[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 44068124
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3

Biztonság politikai fórum


[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-15, 16:19

NATO-misszió miatt forronganak az olasz pártok

Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2016-10-15, 18:43

GOA,India. Putyin megérkezett a BRICS csúcsra

Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-15, 21:51

Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette – írja a munkáspárti képviselő posztján címmel a lap a Jeremy Corbyn által vezetetett Brit Munkáspárt újabb antiszemita botrányáról ír, ugyanis Andy Slack, a párt chesterfieldi tagja olyan rajzot tett közzé közösségi médiáján, amelyen egy horgas orrú, véres szájú izraeli katona látható ezzel a felirattal: „Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette”. Még az a mondat is szerepel a rajz alatt, hogy „Amit most a palesztin néppel tesznek, az PONTOSAN az, amit a világgal akarnak tenni”. A posztolás eredetileg a smoloko.com antiszemita portálon jelent meg és ezzel óvta az olvasót: „Ma egy palesztin gyerek, holnap már a te gyereked.”

http://www.jpost.com/Diaspora/Israel-was-created-by-the-Rothschilds-not-God-Labour-members-post-reads-470013
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-15, 21:52

Joe Biden amerikai alelnök elmondta az NBC amerikai téváhálózatnak, hogy a CIA kibertámadásokat tervez a Kreml ellen. Az amerikai kormány egy hete „minden bizonyíték nélkül”, hangsúlyozza a cikk, azzal vádolta Moszkvát, hogy kibertámadásokat hajtott végre Amerika ellen és Putyin áll a Demokrata Párt meghekkelt emailjei mögött. Biden nevetgélve mondta, „üzenetet fogunk küldeni”, hogy megértsék.

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/15/usa-kuendigen-cyber-attacke-gegen-den-kreml-an/?nlid=70322aa3cc
avatar
Cassandra2016

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Cassandra2016 2016-10-16, 13:20

@Czulu írta:Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette – írja a munkáspárti képviselő posztján címmel a lap a Jeremy Corbyn által vezetetett Brit Munkáspárt újabb antiszemita botrányáról ír, ugyanis Andy Slack, a párt chesterfieldi tagja olyan rajzot tett közzé közösségi médiáján, amelyen egy horgas orrú, véres szájú izraeli katona látható ezzel a felirattal: „Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette”. Még az a mondat is szerepel a rajz alatt, hogy „Amit most a palesztin néppel tesznek, az PONTOSAN az, amit a világgal akarnak tenni”. A posztolás eredetileg a smoloko.com antiszemita portálon jelent meg és ezzel óvta az olvasót: „Ma egy palesztin gyerek, holnap már a te gyereked.”

http://www.jpost.com/Diaspora/Israel-was-created-by-the-Rothschilds-not-God-Labour-members-post-reads-470013

Izrael államot természetesen nem Isten teremtette, hanem emberek hozták létre, de nem csak a Rotschildok bábáskodásának köszönhető a terrorállam születése, mert sokan mások is szorgoskodtak (szorgoskodnak) azon, hogy "hatékonyan" működtessék...
Erre vonatkozó példaként az alábbi linkeken található egy kis olvasnivaló:
https://www.darkmoon.me/2013/the-judeo-russian-mafia-and-the-bloodbath-to-come-by-dr-lasha-darkmoon/
https://archive.org/stream/TheJudeo-russianMafia/thejudeorussianmafia_djvu.txt
http://szexesnewyork.network.hu/blog/ellenallas-klub-hirei/az-orosz-zsido-maffia-vilagszervezete

Megjegyzés: A magyar nyelvű szöveg némileg korrelál az angol nyelvű szövegek tartalmával, de az angol szövegek jóval részletesebben tárgyalják a témakört.
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Meghátrált a nyugat

Témanyitás by Boki. 2016-10-16, 23:11

Az amerikai külügyminiszter szerint “Nyugaton senkinek semmi kedve” ahhoz, hogy hadba vonuljon Szíria miatt, ezért a szíriai válság egyetlen rendezési módja a diplomácia. Hozzátette, hogy ebbe a szankciók esetleges szigorítása is beletartozhat.

