[BIZTPOL] Magyarország - Page 2 44068124
[BIZTPOL] Magyarország - Page 2

Biztonság politikai fórum


  [BIZTPOL] Magyarország

  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-02-23, 23:29

  aquarell írta:Kizàrt dolog, làthatò a pòznàk festésén, de még a növényzeten is.

  Jogos, akartam írni hogy "állítólag", csak lemaradt. Viszont érdekesség, hogy keleti hírforrásban Magyarországként jelölték a helyszínt.
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty NATO-tagállam akarta megbuktatni Magyarország kormányát

  Témanyitás by Boki. 2017-02-27, 20:10

  A Magyar Nemzeti Bank elnökének kijelentése szerint az Amerikai Egyesült Államok titkosszolgálati eszközökkel akarta megbuktatni a magyar kormányt. Az amerikai puccskísérlet elhárítását követően került lejtmenetbe a két ország közti viszony.

  Matolcsy nyilatkozata szerint a 2015-ös évre árnyék vetül, mert brókerbotrányoktól volt hangos az év; először a Buda-Cash, majd a Hungária és a Quaestor nevű cég dőlt be, mert a jegybank „új vizsgálati módszerével megtalálta a 10-15 éve felhalmozott trükköket, amelyek révén sok százmilliárdot vettek el az emberektől.” – írja a Magyar Idők. A jegybankelnök kijelentette: ezek az események egy láncolatnak elemei, melynek célja a kormány idegen hatalom általi megbuktatása volt.

  „A Magyar Nemzeti Banknak ez a brókercsalásokat leleplező tevékenysége egy sorozatba illeszkedik, egy forgatókönyvbe illeszkedik. […] „egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el”.

  2014 októberében a Hetek nevű lap arról számolt be, hogy az Orbán-kormány tart egy esetleges CIA felforgató művelettől Magyarországon. A lap összefüggést látott aközött, hogy korábban gyanús körülmények közt, különböző korrupciós ügyek miatt bukott meg a cseh kormány, valamint hivatkozott arra, hogy a prágai lapok titkosszolgálati akciót sejtenek a történtek mögött. A magyar sajtó összefüggésbe hozta a térségi államban történteket azzal, hogy az Amerikai Egyesült Államok korrupciós ügyekre hivatkozva beutazási tilalmat rendelt el magyar állampolgárok ellen, vagyis de facto szankciókat hirdettek meg a miniszterelnök holdudvara ellen. A lap akkor azt írta, fideszes körökben számolnak egy olyan lehetőséggel, hogy a CIA felforgató műveletet kezdhet a kormány eltávolítása céljából.
  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-03-03, 21:42

  Magyar - szerb határ, kerítés a menekültek ellen, képek orosz forrásból


  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 _hExWtV5c1s

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 IqhsBPMWeHA

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 L-NV0poErlM

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 34KKuVWAxzs
  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-03-29, 21:40

  WikiLeaks írta:In the fall of 2006, under the Socialist Prime Minister Ferenc Gyurcsany -
  an Israeli aeroplane landed in Budapest airport with 120 military
  personnel to carry out "routine anti-terrorist exercises"
  . The Hungarian
  media did not report the departure of this Israeli unit. However, it is
  notable that on that occasion, the apparently peaceful commemorations of
  the 50th anniversary of the 1956 Hungarian Revolution was brutally
  dispersed by police units wearing black masks an no ID's.

  https://wikileaks.org/gifiles/docs/16/1654241_re-os-israel-hungary-security-israeli-spy-planes-flew-over.html
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-03-30, 11:19

  Orbán Viktor miniszterelnök arról tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel, hogy kétoldalú megállapodást kell kötni az ukrajnai magyarok kettős állampolgárságáról – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön Máltán az MTI-nek.

  Kifejtette: a kormányfő és az ukrán elnök az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusának helyszínén találkozott csütörtök reggel.

  Orbán Viktor arról biztosította Petro Porosenkót, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának megvédését – közölte. Mint mondta, a kormányfő a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy elkötelezettek vagyunk az ukrán-magyar energetikai együttműködés fenntartása mellett, beleértve a közös fellépést az Északi Áramlat 2 projekttel szemben.

