Visszajelzés 44068124
Visszajelzés

Biztonság politikai fórum


Visszajelzés

avatar
Apollo

Visszajelzés Empty Visszajelzés

Témanyitás by Apollo 2017-02-27, 10:57

Sziasztok!

Rendszeresen olvasgatom a fórumot és lenne kettő javaslatom, ötletem azzal kapcsolatban.

Az első, hogy szerintem mindenképpen hasznos lenne ha a témák fordítva lennének oldalszámozva. A mostani rendszer az első oldalra hozza az új híreket, de felhasználóbarátabb lenne ha az új hírek mindig az utolsó oldalra kerülnének a topikok végére. Egyetlen pofonegyszerű oka van amiért ez jobb lenne: ha valaki lemaradt néhány hozzászlásról és esetleg kimaradt neki néhány hír, de megjegyezte hanyadik oldalon járt, elég lesz arra az oldalra elmenni és tudni fogja honnan kell folytatnia az olvasást, míg most minden korábban olvasatlan hozzászólást "át kell futni", hogy tudjuk hol jártunk, viszont visszafelé futjuk át őket ami kicsit zavaró, mivel "hátrafelé" kell őket olvasni, majd újra előlre, hogy értlemet kapjanak az idézetek, és egymásra adott válaszok és utalások.

A második javaslatom, hogy állítsatok be a beszúrt képekhez és egyéb tartalmakhoz egy automatikus méretcsökkentést (ha már van ilyen beállítás akkor lehetne tovább csökkenteni) nem csak képarányra vonatkozóan, hanem méretre is (Kb, Mb). A munkahelyemről olvasom az oldalt, és sajnos nekem befagyasztja a gépem kb 30 secre, mivel ennyi idő kell neki, hogy betöltse az oldalon lévő tartalmakat. Tudom, hogy a hiba az én oldalamon van, mivel lassú a gép is és a net is, de talán többen is lehetnek hasonló helyzetben, akit pedig érdekelnek a teljes képet azok mindig ki tudnák nagyítani és teljes képernyőn megnézni őket.

Köszi!
Admin
Admin
Admin
Admin

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Admin 2017-02-27, 16:21

Szia!

Köszönjük az észrevételeket/javaslatokat!

Az oldalsorrenddel kapcsolatban a helyzet a következő: a mobil változat hiányossága miatt lett a jelenlegi sorrend választva, utánanézünk, amennyiben lehetséges javítani a telefonos megjelenés hiányosságát (jelenleg nincs link az utolsó hozzászóláshoz), akkor tulajdonképpen már nem szükséges a jelenlegi kialakítás. Ezzel kapcsolatban kis türelmet kérünk.

Ha már letisztázódott ez az opció, akkor szavazást is írhatunk ki a témában, ahol a csak olvasó, nem regisztrált személyek is tudnak majd szavazni.
A képek megjelenítése szélességben korlátozott, jelenleg 800px legnagyobb szélességre, igény esetén ezen tudunk állítani. A legkisebb beállítható érték 300px, kérdés mi lenne a megfelelő?
A videók vagy az adott nézettől függően (Youtube) vagy választható értéken kerülnek beillesztésre, az általában előforduló szélesség értékek 640 és 720px. Ez azonban minden esetben a videót beillesztő személyen múlik.
A képek majd minden esetben linkeltek, tehát itt a méretükkel kapcsolatban sajnos nem lehet mit kezdeni, jellemzően a sok keleti forrás betöltése a lassabb.
Admin
Admin
Admin
Admin

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Admin 2017-03-02, 20:49

Hozzászólások sorrendje:

Jelenleg tesztelés céljából a haditechnikai témáknál megfordításra kerültek a hozzászólások sorrendjei. Ezzel kapcsolatban szavazást indítottunk, melyre az elkövetkező hét napban várjuk a válaszokat. A szavazás elérhető a nem regisztrált olvasók számára is. A fórum használata asztali számítógépen a két új ideiglenes gomb használatával javasolt:

Visszajelzés Vissza10

Mobil készülékről a kis jobbra nyíl segítségével lehet a legutolsó (nem az első nem olvasott) hozzászóláshoz ugrani:

Visszajelzés Vissza11

Mobilnál egyelőre nem lehetséges az első olvasatlan hozzászóláshoz eljutni közvetlenül, továbbá nincs információ hogy mikor várható ilyen újítás.Képméretezés:

Képek méretaránya igazítva lett szélességben az alap Youtube videók beillesztési méretéhez, továbbá magasságuk is lehatárolásra került az új szélesség értékkel megegyezően. Amennyiben ezzel kapcsolatban van vélemény, azt várjuk itt.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-08-12, 20:36

Kedves Admin(ok) és Fórumozók!

