[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 44068124
[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2

Biztonság politikai fórum


[BIZTPOL] A nagy sakktábla

avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-09-21, 08:33

A minap az USA "tévedésből" lebombázta a szír-orosz alakulatokat - a minap az oroszok "véletlenül" szétbombázták az USA "segélyszállítmányt", Washington őrjöng:
http://mno.hu/kulfold/usa-az-oroszok-felelosek-a-segelykonvoj-lebombazasaert-1362613

"Svédországban egy civil szervezet kampányfilmben biztatja arra a helyieket, hogy integrálódjanak a bevándorlókhoz"
http://magyaridok.hu/belfold/totalis-onfeladas-svedorszagban-1019950/

Drónfelvétel egy birminghami muszlim imáról - szé új Európa:


http://hvg.hu/vilag/20160920_az_eunak_is_paraszt_modon_valszolt_a_fulop_szigeteki_elnok#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke Victoria Nulandtól plagizált - az EU és a fuck újabb felvonása.
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-09-21, 11:47

Be kellene vezetni a hadgyakorlatokhoz hasonlóan, hogy az éles támadásokat is előre jelentse be mindenki. Mit-mikor-hol-miért jelleggel.   Evil or Very Mad

Mert ugye ha valami "értékes" célpontot likvidálnak, akkor azt mindenki lőtte. Ha pedig nem kimondottan előnyös a támadás, akkor megy a félreinformálás, megmagyarázás...
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-09-21, 22:42

Ajánlok egy jó kis oldalt, igen izgalmas kis viták mennek izgalmas témákban - a hozzászólók sem hülye gyerekek tömege.
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=19810
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2016-09-23, 09:22

Miért kezdődött a szíriai háború. Mike Whitney : Assads Death Warrant

http://www.counterpunch.org/2016/09/15/assads-death-warrant/
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-09-23, 12:19

Mintegy száz francia séf és házikenyér/sütemény készítő írta alá azt a levelet, amellyel tiltakoznak az ellen, hogy „élelmiszereinket az agrokémia uralja”. A tiltakozást a Bayer-Monsanto óriáscégek összeolvadása alkalmából fogalmazták meg, jelenti az orosz hírügynökség, amely két főszakáccsal is beszélt. Egyikük elmondta, manapság a legnagyobb probléma a minőségi élelmiszer megtalálása.

SPUTNIK
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-09-23, 12:40

A zsidó-keresztény kultúrkört védelmezné a kvótanépszavazáson az önmagát igazi demokratának tartó volt MSZP-s házelnök.

Szili Katalin nemmel szavaz, és azt is elmondta, miért
karpatalja
karpatalja

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty No comment :)

Témanyitás by karpatalja 2016-09-25, 16:03

Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. 2016-09-30, 08:47

Amerikai segítség(gazdasági,katonai) külföldi országoknak 2017-ben:

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 3574338_original

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 3574769_original

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 3574811_original

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 3575224_original

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 3575370_original

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/09/26/the-u-s-foreign-aid-budget-visualized/
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Az amerikai nukleáris fegyvereket Törökországból Olaszországba szállították?

Témanyitás by Boki. 2016-10-01, 09:49

Az amerikai nukleáris fegyvereket Törökországból  Olaszországba szállították?

Nicola Bientinesi cikke szerint  „Armes nucléaires américaines : d'Incerlik à Aviano ?” , ami az "Air & Cosmos” folyóiratban jelent meg
a  sikertelen puccskísérlet  után Törökországban  az Ankara és Washington  közötti kapcsolatok  annyira megromlottak, hogy a Pentagon kénytelen volt a nukleáris  fegyvereket  a török  Inzhirlik légi bázisról , amely  száz kilométerre  található a  szír határtól elszállítani.
Ez derültki az EurActiv hírportál augusztusi jelentéséből.  A jelentés szerint az  Inzhirliken tárolt 50 taktikai atombombát átszállították a  román Deveselu  légi bázisra. Ezt az információt azonban tagadták a román hatóságok.
Ilyenkor felmerül a kérdés  , hogy hol lehetnek az atombombák ? Teljesen lehetséges  , hogy Aviano –i légi bázison  Olaszországban.
Az Olasz Honvédelmi  Minisztériumban lévő névtelen forrás szerint  a Nato „ Nukleáris elrettentés koncepciója” nem csak az amerikai atomfegyverek európai tárolását jelenti, hanem  a szövetségesek által biztosított megfelelő infrastruktúrát  ehhez.  Ez magába foglalja a fegyverek biztonságos és megfelelő elhelyezését,  tárolását és őrzését.  „Kétlem, hogy  a romániai Deveselu légibázis adhat ilyen garanciát,másrészt az  olaszországi  Aviano és Ghedi  légibázis erre képes volna…”