  Havasi Bertalan kiemelte: az egyeztetésen Orbán Viktor és Petro Porosenko egyetértett abban, hogy kétoldalú megállapodást kell kötnie Magyarországnak és Ukrajnának az ukrajnai magyarok kettős állampolgársága ügyében.
  http://karpathir.com/2017/03/30/a-kettos-allampolgarsagrol-targyalt-orban-viktor-porosenkoval/
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Mi az a CEU ?

  Témanyitás by Boki. 2017-04-05, 10:21

  Az utóbbi napokban nagy port kavart a magyar közéletben a CEU, azaz a Közép-európai Egyetem betiltását eredményező kormányzati törvényjavaslat. Ez ellen ezrek vonultak és vonulnak utcára és szinte minden politikai párt és közéleti szereplő világnézetétől függően megszólalt az üggyel kapcsolatban. Cikkemben nem kívánok foglalkozni az ezt eredményező Amerikai-Magyar diplomáciai feszültséggel, illetve a tüntetéseken feltűnő ex-SZDSZ vezérekkel, pusztán a lényeggel, a CEU-val.


  Mi az a CEU?

  A CEU nem más, mint Soros György hivatalossá és akkreditálttá tett nemzetközi egyeteme, amely Budapesten működik. Ennek az intézmények az a célja, hogy neoliberális ideológiával és különböző ágazatok szakmaiságával felfegyverezze az embereit – mondhatni egyfajta neoliberális kiképzőtábor. Az ide felvételt nyerő diákok teljes ellátásban, szállással és ösztöndíjjal biztosítottak a kényelmes tanulásért. A hatékonyabb kiképzésért kiscsoportos, megközelítőleg 7-10 fős csoportokban oktatják őket a hatékonyság növeléséért. Az Egyetem neves tanítói közé sorolja Bokros Lajost (Horn-kormány pénzügyminisztere), Kis Jánost (SZDSZ alapító), Balázs Pétert (Bajnai-kormány külügyminisztere).

  A Közép-európai Egyetem működése során közel 9000 befolyásos  személyt adott 100 ország számára, köztük Magyarországnak is, hiszen a balliberális kormányok és a Fidesz háza táján is találni CEU-s embereket. A sorosista csemeték java meghatározó neoliberális figura saját országában. Nagykövetek, miniszterek, államtitkárok, továbbá egyetemi tanárok -akik tovább hülyítik a diákokat- és médiaszemélyiségek, illetve vállalatigazgatók, akik anyagilag támogatják a neoliberális célokat és a bevándorlást is.
  Miért most jött elő a Fidesz a CEU-val?

  Amióta a Fidesz olyan kedves politikai témája a bevándorlás már nincs a választópolgárok által napirenden, és nem tudnak már hatásosan ujjal mutogatni a politikai tőke kovácsolásának reményében, ezért a Habony Árpád által vezetett médiagépezet ( itt érdemes megjegyezni, hogy Habony Árpád is Soros György alapítványán keresztül lett kioktatva) új ellenségképet keresett és meg is találta Soros György és valóban kártékony alapítványainak képében.

  Felettébb fontos kiemelni, hogy az egykori teljes Fidesz vezetése a Soros Alapítványon keresztül lett kinevelve a neoliberalizmusra, és anno a ’90-es években ezért is töltötték be a narancsos fiatalok az SZDSZ ifjúsági szervezetének pozícióját és Orbán Viktor így volt a nemzetközi Liberális Internacionálé alelnöke. Na ne ragozzuk… Orbánékat Soros képezte ki, csak ezek meg elkanászodtak – így elszállt az agyuk a 2010-es és 2014-es kétharmadtól.
  patriota.info
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-05, 10:25


  Több ezer megtévesztett ember gyűlt össze Budapesten az Országgyűlés épülete előtt, miután a törvényhozók megszavazták a felsőoktatási törvénynek az amerikai külügyminisztérium által kifogásolt módosítását. A kormánypolitikusok szerint is külföldi titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező Index.hu élőben közvetíti az eseményeket a Kossuth-térről; tudósítóik már alig várják, hogy a nyugati sajtóban is jól mutató összecsapások kezdődjenek, hogy ezáltal az emberi jogi szervezetek is rákezdhessenek a megszokott monológra.

