Vlagyimir Putyin és Donald Trump telefonon egyeztetett egymással 44068124
Vlagyimir Putyin és Donald Trump telefonon egyeztetett egymással

Biztonság politikai fórum


Vlagyimir Putyin és Donald Trump telefonon egyeztetett egymással

nyugger
nyugger
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

2016Nov14

Vlagyimir Putyin és Donald Trump telefonon egyeztetett egymással Empty Vlagyimir Putyin és Donald Trump telefonon egyeztetett egymással

Témanyitás by nyugger

A mai napon baráti hangvételű telefonbeszélgetést folytatott egymással Vlagyimir Putyin orosz államfő és Donald Trump leendő amerikai elnök. A beszélgetés során a felek számos témát érintettek, és egyetértésüket fejezték ki a nemzetközi terrorizmus elleni fellépés illetve a szíriai polgárháború mielőbbi lezárásanak kérdésében. Putyin személyesen is gratulált Trumpnak a választási győzelméhez, és sok sikert kívánt neki az elkövetkezendő elnöksége idejére. Putyin továbbá megemlítette, hogy Oroszország kész konstruktív párbeszédet folytatni az új amerikai vezetéssel, mely az egyenlő jogokon, az egymás iránti kölcsönös tiszteleten és a másik belpolitikájába való be nem avatkozáson alapul. A Kreml nyilatkozata alapján mindkét fél a bilaterális kapcsolatok további erősítését szorgalmazta, melynek alapjai a gazdasági fejlesztések. A felek végül megállapodtak, hogy a jövőben is folytatni kívánják az ehhez hasonló beszélgetések megtartását, sőt személyesen is kívánnak egymással találkozni.

2017-ben lesz 210 éve, hogy az Egyesült Államok és az akkori Orosz Birodalom felvette egymással a diplomáciai kapcsolatot.

Forrás
https://ria.ru/politics/20161114/1481358274.html
Share this post on: redditgoogle

No Comment.


    Pontos idő: 2021-12-06, 04:15