[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 3581520_original
B61 taktikai atom légibomba
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-05, 10:51

avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-05, 17:23

Úgy vélem, talán időszerű pár gondolatot megosztanom, mert mostanra geopolitikai forrponton áll a világ, elérkeztünk mindannyian a végső felvonáshoz. Az amerikai elnökválasztásokig dől el, kitör-e a világháború vagy sem – állítja Dugin (is). Az amerikai neokon elit számára a tét a maximumon van, emiatt már semmi sem drága. Az USA egyre féltékenyebb és dühösebb Moszkvára, aki megakasztotta a neokonok közel-keleti terveit, patthelyzetbe hozta a nyíltan náci ukrán „kormányzatot” és évek óta nem hajlandó összeomlani a szankciók terhe alatt sem. Ha a globalista erők helyett a szuverenista vonal nyer Washingtonban, akkor a Bush-Clinton csapat a holdudvarukkal együtt felelősségre lesznek vonva az elmúlt évtizedek otthoni és globális bűncselekményeiért. Ez számukra vállalhatatlan, így rövidesen kiderülhet, hogy az atomháború kirobbantása reális opció-e a nagyhatalmi elitek fejében, avagy tabu, ahogy sokan hiszik és remélik.

Az USA külügyminisztériumának szóvivője a minap figyelmeztette Moszkvát, hogy hullazsákokban fogják hazavinni a katonáikat Szíriából. Tette mindezt azért, mert az oroszok/szírek állítólag kimondottan utaznak az aleppói közegészségügyi intézményekre. Valóban borzasztó képsorokkal és történetekkel van tele a nyugati sajtó, igaziból csak egy dolgot hiányolok évek óta: amikor iraki vagy afgán kórházakat vernek telibe az amerikai okosbombák, akkor a nyugati mainstream igyekszik nehogy képeket, de cikkeket sem lehozni a témában.

A világ megértette, hogy az USA minden problémájáért kizárólag Putyin és Oroszország a felelős.
A vicc az egészben az, hogy ez ráadásul bizonyos értelemben igaz. Végletesen leegyszerűsítve Moszkva nem hajlandó pucsítani az önjelölt világgazdi előtt és lihegve várni a jutalmat valamelyik nyílásába. Ehelyett inkább úgy tűnik, hogy október 3.-án megnyíltak az Ural-hegységben lévő atomfegyver tárolók és az eddig hibernált (tárolt) hadászati tölteteket is készültségbe helyezték.
Olyant is olvastam ma, hogy az izraeli rádió reggel bejelentette, az USA a közeli napokban beveti a hadseregét Szíriában, nyíltan felvállalva a katonai összeütközést bármely ott jelen lévő nagyhatalommal. Nagyjából egy óra múlva ugyanez a rádió lehozta, hogy az orosz külügyminiszter jelezte: ebben az esetben Oroszország teljes haderejével Asszad mögé áll.


Az USA-nak bevallottan van 7500 db hadászati atomtöltete, Oroszországnak 8400 db. A harcászati atomtöltetek darabszámában a szerény becslések is 2-3-szoros orosz fölényt jeleznek NATO vs Oroszország szinten. Oroszország évek óta mozgásban tartja a világ második legnagyobb hadseregét, amely egyre inkább magára talált az elmúlt évtized alatt. Több katonai szakértő is hangot adott annak a gondolatának, hogy jelen pillanatban az oroszoknak hatékonyabb hadserege van, mint a SZU-nak volt a Hidegháború tetőpontján. Ne essünk tévedésbe, nem nagyobbat mondtak, hanem hatékonyabbat!
Az orosz hadsereg mellett mostanra az egész orosz társadalom háborús pszichózisban és készülődésben van olyan szintű Putyin támogatással, amiről Nyugaton álmodni sem mernek.

