[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 37

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Share
avatar
Python

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python on 2018-03-11, 11:46

Putyin 1,5 órás interjúja az NBC riporterével, angol felirattal:
Igazi párbaj zajlott az NBC riportere, Megyn Kelly és Vlagyimir Putyin között. Az amerikai újságíró az interjú után úgy értékelt, hogy nem minden kérdésben hitt az orosz elnöknek, de elismerte, hogy Putyin eszén nem lehet túljárni.
https://mno.hu/moszkvater/putyin-parbaja-az-nbc-riporterevel-trumprol-a-ket-orszag-viszonyarol-kerdeztek-2452776
avatar
Python

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python on 2018-03-11, 11:52

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke olyan diplomáciai manőver részese lehet a Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral tervezett találkozóján, amilyet Richard Nixon élt át, amikor találkozott Mao Ce-tunggal, Kína kommunista diktátorával 1972-ben - vezeti fel a frissen bejelentet Kim-Trump csúcstalálkozó hátterét elemző cikkét Jamil Anderlini, a Financial Times (FT) Ázsiára szakosodott újságírója.
Akkor nem kisebb dolog történt, mint hogy az USA kibékült egyik korábbi ádáz ellenségével, ami gyökeres geopolitikai változáshoz vezetett. Ahogy akkor Nixon találkozója Maóval valami másról szólt, nevezetesen arról, hogy közösen üssenek egyet a Szovjetunión, úgy most a Trump-Kim csúcs is egy harmadik szereplő, Kína visszaszorításáról szól.
Az FT szakszerzője szerint a csúcstalálkozó bejelentése elsősorban Kínában üthette ki a biztosítékot. Aki a legbosszúsabb lehet, az Hszi Csin-ping kínai államfő. A pekingi vezetés az Észak-Korea körüli feszültség kiéleződése során eddig az aggódó nagybácsi szerepét játszotta, azét, aki nagyon azon van, hogy megrendszabályozza önfejű unokaöccsét, miközben lényegében nem csinál semmit.
A játék egyik főszereplőjének, Kimnek minden oka megvan arra, hogy tapsoljon magának, ugyanis úgy érte el a találkozót az USA első emberével, hogy minimális engedményt tett. A másik légy, amelyet lecsaphat, Kína visszaszorítása.
Az FT szakszerzője szerint ugyanis a phenjani vezetés semmit sem akar jobban, mint csökkenteni országa függését a kínai élelmiszer- és üzemanyag-szállításoktól. Minden másnál jobban tartanak attól, hogy pekingi kollégáik a korábbinál nyersebben lépnek fel velük szemben.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az_eszak-koreai_vezer_dupla_trukkel_ket_legyet_ut_egy_csapasra.658322.html


A 66 éves Szergej Szkripalt és 33 éves lányát súlyos légzési zavarokkal szállították Salisbury kórházába, múlt vasárnap. Egy bevásárlóközpont melletti park egyik padján hevertek eszméletlenül. A segítségükre siető rendőr szintén súlyos mérgezést kapott, de a környéken sétáló huszonegy ember is ápolásra szorult.
Már a hadsereg, a légierő és a flotta száznyolcvan (!) specialistája vizsgálja az esetet. Ám egyelőre csak annyi szivárgott ki, hogy Szkripalt, az orosz-brit kettős ügynököt egy igen ritka ideggázzal próbálták eltenni láb alól, s hogy az ideggáz otthon kerülhetett az ő és lánya szervezetébe. A legkézenfekvőbb verdikt azonnal megszületett: ilyen komplex vegyi anyagot előállítani és tárolni csupán államok tudnak, de ez esetben az állam csak az orosz lehet.
Gondolom, az anyag szállítása sem kisebb feladat, de erről nem szól a fáma. Talán azért nem, mert ha valóban valamelyik orosz titkosszolgálat a tettes, akkor viszonylag rövid időn belül immár másodszor derül ki, hogy az illetékes brit szervezetek képtelenek megakadályozni a hasonló eseteket. Ugyanis 2006-ban Alekszandr Litvinyenko, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB)Londonba dezertált alezredesét ölték meg a szervezetébe juttatott polónium 210-es sugárzó izotóppal.
http://bekialtas.blog.hu/2018/03/11/az_orosz-brit_kem_gyilkosai

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-11, 20:30

Elnézést kérek mindenkitől, de sűrű napjaim vannak, emiatt nem volt sok időm ide írni, pedig lenne miről. Rövidesen igyekszem ezt pótolni, addig se adjátok fel és fél szemetek a nagyvilágon legyen! Wink
avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2018-03-11, 20:52

Pedig folyamatosan történnek dolgok, így növekszik az igény az írásaidra.
Túlfelöl volt egy cikk, amiben a Kim-Trump találkozót a Mao-Nixon találkozóhoz hasonlította, aminek az eredménye az lett, hogy a kínaiak rúgtak egyet a szovjetekbe. Most meg attól tartanak, hogy ÉK lesz az áruló, és Kína ellen fordul. Voltak még érdekes fordulatok országok szövetségi viszonyában, pl Ukrajna a puccs után, Irán a forradalom után, Románia minden háborúban, de ez azért erős lenne.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-11, 21:42

Üdv Joker!