Lehet, hogy hülye az ötletem, de egy próbát talán megérne, gondoljátok végig:

A HTKA-n törölni kellene minden BIZTPOL topikot és ide áthozni, innen meg az összes HADITECH topikot átrakni oda.

A két fórum között lehetne csinálni egy virtuális hidat, azaz mindkét oldalon egy-egy gomb lenyomásával lehetne a másik fórumra váltani – nem vagyok informatikus, de szerintem ez nem lehet igazi probléma a XXI. században.

Így véget érne egy teljesen felesleges és méltatlan háborúzás és nem futna párhuzamosan a két fórumon ugyanaz a tartalom, sok esetben ugyanazokkal a fórumozókkal.

Konfrontáció helyett kooperációt javaslok – aki biztpolozni akar, jöjjön ide, a haditech meg legyen ott. Így szét van választva a két fórum, de valahol mégis van közvetlen kapcsolat, azaz a kígyó méregfoga kihúzva, közben a kecske is biztonságban és a káposzta is jóllakott.

Fogalmam sincs persze, hogy mit szóltok Ti ehhez az ötlethez, illetve a HTKA szerkesztői mit szólnának hozzá, de meglátásom szerint mind a haditechnika mind a biztonságpolitika/geopolitika azért elég komoly témakör ahhoz, hogy méltó módon legyen kezelve mindkettő.

Ráadásul mindkét oldalon azért akad bőven értelmes és értékes fórumozó emberke, akikre távolról sem mondanám, hogy a színvonalat a béka segge alá tolják.

Na mindegy, ha rossz ötletnek tartjátok, akkor felejtsétek el, nem szóltam.
avatar
Apollo

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Apollo 2017-08-23, 16:32

Én sokáig olvastam, egyszer kétszer elvétve kommenteltem is a HTKA-ra. Véleményem szerint a fórum moderátorai teljesen alkalmatlanok a munkájukra, mondom ezt több éves mod tapasztalattal a hátam mögött, illetve kissé lenézőek voltak mindig is sok olyan fórumozó felé akik végül itt kötöttek ki. Ma is odatévedtem, olvastam egy újabb beszólást Tcat-től ami lényegében a komplett biztpol részleget érintette. Csak hogy a lényegről is írjak, normális moderálás és normális társaság mellett (ami garantálható lett volna ha az előbbi megvan) a biztpol és a hadtech bőven elférne egy fórumon, kár lenne szétszedni. A HTKA modjai/üzemeletetője tehet arról, hogy a csapat egy része egy új oldalt hozott létre. Innentől kezdve szerintem teljesen értelmetlen ilyféle összekapcsolást csinálni.

A duplikálás tényleg fölösleges, erre van megoldás, ne használjátok azt a fórumot. Hozzáteszem az ottani trollok sikerrel és ahogy látom néha moderátori kacsintások mellett teszik tönkre a biztpol maradékát, aminek látványosan örülnek páran odaát. Szerintem nem nagy jövője van a biztpolnak náluk, hamarosan oltják a villanyt.

Szerintem kéne valami stílusosabb dizájn a fórumnak, legyen akár minimalista is, csak elfogadható minőségű és csak erre az oldalra koncentrálni.

Ha nem engeditek be a trollokat és a szólásszabadság jegyében nem engeditek, hogy minden témát tönkretegyenek, illetve ha kap egy menő külsőt az oldal akkor ezerszer jobb hely lesz mint a mostani HTKA, sőt attól már réges régen jobb is..
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-08-23, 22:10

Üdv Apollo!

Sok mindenben egyetértek Veled, Grgly idején is voltak trollok, anno mégsem lett agyonvágva az oldal.
A HTKA mostani moderációs gyakorlata elfogadhatatlan, ez nem moderáció.
A biztpol/geopol, mint témakör leszólása pedig nagyfokú szegénységi bizonyítvány, miközben a munka érdemrend arannyal kitüntetett haditech szakértők döntő része semmilyen szinten nem haditech szakértő, a többségük se hadsereget, se harcot, háborút nem látott még közelről – hatalmas szerencséjükre. Nem is kívánok nekik ilyet, de azt látom, az ébredés igen messze van.

