együttműködött az Al-Kaida terrorszervezet helyi fiókjaként működő Al-Nuszra Fronttal, és részben ennek folytán információik hitelessége a nullához konvergál. Számos esetben később kiderült, hogy szándékosan az Asszad kormányzatot lejárató, fals híreket tettek közzé, melyeket persze a nyugati sajtó készségesen, kétségek nélkül nélkül átvett és világgá kürtölt. (Példának okáért ilyen eset volt a több száz állítólagos aleppoi kórház szándékos lerobolása naponta.)
Konasenkov végső soron a nyugati médiát is elítélte, mivel az állítólagos támadás után a megszokott módon a fehér sisakosok információira alapozva, bármilyen előzetes utánajárás nélkül egyből az Asszad kormányzatot, sőt áttételesen még Oroszországot is megvádolták vegyi fegyverek használatával, ám az elmúlt időszakban egyetlen egy "hős mentőt" sem tudtak felmutatni aki a helyszínen tartózkodott volna.
https://sputniknews.com/middleeast/201704181052737831-idlib-chemical-attack-khan-shaykhun-fake/
Share this post on: redditgoogle

No Comment.


    Pontos idő: 2021-11-28, 14:52