Visszajelzés

Biztonság politikai fórum

A 2017.02.27.-ei VKontakte leállás után tőlünk függetlenül a fórum korábbi
multimédiás anyagainak jelentős része nem elérhető a korábbi linkeken.

Visszajelzés

Share

Apollo

Visszajelzés

Témanyitás by Apollo on 2017-02-27, 10:57

Sziasztok!

Rendszeresen olvasgatom a fórumot és lenne kettő javaslatom, ötletem azzal kapcsolatban.

Az első, hogy szerintem mindenképpen hasznos lenne ha a témák fordítva lennének oldalszámozva. A mostani rendszer az első oldalra hozza az új híreket, de felhasználóbarátabb lenne ha az új hírek mindig az utolsó oldalra kerülnének a topikok végére. Egyetlen pofonegyszerű oka van amiért ez jobb lenne: ha valaki lemaradt néhány hozzászlásról és esetleg kimaradt neki néhány hír, de megjegyezte hanyadik oldalon járt, elég lesz arra az oldalra elmenni és tudni fogja honnan kell folytatnia az olvasást, míg most minden korábban olvasatlan hozzászólást "át kell futni", hogy tudjuk hol jártunk, viszont visszafelé futjuk át őket ami kicsit zavaró, mivel "hátrafelé" kell őket olvasni, majd újra előlre, hogy értlemet kapjanak az idézetek, és egymásra adott válaszok és utalások.

A második javaslatom, hogy állítsatok be a beszúrt képekhez és egyéb tartalmakhoz egy automatikus méretcsökkentést (ha már van ilyen beállítás akkor lehetne tovább csökkenteni) nem csak képarányra vonatkozóan, hanem méretre is (Kb, Mb). A munkahelyemről olvasom az oldalt, és sajnos nekem befagyasztja a gépem kb 30 secre, mivel ennyi idő kell neki, hogy betöltse az oldalon lévő tartalmakat. Tudom, hogy a hiba az én oldalamon van, mivel lassú a gép is és a net is, de talán többen is lehetnek hasonló helyzetben, akit pedig érdekelnek a teljes képet azok mindig ki tudnák nagyítani és teljes képernyőn megnézni őket.

Köszi!
avatar
Admin
Admin
Admin

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Admin on 2017-02-27, 16:21

Szia!

Köszönjük az észrevételeket/javaslatokat!

Az oldalsorrenddel kapcsolatban a helyzet a következő: a mobil változat hiányossága miatt lett a jelenlegi sorrend választva, utánanézünk, amennyiben lehetséges javítani a telefonos megjelenés hiányosságát (jelenleg nincs link az utolsó hozzászóláshoz), akkor tulajdonképpen már nem szükséges a jelenlegi kialakítás. Ezzel kapcsolatban kis türelmet kérünk.

Ha már letisztázódott ez az opció, akkor szavazást is írhatunk ki a témában, ahol a csak olvasó, nem regisztrált személyek is tudnak majd szavazni.
A képek megjelenítése szélességben korlátozott, jelenleg 800px legnagyobb szélességre, igény esetén ezen tudunk állítani. A legkisebb beállítható érték 300px, kérdés mi lenne a megfelelő?
A videók vagy az adott nézettől függően (Youtube) vagy választható értéken kerülnek beillesztésre, az általában előforduló szélesség értékek 640 és 720px. Ez azonban minden esetben a videót beillesztő személyen múlik.
A képek majd minden esetben linkeltek, tehát itt a méretükkel kapcsolatban sajnos nem lehet mit kezdeni, jellemzően a sok keleti forrás betöltése a lassabb.
avatar
Admin
Admin
Admin

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Admin on 2017-03-02, 20:49

Hozzászólások sorrendje:

Jelenleg tesztelés céljából a haditechnikai témáknál megfordításra kerültek a hozzászólások sorrendjei. Ezzel kapcsolatban szavazást indítottunk, melyre az elkövetkező hét napban várjuk a válaszokat. A szavazás elérhető a nem regisztrált olvasók számára is. A fórum használata asztali számítógépen a két új ideiglenes gomb használatával javasolt:Mobil készülékről a kis jobbra nyíl segítségével lehet a legutolsó (nem az első nem olvasott) hozzászóláshoz ugrani:Mobilnál egyelőre nem lehetséges az első olvasatlan hozzászóláshoz eljutni közvetlenül, továbbá nincs információ hogy mikor várható ilyen újítás.Képméretezés:

Képek méretaránya igazítva lett szélességben az alap Youtube videók beillesztési méretéhez, továbbá magasságuk is lehatárolásra került az új szélesség értékkel megegyezően. Amennyiben ezzel kapcsolatban van vélemény, azt várjuk itt.
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-08-12, 20:36

Kedves Admin(ok) és Fórumozók!