Valamilyen rejtélyes okból ezen az oldalon még senkit sem kellett kimoderálni, azt meg nem gondolhatja komolyan senki, hogy itt százegynéhány „fizetett ügynök és elvtárs” gyűlt össze, hogy saját magának írogasson. Csak jelezni akarom, hogy egy négy fős családon belül sincs szinte soha egyetértés egy csomó dologban, akkor hogyan lehetne száz ember között? A megoldás a kultúra fogalom halmazába tartozik, errefelé ez nem teljesen ismeretlen dolog.

A külcsínen persze lehet javítani, de így sem rossz, a célnak tökéletesen megfelel, ráadásul teljesen hülye vagyok ilyen szinten az informatikához, számomra még ezen a fórumon is vannak ismeretlen lehetőségek, de inkább meg sem kérdezem. Very Happy

Amit felvetettem az egy áthidaló, megbékélő megoldás lehetne, de tartok tőle, hogy Neked van igazad, teljesen felesleges erőlködni, hagyjuk is a fenébe az egészet.

Én még ugyan olvasom a HTKA-t is, igaz, nagyon-nagyon alaposan megszűrve a topikokat, de azt nyugodtan leírhatom néhány mérnök kollégám nevében is (akiknek anno még én ajánlottam azt az oldalt), hogy az érdeklődés nagyot zuhant, a megítélés erősen negatív. Nekem persze nincsenek adataim a látogatottsági statisztikákról, csak ezeket az egyöntetű véleményeket ismerem néhány emberkétől.

Miután a fajtánkat és az általunk preferált témaköröket tavaly nyáron kiátkozták onnan, így távoztam és nem tervezem a visszatérést oda, mert teljesen felesleges – főleg az utóbbi hetek/hónapok minősíthetetlen hozzászólásait és az arra adott reakciókat is lemérve.

Ha valaki egyszer majd szakdolgozathoz keres forrásanyagot, akkor az a fórum tökéletes lesz egy szociológus vagy pszichológus hallgatónak, akik remek esszét írhatnak az online terjedő és terjeszthető személyiségzavarokról és nárcizmusról.

Ide nyugodtan jöhetnek trollok, állunk elébe, de eddig még egy sem regelt be és osztott ki itt bárkit a nagy igazságról. Milyen kár… Evil or Very Mad
akagi
akagi

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by akagi 2017-08-24, 20:56

@Montezuma írta:Üdv Apollo!

Sok mindenben egyetértek Veled, Grgly idején is voltak trollok, anno mégsem lett agyonvágva az oldal.
A HTKA mostani moderációs gyakorlata elfogadhatatlan, ez nem moderáció.
A biztpol/geopol, mint témakör leszólása pedig nagyfokú szegénységi bizonyítvány, miközben a munka érdemrend arannyal kitüntetett haditech szakértők döntő része semmilyen szinten nem haditech szakértő, a többségük se hadsereget, se harcot,  háborút nem látott még közelről – hatalmas szerencséjükre. Nem is kívánok nekik ilyet, de azt látom, az ébredés igen messze van.

Valamilyen rejtélyes okból ezen az oldalon még senkit sem kellett kimoderálni, azt meg nem gondolhatja komolyan senki, hogy itt százegynéhány „fizetett ügynök és elvtárs” gyűlt össze, hogy saját magának írogasson. Csak jelezni akarom, hogy egy négy fős családon belül sincs szinte soha egyetértés egy csomó dologban, akkor hogyan lehetne száz ember között? A megoldás a kultúra fogalom halmazába tartozik, errefelé ez nem teljesen ismeretlen dolog.

A külcsínen persze lehet javítani, de így sem rossz, a célnak tökéletesen megfelel, ráadásul teljesen hülye vagyok ilyen szinten az informatikához, számomra még ezen a fórumon is vannak ismeretlen lehetőségek, de inkább meg sem kérdezem. Very Happy

Amit felvetettem az egy áthidaló, megbékélő megoldás lehetne, de tartok tőle, hogy Neked van igazad, teljesen felesleges erőlködni, hagyjuk is a fenébe az egészet.