John Kerry Boris Johnson brit külügyminiszter meghívására vasárnap Londonban tárgyalt Nagy-Britannián kívül Franciaország, Németország és a konfliktusövezet több országának külügyminisztereivel, ismertetve velük az előző nap Svájcban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter részvételével tartott egyeztetés eredményeit.

A megbeszélés után, vasárnap este Johnsonnal közösen tartott sajtóértekezletén Kerry kijelentette: nem lát hajlandóságot az európai országok részéről arra, hogy hadat üzenjenek Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjének. “Ezért a diplomácia eszközeivel keressük a megoldást, mert ez az egyetlen eszköz a kezünkben” – tette hozzá.

Boris Johnson a sajtótájékoztatón kijelentette: nem hiszi, hogy a szíriai háborút Aszad akár orosz támogatóinak segítségével is meg tudná nyerni. A brit külügyminiszter szerint az is erősen kétséges, hogy a szíriai kormányerők Aleppót be tudnák venni, mivel ott 10-11 ezer fegyveres ásta be magát, és ott van “a barbár ostromnak kitett 225 ezer civil is”.

Johnson is hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a nyugati katonai beavatkozás rendkívül nehéz lenne, mivel “enyhén szólva is hiányzik a politikai akarat” az európai fővárosok zömében a szíriai válság katonai megoldására.

Jelenleg a legerőteljesebb eszköz a Nyugat kezében “a szíriai rezsim és támogatói” elleni újabb szankciók érvényesítése, és olyan intézkedések, amelyekkel a háborús bűncselekmények felelőseit a Nemzetközi Büntetőbíróság elé lehet állítani – mondta a brit külügyminiszter.

John Kerry ehhez hozzátette, hogy a nyugati szövetségesek már fontolgatják a szankciókat, de ezek mibenlétét sem ő, sem Johnson nem részletezte.

A brit kormány már a vasárnapi londoni külügyminiszteri találkozó előtt értésre adta, hogy nincs napirenden brit katonai beavatkozás Szíriában, Johnson pedig a szíriai helyzetről a londoni alsóházban tartott minapi vitanapon elvetette azt a képviselői felvetést is, hogy repüléstilalmi övezetet kellene kialakítani a szíriai konfliktusövezetben Aleppó további bombázásának megakadályozása végett. “Ezt nem tudjuk vállalni, hacsak nem állunk készen arra, hogy lelőjük a repüléstilalmat megsértő repülőgépeket és helikoptereket” – fogalmazott alsóházi felszólalásában Johnson.

Forrás: MTI
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-17, 13:12

EU külügyminiszterek: nem lesznek Moszkva ellen szankciók


avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-17, 18:15

Mozgásban a török hadsereg, amely mindenképpen ott lesz Moszulnál és a tárgyalóasztalnál is – a török üzenet Washingtonnak szól. Akárcsak az, hogy orosz légideszant egységek érkeztek Egyiptomba, miközben az egyiptomi légierő is elkezdte a saját légicsapásait az „Iszlám Állam” harcosai ellen.

„Törökország szerint gobális színtere lesz a szíriai konfliktusnak, Amerikával az egyik, és Oroszországgal a másik oldalon.”

http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/torokorszag-elkerulhetetlennek-tartja-a-3-vilaghaborut/6e6gjnv

Az amerikai stratégiai pozícióvesztés újabb epizódja Kerry külügyminiszter – egyébként nagyon szalonképesen megfogalmazott – mondandója, miszerint „Nyugaton senkinek semmi kedve ahhoz, hogy hadba vonuljon Szíria miatt, ezért a szíriai válság egyetlen rendezési módja a diplomácia.”
Tyűha.
Ezt annyira komolyan gondolták, hogy szót emeltek az azonnali jemeni tűzszünet érdekében is.
Dicséretes, bár az is tény, hogy mostanában kicsit késik – szigorúan technikai okok miatt – az új szaúdi F-15-ösök leszállítása is.

Olvasom közben, hogy London is szedegeti a kis lábait hátrafelé lépkedve az oroszok elleni atomháború elől és maximum csak annyit voltak képesek tenni, hogy a Nyugati társadalmakban egyébként igen olvasott/nézett RT számláit befagyasztották. Szánalmasan enervált lépés. Persze megértem őket, erős konkurencia, de sokat valójában nem számít, a világ háromnegyede hallja és olvassa napi szinten, oda se neki. Arról ne is beszéljünk, hogy a friss Clinton e-mailek után lekapcsolták a Wikileaks szerverét is, hátha ez még segít a dolgon. Reklám szempontjából biztosan.