  Az országgyűlés kedd reggel tartott vitát, kora délután pedig a képviselők többsége megszavazta a nem-európai oktatási intézmények működését szabályozó törvénymódosítást. Bár a felsőoktatási törvény jelenlegi formájában sem korlátozza az európai oktatási intézmények magyarországi működését, a tüntetők valamilyen érthetetlen módon azt skandálják, hogy „Európa, Európa”.

  Ha igazán a mai törvénymódosításról szólna ez a tüntetés, azt skandálnák, hogy „Amerika, Amerika” (mert a törvénymódosítás az amerikai egyetemek esetében írja elő az államközi szerződés megkötését, európaiak esetében nem), de ez a tüntetés nem a mai törvénymódosításról szól, hanem kormányellenes aktivisták minden áron való utcára hívásáról.
  A Kossuth-téren gyülekező tömegben az unalomig ismételt frázisok kerültek elő: európai uniós zászló, korrupció, Orbán és Putyin mondjon le. Nem igazán szükséges megtekinteni a tudósításokat ahhoz, hogy tudni lehessen, mit skandál a tömeg és milyen transzparenseket lobogtatnak; a tüntetés külföldi szervezői a szokványos sablonból dolgoznak. A parlament épülete előtt rengeteg a külföldi állampolgár, a megvezetett magyar fiatalok pedig egy sokmilliós tandíjért 80%-ban külföldi diákokat oktató iskoláért tüntetnek.

  Az Index.hu cikke folyamatosan frissül, a Soros-pénzből működő szervezetek mára kiadták a jelentéseket, hogy Magyarországon középkori szintre esett vissza a demokrácia. Amelyik nem adta ki, az holnapra minden bizonnyal elkészül vele. A Facebook nem tiltotta le a tüntetést szervező csoportokat, annak ellenére, hogy a komment-áradat tekintélyes része erőszakos cselekmények előkészületeire utal. A történtek kapcsán érdemes felidézni a demokrácia és szólásszabadság magyarországi képviselőinek ide illő mondását: „lehet tüntetni – idővel majd megunják és hazamennek”.
  hídfő
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-05, 13:04

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 17522840_1146266835502329_4656783017947610347_n
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-05, 13:05

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 17796766_1146270752168604_7386923563717037667_n
  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-04-06, 13:19

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Ceu_so10
  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-04-11, 10:18

  A ceu mizériával kapcsolatos mém...


  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Ceu_my10
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-14, 07:24

  Egy volt hallgató kíméletlenül írt arról, hogy milyen is valójában a Soros-egyetem…

  Ne gondoljuk azt, hogy a (felső)oktatás szabadsága, az európai értékek vagy a demokrácia a tétje a Soros-egyetem körül kialakult perpatvarnak – írja a Magyar Hírlapban megjelent publicisztikájában Felföldi Zoltán, majd meg is indokolja miért ne higgyünk ezen hívószavaknak. Mert ezek az emberek nincsenek sehol, amikor a marosvásárhelyi magyar nyelvű felsőoktatás mellett kell kiállni. Nekimentek a cigány gyermekek felzárkóztatását célzó nyíregyházi görög katolikus iskolának és annak a jászladányi alapítványi iskolának, amelyet az önkormányzat azért hozott létre – az oktatás szabadsága jegyében –, hogy a gyermekeiket minőségi iskolába járatni kívánó szülők helyben taníttassák őket – tette hozzá.
  Majd elmondta, hogy milyen is valójában a CEU: “Magam az 1997–98-as tanévben voltam a CEU hallgatója, politikatudományi szakon. Nagyszámú külföldi hallgatótársammal együtt kétségkívül színvonalas oktatásban részesültünk. De a színvonalas oktatás meglehetősen ideológiavezérelt volt. Amint az egész egyetemi hangulat. A nyitottságára oly büszke egyetem könyvtárában a magyar napilapok közül kizárólag azok voltak hozzáférhetők, amelyek az akkori szocialista–szabad demokrata kormányt támogatták. Az angolszász sajtótermékek közül is csak a baloldali-liberális világnézetet képviselőkhöz lehetett hozzájutni. A Politikatudományi Tanszék konyhájában néha nagyobb volt az egy négyzetméterre eső SZDSZ-es parlamenti képviselők száma, mint az Országgyűlés üléstermében. A diplomaosztó ünnepségen pedig esküt kellett volna tennünk a nyílt társadalomra. Ettől csak azután állt el az egyetem, miután néhányan közöltük, hogy nemhogy esküt nem fogunk tenni, de ha ilyen lesz, akkor tüntetőleg ülve fogunk maradni.”