Én még ugyan olvasom a HTKA-t is, igaz, nagyon-nagyon alaposan megszűrve a topikokat, de azt nyugodtan leírhatom néhány mérnök kollégám nevében is (akiknek anno még én ajánlottam azt az oldalt), hogy az érdeklődés nagyot zuhant, a megítélés erősen negatív. Nekem persze nincsenek adataim a látogatottsági statisztikákról, csak ezeket az egyöntetű véleményeket ismerem néhány emberkétől.

Miután a fajtánkat és az általunk preferált témaköröket tavaly nyáron kiátkozták onnan, így távoztam és nem tervezem a visszatérést oda, mert teljesen felesleges – főleg az utóbbi hetek/hónapok minősíthetetlen hozzászólásait és az arra adott reakciókat is lemérve.

Ha valaki egyszer majd szakdolgozathoz keres forrásanyagot, akkor az a fórum tökéletes lesz egy szociológus vagy pszichológus hallgatónak, akik remek esszét írhatnak az online terjedő és terjeszthető személyiségzavarokról és nárcizmusról.

Ide nyugodtan jöhetnek trollok, állunk elébe, de eddig még egy sem regelt be és osztott ki itt bárkit a nagy igazságról. Milyen kár…  Evil or Very Mad
"Szegény" Dudi, egyedül állja a sarat..! gyilkos düh
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-08-24, 22:45

Üdv Akagi!
Dudi mellett azért maradt még néhány "öreg motoros" és most szándékosan nem említek neveket, de tény, Dudi keményen beleállt a dologba. Jól nyomja.
Ki tudja, lehet, egyszer talán lesz valami pozitív változás is arrafelé...
gacsat
gacsat

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by gacsat 2017-09-03, 14:45

É-koreás téma nincs?
HTKAzsolti
HTKAzsolti

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-09-03, 15:35

@gacsat írta:É-koreás téma nincs?

Így van, eddig jól működött ez is: https://biztpol.hungarianforum.net/t39-biztpol-del-kelet-es-delkelet-azsia
Boki.
Boki.
-
-

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Boki. 2017-09-03, 15:41

Nem akartuk a topik címekkel a másik fórumot utánozni...
gacsat
gacsat

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by gacsat 2017-09-03, 18:48

@HTKAzsolti írta:
@gacsat írta:É-koreás téma nincs?

Így van, eddig jól működött ez is: https://biztpol.hungarianforum.net/t39-biztpol-del-kelet-es-delkelet-azsia
kösz
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-09-24, 16:41

Helló Adminok!
Próbálkoztam a Stratégiai Stúdióban többféleképpen is felrakni a következő fejezetet, végül úgy sikerült, ahogy most láthatjátok. Az azt megelőző üres ablak hiba a részemről, ha lehet, kérlek töröljétek.
Remélem így is olvasható a dolog, elvileg, ha ráklikkelek, akkor teljes képernyőre ugrik a képként felrakott oldal.
Üdv és köszönet előre is!
M
nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by nyugger 2017-09-24, 17:52

@Montezuma írta:Helló Adminok!
Próbálkoztam a Stratégiai Stúdióban többféleképpen is felrakni a következő fejezetet, végül úgy sikerült, ahogy most láthatjátok. Az azt megelőző üres ablak hiba a részemről, ha lehet, kérlek töröljétek.
Remélem így is olvasható a dolog, elvileg, ha ráklikkelek, akkor teljes képernyőre ugrik a képként felrakott oldal.
Üdv és köszönet előre is!
M

Üdv Monte!

Az üres ablakos hiba kérésedre törlésre került és hatalmas köszönettel tartozok neked, mivel az anyagokat amiket így úgymond zanzásítva felraksz azok nekem az egyetemen kötelező olvasmányok és nagyban megkönnyítik azok elemzését.

Ezer hála Very Happy

nyugger
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-09-24, 18:00

Üdv Nyugger!
Örülök, így legalább minimum egy emberkének máris valamennyire hasznos volt az írásom!
Ettől függetlenül ha van időd, javaslom eredetiben elolvasni, voltaképpen alig 240 oldal az egész, egy laza hétvégi olvasmányként is felfogható.
Kösz az üres panel törlését is!
HTKAzsolti
HTKAzsolti

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-09-24, 20:26

@Montezuma írta:Üdv Nyugger!
Örülök, így legalább minimum egy emberkének máris valamennyire hasznos volt az írásom!
Ettől függetlenül ha van időd, javaslom eredetiben elolvasni, voltaképpen alig 240 oldal az egész, egy laza hétvégi olvasmányként is felfogható.
Kösz az üres panel törlését is!

