[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 44068124
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15

Biztonság politikai fórum


[BIZTPOL] A nagy sakktábla

avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-08, 21:13

http://lovasistvan.hu/2017/08/08/eszak-koreanak-sikerult-miniaturizalnia-atomtoltetet/
"Az amerikai katonai hírszerzés bizalmas jelentése azt tartalmazza, hogy Észak-Koreának sikerült úgy miniatürizálnia egy atomfegyvert, hogy az egy interkontinentális ballisztikus rakéta fejébe helyezhető."
Hahaha! Very Happy

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/north-korea-now-making-missile-ready-nuclear-weapons-us-analysts-say/2017/08/08/e14b882a-7b6b-11e7-9d08-b79f191668ed_story.html?tid=ss_tw&utm_term=.dd48f3c1cdf2
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-08, 21:18


Hillary Clinton: "Létrehoztuk az Iszlám államot, elsősorban azért, hogy végezzünk Oroszországgal".
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-09, 08:58

Elnézést az utolsó videóért, nem figyeltem, hogy Boki már linkelte.

Kicsit menjünk rá Észak-Koreára, illetve egy lehetséges forgatókönyvre.

Hosszú idő óta azzal van mindenki elfoglalva, hogy az USA megcsapja-e Phenjant avagy sem, miközben lehet, hogy a kérdést pont fordítva kellene feltenni: Észak-Korea valóban atomcsapást indíthat-e az USA ellen, ha technikailag erre készen áll? A nemleges válasz távolról sem egyértelmű.
Friss hírek és becslések szerint Északnak a működő ICBM-ek mellé lehet akár 60 olyan atomtöltete is, ami a rakétáira felszerelhető. Ismerve az orosz és kínai rakéta és atomtechnológiát, minden további nélkül Észak akár komoly segítséget is kaphatott abban az elmúlt években, hogy secperc alatt ledolgozza a technológiai hátrányát és mostanra valóban működő és bevethető nukleáris fegyverzete legyen.

Tegyük fel, hogy a becsléseknek csak a fele igaz és mindösszesen „csak” 30 bevethető atomfegyvere van részben ICBM, részben pedig közepes hatótávolságú rakéta formájában. Esetleg pár darab tengóról indítható SLBM. Ha Észak-Korea úgy dönt, akkor cirka 8 perc alatt elpárologtatja Tokiót egyetlen csapással (a világ tőzsdéi természetesen azonnal összeomlanak) valamint indíthat 15-20 rakétát az USA nyugati partja ellen. Ha ezeknek a fele célba ér (erre igen nagy az esély), az is 8-10 amerikai nagyváros felégetését jelenti.
Ebben az esetben az USA ugyan válaszcsapást mérhet a globális értelemben jelentéktelen Észak-Koreára és elpusztíthatja az egészet, de ez nem fog változtatni a végeredményen: Tokió valamint közel egy tucat amerikai nagyváros elégetését az USA, mint nagyhatalom nem lesz képes kiheverni. Ne feledjük, az USA a Katrina-hurrikán utáni helyzetet sem volt képes megfelelően kezelni, a jelenlegi belső állapotok pedig az Egyesült Államok széthullását hoznák magukkal egy az USA ellen végrehajtott korlátozott, de sikeres nukleáris csapást követően – miközben Kína és Oroszország területe, lakossága hadereje és nukleáris arzenálja érintetlen maradna.

Észak-Korea feláldozható sakkfigura azon a bizonyos asztalon. Teljesen egyértelmű, hogy Phenjan valójában nem egy önálló hatalom, hanem valaki strómanként áll mögötte. Ez lehet Kína, lehet Oroszország, de lehet az a nyugati elit, aki a globalizmusban nagyon is érdekelt, Trump Amerikájában viszont egyáltalán nem. Az USA látványos berogyasztásával viszont a hatalmas dollár-piramisjáték és a visszafizethetetlen adósságtenger elég hamar leírható.

Meglátásom szerint a globalizmus urainak új célpontja a nemzeti húrokat pengető „trump-i” Amerikai Egyesült Államok lett.
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2017-08-09, 16:05

Egy nagyon jó összefoglaló írás amely feltárja az USA geopoltikiai stratégiáját Oroszország és Európa ellen.