A Nixon-Mao korszak és a Trump-Kim korszak köszönő viszonyban sincs egymással, hamis a hasonlat! (Olvastam a cikket így írok erről.)
Azt nem tudom eldönteni, hogy az elemzők tényleg nem értik a mostani világhelyzetet és makacsul ragaszkodnak a betanult dogmáikhoz avagy előre fixált megrendelésre szakértenek.

A lényeg:
A világ még mindig 1991-ben él tudati szinten, amikor is az USA nekiment Iraknak.
Az akkori háborút úgy vívták meg az amerikaiak, hogy a 20 milliós Irak ellen akkora erőt vonultattak fel, amit egyébként Európában a Varsói Szerződés ellen vetettek volna be egy esetleges harmadik világháború esetén.
Irak lesöprése ezért volt látványos és emiatt esett hasra mindenki, csak azt nem vették figyelembe, hogy a több ezer harci gép, a több tízezer harcjármű, a repülőgép hordozók és a haditengerészet valamint a több százezer fős hadsereg egy relatíve kis régióban vonult fel és egy papíron nagy, a valóságban viszont egy másfél-két generációval elmaradottabb arab haderőn statuált példát mégpedig úgy, hogy az összes rivális minimum semleges maradt.
Ezt nevezte Todd színpadias mikro-militarizmusnak, amiből utána mindenki kötelezően lineáris extrapolációt hajtott végre és a mai napig ez a kötelező dogma tartotta magát.

A valóságban az USA-nak sosem volt akkora katonai fölénye sem Kínával, sem Oroszországgal szemben, amit Irak esetében láthattunk – és itt jön a képbe Észak-Korea.
Tegnapig mindenki legyintett az elmaradott, elavult légypiszok Észak-Koreára, ma mindenki Kim és Trump találkozójáról beszél, mert Észak-Korea olyan stratégiai helyzetben van és olyan potens haditechnikával rendelkezik, amivel képes az USA-t belemanőverezni egy Kína és Oroszország ellen megvívandó atomháborúba is, emiatt az amerikai kormány kapva kapott az alkalmon, hogy tárgyalhat - csak arra vártak, hogy ez arcvesztés nélkül történjen, azaz Phenjan kezdeményezzen a szöuli szócsövön keresztül.
A két Korea egyesítése és az USA kivonulása Koreából napirenden van még akkor is, ha erről a mainstream – egyelőre - mélyen hallgat.

Az 1991-es military show után nagyon nehéz felismerni azt, hogy 2018-ban az USA haderő már köszönő viszonyban sincs az 1991-es haderővel sem, ugyanakkor Kína és Oroszország az elmúlt 27 (!!!) évben fejlesztett és erősödött, aminek a jelenlegi helyzetben az lett a végeredménye, hogy – bár papíron és hivatalosan – USA katonai fölény van, de ez a fölény „nem váltható készpénzre”, azaz ahhoz kevés, hogy sikeres háborút vívjon Amerika nemhogy egyszerre két ellenfél ellen, de egyikük ellen sem, külön-külön. (Nyilván nem Albániára és Togóra gondolok, hanem Moszkvára és Pekingre.)
Az USA-nak egyetlen esetben lett volna sansza Oroszország ellen, mégpedig a Szovjetunió összeomlásával egy időben indított elsöprő háborúval, de ezt nem merték/akarták bevállalni, az a hajó pedig hamar elment.

Más:
Az új londoni kémbotrány.
Totál hülyének kell lenni ahhoz, hogy bárki bevegye megint az orosz cuclit. Volt egy kémcsere az oroszok és az amerikaiak között, ahol is az oroszok Szkripalt feltették egy Amerikába tartó gépre és cserébe várták Amerikából a saját kettős ügynöküket. Szkripal viszont Londonban leszállt a gépről és nyoma veszett, azaz nagy eséllyel nem kettős, hanem hármas ügynök volt, azaz az oroszok és az USA mellett a briteknek is dolgozhatott.
Innentől kezdve na vajon kiknek szúrhatta a szemét a koma, akiknek ráadásul a mesterségesen szított orosz cucli pont kapóra is jött?
Az oroszok rég visszakapták cserébe a saját figurájukat, miért érdekelte volna őket a továbbiakban a kettős/hármas ügynök Szkripal?

No, mára ennyi, a jövő héten közzé teszek néhány jó cikket és gondolatot a nagy globális témában, mert ezeken kívül is igen sok érdekes dolog zajlik még.
avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2018-03-12, 16:24

A két Korea egyesítése és az USA kivonulása Koreából napirenden van még akkor is, ha erről a mainstream – egyelőre - mélyen hallgat.