Chicken-game: lehet, de nem biztos.
Moszkva nem fogja elrántani a kormánykereket, hanem felkészült az elképzelhetetlenre. jelen idő szerint kész és képes is egy atomháborút sikeresen megvívni az Egyesült Államok ellen.
A kérdés csak az, hogy a Nyugati világ erre szintén felkészült?
Ezt kötve hiszem. Az atomháborúban ugyanis nem az első pár óra lesz a legdurvább, hanem az utána következő pár évtized.
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-05, 20:36

Többféle forrás és vélemény alapján esélyesnek látszik az, hogy jelen idő szerint az orosz hadászati atomerők alkalmasabbak első csapás indítására, mint válaszcsapás végrehajtására az utóbbi évtizedben hadrendbe állított újgenerációs ICBM és SLBM fegyverek és robbanófejeik miatt.
Az orosz had- és polgári védelmi gyakorlatok nagyságrendje sokkal többet sejtet, semmint szimpla szemfényvesztő gyakorolgatás – ugyanezt erősíti meg az, hogy az amerikai fenyegetőzésekre válaszul az oroszok még több fegyverzetet vittek Szíriába.
Ha Oroszország egymaga indít első csapást az USA ellen, akkor az USA az orosz területekre lövi el a válaszcsapásra szánt rakétákat. Az oda-vissza csapásokat követően a kegyelemdöfés Kínáé. Az amerikai válaszcsapás az orosz területek nagysága és a fajlagosan alacsony népsűrűsége valamint a kiépített és működő/mozgásban tartott polgári védelmi rendszerekkel fajlagosan kisebb veszteséget okozna az oroszoknak, mint amit Kínának okozhatna az USA egy ilyen csörte után.
A Sárkány ráuszítja a Medvét a Bölényre változott Sasra– ebben az esetben nincs lényegi jelentősége a per pillanat meglévő amerikai-kínai gazdasági kapcsolatoknak, mivel a tét a világ feletti uralom. Az USA politikai döntéshozó rendszerének nem az elnökválasztási kampány finise a legoptimálisabb időszaka, ezt gondolom sejtjük.

A Rand Corporation tanulmánya egy USA-Kína összecsapásról:
http://www.rand.org/pubs/research_reports/RR1140.html

Az idei Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia dokumentuma a globális méretű háború lehetőségéről:
https://www.securityconference.de/en/activities/munich-security-report/

A fentiekben vázolt szkenárió természetesen csak egy a több lehetséges változat közül, remélhetően nem válik valóra az atomháború semmilyen formában.
Azt ugyanakkor észre kell venni, hogy a nagyhatalmak egymás felé célzott retorikája és fenyegetőzései egyre komolyabbak (és néha ordenárébbak), miközben a valós katonai mozgások is igen jelentősek. 2012. nyara óta az USA Szíriánál megtorpant és folyamatos pozícióvesztésben van, amit egyre agresszívabb módon reagál le. Az amerikai fenyegetőzés és nyomulás mostanra annyit azért elért, hogy Oroszország a kezébe vette a nukleáris parittyáit és elkezdte pörgetni.
Ha egyik nagyhatalom sem lesz hajlandó engedni/behátrálni, akkor sok választás nem marad, mivel a jelenlegi nagyon ingatag helyzet sokáig már nem tartható fent.

akagi
akagi

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by akagi 2016-10-05, 22:35

Bár ne lenne igazad! Crying or Very sad
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-05, 23:24

Nincs igazam, ez csak egy verzió a sok közül, igaz, az esélye messze nem a zéróhoz konvergál. Olvastam a htka-n egy olyan gondolatot, hogy ésszerű lépés az USA részéről, ha kihasználja a lopakodó technológia előnyeit és addig mér csapást Oroszországra, "amíg nem késő". A helyzet az, ha a kollégának igaza van, akkor ez még inkább igazzá teszi, amit írtam: az orosz arzenál hatékony bevetése csak első csapás esetén biztosított.
Ugyanakkor kétlem, hogy a mobil ICBM-eket vagy az SLBM-eket komoly mennyiségben ki lehetne iktatni egy stealth támadással Oroszföldön, a fix telepítésű rakétasilók 100%-nak sikeres kiiktatása pedig még mindig édeskevés lenne a "boldogsághoz".
akagi
akagi