"Az Oroszország elleni háború geopolitikai okai Oroszország az amerikai stratégiában az első számú ellenség, a második Kína. Mind a kettőtől veszélyeztetettnek érzi az unipoláris hatalmi pozícióját, amely a hidegháború vége óta meg van és amelyet minden áron fenn akar tartani. Az Egyesült Államok egy új Hideg Háborút kezdett, és pedig akkor, amikor a NATO kibővült kelet felé, annak ellenére, hogy megígérték egy centivel sem fognak kelet felé terjeszkedni

Már mindjárt a Szovjetunió szétesése után, 1992- ben megszületett a Wolfowitz doktrína, amely 200 2 óta az Egyesült Államok Nemzeti Biztonsági Stratégiájának része (National Security Strategy 2002), és amely az Egyesült Államok excepcionality-ből- Amerika különlegességéből- indul ki és azt mondja: Nem szabad hagyni, hogy bármilyen rivális bárhol a világon megerősödjön. Minden ellenséges hatalmat akadályozni kell abban, hogy domináljon egy régióban. Ennek értelmében akarja az Egyesült Államok különválasztani Oroszországot Európától és viszont Európát Oroszországtól, mert félnek egy Eurázsiai blokktól. Mert egy egységes Eurázsia és egy gazdasági együttműködés “Lisszabontól Vlagyivosztokig” a világ legerősebb és leggazdagabb területe lenne. Főleg egy német- orosz együttműködés- tehát a tőke és tudás a német oldalon – és a nyersanyag és munkaerő az orosz oldalon – a régi amerikai rémálom. George Friedman, a Stratfor volt politológusa nagyon őszintén mondta egy interjúban, hogy már l 00 éve az Egyesült Államok célja, megakadályozni egy eurázsiai kontinentális hatalom létrejöttét. Friedmann továbbá mondta, ha Eurázsiát nem lehet meghódítani, akkor legalább a nemzeteket kellene felheccelni egymás ellen és az egyensúlyt megzavarni, a nemzeteket az egyensúlyból kiütni. Ezt a kísérletet látjuk most.

Ha meg akarjuk érteni az amerikai politikát, azt is tudnunk kell, hogy Amerikában a mai napig az US Katonai Akadémián ( National Defence University (DNU) tanítják
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Mackinder%281%29
Halfried Mackinder 1904- ben írott tanulmányát, a “Geographical Pivot of History”, amelyben a Heartland – a Szívország – elméletét így fogalmazza meg és amely az I. Világháború után Versaille – ban is elhangzott így:
“Aki uralkodik Kelet-Európán, az uralkodik a szívországon. Aki uralkodik a szívországon, uralkodik a világszigeten. Aki uralkodik a világszigeten, uralkodik az egész világon.” A világsziget alatt Mackinder Eurázsiát értette.
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Slide_12
Az Egyesült Államok második nagy geopolitikai szakértője Zbigniew Brzezinski is ezt a stratégiát fejti ki Bevuseli a” The Great Chessboard’- “A nagy sakktábla” című könyvében, amelyben Ukrajnát geopolitikai középpontnak nevezi és követeli Ukrajna távoltartását Oroszországtól “Mert Oroszország Ukrajna nélkül már nem világhatalom, hanem csak regionális hatalom.” Ö is azt mondja, hogy az Új Világrendet csak akkor lehet megvalósítani, ha az Eurázsiai Sakktáblán fognak uralkodni.