Legyen igazad, de ebben annyira sem bízom, mint a román politikusokban. Az USA még soha sehonnan nem vonult ki, főleg nem stratégiailag fontos pontokról. Ha kivonulna Koreából, a japánok is vérszemet kapnának hamar. Ráadásul üzletileg nem éri meg, a háborúkat meg külföldi állomásozásokat az állampolgárok és a hitelezők kifizetik, az ezáltal generált piacot meg egyes cégeik kihasználják, ezeknek meg akkora a lobbierejük, hogy esélyük sem lenne még ha bebaszna a világbéke akkor sem.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-12, 17:38

Üdv Joker!
A két Korea egyesítése érdeke a két Koreának, Oroszországnak és Kínának. Nem érdeke az USA-nak , a japán hozzáállás pedig felemás, de pont emiatt Japán is megnyerhető az ügynek. Az USA globális ereje csökken, a dél-kelet ázsiai térségben végül Kína lesz a meghatározó tényező és erő, mindenki hozzá fog igazodni, pláne, ha Oroszország továbbra is Kína oldalán focizik a globális játéktérben - ez pedig belátható ideig szinte garantált.

Más:
Sarkvidéki játszma: Kína bejelentkezett, az USA elaludt, Oroszország vezet
http://kitekinto.hu/2018/03/12/europan-kivul/sarkvideki-jatszma-kina-bejelentkezett-az-usa-elaludt-oroszorszag-vezet/?ref=hirstart
"Miközben Oroszország masszívan befektet, Kína bejelentkezett, “közel-sarkvidéki államnak” nevezi magát és selyemutat tervez az Északi-sarkra, az Egyesült Államok csúnyán elaludt az Északi sarkkör természeti kincseiért folytatott nagyhatalmi játszmában."


Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-12, 17:52

avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2018-03-12, 17:53

A két Korea egyesítése persze, hogy érdeke északnak és délnek is, csak amíg az amerikaiak ott vannak addig se az oroszoknak se a kínaiaknak nem érdeke, mert a nagy ígérgetés és megbékélés és egyesülés és összeborúlás végén továbbra is ottfelejtenék magukat az amerikaiak, és a támaszpontjaikat pont az orosz meg kínai határra raknák rá direkbe. Egyelőre nehéz felrúgni a status quot.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-13, 15:25

A világ két vezető hatalma csúszik a háború felé, amelynek beláthatatlan következményei lennének az egész világon. Kína és az USA egyelőre a kereskedelmi konfliktusnál és az egymásra mutogatásnál tart, ám ebből könnyen átcsúszhatnak az igazi, fegyveres összecsapásba.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mar_irjak_az_uj_vilaghaboru_forgatokonyvet.658529.html
"A Hszi regnálását megelőzi időszakban a kínai elit arról beszélt, hogy országuk kölcsönös függésben él az USA-val. Ezt azzal támasztották alá, hogy Kína gyors gazdasági felemelkedése abban az időszakban ment végbe, amelyben a világ vezető hatalma vitathatatlanul az Egyesült Államok volt. Ezért úgy látták, nincs értelme politikai hatalmi kihívást intézni az USA-val szemben.
Ez a felfogás azonban megváltozott. Az elmúlt időszakban a kínai szellemi élet egyes prominens képviselői elkezdtek arról értekeznni, hogy az Egyesült Államok által meghatározott világrend olyan öltöny, amely immáron nem illik a világra."

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-13, 15:39

Oroszország katonai válaszcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat Szíria kapcsán:
Kész katonai válaszlépéseket tenni az orosz védelmi minisztérium, ha egy Szíriában végrehajtandó amerikai csapás orosz katonák életét veszélyeztetné - jelentette ki kedden Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke.
http://www.atv.hu/kulfold/20180313-az-oroszok-valaszcsapassal-fenyegetik-amerikat

A USA-nak át kellene gondolnia ázsiai stratégiáját
http://kitekinto.hu/2018/03/13/europan-kivul/a-usa-nak-at-kellene-gondolnia-azsiai-strategiajat/?ref=hirstart
"Ahelyett, hogy Észak-Koreát az USA ázsiai „tennivalóinak” középpontjába állítanánk, el kellene gondolkozni azon, hogy mi az Egyesült Államok valódi érdeke a régióban. Márpedig nem Észak-Korea az ázsiai-csendes-óceáni stratégia legfontosabb eleme."

Figyelembe véve az egyre növekvő amerikai belpolitikai vihart az állítólagos orosz beavatkozás ürügyén valamint a villámgyors londoni nyilatkozatokat Moszkva felelősségére a legújabb brit kémincidens ügyében talán nem túlzás kijelenteni, hogy a világ a Nyugat vs Kelet közötti katonai konfrontáció határán lavíroz. Elég egyetlen hibás lépés Szíria, Észak-Korea, Ukrajna, a Baltikum, Közép-Ázsia, Irán vagy a dél-kínai tenger térségében és a világ legnagyobb katonai erői megállíthatatlanul mozgásba lendülnek. Az orosz és a kínai társadalmakon belül napi téma egy új nagy háború kirobbanása, a nyugati világban - élükön az USA-val - ez szinte tabu, mert el sem hiszik, hogy bekövetkezhet.