Egyébként nem segít, a seb elgennyesedett és beette magát a mélyebb rétegekbe, így hiába raknak rá újabb szépségtapaszt, ideig-óráig látszatmegoldást kínál már csak. Ezt a sebet fel kell tárni, a rothadó részeket el kell távolítani és ki kell tisztítani – ellenkező esetben az egész amerikai társadalomra/rendszerre végzetes szepszis vár, ez garantált.

Jelentéktelen hírecske - ami a nyugati mainstreamben gyorsan nem is kapott helyet -, miszerint a kínai kormány a minap hivatalosan is jelezte, hogy a továbbiakban globális kérdésekben Oroszországot és Putyint támogatja.
http://www.echotv.hu/video/116058/20161015_Toresvonalak_2

Oroszország pária állammá tétele és a „Nemzetközi Közösség”-ből történő kirekesztésének következő kudarcállomása Újdelhi volt a minap, amit egyébként megtetéznek egy közös orosz-pakisztáni hadgyakorlattal is. Moszkva sokat tesz azért, hogy India és Pakisztán ne akarjon egymás ellen háborúzni, per pillanat van egy sokkal fontosabb – globálisan - akut probléma, ami megoldásra vár.
(Ezt a híres Nemzetközi Közösség nevezetű, egyébként szépen fogyogató blokkot jobban meg kellene vizsgálni, mert ez semmi egyéb, mint a trockista elvekre épülő neokonzervatív mozgalom fedőneve, hiszen tudjuk, egy szép napon „nemzetközivé” lesz az egész világ, ugye… Evil or Very Mad )

Az orosz flotta pár rakétás cirkálója és tengója az egy darab repgép hordozójával és pár modernizált repülőgépével együtt megindult a Földközi-tenger felé „bemutatót tartani”. Impozáns és látványos kis flotta, de Oroszország hadászati képességeit illetően nem oszt és nem szoroz. Ugyanakkor regionális szinten – lásd Szíria – igen potens erők indultak meg.
Vegyük nyugodtan komolyan ezt a mostani „kis flottát”, amelyiknek a teljes tűzereje elegendő lenne Nagy-Britannia, Franciaország, Szaúd-Arábia vagy akár Izrael „erőteljes meggyalulásához” is a betárazott nukleáris fegyvereikkel. Ne feledjük, hogy Oroszország alig három tucat repülőgéppel (és hozzá 12 ezer bevetéssel) rottyá verte az egyébként természetesen nem az USA által létrehozott ISIS katonai/logisztikai rendszerét alig egy év alatt.

Oroszország hadászati csapásmérő erőinek több mint 60%-a per pillanat minden téren fiatalabb és korszerűbb, mint az amerikai arzenál. Az USA még csak most kezd ébredezni az ügyben, miközben az oroszok már a harmadik „újhullámnál” tartanak a témában.
Két évtizedig pont ezért sz@rták le magasról a hagyományos haderőket és ezért pumpáltak brutál pénzeket az atomarzenál fiatalon tartásába. Mondjuk ehhez képest a hagyományos haderejük is látványosan modernizálódik évek óta és a 2008-ban Grúziának adott sallerrel indulva nem látok orosz katonai mellényúlást gyakorlatilag sehol.

„Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt vasárnapi Twitter-üzenetében azt írta, úgy véli, hogy lesznek csalások a választásokon. Ezt több magas rangú republikánus párti politikus magyarázni kezdte, hogy Trump a média elfogultságára panaszkodik, ám Trump később rátrompfolt, hogy igenis lesz csalás.”

http://www.atv.hu/kulfold/20161017-trump-kijelentesei-ismet-aggodalmat-keltenek

Hogy lesz-e csalás vagy sem, az mostanra lényegtelen. A vesztes oldal mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a győzteseket és ehhez nem tények, hanem csak hit kell. Lehetőleg vakhit, ami azért mindkét oldalon megvan. Nem az a kérdés, hogy lesz-e csalás vagy sem, hanem az, hogy mekkora balhé jön majd utána.
Gyújtókoktélt dobtak egy republikánus irodába, Trump a Demokrata Párt felelősségéről beszél:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/us-republikaner-anschlag-auf-wahlbuero-in-orange-county-north-carolina-a-1116889.html