Lehet, hogy hülye az ötletem, de egy próbát talán megérne, gondoljátok végig:

A HTKA-n törölni kellene minden BIZTPOL topikot és ide áthozni, innen meg az összes HADITECH topikot átrakni oda.

A két fórum között lehetne csinálni egy virtuális hidat, azaz mindkét oldalon egy-egy gomb lenyomásával lehetne a másik fórumra váltani – nem vagyok informatikus, de szerintem ez nem lehet igazi probléma a XXI. században.

Így véget érne egy teljesen felesleges és méltatlan háborúzás és nem futna párhuzamosan a két fórumon ugyanaz a tartalom, sok esetben ugyanazokkal a fórumozókkal.

Konfrontáció helyett kooperációt javaslok – aki biztpolozni akar, jöjjön ide, a haditech meg legyen ott. Így szét van választva a két fórum, de valahol mégis van közvetlen kapcsolat, azaz a kígyó méregfoga kihúzva, közben a kecske is biztonságban és a káposzta is jóllakott.

Fogalmam sincs persze, hogy mit szóltok Ti ehhez az ötlethez, illetve a HTKA szerkesztői mit szólnának hozzá, de meglátásom szerint mind a haditechnika mind a biztonságpolitika/geopolitika azért elég komoly témakör ahhoz, hogy méltó módon legyen kezelve mindkettő.

Ráadásul mindkét oldalon azért akad bőven értelmes és értékes fórumozó emberke, akikre távolról sem mondanám, hogy a színvonalat a béka segge alá tolják.

Na mindegy, ha rossz ötletnek tartjátok, akkor felejtsétek el, nem szóltam.

Apollo

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Apollo on 2017-08-23, 16:32

Én sokáig olvastam, egyszer kétszer elvétve kommenteltem is a HTKA-ra. Véleményem szerint a fórum moderátorai teljesen alkalmatlanok a munkájukra, mondom ezt több éves mod tapasztalattal a hátam mögött, illetve kissé lenézőek voltak mindig is sok olyan fórumozó felé akik végül itt kötöttek ki. Ma is odatévedtem, olvastam egy újabb beszólást Tcat-től ami lényegében a komplett biztpol részleget érintette. Csak hogy a lényegről is írjak, normális moderálás és normális társaság mellett (ami garantálható lett volna ha az előbbi megvan) a biztpol és a hadtech bőven elférne egy fórumon, kár lenne szétszedni. A HTKA modjai/üzemeletetője tehet arról, hogy a csapat egy része egy új oldalt hozott létre. Innentől kezdve szerintem teljesen értelmetlen ilyféle összekapcsolást csinálni.

A duplikálás tényleg fölösleges, erre van megoldás, ne használjátok azt a fórumot. Hozzáteszem az ottani trollok sikerrel és ahogy látom néha moderátori kacsintások mellett teszik tönkre a biztpol maradékát, aminek látványosan örülnek páran odaát. Szerintem nem nagy jövője van a biztpolnak náluk, hamarosan oltják a villanyt.

Szerintem kéne valami stílusosabb dizájn a fórumnak, legyen akár minimalista is, csak elfogadható minőségű és csak erre az oldalra koncentrálni.

Ha nem engeditek be a trollokat és a szólásszabadság jegyében nem engeditek, hogy minden témát tönkretegyenek, illetve ha kap egy menő külsőt az oldal akkor ezerszer jobb hely lesz mint a mostani HTKA, sőt attól már réges régen jobb is..
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-08-23, 22:10

Üdv Apollo!

Sok mindenben egyetértek Veled, Grgly idején is voltak trollok, anno mégsem lett agyonvágva az oldal.
A HTKA mostani moderációs gyakorlata elfogadhatatlan, ez nem moderáció.
A biztpol/geopol, mint témakör leszólása pedig nagyfokú szegénységi bizonyítvány, miközben a munka érdemrend arannyal kitüntetett haditech szakértők döntő része semmilyen szinten nem haditech szakértő, a többségük se hadsereget, se harcot, háborút nem látott még közelről – hatalmas szerencséjükre. Nem is kívánok nekik ilyet, de azt látom, az ébredés igen messze van.

Valamilyen rejtélyes okból ezen az oldalon még senkit sem kellett kimoderálni, azt meg nem gondolhatja komolyan senki, hogy itt százegynéhány „fizetett ügynök és elvtárs” gyűlt össze, hogy saját magának írogasson. Csak jelezni akarom, hogy egy négy fős családon belül sincs szinte soha egyetértés egy csomó dologban, akkor hogyan lehetne száz ember között? A megoldás a kultúra fogalom halmazába tartozik, errefelé ez nem teljesen ismeretlen dolog.