  Felföldi a továbbiakban azt részletezi, hogy mennyire elege van az intézményből áradó ideológiából.
  “Elegünk van a klasszikus női és férfi szerepek eltörlésére irányuló törekvésekből. Elegünk van a női egyenjogúság leple alatt agresszíven nyomuló feminizmusból. Elegünk van az abortusz propagálásából. Elegünk van a homoszexuálisokból és abból, hogy azt próbálják a fejünkbe verni – és még inkább a gyerekeink fejébe –, hogy a homoszexualitás normális, sőt: támogatandó. Elegünk van abból, hogy a gyerekeiket a legdurvábban szegregáló elitiskolákba járató belvárosi értelmiségiek oktatnak ki bennünket társadalmi integrációból és magyar–cigány együttélésből. Elegünk van a folyamatosan felszínen tartott holokauszt témából. És elegünk van abból, hogy mindezt európai értékként akarják eladni nekünk. Nekünk, akik szintén európai egyetemeken tanultunk és szocializálódtunk.”

  A volt CEU-s hallgató szerint ez az ideológia terjed mint a pestis, és a jobboldali értelmiség vitája alig ér ellene valamit, mivel például amíg az emberi jogi ideológia leszivárog a falusi munkanélküliek szintjére a jobboldali értelmiség által hirdetett egyéni felelősségvállalás nem. “És most azt látjuk, hogy a kormány támadást intézett ezen ideológia, ezen világnézet, ezen „karakter”, ezen „szellem” egyik bástyája ellen. Igen, politikai támadást. Merthogy a CEU nem csupán felsőoktatási intézmény, hanem a George Soros körüli politikai csoportosulás egyik tagja. Ez a csoportosulás pedig kőkeményen politizál. A vallott világnézetből következő konkrét cselekvéseket, politikai ak­ciókat kezdeményez és/vagy támogat. A más ideológiai alapon álló kormányokat pedig igyekszik megbuktatni – amint ezzel nálunk is próbálkozott. Aki pedig politikai szereplőként viselkedik, ne csodálkozzon azon, ha az ellenérdekelt politikai szereplők politikai eszközöket vetnek be vele és a holdudvarába tartozó intézményekkel szemben. Itt most ez történik.”
  a-znewsonline
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-14, 07:27


  Ízekre szedte a Jobbikot a párt egykori kedvenc honlapjának, a Kuruc.infónak a törzsközönsége, miután Vona Gáborék szerdán bejelentették, ők is aláírják a balliberális pártok alkotmánybírósági beadványát a George Soros-féle CEU megmentéséért. Bár az egykori radikális párt próbálta azzal mentegetni a Soros melletti kiállást, hogy a „lex CEU” analógiájára ellehetetlenülhet például az erdélyi Sapientia egyetem, a Jobbikból teljesen kiábrándult egykori híveik átlátnak ezen és a többi álságos hivatkozáson, és hazaárulásnak tartják, amit a Jobbik művel. Van, aki „meglátogatná” a párt Villányi úti székházát, más Vona Gábor vadhajtáskénti „lenyesését” javasolja. Közben Borbély Zsolt Attilánál, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének volt vezetőjénél is végleg betelt a pohár: „nettó nemzetárulásnak” nevezte, amit a Jobbik a Soros-egyetem ügyében művelt.