„Az amerikai tényfeltáró portál az egyre fokozódó harcot ismerteti a fősodratú és az alternatív média között, amely harcban az utóbbi egyre nagyobb teret nyer, ahogyan az előbbi fokozatosan hitelét veszíti a hatalom papagájaként vállalt szerepében. Obama már be is lépett a médiaháborúba, és a szólásszabadságot fenyegette, szembemenve még az alkotmánnyal is. A fősodratú média minden, Clintonnal kapcsolatos vádat azonnal összeesküvés-elméletnek bélyegzi, mint ahogyan a rossz egészségi állapotáról szóló, láthatóan igaz hírekkel tette.” – Zero Hedge

„Az összes korábbi amerikai választási kampányt elemezve – minden ismétlődik újra és újra, mint már említettem. És akkor vannak emberek, akik suttogják nekünk, hogy “Oh várj, várj, hamarosan vége lesz és minden újra normális lesz – mondta Putyin.
Ez már nem vicces többé. De, ha valaki konfliktust akar – az nem a mi választásunk, és ez azt jelenti, hogy lesz néhány probléma.

http://oroszhirek.hu/2016/10/16/putyin-reagalt-arra-hogy-az-usa-kiberhaborut-inditana-oroszorszag-ellen/

2016. októberében ez a geopolitikai realitás.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-17, 22:52

Világháborús amerikai fenyegetés személyesen Mark Milley, az Amerikai Egyesült Államok Egyesített Haderejének Főparancsnokától:"Az amerikai hadsereggel - minden erőfeszítésünk ellenére, műveleti sebességünk ellenére, mindannak ellenére, amit megtettünk - megállítunk benneteket és legyőzünk benneteket olyan kemény módon, ahogy soha nem voltatok elverve azelőtt. Efelől egy fikarcnyi kétségetek se legyen...." - a szó szerinti üzenet címzettje Oroszország és Kína.
Endgame.
karpatalja
karpatalja

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by karpatalja 2016-10-18, 00:23

Ez a második szint. A fenyegetőzés!
@Montezuma írta:Világháborús amerikai fenyegetés személyesen Mark Milley, az Amerikai Egyesült Államok Egyesített Haderejének Főparancsnokától:"Az amerikai hadsereggel - minden erőfeszítésünk ellenére, műveleti sebességünk ellenére, mindannak ellenére, amit megtettünk - megállítunk benneteket és legyőzünk benneteket olyan kemény módon, ahogy soha nem voltatok elverve azelőtt. Efelől egy fikarcnyi kétségetek se legyen...." - a szó szerinti üzenet címzettje Oroszország és Kína.
Endgame.
avatar
Apollo

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Apollo 2016-10-18, 15:18

Magasrangú tábornokok eddig is fenyegették Moszkvát, tettek megjegyzéseket már akkor is amikor közel nem volt olyan rossz a viszony az USA és Oroszország között. A kérdés számomra az, hogy a félholt Hillary fog-e magától direkt katonai konfliktust kezdeni az oroszokkal, vagy sem.

Sok írást olvastam arról, hogy a Pentagon kissé külön utakon jár az amerikai elnöki hivatalhoz képest, azt hiszem a legutóbbi amcsi légicsapást a szír kormányerők ellen részben ezzel magyarázták az oroszok. Ha Hillary mégsem vezetné háborúba az USA-t, kérdés a Pentagon vagy a CIA megtenné-e most vagy évek múlva akár ellenszegülve a politikai vezetés akaratának.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-18, 22:10

Apollo
Vannak hírek arról, hogy a Külügyminisztérium is a saját útját járja. Nehéz eldönteni, hogy szándékos megtévesztésről ("csalással viselj háborút") van szó vagy pedig az USA vezetésén belül tényleg ekkora a törés és "a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal". Egyik sem lenne jó hír, mindenesetre feltűnő az Egyesült Államok "bizonytalankodása" egy sor helyen és egy sor kérdésben.