Az atomfegyverek valós fegyverek, amelyek tömegesen bevethetőek, függetlenül a további globális következményektől. Ne higgyetek azoknak, akik ezt az opciót elvetik, mert az semmi egyéb, mint vágyálom a valósággal szemben.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-13, 15:48

Trump menesztette Rex Tillerson külügyminisztert. Mike Pompeo, a CIA eddigi vezetője követi.
https://privatbankar.hu/makro/kaosz-amerikaban-trump-kirugta-kulugyminiszteret-316988

Trump Tillerson helyére Mike Pompeót, a CIA igazgatóját nevezte ki. Pompeo politikai kinevezett volt a CIA élén, előtte republikánus képviselő volt. Előző diplomáciai tapasztalatai nincsenek, katonai és nemzetbiztonsági tapasztalatai viszont vannak - West Pointban végzett tisztként tovább erősíti a katonai vonalat Trump nemzetbiztonsági és külpolitikai stábjában. Pompeo egy másik vonalat is erősít, a hitbuzgó evangéliumi protestánsokét: ő is rendszeres résztvevője a már-már fanatikusan vallásos Mike Pence fehér házi imakörének.
https://444.hu/2018/03/13/trump-dramai-pillanatot-valasztott-kulpolitikai-stabja-teljes-atrendezesere

Újabb lépések a káosz felé, a Fehér Házon belül egyre nagyobb súlya van a vallási fanatikusoknak.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-13, 18:29

Mostanában igen egészségtelen orosz emigránsnak lenni Angliában - újabb halott:

Nyikolaj Gluskov jó barátja volt Borisz Berezovszkijnak, akinek 2013-ban bekövetkezett halálát is gyanúsnak tartják a brit hatóságok.

http://hvg.hu/vilag/20180313_holtan_talaltak_egy_londoni_szamuzetesben_elo_oroszt#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

London ultimátumot adott Moszkvának - fontos a tenzió emelése!
https://hirtv.hu/hirtvkulfold/holnapig-adott-hataridot-oroszorszagnak-nagy-britannia-2453410

Kínában összeolvasztják a bankok és a biztosítók tevékenységének szabályozását és felügyeletét ellátó két szervezetet, hogy jobban ki tudják küszöbölni a pénzügyi kockázatokat - ez derült ki a kínai kormányzati struktúra mélyreható átszervezését célzó javaslatból, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra.
http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/penzugyi-szuperfelugyeletet-hoz-letre-kina-91513.html
Kína erősít a külső spekulációkkal szemben.

Mégsem eszik olyan forrón a kását?
Az elmúlt hónapban az orosz hírszerzés-elhárítás három csúcsszervének, az SZVR-nek, az FSZB-nek és a GRU-nak az első embere egy időben járt Washingtonban. Amennyire tudható, az amerikai hírszerzőközösség vezetője, Dan Coats és a CIA feje, Mike Pompeo tárgyalt velük – állítólag a terrorizmus elleni közös küzdelemről.
Az amerikai média morgolódott, hogy miért az oroszoktól kellett megtudni ezt a korszakváltó hírt. A demokraták sisteregtek, mert mindez a hátuk mögött történt, és csapdát sejtettek.

https://zsurpubi.hu/cikk/4289-titkos-targyalasokat-folytattak-az-oroszok-es-az-amerikaiak/
"Nem tudni, hogy az új fejlemények mennyiben hatnak az USA-ban az orosz befolyást elemző ügyekre, amelyek a fordulat lehetőségét hordozzák magukban mind a vizsgálatok terén, mind Washington és Moszkva jéghideg viszonyában. Az orosz külföldi hírszerzés, az SZVR feje, Szergej Nariskin nem is léphetett volna az Egyesült Államokba, lévén rajta van az amerikai szankciós listán. A washingtoni orosz nagykövet ennek ellenére megerősítette, hogy az SZVR vezetője beutazott az Államokba és tárgyalt is a CIA irányítóival. Az amerikai hivatalos források azonban egy ideig mélyen hallgattak az egészről.
Chuck  Schumer a szenátus demokrata kisebbségének vezetője válaszokat követelt a hatóságoktól, Pompeo azzal védekezett, hogy az USA érdekeit érintő nemzetbiztonsági ügyről van szó, amely felülír mindenféle beutazási tilalmat."


No, mára ennyit a friss hírözönből, agyalni pont elég lesz. Az biztos, hogy meglehetősen mozgalmas időket élünk és ember legyen a talpán, aki képes valamennyit átlátni a gerjesztett káoszon keresztül az "elhitetések világkorszakában".