Ez az Amerikai cél. Ezért folyik a háború Oroszország ellen. Uralkodni a szívországon, tehát Kelet-Európán, hogy lehessen uralkodni Eurázsián és ezzel az egész világon. A NATO keleti bővítése és Oroszország bekerítése orosz veszély ürügyén felhasználják Európát Oroszország bekerítésére, gyengítésére, félelemkeltésre. Európát a saját kárára kényszerítik az Oroszország elleni gazdasági szankciók elrendelésére, démonizálják az orosz elnököt, média- és információháború zajlik, ami már az első világháború előtti időkre emlékeztet.
Ami aggasztó: A NATO 2014 óta kiterjesztette a katonai jelenlétét Kelet – Európában. Júliusban a NATO csúcstalálkozón egy új “Varsói Paktum” jött létre, amelyen a feltételezett “orosz agresszió” okán megbeszélték fegyverkezési politikájuk tervét. Úgy látszik, hogy senki sem nézte meg a térképet. Mert akkor látnia kellett volna, hogy a NATO csapatok körülkerítik az orosz határokat, de nincsenek orosz csapatok az USA határai előtt. Mivel az USA-nak több mint 1000 katonai bázisa van az egész világon – ebből 761 katonai támaszpont a világ 156 (!) országában – Oroszországnak kb. 25 katonai támaszpontja van 11 országban- 10 a volt szovjet uniós országokban és egy Szíriában.

De nem a csapat áthelyezések és az 50 éve nem tapasztalt nagy kiterjedésű NATO hadgyakorlatok adnak a legtöbb okot az aggodalomra, hanem az atomfegyver arzenál. Konkrétan az USA és a NATO nukleáris modernizációs programja, amellyel az Európában állomásozó atombombákat akarják felszerelni, az új atombomba szállítások Európába – nem régen 50 darab taktikai atombombát Olaszországba és most állítólag 50 darabot Szíriából Romániába – hanem a rakétapajzs felszerelése Romániában és majd Lengyelországban. A rakétapajzsok komoly fenyegetést jelentenek Oroszországnak, mivel ezzel a második csapás kapacitása ki van kapcsolva és Oroszország egy (atom)rakéta támadás esetén nem tud védekezni.

Az ígéretének megszegése mellett, hogy a NATO-t nem fogják keletre kibővíteni, a NATO-Oroszország Alapszerződés 1997 (A NATO és az Oroszországi Föderáció kölcsönös kapcsolatainak együttműködésének és biztonságának alapító okmánya) ellenére csapatokat állomásoztatnak és eddig nem látott méretű aktivitásokat folytatnak az orosz határok előtt, és ezen túl az Egyesült Államok megszegi a már 1970-ben hatályba lépett Atomsorompó Egyezményt is.

Veszélyes Amerikai konfrontáció politika

Ez mind megaláztatást és provokációt jelent Oroszország számára, ami veszélyes. Az Egyesült Államok már többször katonai válaszra és ezzel forró háborúra próbálta provokálni Oroszországot, ami eddig nem sikerült De az orosz vezérkar már 2012-ben azzal fenyegette a NATO-t egy moszkvai biztonsági konferencián, hogy szükség esetén egy preventív első csapással szét fogják rombolni az akkor még csak tervezett rakétapajzsokat. És most Romániában már realitás, készenlétben vannak. A jövőben hamarosan következik Lengyelország.

Így lehet megérteni az elején említett aggodalmakat. Nem régen a “New York Times”-ban is nyílt figyelmeztetést fogalmaztak meg, hogy az USA a konfrontációs politikájával egy vészhelyzetet teremt azzal, hogy kiiktatja a régi “kölcsönösen biztosított megsemmisítési egyensúlyt” és az új taktikai atomfegyverek kisebb robbanóerővel már valószínűbb lesz a bevezetése.
Ez mind egy komoly figyelmeztetés kell hogy legyen az európai népeknek: nem szabad hagyni hogy a NATO és az USA túszként használja őket és Európát geopolitikai sakktáblaként és céltáblának használják
Nem áll Amerika érdekében egy gazdag és stabil Európa, vagy egy erős Európai Unió. Amerikát nem érdeklik az emberi jogok, vagy a demokrácia, vagy jogbiztonság vagy egy békés Európa. Az Egyesült Államokat csak a saját hatalma és világuralma érdekli.
Politikai célokat ma már nem csak konvencionális fegyverekkel lehet elérni, hanem sok más eszközt lehet használni. Gazdasági intézkedések, bojkott, szankciók, kirekesztés, dezinformáció, médiaháború, diplomáciai elszigetelés, démonizálás, gyanúsítás. Korrupciós vádakat terjesztenek, félelmet és bizonytalanságot keltenek, tüntetéseket rendeznek, belső ellenzéket támogatnak és buzdítanak.