Karpatalja
A fickónak elég ostoba és agresszív feje van ahhoz, hogy hitelesen előadja, amit kell. Rémisztő a nagyhangúsága, de én azért óvatosabban fenyegetném Moszkvát és Pekinget, nem annyira szívbajos csapat egyik sem. De majd meglátjuk, hogy ki itt a fő blöffmester, miután a végjátékban vagyunk - ahogy ezt állítja az USA főkatonája - kábé ebben az egyben egyet is értek vele.

A "War on Terror" áldozatai:
Az origo (Láss csodát!) minapi cikke lezárni látszik egy elvi vitát arról, hogy voltaképpen mennyi ember halt meg eddig az USA "terror elleni háborúiban".
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150401-1-3-ember-eletet-kovetelte-a-terrorellenes-haboru.html
Az 1,3 millió halott óvatos becslés, a szakértők szerint 2 millió is lehet a halottak száma.

Újabb támogató állt be a demokrata párti elnökjelölt mögé: az Amerikai Kommunista Párt.
http://888.hu/article-szinte-mar-a-marxizmusra-hajaz-clinton-hatszele
Trockij és a neokonok..., made in USA.
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-20, 12:04

Komment nélkül


[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 5e7EZnSNS3E
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-20, 21:48

Az orosz flotta bevezénylése a Földközi-tenger keleti medencéjébe valahol kemény oroszrulett. Szó szerint odateszik a flotta zászlóshajóit (Kuznyecov, Nagy Péter cirkáló, stb.) egyszerre a NATO és az izraeli erők orra elé, bezárva magukat a Boszporusz és Gibraltár közé.
Három lehetőség van:
1. Igazak a hírek és a jelenlegi petro-dollár, mint elsőszámú világvaluta rendszer további léte valójában a szíriai Aleppónál dől el, mégpedig most - ergo kiemelt geostratégiai jelentősége van a most zajló hadműveletnek. 50%  :shock:
2. Az oroszok „csalinak” (elsőrangú célpontnak) rakják oda a ladikokat, szándékosan ki akarnak provokálni egy csetepatét a helyszínen lévő Nyugati hajók ellen. 1%  Wink
3. A média hisztijével előre számolva első osztályú figyelemelterelés valami sokkal fontosabb katonai mozgásról. 49%  Mad

„Az internethez hasonló saját kommunikációs rendszert hozott létre az orosz hadsereg – jelentette szerdán az Izvesztyija című orosz napilap a védelmi minisztériumból származó értesülésekre hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a munkálatokat nyár végén fejezték be, és az Adattovábbítás Zárt Szegmense (ZSZPD) elnevezésű hálózat azóta teljes terjedelmében üzemel.”
http://mno.hu/kulfold/sajat-internetet-hozott-letre-az-orosz-hadsereg-1367159

A gyors török fordulatra most a Fülöp-szigetek tett rá egy lapáttal Pekingben, ahol bejelentette, hogy – magyarul megfogalmazva -  a Fülöp-szigetek a továbbiakban nem az USA szövetségese. A török fordulat megtörte Oroszország körbezárását, a mostani fülöp-szigeteki lépés viszont sokkal nagyobb rést ütött azon az amerikai stratégián, ami Kína tengeri blokkolása lett volna.
http://444.hu/2016/10/20/duterte-bejelentette-az-elvalast-amerikatol
Zárójelben jegyzem meg, hogy – ha addig nem tör ki egy nagy háború – akkor a magam részéről várok egy jelentős orosz-japán közeledést is a decemberi csúcstalálkozójukon.

http://www.nytimes.com/2016/10/20/opinion/the-decline-of-the-west-and-how-to-stop-it.html?emc=edit_ee_20161020&nl=todaysheadlines-europe&nlid=47356534&_r=1
Javier Solana és Strobe Talbott cikke.

http://nepszava.hu/cikk/1109325-gorbacsov-es-bush-ujra-akcioban/
:sleep:

Nos, mindenki vonja le a maga következtetéseit, én már megtettem. (Lásd az emotikonokat - infantilis, de tök jó.)
A világ és az USA igazi drámája az, hogy mostanra az USA-t uraló erők és rendszer valójában válaszút elé vitte az egész világot: ha nem globalizálja/tenorizálja tovább a jelenlegi amerikai hegemón a Földet, akkor összeomlik a hamis paradigmára épített gazdasági rendszere. Az USA és a világ viszonya kicsit sánta hasonlattal olyan, mint az EU és Nagy-Britannia kérdése. Vagy az egyik, vagy a másik, a belső ellentmondások miatt a kettő együtt nem kompatibilis. Az egyik fennmaradásának záloga a másik széthullása/lezüllése.