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by akagi 2016-10-06, 00:11

Ha, tudná az USA, hogy hova kerüljön az első csapás, már rég megtette volna! Nincs Oroszországban központi potenciál. Szét van szórva az ország területén mint a nyúlsz@r. Csak egy itthoni példa: A budapesti leendő új metró kőrgyűrű lehetne a volt első lépcsős LERAK rakétáinak útvonala (északon és délen is átmegy a Duna alatt). De voltak kiegészítő létesítmények. Ilyen volt pl.: a Gellért-hegy, Iklad, Pilis stb.. Csak szimplán légvédelem volt nálunk. O.o-ban meg bárhol lehet nagy hadiipari központ, ami még nem került nyilvánosságra. Ők nem dicsekednek, hogy itt és itt van hatalmas élelmiszer raktáruk, ami az atomháború után a legfontosabb. Nem tudod, hogy egy zárt városban élelmiszert termelnek, vagy rakétákat gyártanak. Mad
Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Meglepetést okozhatnak az Sz-300,Sz-400 légvédelmi komplexumok az amerikaiaknak

Témanyitás by Boki. 2016-10-06, 20:35

A Szíriába telepített Sz-400-as és Sz-300-as légelhárító rakétarendszerek hatósugara „meglepetést okozhat minden azonosítatlan repülő objektumnak” – figyelmeztette csütörtökön „az amerikai stratégákat” az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
Igor Konasenkov szóvivő moszkvai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a légvédelmi rakétarendszerek a hmejmími orosz légitámaszpontot és a tartuszi haditengerészeti kikötőt védik. Az orosz védelmi tárca egy nappal korábban megerősítette a Fox News amerikai hírtelevízió értesülését, miszerint Szíriában megerősítették az orosz légvédelmet.

Konasenkov tábornok szerint Oroszország azért telepített egy újabb Sz-300-as üteget Szíriába, hogy kizárja a szeptember 17-én történtek megismétlődését, amikor Deir-ez-Zórnál az amerikaiak vezette koalíció harci repülői fél órán át bombázták a szíriai kormányerők állásait.

A tábornok szerint a dilettánsok „illúziói”, amelyek szerint léteznek láthatatlan repülőgépek „kiábrándító valóságba ütközhetnek”.

Konasenkov közölte, hogy az orosz légvédelem le fog lőni minden, a szíriai kormány által ellenőrzött területre kilőtt rakétát. A szóvivő arra az amerikai médiaértesülésre reagált, amely szerint Washingtonban fontolóra vették, hogy csapást mérjenek a szíriai kormányerőkre.

A tárca közölte, hogy az Sz-300-as és Sz-400-as rendszereknek ilyen támadás esetén „nem lesz idejük mérlegelni, hogy kié a rakéta”.

„Minden olyan rakéta- vagy légicsapás, amely a szíriai kormány által ellenőrzött területek ellen irányul, nyilvánvaló fenyegetést jelent az orosz katonák számára” – közölte Konasenkov.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a francia hivatali partnerével, Jean-Marc Ayrault-val közösen megtartott moszkvai sajtótájékoztatóján kijelentette: a Sz-300-as és Sz-400-as föld-levegő rakéták kizárólag védelmi célokat szolgálnak, és senkire nézve sem jelentenek fenyegetést.
http://mno.hu/kulfold/moszkva-meglepetest-okozhatnak-a-legvedelmi-raketak-1365152
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-07, 23:10

Nekerdeznek, ha megint erre tévedne: Very Happy
Senki sem kergetett el sehonnan, pusztán csak olvasója maradtam a htka-nak.
A helyzet az, hogy egy ideje már érett bennem a gondolat, hogy visszavonulok a htka-ról, még a Nagy Sakktábla topikot is elkezdtem Haubagoi-ra testálgatni – a moderátor váltás cirkusza és az új fórummotor bevezetése pedig tálcán kínálta a lehetőséget a diszkrét távozáshoz mindenféle virtuális „véráldozat” és hiszti nélkül. Egyébként erre az oldalra is a htka fórumon találtam rá és - egyébként kellemesen - meglepetten láttam, hogy itt nemcsak ismerősök, de egy második Nagy Sakktábla topik is van.
Miután az időm mostanában sokkal kevésbé engedi meg azt, hogy hozzászólás cunamikat eregessek (kevés a szakember, meló meg ezerrel), így ez a fórum egy teljesen ideális és kellően kis nyugis helynek tűnt és tűnik ahhoz, hogy néha megosszak én is egy-egy meglátást.


Apropó, ha már itt tartunk, pár gondolat a napi világhelyzetről:

Arcvesztés nélkül nincs visszaút, az USA Szíria elleni csapásokkal „fenyeget”, az oroszok pedig katonai válaszlépéseket ígérnek és további fegyver rendszereket telepíttek Szíriába.