A paletta nagyon széles és ennek alkalmazása már több helyen bebizonyított. A segítők egy összehangolt NGO hálózat és – és ez a legszomorúbb – a nyugati média és a nyugati etablírozott pártok és politikusok, beleértve a Egyesült Államoknak vazallusként szolgáló Európai Unió.

Háború kis lépésekben Európa ellen
Az ilyen fajta háború már régóta folyik. Ferenc Pápa mondta, már folyik a III. Világháború, csak kis lépésekben. Ez a háború nemcsak Oroszország ellen, hanem minden olyan ország ellen folyik, amelyik nem teljesíti az amerikai érdekeket vagy talán ellenállni merészel.
Obama volt amerikai elnök nyilatkozta egy TV intetjúban :
Ha egy kormány nem azt teszi amit mi akarunk, kénytelenek vagyunk eltörni a kezét. A cél: lecserélni egy nekik nem megfelelő kormányt vagy legalább vezető politikust. Ez sikerült Szerbiában, Grúziában, Ukrajnában, a német Wulff államelnöknél, egyszer a cseh kormánynál, ez most folyamatban van nagyon brutálisan Macedóniában. Nem sikerült Magyarországon – és nem sikerült Törökországban."...


Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2017-08-09, 18:46

A németek szerint el kell fogadni a Krím-félszigetet Oroszország részeként

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a német lakosság 44%-a ért egyet azzal a véleménnyel, hogy a Krím-félsziget Oroszországhoz tartozását el kell ismerni.

Egy szerdán publikált közvélemény-kutatás eredményei szerint a német választópolgárok 44%-a ért egyet azzal az állítással, melyet Christian Lindner, a Szabad Demokrata Párt vezetője tett a Krím-félsziget státuszával kapcsolatban.

Lindner szombaton egy német lapnak nyilatkozva azt mondta, Európa fejlődése és biztonsága számos tényezőtől függ, de ezek közé tartozik az Oroszországgal ápolt kapcsolat is, emiatt jelenleg az a legreálisabb megoldás, hogy el kell fogadni a Krím Oroszországgal való újraegyesülését.

http://www.hidfo.ru/2017/08/a-nemetek-szerint-el-kell-fogadni-a-krim-felszigetet-oroszorszag-reszekent/
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-09, 21:00

Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2017-08-10, 10:15

Olaj- és földgázipari projektek közös finanszírozásáról és kivitelezéséről írt alá megállapodást Irán, Oroszország és Törökország szerdai iráni médiajelentések szerint.

http://www.atv.hu/kulfold/20170809-megallapodast-kotott-oroszorszag-torokorszag-es-iran/hirkereso
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2017-08-10, 10:32

Folytatódik az adok-kapok(szájkarate) a KNDK és az USA között...

„Trump az atomháború küszöbére sodort bennünket. Vajon megállítható?” címmel írt cikkében a brit Guardian napilap az Észak-Koreával szembeni konfrontációban egyértelműen az amerikai elnököt hibáztatja, hozzátéve, az impulzív Trump nem is biztos, hogy érti: az egész világ sorsát teszi kockára.

Észak-Korea nem csak bejelentette, hogy augusztus közepére tervet dolgoz ki Guam, az Egyesült Államok Csendes-óceániai támaszpontjának megtámadására, de arról pontos részleteket is közölt. Ezek szerint 12 Hvaszong rakétát lő ki, amelyek majdnem 3,5 ezer kilométeres útjuk után Guam partjaitól 30-40 kilométerre csapódnak be a Guam körüli vizekre.