Clinton bukása a jelenkori USA világhatalmának a bukása is lenne egyben, ami nem garantálja az USA jelenlegi formában történő fennmaradását és szintén felveti egy globális háború rémképét. Ha Trump veszít, akkor automatikusan neki fog menni a jelenlegi rendszernek, hiszen csak azt a választási eredményt fogja elfogadni, ahol ő nyert.
http://www.atv.hu/kulfold/20161020-trump-elfogadom-a-valasztasi-eredmenyt-ha-en-gyozok

De hogy ne legyünk mindig oly komorak:
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-11-01, 16:12

Na végre valaki összefoglalta a leglényegesebb kifejezések értelmezését.

Forrás: Lovas István újságíró blogja


Demokrácia segítés =  A célba vett ország tájékoztatásra arról, hogy bombázni fogják

Orosz agresszió =  A nyugati hegemóniának ellenálló Oroszország

Liberális beavatkozó = Lásd neokon

Neokon = Amerikai/nyugati dzsihadista, aki a világot egy jobb jövőbe akarja bombázni

Oroszország/Putyin tette = Nyugati neokonok által elkövetett korrupció, csalás vagy bűn elkövetésének nem kívánt napfényre kerülése

Populista =  1. Hallgat a nép szavára  2. Dögölj meg rohadt náci Marine Le Pen, Norbert Hofer, Christian Strache, Orbán Viktor és lengyel kormány.

Antiszemita magyar kormány
= Orbán Viktor magyar miniszterelnök az aktuális hónapban csak 2,5 milliárd forintot juttatott  zsidó szervezeteknek

Ellenzéki harcosok =  Vérszomjas terroristák

Ukrajna orosz lerohanása = Ukrajna szuverenitásának összeomlása a nyugati támogatású államcsínyt követően

A Krím-félsziget megszállása =  Az önrendelkezés mellett szavazók hatalmas többsége

Propaganda = Amit mások tesznek

Szíriai mérsékeltek = A Nyugat által támogatott terroristák

Izrael biztonsága = A palesztin területek törvénytelen megszállása és a szomszédok  ügyeibe való beavatkozás

Putyin hasznos idiótái =  Olyan ember, aki túlságosan sokat gondolkodik és nem hajlandó a nyugati narratívát követni

Stabilitást megteremtő  NATO
 = Az a katonai  szövetség, amely saját léte igazolása céljából úgy dönt, hogy Oroszország az ellenség

Repülés tilalom alatt álló zóna („No fly zone”) = Amikor a Nyugat bombáz egy országot, hogy segítse a demokráciát

Bombázás mentes zóna =  Olyan térség, amelyet csak a Nyugat bombázhat

Nemzetközi törvények = Olyan törvények, amelyeket a Nyugat büntetlenül hagy figyelmen kívül

Tengerekre vonatkozó jogszabályok = Kínai hajóknak tilos terület

Európai menekültválság = A Nyugat közel-keleti beavatkozásának következménye

Nyugati civil szervezetek = A Nyugat által a demokratikusan megválasztott kormányok megdöntésének céljából fizetett ötödik hadoszlopok

Rakétapajzs = Kísérlet arra,  hogy első csapással semlegesítsék az orosz elrettentő atomarzenált.

Orosz ellenzéki = A Nyugatról jött pénzeszsákban turkáláson kapott orosz oligarcha

A Kreml ügynöke = Olyan személy, aki igazat mond az amerikai kormányról és politikájáról

X/Y/Z „rezsim” = Olyan szuverén kormány, amely nem hajlandó alávetnie magát a NATO diktátumnak

Nemzetközi közösség =  Nyugati beavatkozók és követőik

Nyugati demokrácia = Óriásvállalatok által irányított kabaré

Propaganda kürtök = Olyan hírforrások, amelyek hatékonyak és alternatív információforrásként szolgálnak

Diktátor = Olyan vezető, aki nem hajlandó az amerikai vonalat követni, és akinek az országát az USA destabilizáni, majd esetleg bombázni akarja