Én nem használtam fel sehova, de jó volt olvasni! Köszönöm szintén!
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-09-24, 21:32

HTKAzsolti

Szívesen mindenkinek, aki olvassa.
Természetesen nem kötelező olvasmány senkinek és se számonkérés, se zárthelyi nem lesz belőle. Razz
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-10-07, 00:00

Üdv Adminok!
A Dél-, Kelet- és Dél-Kelet Ázsia topikban a 309-es hsz technikai problémák miatt elszállt, így kérném majd törölni, a 310-es hsz-ben újra felraktam, amit akartam.
Előre is köszönet!
nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by nyugger 2017-10-07, 00:14

@Montezuma írta:Üdv Adminok!
A Dél-, Kelet- és Dél-Kelet Ázsia topikban a 309-es hsz technikai problémák miatt elszállt, így kérném majd törölni, a 310-es hsz-ben újra felraktam, amit akartam.
Előre is köszönet!
Megoldva Very Happy
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-10-07, 12:09

Üdv Nyugger!
Köszönet!
nickvagyok
nickvagyok

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by nickvagyok 2017-11-13, 16:38

Sziasztok!

Csak egy felvetés:
Nem lehetne megoldani azt, hogy a tetszik/nem tetszik megnyomása után, a megnyomó nickje is látható legyen?
Eleve, de inkább másodlagosan, a felé egy jelzés, aki írta, mert így tudhatja, hogy ki és milyen -bár, "ki nem mondott", meg nem fogalmazott- véleménnyel is van az adott írásáról, csak jelzett így felé valamit, a másik, de elsődlegesen az, hogy felvállalós az, ha ez látható.
(Nem véletlen a fordított sorrendű megfogalmazás, mert a ma, rossz irányú trendje szerint fejeztem ki benne a gondolatomat.)
nickvagyok
nickvagyok

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by nickvagyok 2017-11-19, 11:04

@nickvagyok írta:Sziasztok!

Csak egy felvetés:
Nem lehetne megoldani azt, hogy a tetszik/nem tetszik megnyomása után, a megnyomó nickje is látható legyen?
Eleve, de inkább másodlagosan, a felé egy jelzés, aki írta, mert így tudhatja, hogy ki és milyen -bár, "ki nem mondott", meg nem fogalmazott- véleménnyel is van az adott írásáról, csak jelzett így felé valamit, a másik, de elsődlegesen az, hogy felvállalós az, ha ez látható.
(Nem véletlen a fordított sorrendű megfogalmazás, mert a ma, rossz irányú trendje szerint fejeztem ki benne a gondolatomat.)

Köszönöm az emberszámba vételt, a velem való törődést, a felvetésemmel történő foglalkozást.
:bounce:
Ja, nem történt meg? Akkor nincs mit köszönnöm....én kérek elnézést, visszaszívom.Egyébként, egy ilyen témánál, nagyon árulkodó tud lenni egy ilyen jellegű/típusú magatartás. Sad
nickvagyok
nickvagyok

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by nickvagyok 2017-11-27, 20:13

Látom, a jellemproli meg is jelent LEvéleményezni azt, hogy mennyire örülök annak, hogy intelligenciarokkantak felé szóltam egy javaslatommal. (Vajh, miért is nem merte leírni a véleményét? Csak nem azért, mert gerinc helyett takonyból megformált az a testrésze?) Kristálytisztán kivehető mindebből, hogy mennyire is lett korcs a ma embere, és megérdemelten fogja a sorstól kiérdemelni a jövőben megélteket. Már nem képes ez az elkorcsosult tömegember horda hátat fordítani és javítani a sorsán. Azt majd csak azok tudják majd megtenni, akik életben maradtak, mert megint egymásra utaltak lettek, így képesek újra elkezdeni egy társadalom felépítését. A ma nem az. Ez egy nyomorékokból álló tömegcsoportosulás, aminek részesei egymás felfalásával és a kárörvendezéseikkel képesek csak foglalkozni az Aranyborjú imádata miatt. Szodoma és Gomora sorsára fog jutni e tömegemberhorda, és mindezt, csak magának köszönheti mind. A Föld élőlényei közül az egyetlen élőlény az ember, amelyik képtelen a hibáiból tanulni, mert gyarló, így folyamatosan elköveti azt, ami ismét a nagyszámú pusztulásába vezet. De ez a természet törvénye. A selejt megy a levesbe, így a frissülés, egy új élettér megteremtődésével, egy újabb élet kibontakozásának engedve utat.
A tudatlanság (értsd: faragatlanság, kulturálatlanság, tanulatlanság) eredményezi önpusztításunkat, ami a mai társadalmakban az egyre gyakoribb ego-túltengés által okozott, önpusztító agressziótól, egészen a közveszélyességig fajul, ami kétségkívül, tulajdonképpen nem más, mint az emberi faj kollektív öngyilkossága.