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-14, 11:12

Akkor néhány gondolat még a nagyvilágról, ahogy ígértem, megspékelve néhány friss cikkel és meglátással:

Trump befejezte a tisztogatást
https://infostart.hu/tudositoink/2018/03/14/trump-befejezte-a-tisztogatast
„Rex Tillerson külügyminiszter menesztésével immár tízre emelkedett a Trump-kormányzatból távozottak száma. Az amerikai elnök a CIA eddigi igazgatóját nevezte ki fődiplomatának – elemzők szerint ezzel lojális kezekbe került a külügyi tárca.”

Hivatalos mesedélutánnak ez sem rossz, de semmi sem áll távolabb a valóságtól. Nem Trump tisztogatott, hanem Trump körül tisztogattak azok, akik a hatalomba segítették a háttérből a mostani elnököt. Trump személyéhez nem akartak még nyúlni, hiszen az ő arcával adták el az elnökséget a jónépnek, de azt látni kell, hogy a háttérben irányító valódi hatalom ezekkel a lépésekkel gúzsba kötötte Trump kezét-lábát, aki már csak a nevét és az arcát adja ahhoz, ami következik.
Paul Craig Roberts, aki Reagan elnök idején volt pénzügyi államtitkár ismét remekbe szabott cikket írt a témában, amit az alábbi linkre kattintva lehet elolvasni akár eredetiben is:
http://lovasistvan.hu/2018/03/13/mit-jelent-tillerson-amerikai-kulugyminiszter-menesztese/

„A volt orosz kém elleni idegmérges merénylet Londont Moszkva legkeményebb nyugati ellenfelévé teheti – erről ír az orosz Kommerszant. A lapnak Oroszország volt londoni nagykövete, Anatolij Adamisin azt mondta, a brit kormány reakciója arról tanúskodik, hogy London kész bármilyen rendkívüli intézkedést megtenni, függetlenül attól, hogy milyen mértékben támogatják majd nyugati szövetségesei. Minden afelé halad, hogy az angolok lesznek az utolsók Nyugaton, akik hajlandók lennének megbékélni Oroszországgal – mondta a diplomata.”
https://hirtv.hu/hirtvkulfold/volt-nagykovet-london-kesz-barmit-megtenni-2453520
Nagy-Britannia alapvetően tisztességtelenül áll Oroszországhoz - akárcsak Európához – de ennek igen régre visszanyúló történelmi hagyományai vannak. London egyszerre támadja a német vezetésű Európai Uniót és egyszerre tolja túl az orosz biciklit is. Ne feledjük, hogy a kínaiak által megalapított AIIB esetén pont London volt az, aki már másnap csapot-papot és Obamát hátrahagyva rohant beszállni az új nagy buliba, így az a lehetséges tényező sem hagyható figyelmen kívül, hogy London rásegít Peking egyik alapvető stratégiai érdekére: Oroszország és a Nyugat még véletlenül se béküljön egymással. A Nyugat és Oroszország egyre jobban mélyülő és durvuló szembenállásában valójában Kína a legnagyobb nyertes, nem az USA!

Orosz fenyegetés - akár amerikai hadihajóra is lőhetnek
https://privatbankar.hu/makro/orosz-fenyegetes-akar-amerikai-hadihajora-is-lohetnek-316993
„Oroszországnak megbízható információja van arról, hogy katonai csoportok egy olyan akcióra készülnek Szíriában, ami egy vegyi fegyveres támadásra hasonlít, melyet a szír kormányerők követnének el civilek ellen. Ezt állítólag Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök mondta, akit különféle orosz médiák idéztek, köztük az állami RIA és a Tass is. Szerinte Amerika a szír kormányerőket vádolná a támadással, és válaszul Damaszkusz kormányhivatalait bombázná.
Ha az amerikai támadás során az ott állomásozó oroszok élete is veszélybe kerülne, Oroszország célba venne minden támadó rakétát és kilövőállást, akár hadihajót is, ha onnan történik az indítás.”


Az első két témát is figyelembe véve a következő konklúziók vonhatóak le, amelyek igencsak veszélyessé teszik a jelenlegi világhelyzetet:

1. Trump kezét-lábát levágták, már csak reklámarc az amerikai elnöki adminisztráció élén. Az amerikai keményvonalas tábornoki kar megspékelve a neokonzervatív háborús héjákkal és vallási fanatikusokkal képezik a valós döntéshozói hatalmat jelen idő szerint Washingtonban. Ezek a körök azért vették át a hatalmat az USA-ban, mert a geopolitikailag visszaszoruló USA egyúttal hanyatló amerikai világrendet is jelent ezt pedig akár erővel is, de meg kell akadályozniuk. Az Egyesült Államok geopolitikai visszaszorulásával párhuzamban egyre nyíltabb és agresszívabb lépéseket tesznek a világ több pontján, valamint nyíltan be kívánják fejezni Oroszország bekerítését, amivel megnyílik a lehetőség arra, hogy Moszkva számára végső ultimátumot adjanak: vagy behódol vagy háború.
A bekerítési manőver egyik utolsó lépése/fázisa Ukrajna NATO csatlakozásának a beindítása. Ezen a ponton Moszkvának és Putyinnak nem marad már, csak két lehetősége: Moszkva kapitulál és ezzel bukik a putyini rendszer vagy a hatalmas katonai erejüket felhasználva kitörnek a bekerítésből (szó szerint szétverik a kerítést) és ők adnak ultimátumot a Nyugatnak: megegyezés vagy atomháború.
A 150 milliós Oroszország igen szépen állta eddig a sarat a 850 milliós Nyugattal szemben mind gazdasági, mind katonai téren, de a végtelenségig már nem lehet folytatni a jelenlegi piszkos játszmát, ugyanis Oroszország kapacitásai és lehetőségei sem végtelenek.
Oroszország katonai beugrasztása egyébként a vallási fanatikusok (valójában gnosztikusok) egyik fő célja, akik hite szerint egy atomháború voltaképpen az emberiség javát szolgálja, mint tisztítótűz!
Ne tessenek ezen vigyorogni, mert a dolog véresen komoly és mostanra már elfoglalták a washingtoni Fehér Házat is a képviselőik!