A minszki egyezmény megsértése = Oroszország és Kelet-Ukrajna továbbra is védik polgáraikat és érdekeiket

Járulékos veszteség
= Amerikai terrorbombázás emberi áldozatai

Oroszország elszigetelt
= Oroszország kapcsolatai a nem nyugati világgal

Lázadó = Zsoldos

Diktatúra = Csaknem minden olyan esetben használatos egy kormány esetében, amely egészében vagy részben a nyugati érdekek útjában áll

Háborús bűn = Saját ország megvédése amerikai agresszióval szemben

Mérsékelt szíriai lázadó = Külföldi harcos, aki a demokrácia nevében fejez le polgárokat

A nézetek őszinte, kölcsönös hangoztatása = Semmiben nem tudtak megegyezni

Amerikai érdekek = Érinthetetlen status quo, amely szaúd-arábiai befektetéseket és az amerikai globális hegemóniát védi és segíti elő.

Béke és stabilitás = A NATO által használt frázis arra, hogy saját, soha véget nem érő agresszív katonai állásait védje, rezsimváltozást hajtson végre és társadalmi-politikai instabilitást gerjesszen ellenségesnek kikiáltott országokban
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2016-11-03, 12:20

A világ összes (kísérleti) atomrobbantása 1945-1998 közöttCzulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-11-06, 11:36

A olaj ára avagy a háború oka az iraki forrásunk szerint (is).


[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 OoZMs-eGma4
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2016-11-08, 14:46

VILÁGKORMÁNY, TOTÁLIS KONTROL AZ EMBERISÉG FELETT!!!
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2016-11-10, 05:54

Merkel összeomlott Trump győzelme miatt!

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Image-800x445

Angela Merkel már korábban is kifejtette, hogy az oroszok befolyásolják az amerikai elnökválasztást. Elmondása alapján ez bebizonyosodott Trump győzelmével.

Merkel soha nem titkolta, hogy Clinton győzelmének örülne, most teljesen összeomlott. Úgy tűnik el is kezdett aggódni a németországi választások miatt, amitől már most durván pánikol. Szerinte Putyin itt is mindent meg fog tenni…

“Ezután előfordulhat, hogy történik orosz informatikai támadás a 2017-es németországi szövetségi parlamenti választás kampányában.”

A kancellár elmondta, hogy most is megtörtént az oroszországi hátterű informatikai támadások és dezinformációra, emberek félrevezetése. Ezért “előfordulhat, hogy lesz ennek szerepe a választási kampányban”. Az informatikai támadások elleni védekezés “napi szintű feladat” a német hatóságok számára — tette hozzá Merkel.

A hatóságok orosz hírszerző szolgálatokhoz köthető hackerekre gyanakodnak a Bundestag több pártja ellen nyáron elkövetett támadással kapcsolatban is, és attól tartanak, hogy az elkövetők bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017 őszi Bundestag-választás előtt. A 82 milliós Németországban 3,2 millióan származnak az egykori Szovjetunió területéről.

minuszos.hu
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-11-10, 10:18

@Boki. írta:Merkel összeomlott Trump győzelme miatt!

attól tartanak, hogy az elkövetők bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017 őszi Bundestag-választás előtt.

Ez a lényeg, vannak olyan eltitkolt információk, ami miatt kicsi az esély, hogy nyerjenek.

Magyarul: az igazság fájna nekik :suspect: Very Happy
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-11-10, 16:54

Nyikolaj Livencev orosz kereskedelmi tanácsossal készített interjút a Figyelő. A tanácsos szerint ha a magyar kormányzat úgy véli, lehetséges megvitatni, áttekinteni a két ország gazdasági-külkereskedelmi kapcsolataiban a nemzeti valutákban (rubelben és forintban) való kölcsönös elszámolást, akkor Oroszország kész a konzultációra.