Rövidesen ki fog derülni, hogy kitör-e egy orosz-amerikai háború avagy sem.
Kiderül, hogy az USA bele mer-e bombázni Putyin képébe szír földön és ebben a pillanatban az is ki fog derülni majd, hogy az orosz SZ-300/400 rakéták is indulnak-e Washington majdnem teljesen lopakodó gépei ellen, vagy sem.
Ha indítják őket, akkor az is kiderül, mennyit érnek az orosz rakéták és rádióelektronikai fegyverek az amerikai gépek és rendszerek ellen, mégpedig élesben.
Bárhogy is végződik egy esetleges katonai incidens, az is kiderül rögtön utána, hogy ki meddig mer és akar elmenni és közben mekkorát mer ütni.

Egy Szíria feletti orosz-amerikai fegyveres konfliktus esetén NATO V. cikkely nincs, ellenben adott egy önhatalmúan és egyoldalúan támadó fél (USA) és egy, a nemzetközi jognak minden szinten megfelelő, legálisan védekező/szövetségesét védelmező fél (Oroszország).
Az oroszok USA támadásra és világháborúra készülnek, emiatt két okból is létfontosságúnak gondolhatják, hogy az amúgy is elkerülhetetlen háború első összeütközése inkább Szíria, semmint Ukrajna légterében történjen.
Ezzel a nyílt katonai konfrontáció kezdetét relatíve távolabb tartja az orosz határoktól, miközben még maradhat némi idő és sansz az EU/NATO szövetségi rendszer darabokra robbantására belülről.

Közben egy másik oldalon egy hozzászóló írja, hogy az izraeli rádióban ma azt mondták be, hogy orosz nehézbombázók startra készen várakoznak bizonyos orosz katonai repülőtereken.
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=19855#comment-179104

Úgy látom, hogy a lapok terítése a végéhez ér és nagyon közel az igazság órája.

Bízzunk benne, hogy az USA-t jelenleg irányítók észnél vannak és ezzel együtt bízzunk abban is, hogy Putyin és körei időközben meg nem váltak túlzottan paranoiddá – mindkét eset külön-külön is garantáltan atom világháborút jelent, ez viszont szinte matematikai bizonyosság.
Python
Python

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python 2016-10-07, 23:34

Monte akkor itt olvadlak.

Boki.
Boki.
-
-

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Orosz katonai bázis Egyiptomban

Témanyitás by Boki. 2016-10-10, 09:38

Moszkva és Kairó tárgyalásokat folytat az egyiptomi Sidi Barrani-ban található légi bázis bérbe adásáról, írta az Izvestia lap két forrásra hivatkozva.
- A tárgyalások Egyiptom Földközi - tenger partján, Sidi Barrani régióban található katonai létesítmények felújításáról orosz résztvétellel meglehetősen sikeresek. Megegyezés esetén, amely figyelembe veszi mindkét fél feltételeit a bázis már 2019-ben megkezdheti munkáját Kairó kész bérbe adni a katonai bázist elsődleges geopolitikai kérdések rendezéséhez, amelyek Egyiptom érdekeit is szolgálják - jelentette ki az egyik forrás a lapnak.
Az újság szerint állandó orosz katonai kontingens lesz jelen a bázison, de kezdetekben a katonai személyzet száma igen alacsony lesz.


[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 2015021115002954db1a2d0207b%5B1%5D
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-10, 16:24

Hivatalos látogatásra Isztambulba érkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök, ahol beszédet mondott egy energetikai konferencián és kétoldalú tárgyalásokat folytat Recep Tayyip Erdogan török államfővel.

Orosz és török lapinformációk szerint Putyin elnök látogatása alatt írhatják alá a megállapodást a Török Áramlat gézvezetékről is. A két politikus tárgyalásokat folytat a szíriai helyzetről, de kereskedelmi, gazdasági együttműködésről is szó lesz az orosz-török kormányközi bizottsági ülésen.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 ZFhbgD6m7fA9gXf7oBvHInX98sBgx732-1000x600
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-11, 18:15

Putyin mégsem látogat Párizsba


Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-12, 23:04

Putyin: "mesterséges hisztériakeltés zajlik ellenünk"


avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-13, 19:16

http://theduran.com/us-backs-down-over-syria-following-russian-threat-shoot-down-american-aircraft/
Az amerikaiak által felvetett szíriai légtérzár ötletét az oroszok gyakorlatilag megvalósították pár nap alatt, így mostanáig az amerikai harci gépek és cirkálórakéták Szíriát elkerülték, de sebaj, helyette ott van Jemen.
Besegítve a szaúdi bombázásokba a derék jenkik a huszikra lőttek ki három rakétát, amelyek sikeresen célba is érkeztek.