2. Kína stratégiája a Nyugattal történő leszámolásban és végül a Középső Birodalom felemelkedésében komoly szerepet szán Oroszországnak. Kína számára valójában semmilyen erkölcsi aggályt és problémát nem jelent az, ha az amerikaiak, európaiak és az oroszok egymást halomra gyilkolják. Minden egyes elpusztuló amerikai és európai/orosz város Kína eljövendő világuralmát alapozza csak meg. Kína számára a nyugati emberek (amerikaiak, európaiak/oroszok) csak barbár fehérek valójában, akikre semmi szükség onnantól kezdve, ha már nem hajtanak hasznot.
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy Kína számára távolról sem szimpatikus az az új amerikai stratégia, amiben a Csendes-óceán, valamint a dél-kelet ázsiai térség és a dél-kínai tengerrel van megjelölve, mint fő prioritás. Ennél sokkal jobb, ha az amerikai és NATO haderő inkább a Közel-Keleten, valamint Európában feszül össze az oroszokkal, hátha sikeresen hazavágják egymást.
Azt már csak tényleg mellékesen jegyzem meg, hogy Nagy-Britannia esetében pont Kína jelentheti azt a titkos szövetségest, akivel a háta mögött szembe szállhat Oroszországgal és bármikor borsot törhet az Egyesült Államok orra alá is. Azt azért ne feledjük, hogy az USA sokat segített abban, hogy Nagy-Britannia gyorsan befejezze a valódi világhatalomként való működését a II. VH végére és vannak még Londonban és a Cityben olyanok, akik erre jól emlékeznek.  

A közeljövő eseményeinek az alakulása megjósolhatatlan, a legjobb esetet is feltételezve egy nukleáris világégés kitörésére pont akkora esély van, mint a nagyhatalmak közötti kiegyezésre. Ha nem a legjobb esetet feltételezem, hanem realistán nézem a történetet, akkor azt mondanám, hogy a világot egy új nagy háborúba sodorják bele éppen a szemünk láttára.

Ezúton kívánok mindenkinek kellemes hosszú hétvégét és ünnepet!


Utóirat:

Szimulált légitámadásokat hajtottak végre orosz Tu-22M3 bombázók norvég létesítmények ellen
http://www.aerotech.hu/newsdetail.php?w=nophone&tdate=2018-03-14&ttitle=Orosz_L%C3%A9gier%C5%91_Tu-22M3_Backfire_bomb%C3%A1z%C3%B3_Vardo
„A nyugati katonai köröket roppant aggasztó események még tavaly történtek, de azokat csak most tárta a nyilvánosság elé egy oslói konferencián a norvég hírszerzés főnöke.”
avatar
Python

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python on 2018-03-14, 12:46

@Montezuma írta:Akkor néhány gondolat még a nagyvilágról, ahogy ígértem, megspékelve néhány friss cikkel és meglátással:

Trump befejezte a tisztogatást
https://infostart.hu/tudositoink/2018/03/14/trump-befejezte-a-tisztogatast
„Rex Tillerson külügyminiszter menesztésével immár tízre emelkedett a Trump-kormányzatból távozottak száma. Az amerikai elnök a CIA eddigi igazgatóját nevezte ki fődiplomatának – elemzők szerint ezzel lojális kezekbe került a külügyi tárca.”