Közben az amerikaiak azt sem tudják legfőbb ellenségükről, hogy hol van.... Very Happy:D

avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-11, 12:42

https://mno.hu/kulfold/eszak-koreat-nem-tortek-meg-a-szankciok-gazdasaga-novekszik-2412043
Hahaha! Laughing Laughing Laughing
Ezek szerint a gazdasági siker titka, hogy az USA szankciózzon meg.
Oroszország, Irán, ÉK,...
ki lesz a következő nyertesünk?
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-11, 21:06

Ezt most loptam, hatalmas! Very Happy
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 4827a5e1cef87dd65698fd15dcef4ebf74e56b7ce9381dd5ad3a83ff33ebbf48
nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by nyugger 2017-08-11, 23:44

Egyesült Államok hordozócsoportjai térképen jelölve
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Maritime_11_08_2017
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-12, 08:56

http://magyaridok.hu/kulfold/atombalesetektol-tartanak-norvegiaban-2062702/

Igazán finoman fogalmaznak a norvégok a pánik elkerülése végett, valójában 60 éve rohangálnak arra atomtengók, miért pont most kezdenek jódtablettákat osztogatni a lakosságnak?
Erre csak egy logikus magyarázat van: orosz-NATO nukleáris konfrontációtól tartanak.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-12, 08:59

http://transform.hu/index.php/hirek/44-hirek-kulfold/1215-erdogan-uj-kalifatusa

"A török elnök nem kicsinyeskedik. "A jelenlegi határokat nem önkéntesen fogadtuk el" - jelentette ki egy múlt évi beszédében, s ezzel a mai Törökország határait rögzítő 1923-as lausanne-i egyezményt bírálta. Ezek a határok már messze nem azt a nagyságot határozták meg, amit addig az Oszmán birodalom elfoglalt. Az állami médiában időről-időre a régi birodalmat ábrázoló térképek jelennek meg. Tegnap csak gondolati játék volt, hogy Törökország visszakapja az Oszmán Birodalom nagyságát, de ez ma már látható politika."

Orosz támogatás Ankarának, cserébe lesz török támogatás Moszkvának...
HTKAzsolti
HTKAzsolti

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-08-12, 09:53

@Montezuma írta:Elnézést az utolsó videóért, nem figyeltem, hogy Boki már linkelte.

Kicsit menjünk rá Észak-Koreára, illetve egy lehetséges forgatókönyvre.

Hosszú idő óta azzal van mindenki elfoglalva, hogy az USA megcsapja-e Phenjant avagy sem, miközben lehet, hogy a kérdést pont fordítva kellene feltenni: Észak-Korea valóban atomcsapást indíthat-e az USA ellen, ha technikailag erre készen áll? A nemleges válasz távolról sem egyértelmű.
Friss hírek és becslések szerint Északnak a működő ICBM-ek mellé lehet akár 60 olyan atomtöltete is, ami a rakétáira felszerelhető. Ismerve az orosz és kínai rakéta és atomtechnológiát, minden további nélkül Észak akár komoly segítséget is kaphatott abban az elmúlt években, hogy secperc alatt ledolgozza a technológiai hátrányát és mostanra valóban működő és bevethető nukleáris fegyverzete legyen.

Tegyük fel, hogy a becsléseknek csak a fele igaz és mindösszesen „csak” 30 bevethető atomfegyvere van részben ICBM, részben pedig közepes hatótávolságú rakéta formájában. Esetleg pár darab tengóról indítható SLBM. Ha Észak-Korea úgy dönt, akkor cirka 8 perc alatt elpárologtatja Tokiót egyetlen csapással (a világ tőzsdéi természetesen azonnal összeomlanak) valamint indíthat 15-20 rakétát az USA nyugati partja ellen. Ha ezeknek a fele célba ér (erre igen nagy az esély), az is 8-10 amerikai nagyváros felégetését jelenti.
Ebben az esetben az USA ugyan válaszcsapást mérhet a globális értelemben jelentéktelen Észak-Koreára és elpusztíthatja az egészet, de ez nem fog változtatni a végeredményen: Tokió valamint közel egy tucat amerikai nagyváros elégetését az USA, mint nagyhatalom nem lesz képes kiheverni. Ne feledjük, az USA a Katrina-hurrikán utáni helyzetet sem volt képes megfelelően kezelni, a jelenlegi belső állapotok pedig az Egyesült Államok széthullását hoznák magukkal egy az USA ellen végrehajtott korlátozott, de sikeres nukleáris csapást követően – miközben Kína és Oroszország területe, lakossága hadereje és nukleáris arzenálja érintetlen maradna.