Figyelő Online
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-11-10, 19:06

Fegyvereladások az elmúlt években


[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 K2Xlx_zLRG4
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2016-11-16, 08:08

Tüntetnek a görögök Obama Athéni látogatása ellen

avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-11-16, 18:32

Nincs sok időm, ezért most az elmúlt hetek eseményeihez képest a szokottnál is rövidebb leszek, mellőzve a helyzet elemzését és sokkal inkább jövőbeli potenciális veszélyekre hívnám fel a figyelmet.
1. Trumpot belülről megbuktatják és ez garantáltan az USA rövid időn belüli széteséshez vezet.
2. Trump hivatalba lép és megkezdi az amerikai erők globális támaszpontjainak a leépítését sokkal kedvező helyzetbe hozva Putyint. Ebbe Putyin bele is bukhat, ha a mögötte állók közben majd úgy gondolják, hogy nem elég „gyorsan és hatékonyan” terjeszti ki az orosz befolyást kihasználva a kedvező geopolitikai folyamatokat.

Ha Trumpot nem buktatják be/nyírják ki bármilyen formában és Putyin képes lesz továbbra is fenntartani az orosz felső politikában az egyensúlyi helyzetben lévő pozícióját, akkor a világ kicsit fellélegezhet, talán…

…réges-régen egy messzi-messzi galaxisban (fórumban) egyszer már utaltam az Arany Hajnal veszélyére. Most is csak csendben jelzem előre, az új hajnal első aranysugarai már fel is bukkantak a horizonton.

Ideje ébredni.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-11-25, 19:55

Olvasom a cikkeket, híreket, hozzászólások tömegeit rengeteg oldalon és – teljesen mellőzve a jelen időben zajló globális és regionális káosz napi friss információit – lenne néhány gyors észrevételem.

George Friedman (Stratfor) egyértelműen megfogalmazta azt a közel évszázados atlanti stratégiát, hogy mindenáron meg kell akadályozni egy Berlin-Moszkva tengely létrejöttét. A neokonok és a neoliberálisoknak álcázott neo-neokonok teljes erőből Oroszország belső szétbontásán dolgoznak, de már az új szelek fuvallata is egyre markánsabban érezhető. Az alap stratégia természetesen nem változott, csak a célpont: Németország belső felbomlasztása az új cél. ez is megakadályozza egy orosz-német vonal kialakulását.
Ráadásul ez így jóval egyszerűbb és jóval olcsóbb is, mint Oroszország felrobbantása belülről (erre per pillanat zéró a reális esély) – Merkel mama pedig továbbra is hűen kiszolgálja ezt az amerikai és a globális elit érdekeivel történetesen (és kivételesen) egybeeső stratégiát. Ha Le Pen Franciaországban jövőre nyer, akkor Merkel marad a segg.n Berlinben.

Miután magasról sz@rok a napi aktuális belpolitikára, így nyugodtan dicsérhetem Orbán Viktort is. Emberek, Magyarország még soha nem volt egyszerre jó viszonyban a világ első és második számú katonai hatalmával, akik mellesleg a világ második és első számú atomhatalmai is egyben. Azon gondolkodom, hogy a terjedő nyugtalanság és káosz közben Brüsszelben - meg még egy-két helyen - mikor esik már le a tantusz.

Ukrajna és Porosenko.
Ha Trump és Putyin lepacsizik egymással, akkor minden esély meg van arra is, hogy egy szép reggel Janukovics be is kopoghat majd Porosenko ajtaján, hogy szóljon: Koma, a helyemen ülsz.
Janukovics a mai napig Ukrajna törvényesen megválasztott elnöke, akit katonai puccsal elüldöztek, ezt ne feledjük. Janukovicsnak per pillanat kvázi több joga van a kijevi elnöki székhez, mint akár Moszkvának a Krímhez – pedig az sem volt sem törvénytelen sem a lakosság valós akaratával ellenkező!

Trump és a középhatalmak atomfelfegyverzése.

Hölgyeim és uraim, Trump stratégiája realitássá teszi a regionális szinten megvívott korlátozott atomháború elvét! A recept egyszerű: olyan regionális középhatalmakat kell engedni atomfegyverhez jutásban, akik relatíve kevés darab töltet legyártására képesek és akik lehetőleg szívből utálják valamelyik hasonló régióbeli középhatalmi szomszédjukat.
A korlátozott atomháborút két korlátozott képességű (és értelmű) atomhatalom között kell kirobbantatni, a piszkos munka javát majd ők elvégzik - egymáson.  Evil or Very Mad

Ajánlott tartalom

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 3 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2021-11-28, 16:32