Az persze már egy más kérdés, hogy a Fehér Ház szóvívője miért nem tudott válaszolni arra az egyszerű kérdésre, hogy az állítólagosan oroszok által végrehajtott civilek elleni bombázás utáni hisztibe miért nem fér bele Szaúd-Arábia is, aki – nem állítólag – telibevágott valamiféle temetési menetet otthagyva pár száz civil halottat. Igazi válasz persze nincs, de felesleges is lenne, hiszen a kérdés nyílván csak költői volt, a valódi válaszképtelenség pedig maga a válasz.
A „Rijád vizsgálatokat indított az ügyben” nagyon szép dolog, reméljük, hogy megteszi ugyanezt 9/11-el kapcsolatban is, ha már az összes – állítólagos – pilóta és főszervező dettó szaúdi fickó volt.
http://orientalista.hu/nem-tudjak-megmondani-miert-erkolcsosebb-a-szaudi-tomegmeszarlas/

Miután a huszik – állítólag – amerikai hadihajókra lövöldöztek és – állítólag - emiatt az USA radarállomásokat iktatott ki, Irán úgy döntött, hogy két hadihajót a jemeni vizekre vezényel, biztos ami biztos.

Miután Oroszország – állítólag – épp végzetesen legyengült és rogyadozik a szankciók súlya alatt, azért az utolsó szuflájából arra még futotta a szíriai légtérzáron kívül, hogy a gabona után cukorexportőrré is váljon. GMO mentes mezőgazdaság világviszonylatban is elég szép éves hozammal. Az utolsó szufla még arra is elég volt, hogy Hollande hétvégi buliját kihagyják, az ENSZ-ben vétózzanak és közben Iránnak is leszállítsák a szerződés szerinti SZ-300 rendszereket.
Hiába no, ilyen egy döglődő nagyhatalom.

A büszke gall vezér közben kicsit benézte a házszámot, mert miután – vérig sértve természetesen – beintett a lengyeleknek a hoppon maradt helik miatt, azok védelmi minisztere csípőből visszaüzent, hogy még villával enni is ők tanították meg a magaskultúrájúakat.
http://444.hu/2016/10/13/mi-tanitottunk-meg-titeket-villaval-enni-szolt-be-a-franciaknak-a-lengyel-vedelmi-miniszter

A viccet félretéve nagy bajban van a világ, a legnagyobban pedig Európa, amely egyébként egészen jámbor módon éppen nem ér rá a lényegi problémával foglalkozni. Akinek két neuronnál több van a fejében, az könnyen rájöhetett mostanra: nemcsak az USA-ban, de Oroszföldön és Kínában is van néhány háborús héja a háttérben, akik keményen dolgoznak azon, hogy ne sokáig kelljen már ilyen témákon (sem) vergődnie senkinek a környéken. Ha bármelyik oldal háborús uszítója sikerrel jár, azt mindenki észre fogja venni net nélkül is.
Czulu
Czulu
Moderator
Moderator

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Czulu 2016-10-13, 19:43

Több, mint egymillió dollár értékben értékesítettek fegyvereket és katonai felszereléseket 2013-2015 között az e-bay-en a Fort Campbell katonai támaszpontról. Az esetnek nyolc vádlottja van, ketten civilek.

Ворованное оружие с базы ВВС США продавалось на eBay

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 3614658_original
avatar
Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma 2016-10-14, 13:13

„Az eurázsiai évszázad MOST MÁR megállíthatatlan címmel a stratégiai kérdésekkel foglalkozó portálon írt cikkében William Engdahl, világszerte ismert stratégiai kockázatelemző személyes tapasztalatairól számol be azt követően, hogy miként épül Kínában az Egy Övezet, Egy Út néven ismert Új Gazdasági Selyemút projekt. Ennek keretében Kína jelenleg 28 országgal tárgyal a szupergyors tehervonatrendszer kiépítésében. (A projekt része a Belgrád-Budapest vasútvonal.)Kijelenti, ez az évszázad projektje. Azt összeveti a washingtoni héják „idióta háborúival”, amelyeket Szíriában, Ukrajnában, Líbiában, Irakban folytatnak, miközben most még mindezt azzal tetézik, hogy hadihajóikkal provokatív célokkal beúsztak a Dél-Kínai tengerbe. A II. világháború végén kezdődött, most véget érő „amerikai évszázad” eredménye az USA szétrohadt ipari bázisa.”
http://www.strategic-culture.org/news/2016/10/11/eurasian-century-now-unstoppable.html