Észak-Korea feláldozható sakkfigura azon a bizonyos asztalon. Teljesen egyértelmű, hogy Phenjan valójában nem egy önálló hatalom, hanem valaki strómanként áll mögötte. Ez lehet Kína, lehet Oroszország, de lehet az a nyugati elit, aki a globalizmusban nagyon is érdekelt, Trump Amerikájában viszont egyáltalán nem. Az USA látványos berogyasztásával viszont a hatalmas dollár-piramisjáték és a visszafizethetetlen adósságtenger elég hamar leírható.

Magam részéről csak remélni tudom, hogy tévedsz. Ez nagyon rossz következményekkel járna az egész világra nézve, mi sem jönnénk ki belőle jól. Meglátásom szerint NINCS olyan forgatókönyv, ahol az USA letérdel, elpusztul Tokió és az USA nyugati partja, válaszul atomfelhőben úszik a fél távol kelet, az Orosz és Kínai határ mellett közvetlenül, s a helyzet Európában meg megy tovább...

Meglátásom szerint a globalizmus urainak új célpontja a nemzeti húrokat pengető „trump-i” Amerikai Egyesült Államok lett.
HTKAzsolti
HTKAzsolti

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-08-12, 10:29

@HTKAzsolti írta:
@Montezuma írta:Elnézést az utolsó videóért, nem figyeltem, hogy Boki már linkelte.

Kicsit menjünk rá Észak-Koreára, illetve egy lehetséges forgatókönyvre.

Hosszú idő óta azzal van mindenki elfoglalva, hogy az USA megcsapja-e Phenjant avagy sem, miközben lehet, hogy a kérdést pont fordítva kellene feltenni: Észak-Korea valóban atomcsapást indíthat-e az USA ellen, ha technikailag erre készen áll? A nemleges válasz távolról sem egyértelmű.
Friss hírek és becslések szerint Északnak a működő ICBM-ek mellé lehet akár 60 olyan atomtöltete is, ami a rakétáira felszerelhető. Ismerve az orosz és kínai rakéta és atomtechnológiát, minden további nélkül Észak akár komoly segítséget is kaphatott abban az elmúlt években, hogy secperc alatt ledolgozza a technológiai hátrányát és mostanra valóban működő és bevethető nukleáris fegyverzete legyen.

Tegyük fel, hogy a becsléseknek csak a fele igaz és mindösszesen „csak” 30 bevethető atomfegyvere van részben ICBM, részben pedig közepes hatótávolságú rakéta formájában. Esetleg pár darab tengóról indítható SLBM. Ha Észak-Korea úgy dönt, akkor cirka 8 perc alatt elpárologtatja Tokiót egyetlen csapással (a világ tőzsdéi természetesen azonnal összeomlanak) valamint indíthat 15-20 rakétát az USA nyugati partja ellen. Ha ezeknek a fele célba ér (erre igen nagy az esély), az is 8-10 amerikai nagyváros felégetését jelenti.
Ebben az esetben az USA ugyan válaszcsapást mérhet a globális értelemben jelentéktelen Észak-Koreára és elpusztíthatja az egészet, de ez nem fog változtatni a végeredményen: Tokió valamint közel egy tucat amerikai nagyváros elégetését az USA, mint nagyhatalom nem lesz képes kiheverni. Ne feledjük, az USA a Katrina-hurrikán utáni helyzetet sem volt képes megfelelően kezelni, a jelenlegi belső állapotok pedig az Egyesült Államok széthullását hoznák magukkal egy az USA ellen végrehajtott korlátozott, de sikeres nukleáris csapást követően – miközben Kína és Oroszország területe, lakossága hadereje és nukleáris arzenálja érintetlen maradna.