  http://pestisracok.hu/sorosek-partjara-allt-elment-maradek-esze-arulo-igy-alaztak-porig-vonaekat-volt-hiveik/
  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-04-14, 19:32

  avatar
  Hungaromaus

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Hungaromaus 2017-04-17, 20:44

  Ma délután láttam egy Blackhawk géppárt a Pétfürdő-Öskü-Nullpont-Várpalota vonalon sacc 300 méter magasan. Ezek még húsvét hétfőn is nyomják ?
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-18, 21:07

  A török Anadolu hírügynökség azt írja, Orbán Viktor magyar miniszterelnök is gratulált Recep Tayyip Erdogannak a hétvégi alkotmányos népszavazás eredményéhez.

  Az első a sorban llham Aliyev azerbajdzsáni elnök volt, aki még vasárnap hívta fel a török államfőt, s mivel úgy érezte, ez önmagában nem elég, később írásban is jelezte elismerését.

  http://orientalista.hu/blog-post/orban-az-uniobol-elsokent-gratulalt-a-teljhatalomra-toro-erdogannak/
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-20, 11:04

  Magyar huligán bocsánatkérése a hétfőn meggyalázott szovjet emlékmü kapcsán

  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-04-22, 20:10

  Boki. írta:Magyar huligán bocsánatkérése a hétfőn meggyalázott szovjet emlékmü kapcsán


  Csapó kettő


  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-04-26, 08:37

  Sokszínü Budapestet!

  Migráncsok mellett tüntettek Budapesten

  MuldR
  MuldR

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by MuldR 2017-04-27, 09:34

  Elnézve a fejeket, 2 értelmeset láttam. A 2 kutya. Smile
  Ha soros már csak 300 lgbtqt tud összeszedni egy tüntire akkor jó irányban vagyunk. Smile
  avatar
  Vendég
  Vendég

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Vendég 2017-04-27, 10:43

  A jövő elitje megbenitotta a Nepszinhàz utcai villamosmegalló előtti jàrda forgalmàt és ezzel megrenditette a gyûlölt, autokratikus rezsim alapjait. Smile
  Czulu
  Czulu
  Moderator
  Moderator

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Czulu 2017-04-27, 18:17

  Hungaromaus írta:Ma délután láttam egy Blackhawk géppárt a Pétfürdő-Öskü-Nullpont-Várpalota vonalon sacc 300 méter magasan. Ezek még húsvét hétfőn is nyomják ?

  Ehhez kapcsolódhat talán:

  US Army Bradley Magyarországon


  CALFEX Bakony központi képzési terület 2017 április 13

  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-05-02, 17:39

  Hegesztett járműszerkezetek sorozatgyártására kapott megbízást a Rába Járműipari Holding a katonai járműveket gyártó Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) bécsi leányvállalatától – közölte a győri székhelyű társaság.

  http://jarmuipar.hu/2017/05/katonai-megrendelest-kapott-raba/
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Sodródik a megsemmisülés felé a kárpátaljai magyarság

  Témanyitás by Boki. 2017-05-14, 15:23

  Egyre jobban fogy a kárpátaljai magyarság, és ez a szórványban élőkre még inkább igaz – írja a Magyar Idők vasárnapi kiadása. Ebben a küzdelemben az ukrán államra nem számíthatnak, sőt a mindent átszövő korrupció már-már az emberek létét veszélyezteti.

  http://karpathir.com/2017/05/14/magyar-idok-sodrodik-a-megsemmisules-fele-a-karpataljai-magyarsag/
  Boki.
  Boki.
  -
  -

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Boki. 2017-05-14, 21:31

  Ezen a fótón fognak csámcsogni hetekig ... Smile

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Image

  Ajánlott tartalom

  [BIZTPOL] Magyarország - Page 2 Empty Re: [BIZTPOL] Magyarország

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2023-02-05, 12:26