Kérdéseket egyre kevesebben tesznek fel, és jóval kevesebben is válaszolnak rá. Emiatt eljutunk egyszercsak arra szintre, ahonnan nagyon-nagyon nehéz és keserves lesz majd visszatérni.


u.i.: Hát, amilyen nagy hévvel indult el ez a Fórum, olyan gyorsan vált a béka segge alatti színvonallá. Kár érte, de jellemzi az embereket. Igen azokat, akik a mai napig visszajárnak oda, ahonnan szardobálások közepette jöttek át annak idején, ide.

Szerintem, ez törölve lesz, mert a: Mondj igazat, és betörik a fejed!-elv a ma trendi viselkedésmódja.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-11-28, 08:24

Nohát, mi történt itt?
Nickname karanténba került azt látom, de nem lehetne őt feloldani?
Már csak azért kérdem, mert így hiába is reagálnék a magam részéről az írására, nem tud majd válaszolni és így meg nem fair a dolog.
Nyilván nem a like/dislike nevesítésének ötletére gondoltam, mert az szerintem tök mindegy, hogy ki, mit és miért adja, ugyanis nem ez a lényeg.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma 2017-11-28, 08:54

Hoppá, köszönet!

Látod Nickname, lehet változtatni a dolgokon és senki sem törölte a hozzászólásodat!
A legutolsó hozzászólásodhoz néhány gondolat:
1. A saját magaddal szembeni elvárásokat ne vetítsd ki, az emberek és az emberiség így nem váltható meg, de ez nem is cél. Mindenki váltson meg magán kívül akár csak egyetlen lelket és máris meg van váltva az egész világ bőségesen!
2. Sem az egyén, sem a kollektív emberiség nem kerülheti el a sorsát és nem is kell, hogy elkerülje. Miért gondolod azt, hogy az emberek többsége néhány hangzatos szólam után átformálja a világképét és holnaptól az egész Föld jobbá tételéért tenni is hajlandó? Szerintem egyéni szinten az egyén saját megtapasztalásai visznek csak előbbre, addig, amíg az egyén nem kap egy "kijózanító maflást" addig miért változtatna bármin?
3. Ha az emberiség elqrja a bolygót, az ökoszisztémát, akkor voltaképpen a saját életlehetőségét és jövőjét qrja el. Mi ezzel a gond? Az Univerzumot nem tudjuk elbaszarintani, csak saját magunknak adunk fel újabb házi feladatot, amit ha nem tudunk megoldani, akkor kampec. Amikor majd ég a ház, akkor majd mindenki kapkodni kezd, de addig mindenki csak elméleteket gyárt és polemizál, tisztelet a kivételnek természetesen.
4. Azért nem tesznek fel kérdéseket sokan, mert a tömeg
- meg sem tudja fogalmazni a kérdését
- nem is érdeklik azok a válaszok, amelyek nem tetszetősek számára
... emiatt a tömeg szereti az instant és reménykeltő "válaszokat", ami miatt még csak elítélni sem lehet.
5. Nem gondolnám, hogy ez a fórum a béka segge alatt lenne. Relatíve kevesen járunk ide és ahogy a szűkös idő engedi teszünk hozzászólásokat. Az, hogy kevés és ritka, az nem azt jelenti, hogy talmi és vacak!
6. Bárkinek joga van bármilyen más fórumon is hozzászólni, akár megy a xardobálás, akár nem. Ilyen szinten egyébként a 444! és a 888.hu viszi a prímet, a többi fórum ezekhez képest elsőáldozó szüzek gyülekezete.

Ajánlott tartalom

Visszajelzés Empty Re: Visszajelzés

Témanyitás by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2022-01-26, 09:26