A külcsínen persze lehet javítani, de így sem rossz, a célnak tökéletesen megfelel, ráadásul teljesen hülye vagyok ilyen szinten az informatikához, számomra még ezen a fórumon is vannak ismeretlen lehetőségek, de inkább meg sem kérdezem. Very Happy

Amit felvetettem az egy áthidaló, megbékélő megoldás lehetne, de tartok tőle, hogy Neked van igazad, teljesen felesleges erőlködni, hagyjuk is a fenébe az egészet.

Én még ugyan olvasom a HTKA-t is, igaz, nagyon-nagyon alaposan megszűrve a topikokat, de azt nyugodtan leírhatom néhány mérnök kollégám nevében is (akiknek anno még én ajánlottam azt az oldalt), hogy az érdeklődés nagyot zuhant, a megítélés erősen negatív. Nekem persze nincsenek adataim a látogatottsági statisztikákról, csak ezeket az egyöntetű véleményeket ismerem néhány emberkétől.

Miután a fajtánkat és az általunk preferált témaköröket tavaly nyáron kiátkozták onnan, így távoztam és nem tervezem a visszatérést oda, mert teljesen felesleges – főleg az utóbbi hetek/hónapok minősíthetetlen hozzászólásait és az arra adott reakciókat is lemérve.

Ha valaki egyszer majd szakdolgozathoz keres forrásanyagot, akkor az a fórum tökéletes lesz egy szociológus vagy pszichológus hallgatónak, akik remek esszét írhatnak az online terjedő és terjeszthető személyiségzavarokról és nárcizmusról.

Ide nyugodtan jöhetnek trollok, állunk elébe, de eddig még egy sem regelt be és osztott ki itt bárkit a nagy igazságról. Milyen kár… Evil or Very Mad
avatar
akagi

Re: Visszajelzés

Témanyitás by akagi on 2017-08-24, 20:56

Montezuma írta:Üdv Apollo!

Sok mindenben egyetértek Veled, Grgly idején is voltak trollok, anno mégsem lett agyonvágva az oldal.
A HTKA mostani moderációs gyakorlata elfogadhatatlan, ez nem moderáció.
A biztpol/geopol, mint témakör leszólása pedig nagyfokú szegénységi bizonyítvány, miközben a munka érdemrend arannyal kitüntetett haditech szakértők döntő része semmilyen szinten nem haditech szakértő, a többségük se hadsereget, se harcot,  háborút nem látott még közelről – hatalmas szerencséjükre. Nem is kívánok nekik ilyet, de azt látom, az ébredés igen messze van.

Valamilyen rejtélyes okból ezen az oldalon még senkit sem kellett kimoderálni, azt meg nem gondolhatja komolyan senki, hogy itt százegynéhány „fizetett ügynök és elvtárs” gyűlt össze, hogy saját magának írogasson. Csak jelezni akarom, hogy egy négy fős családon belül sincs szinte soha egyetértés egy csomó dologban, akkor hogyan lehetne száz ember között? A megoldás a kultúra fogalom halmazába tartozik, errefelé ez nem teljesen ismeretlen dolog.

A külcsínen persze lehet javítani, de így sem rossz, a célnak tökéletesen megfelel, ráadásul teljesen hülye vagyok ilyen szinten az informatikához, számomra még ezen a fórumon is vannak ismeretlen lehetőségek, de inkább meg sem kérdezem. Very Happy

Amit felvetettem az egy áthidaló, megbékélő megoldás lehetne, de tartok tőle, hogy Neked van igazad, teljesen felesleges erőlködni, hagyjuk is a fenébe az egészet.

Én még ugyan olvasom a HTKA-t is, igaz, nagyon-nagyon alaposan megszűrve a topikokat, de azt nyugodtan leírhatom néhány mérnök kollégám nevében is (akiknek anno még én ajánlottam azt az oldalt), hogy az érdeklődés nagyot zuhant, a megítélés erősen negatív. Nekem persze nincsenek adataim a látogatottsági statisztikákról, csak ezeket az egyöntetű véleményeket ismerem néhány emberkétől.

Miután a fajtánkat és az általunk preferált témaköröket tavaly nyáron kiátkozták onnan, így távoztam és nem tervezem a visszatérést oda, mert teljesen felesleges – főleg az utóbbi hetek/hónapok minősíthetetlen hozzászólásait és az arra adott reakciókat is lemérve.

Ha valaki egyszer majd szakdolgozathoz keres forrásanyagot, akkor az a fórum tökéletes lesz egy szociológus vagy pszichológus hallgatónak, akik remek esszét írhatnak az online terjedő és terjeszthető személyiségzavarokról és nárcizmusról.