Észak-Korea feláldozható sakkfigura azon a bizonyos asztalon. Teljesen egyértelmű, hogy Phenjan valójában nem egy önálló hatalom, hanem valaki strómanként áll mögötte. Ez lehet Kína, lehet Oroszország, de lehet az a nyugati elit, aki a globalizmusban nagyon is érdekelt, Trump Amerikájában viszont egyáltalán nem. Az USA látványos berogyasztásával viszont a hatalmas dollár-piramisjáték és a visszafizethetetlen adósságtenger elég hamar leírható.

Magam részéről csak remélni tudom, hogy tévedsz. Ez nagyon rossz következményekkel járna az egész világra nézve, mi sem jönnénk ki belőle jól. Meglátásom szerint NINCS olyan forgatókönyv, ahol az USA letérdel, elpusztul Tokió és az USA nyugati partja, válaszul atomfelhőben úszik a fél távol kelet, az Orosz és Kínai határ mellett közvetlenül, s a helyzet Európában meg megy tovább...

Meglátásom szerint a globalizmus urainak új célpontja a nemzeti húrokat pengető „trump-i” Amerikai Egyesült Államok lett.

Na, így szerettem volna:
Magam részéről csak remélni tudom, hogy tévedsz. Ez nagyon rossz következményekkel járna az egész világra nézve, mi sem jönnénk ki belőle jól. Meglátásom szerint NINCS olyan forgatókönyv, ahol az USA letérdel, elpusztul Tokió és az USA nyugati partja, válaszul atomfelhőben úszik a fél távol kelet, az Orosz és Kínai határ mellett közvetlenül, s a helyzet Európában meg megy tovább...
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2017-08-12, 10:44

Tiltakozott a kínai külügyminisztérium amiatt, hogy egy amerikai romboló a Dél-kínai-tengeren "a szabad hajózást demonstráló műveletet" végrehajtva csütörtökön a kínai és a nemzetközi jogot "lábbal tiporva súlyosan megsértette" Peking szuverenitását és biztonságát.

http://www.atv.hu/kulfold/20170810-baj-van-egy-amerikai-rombolo-sulyosan-megsertette-kina-szuverenitasat-es-biztonsagat
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2017-08-12, 10:48

Valaminek történnie kell ismerve az amerikai államfők elnöki ciklusát.Mindegyik elnök kormányzása latt indított háborút vagy provokált ki katonai konfliktust szuverén országok ellen. Nem hiszem, hogy ez másképp lenne Trunp elnöksége alatt is-nem hagynák a neokon héják és a fegyver lobbi-
Előbb vagy utóbb háború vagy katonai konfliktus lesz.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-12, 10:49

Szia Zsolti!

Európa semmiképpen sem marad az, ami most, sőt…

Meglátásom szerint Kelet-Európa lesz az új Nyugat-Európa, a jelenlegi Nyugat-Európa pedig süllyed vissza – ehhez persze kell némi szerencse is, ami már nagyon ráférne erre a kontinensre. Ennek előfeltétele egy orosz-európai kiegyezés, ami perpill MÉG nem időszerű, előtte rendezni kell Ukrajna sorsát. Az USA jó stratégiai érzékkel nyúlt bele Kijev életébe, ezt muszáj lesz rendezni, mert Ukrajna egy hatalmas európai háború kiinduló pontja lehet, ha nem képesek rendezni a jelenlegi teljesen abnormális felállást. Ez nem a normandiai négyeken múlik, hanem a globalista amerikai eliten.

A felvázolt forgatókönyvvel kapcsolatban sajnos igazad van, Európa sem maradna ki a buliból, bár tény, az általam vázolt fő csapásirány Dél-Kelet Ázsia és az USA lenne abban az esetben, kevésbé Európa.
Az egy más kérdés, hogy a jelenlegi globalista struktúra átmentésében érdekelt erők két európai központja a brit és svájci bankházak, valamint maga Németország.
Az újglobalizmus Németország (EU) – Kína tengely mentén épülne fel, ezen felállás szerint a nemzeti húrokat pengető USA-ra és Oroszországra a jelen formában semmi szükség sincsen.
Ezt azért fontos belátni, mert így válik érthetővé az a fajta skizofrén állapot, amit maga az USA mutat, illetve az a degenerált viszonyrendszer, ami a mai nagyhatalmi kapcsolati rendszereket betegíti meg.