Hivatalos mesedélutánnak ez sem rossz, de semmi sem áll távolabb a valóságtól. Nem Trump tisztogatott, hanem Trump körül tisztogattak azok, akik a hatalomba segítették a háttérből a mostani elnököt. Trump személyéhez nem akartak még nyúlni, hiszen az ő arcával adták el az elnökséget a jónépnek, de azt látni kell, hogy a háttérben irányító valódi hatalom ezekkel a lépésekkel gúzsba kötötte Trump kezét-lábát, aki már csak a nevét és az arcát adja ahhoz, ami következik.
Paul Craig Roberts, aki Reagan elnök idején volt pénzügyi államtitkár ismét remekbe szabott cikket írt a témában, amit az alábbi linkre kattintva lehet elolvasni akár eredetiben is:
http://lovasistvan.hu/2018/03/13/mit-jelent-tillerson-amerikai-kulugyminiszter-menesztese/

„A volt orosz kém elleni idegmérges merénylet Londont Moszkva legkeményebb nyugati ellenfelévé teheti – erről ír az orosz Kommerszant. A lapnak Oroszország volt londoni nagykövete, Anatolij Adamisin azt mondta, a brit kormány reakciója arról tanúskodik, hogy London kész bármilyen rendkívüli intézkedést megtenni, függetlenül attól, hogy milyen mértékben támogatják majd nyugati szövetségesei. Minden afelé halad, hogy az angolok lesznek az utolsók Nyugaton, akik hajlandók lennének megbékélni Oroszországgal – mondta a diplomata.”
https://hirtv.hu/hirtvkulfold/volt-nagykovet-london-kesz-barmit-megtenni-2453520
Nagy-Britannia alapvetően tisztességtelenül áll Oroszországhoz - akárcsak Európához – de ennek igen régre visszanyúló történelmi hagyományai vannak. London egyszerre támadja a német vezetésű Európai Uniót és egyszerre tolja túl az orosz biciklit is. Ne feledjük, hogy a kínaiak által megalapított AIIB esetén pont London volt az, aki már másnap csapot-papot és Obamát hátrahagyva rohant beszállni az új nagy buliba, így az a lehetséges tényező sem hagyható figyelmen kívül, hogy London rásegít Peking egyik alapvető stratégiai érdekére: Oroszország és a Nyugat még véletlenül se béküljön egymással. A Nyugat és Oroszország egyre jobban mélyülő és durvuló szembenállásában valójában Kína a legnagyobb nyertes, nem az USA!

Orosz fenyegetés - akár amerikai hadihajóra is lőhetnek
https://privatbankar.hu/makro/orosz-fenyegetes-akar-amerikai-hadihajora-is-lohetnek-316993
„Oroszországnak megbízható információja van arról, hogy katonai csoportok egy olyan akcióra készülnek Szíriában, ami egy vegyi fegyveres támadásra hasonlít, melyet a szír kormányerők követnének el civilek ellen. Ezt állítólag Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök mondta, akit különféle orosz médiák idéztek, köztük az állami RIA és a Tass is. Szerinte Amerika a szír kormányerőket vádolná a támadással, és válaszul Damaszkusz kormányhivatalait bombázná.
Ha az amerikai támadás során az ott állomásozó oroszok élete is veszélybe kerülne, Oroszország célba venne minden támadó rakétát és kilövőállást, akár hadihajót is, ha onnan történik az indítás.”


Az első két témát is figyelembe véve a következő konklúziók vonhatóak le, amelyek igencsak veszélyessé teszik a jelenlegi világhelyzetet:

1. Trump kezét-lábát levágták, már csak reklámarc az amerikai elnöki adminisztráció élén. Az amerikai keményvonalas tábornoki kar megspékelve a neokonzervatív háborús héjákkal és vallási fanatikusokkal képezik a valós döntéshozói hatalmat jelen idő szerint Washingtonban. Ezek a körök azért vették át a hatalmat az USA-ban, mert a geopolitikailag visszaszoruló USA egyúttal hanyatló amerikai világrendet is jelent ezt pedig akár erővel is, de meg kell akadályozniuk. Az Egyesült Államok geopolitikai visszaszorulásával párhuzamban egyre nyíltabb és agresszívabb lépéseket tesznek a világ több pontján, valamint nyíltan be kívánják fejezni Oroszország bekerítését, amivel megnyílik a lehetőség arra, hogy Moszkva számára végső ultimátumot adjanak: vagy behódol vagy háború.
A bekerítési manőver egyik utolsó lépése/fázisa Ukrajna NATO csatlakozásának a beindítása. Ezen a ponton Moszkvának és Putyinnak nem marad már, csak két lehetősége: Moszkva kapitulál és ezzel bukik a putyini rendszer vagy a hatalmas katonai erejüket felhasználva kitörnek a bekerítésből (szó szerint szétverik a kerítést) és ők adnak ultimátumot a Nyugatnak: megegyezés vagy atomháború.
A 150 milliós Oroszország igen szépen állta eddig a sarat a 850 milliós Nyugattal szemben mind gazdasági, mind katonai téren, de a végtelenségig már nem lehet folytatni a jelenlegi piszkos játszmát, ugyanis Oroszország kapacitásai és lehetőségei sem végtelenek.
Oroszország katonai beugrasztása egyébként a vallási fanatikusok (valójában gnosztikusok) egyik fő célja, akik hite szerint egy atomháború voltaképpen az emberiség javát szolgálja, mint tisztítótűz!
Ne tessenek ezen vigyorogni, mert a dolog véresen komoly és mostanra már elfoglalták a washingtoni Fehér Házat is a képviselőik!