Ide nyugodtan jöhetnek trollok, állunk elébe, de eddig még egy sem regelt be és osztott ki itt bárkit a nagy igazságról. Milyen kár…  Evil or Very Mad
"Szegény" Dudi, egyedül állja a sarat..! gyilkos düh
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-08-24, 22:45

Üdv Akagi!
Dudi mellett azért maradt még néhány "öreg motoros" és most szándékosan nem említek neveket, de tény, Dudi keményen beleállt a dologba. Jól nyomja.
Ki tudja, lehet, egyszer talán lesz valami pozitív változás is arrafelé...
avatar
gacsat

Re: Visszajelzés

Témanyitás by gacsat on 2017-09-03, 14:45

É-koreás téma nincs?
avatar
HTKAzsolti

Re: Visszajelzés

Témanyitás by HTKAzsolti on 2017-09-03, 15:35

gacsat írta:É-koreás téma nincs?

Így van, eddig jól működött ez is: https://biztpol.hungarianforum.net/t39-biztpol-del-kelet-es-delkelet-azsia
avatar
Boki.
Team
Team

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Boki. on 2017-09-03, 15:41

Nem akartuk a topik címekkel a másik fórumot utánozni...
avatar
gacsat

Re: Visszajelzés

Témanyitás by gacsat on 2017-09-03, 18:48

HTKAzsolti írta:
gacsat írta:É-koreás téma nincs?

Így van, eddig jól működött ez is: https://biztpol.hungarianforum.net/t39-biztpol-del-kelet-es-delkelet-azsia
kösz
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-09-24, 16:41

Helló Adminok!
Próbálkoztam a Stratégiai Stúdióban többféleképpen is felrakni a következő fejezetet, végül úgy sikerült, ahogy most láthatjátok. Az azt megelőző üres ablak hiba a részemről, ha lehet, kérlek töröljétek.
Remélem így is olvasható a dolog, elvileg, ha ráklikkelek, akkor teljes képernyőre ugrik a képként felrakott oldal.
Üdv és köszönet előre is!
M
avatar
nyugger
Webmaster
Webmaster

Re: Visszajelzés

Témanyitás by nyugger on 2017-09-24, 17:52

Montezuma írta:Helló Adminok!
Próbálkoztam a Stratégiai Stúdióban többféleképpen is felrakni a következő fejezetet, végül úgy sikerült, ahogy most láthatjátok. Az azt megelőző üres ablak hiba a részemről, ha lehet, kérlek töröljétek.
Remélem így is olvasható a dolog, elvileg, ha ráklikkelek, akkor teljes képernyőre ugrik a képként felrakott oldal.
Üdv és köszönet előre is!
M

Üdv Monte!

Az üres ablakos hiba kérésedre törlésre került és hatalmas köszönettel tartozok neked, mivel az anyagokat amiket így úgymond zanzásítva felraksz azok nekem az egyetemen kötelező olvasmányok és nagyban megkönnyítik azok elemzését.

Ezer hála Very Happy

nyugger
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-09-24, 18:00

Üdv Nyugger!
Örülök, így legalább minimum egy emberkének máris valamennyire hasznos volt az írásom!
Ettől függetlenül ha van időd, javaslom eredetiben elolvasni, voltaképpen alig 240 oldal az egész, egy laza hétvégi olvasmányként is felfogható.
Kösz az üres panel törlését is!
avatar
HTKAzsolti

Re: Visszajelzés

Témanyitás by HTKAzsolti on 2017-09-24, 20:26

Montezuma írta:Üdv Nyugger!
Örülök, így legalább minimum egy emberkének máris valamennyire hasznos volt az írásom!
Ettől függetlenül ha van időd, javaslom eredetiben elolvasni, voltaképpen alig 240 oldal az egész, egy laza hétvégi olvasmányként is felfogható.
Kösz az üres panel törlését is!

Én nem használtam fel sehova, de jó volt olvasni! Köszönöm szintén!
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-09-24, 21:32

HTKAzsolti

Szívesen mindenkinek, aki olvassa.
Természetesen nem kötelező olvasmány senkinek és se számonkérés, se zárthelyi nem lesz belőle. Razz
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-07, 00:00

Üdv Adminok!
A Dél-, Kelet- és Dél-Kelet Ázsia topikban a 309-es hsz technikai problémák miatt elszállt, így kérném majd törölni, a 310-es hsz-ben újra felraktam, amit akartam.
Előre is köszönet!
avatar
nyugger
Webmaster
Webmaster

Re: Visszajelzés

Témanyitás by nyugger on 2017-10-07, 00:14

Montezuma írta:Üdv Adminok!
A Dél-, Kelet- és Dél-Kelet Ázsia topikban a 309-es hsz technikai problémák miatt elszállt, így kérném majd törölni, a 310-es hsz-ben újra felraktam, amit akartam.
Előre is köszönet!
Megoldva Very Happy
avatar
Montezuma
Tisztes
Tisztes

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-07, 12:09

Üdv Nyugger!
Köszönet!

Sponsored content

Re: Visszajelzés

Témanyitás by Sponsored content


    Pontos idő: 2017-10-23, 13:35