„Rezsimváltozás a Fülöp-szigeteken címmel írt cikkét így kezdi Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal korábbi szerkesztője: „Mikor csattannak fel először a neokonzervatívok ezzel a szöveggel: ’Dutertének mennie kell’? Vagy a CIA fogja meggyilkolni?” Duterte elnök jelezte, hogy függetlenebb külpolitikát kíván követni. Bejelentette, hogy Kínába és Oroszországba látogat és külügyminisztere azt mondta, eljött az ideje annak, hogy a Fülöp-szigetek véget vessen Washington fütyülésére cselekedni.”

http://www.paulcraigroberts.org/2016/10/12/regime-change-in-the-philippines-paul-craig-roberts/

„Az Egyesült Államok egy korlátlan politikai vesztegetéssel működő oligarchia címmel ismerteti a portál azt, hogy mit mondott Jimmy Carter volt amerikai elnök az amerikai rendszer lényegéről, a Thom Hartmann rádióprogramnak nyilatkozva. Carter kijelentette, hogy az Egyesült Államokban az oligarchia teljes mértékben aláásta a politikai rendszert és az így kialakult rendszer fenntartóit fizeti.”
https://theintercept.com/2015/07/30/jimmy-carter-u-s-oligarchy-unlimited-political-bribery/


3. világháború a mainstreamen naponta:
http://www.globoport.hu/176636/amerikai-orosz-haboru-torhet-ki-sziria-miatt/
http://24.hu/kulfold/2016/10/13/ha-valamibol-akkor-ebbol-siman-vilaghaboru-lehet/
http://hvg.hu/vilag/20161005_lehet_ennel_rosszabb_amerikai_orosz_viszony_putyin_sziria#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Az oroszok is újraindították a lézerfegyver projektjüket:
http://www.aerotech.hu/newsdetail.php?SID&tdate=2016-10-08&ttitle=T%C3%A9nyleg_%C3%BAjraind%C3%ADtott%C3%A1k_az_oroszok_a_szovjet_id%C5%91k_Il-76-os%C3%A1ra_alapozott_l%C3%A9zerfegyver_programj%C3%A1t

Orosz-amerikai-kínai rakétaválság, a kínaiak több mint fele háború miatt aggódik, etc…
http://888.hu/article-orosz-amerikai-kinai-raketavalsag-fenyeget?source=hirstart
http://www.atv.hu/kulfold/20161006-megdobbento-eredmeny-a-kinaiak-tobb-mint-fele-tart-egy-haboru-kirobbanasatol

A nem létező karmesterek, a sosemvolt 13 család:
http://wakingtimesmedia.com/13-families-rule-world-shadow-forces-behind-nwo/

„Elhagyja a brit Nemzetközösséget a Maldív-szigetek, mert szerintük a szervezetben méltánytalanul és igazságtalanul bántak az országgal - közölte a maléi külügyminisztérium alapján az MTI.”
http://index.hu/kulfold/2016/10/14/maxit_kilep_a_brit_nemzetkozossegbol_a_maldiv-szigetek/

„A skót kormány jelenleg egy jogszabálytervezeten dolgozik, amelyet jövő héten fog benyújtani a parlament elé, és amely arról szól, hogy Skóciában ismét népszavazást tartanának az ország függetlenségéről – mondta Nicola Sturgeon, skót miniszterelnök.”

http://888.hu/article-anglia-oszlasnak-indult-a-skotok-nepszavazast-tartananak-a-fuggetlensegrol?source=hirstart

„Franciaország a demokrata Hillary Clinton elnökké választását támogatja – jelentette ki csütörtökön Manuel Valls francia kormányfő a kanadai fővárosban, Ottawában.”
http://mno.hu/kulfold/hillary-clintont-tamogatjak-a-franciak-1366237

Tiltakozom, a francia kormány nyíltan beavatkozik az amerikai elnökválasztásokba! Cool

Ajánlott tartalom

[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Ajánlott tartalom


    Pontos idő: 2021-12-06, 03:16