Az újglobalisták számára egy darabjaira hulló USA és egy ugyancsak felbomló Oroszország lenne a legmegfelelőbb felállás, voltaképpen ez a két hatalom áll az útjában egy valódi Új Európai Egyesült Államok és egy szuperhatalmi Kína felemelkedésének az útjában.
Ebből a szempontból Haubagoi-nak van igazsága abban, hogy USA-Oroszország szövetség kellene – na, pont ezt nem engedik meg Trumpnak odahaza, így Putyin (… és az orosz ortodox egyház, mint másik vezető erő!) számára sok választás nem marad.

Európa számára jó megoldás és biztató jövőkép az lenne, ha az EU-orosz kiegyezés megtörténne, ezzel egyidőben az USA és a transzatlanti viszony fellazulna (akár meg is szűnne), az Eu-orosz vonalra pedig ráépülne a kínai Selyemút projekt. Ennek sikeréhez viszont elengedhetetlen a kínai-indai viszony rendezése is, amiben a kulcsszereplő és közvetítő Moszkva lehetne.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-12, 10:53

Boki

Az Egyesült Államokat mindenképpen háborúba akarják sodorni, ha kell, akkor világháborúba, mégpedig a saját hazaáruló elitje. Ja igen, nekik nincs hazájuk, ők a világot szeretnék továbbra is uralni, csakhogy ehhez már nincs elég erejük. Az USA felbomlása geopolitikai realitássá fog rövid időn belül válni.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-12, 11:13

Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2017-08-12, 13:58

NBC: A Pentagon megelőző csapásra készül Észak-Korea ellen

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Missile-strike

http://lovasistvan.hu/2017/08/11/nbc-a-pentagon-megelozo-csapasra-keszul-eszak-korea-ellen/

phaidros
phaidros

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by phaidros 2017-08-12, 15:22

HA, megszűnne É.-Korea, akkor az USA milyen alapon tudná hosszútávon fenntartani koreai, japánbeli jelenlétét? Érdeke-e É.K. megszűnése? Mit nyerne az USA a háborúval?
HTKAzsolti
HTKAzsolti

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-08-12, 16:36

@Boki. írta:Tiltakozott a kínai külügyminisztérium amiatt, hogy egy amerikai romboló a Dél-kínai-tengeren "a szabad hajózást demonstráló műveletet" végrehajtva csütörtökön a kínai és a nemzetközi jogot "lábbal tiporva súlyosan megsértette" Peking szuverenitását és biztonságát.

http://www.atv.hu/kulfold/20170810-baj-van-egy-amerikai-rombolo-sulyosan-megsertette-kina-szuverenitasat-es-biztonsagat

Megy a pöcsméregetés oda vissza. Ez már lassan kezd olyan lenni az USA és Kína közt, mint ami a hidegháború alatt volt a SZU val. Folyamatosan megy a provokálás.
HTKAzsolti
HTKAzsolti

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti 2017-08-12, 16:52

@Boki. írta:Valaminek történnie kell ismerve az amerikai államfők elnöki ciklusát.Mindegyik elnök kormányzása latt indított háborút vagy provokált ki katonai konfliktust szuverén országok ellen. Nem hiszem, hogy ez másképp lenne Trunp elnöksége alatt is-nem hagynák a neokon héják és a fegyver lobbi-
Előbb vagy utóbb háború vagy katonai konfliktus lesz.

Csak az egy marha nagy különbség lenne, hogy akárkibe is szállnak bele a most lehetséges kiszemeltek közül, még a leggyengébb É-Korának is VAN atomfegyvere. Ez nem egy Irak, Szíria, Libia, Szerbia szintű mutatvány lesz Sad.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2017-08-12, 17:01

Közismerten a III. VH apostola vagyok, most mégis azt mondom, hogy a helyzet igen kritikus és szar, mégsem lesz balhé.
Az USA be fog hátrálni ÉK esetén és tárgyalás lesz.

Ajánlott tartalom

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 15 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2022-01-23, 06:03