2. Kína stratégiája a Nyugattal történő leszámolásban és végül a Középső Birodalom felemelkedésében komoly szerepet szán Oroszországnak. Kína számára valójában semmilyen erkölcsi aggályt és problémát nem jelent az, ha az amerikaiak, európaiak és az oroszok egymást halomra gyilkolják. Minden egyes elpusztuló amerikai és európai/orosz város Kína eljövendő világuralmát alapozza csak meg. Kína számára a nyugati emberek (amerikaiak, európaiak/oroszok) csak barbár fehérek valójában, akikre semmi szükség onnantól kezdve, ha már nem hajtanak hasznot.
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy Kína számára távolról sem szimpatikus az az új amerikai stratégia, amiben a Csendes-óceán, valamint a dél-kelet ázsiai térség és a dél-kínai tengerrel van megjelölve, mint fő prioritás. Ennél sokkal jobb, ha az amerikai és NATO haderő inkább a Közel-Keleten, valamint Európában feszül össze az oroszokkal, hátha sikeresen hazavágják egymást.
Azt már csak tényleg mellékesen jegyzem meg, hogy Nagy-Britannia esetében pont Kína jelentheti azt a titkos szövetségest, akivel a háta mögött szembe szállhat Oroszországgal és bármikor borsot törhet az Egyesült Államok orra alá is. Azt azért ne feledjük, hogy az USA sokat segített abban, hogy Nagy-Britannia gyorsan befejezze a valódi világhatalomként való működését a II. VH végére és vannak még Londonban és a Cityben olyanok, akik erre jól emlékeznek.  

A közeljövő eseményeinek az alakulása megjósolhatatlan, a legjobb esetet is feltételezve egy nukleáris világégés kitörésére pont akkora esély van, mint a nagyhatalmak közötti kiegyezésre. Ha nem a legjobb esetet feltételezem, hanem realistán nézem a történetet, akkor azt mondanám, hogy a világot egy új nagy háborúba sodorják bele éppen a szemünk láttára.

Ezúton kívánok mindenkinek kellemes hosszú hétvégét és ünnepet!


Utóirat:

Szimulált légitámadásokat hajtottak végre orosz Tu-22M3 bombázók norvég létesítmények ellen
http://www.aerotech.hu/newsdetail.php?w=nophone&tdate=2018-03-14&ttitle=Orosz_L%C3%A9gier%C5%91_Tu-22M3_Backfire_bomb%C3%A1z%C3%B3_Vardo
„A nyugati katonai köröket roppant aggasztó események még tavaly történtek, de azokat csak most tárta a nyilvánosság elé egy oslói konferencián a norvég hírszerzés főnöke.”


Hasonlóan látjuk. Sad

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-03-14, 15:04

Üdv Python!
Nem hinném, hogy mi lennénk nagy tévedésben, a napi szinten látható, követhető folyamatok eléggé egyértelművé teszik azt, hogy a Nyugat valódi vezetői nem békében, hanem háborúban gondolkodnak - természetesen tíz ujjal mutogatnak közben Oroszországra, mintha a demográfiailag épphogy csak stagnáló fázisba jutó, társadalmilag és gazdaságilag lassú növekedési pályára álló Moszkvának baromi nagy érdeke lenne egy világháború kirobbantása úgy, hogy közben magára húzza az egész Nyugati világot.
A helyzet az, hogy a bedőlés előtt álló jelenlegi amerikai világrend haszonélvezői nem akarják ingyen átadnia az összeharácsolt hatalmukat, hanem az események elébe sietve inkább háborúba rángatják az egész világot.

Figyelő szemeitek Pekingre vessétek - oda senki sem invesztál nagyobb tőkét, ahol a belátható jövőben komolyabb balhét sejt:
https://mno.hu/kulfold/hatrebb-lephet-tersegunktol-kina-2453345

Szinte hisztérikus London viselkedése, természetesen ki más gyilkolná halomra az emigrált oroszokat, mint Putyin kormánya. Az mondjuk eszébe sem jut senkinek, hogy sokkal egyszerűbb és kevésbé feltűnő módon is el lehet rakni láb alól azt, aki nemkívánatos egy szolgálatnak. Erősen színpadszaga van a dolognak megint, amivel tele a nyugati média.
https://24.hu/kulfold/2018/03/14/szergej-szkripal-london-moszkva-diplomaciai-botrany/

avatar
Python

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python on 2018-03-14, 22:05

Az első részben azt járjuk körbe, hogy a Szovjetunió összeomlása után befelé forduló Oroszország hogyan kezdett el újra terjeszkedni. Vlagyimir Putyinból pedig hogyan lett Orbán Viktor miniszterelnök legfontosabb külföldi szövetségese.
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-03-17, 11:21

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-03-17, 11:31

130M USD a sikertelen balisztikus rakéta elháritó rakéta tesztre:) 40 M USD az Orosz old balisztikus rakéta immitátor ezért Szergej adott volna egy ígazit is, vagy ennyiért inditottak volna is egyett:)

https://sputniknews.com/military/201802221061882817-failed-missile-interception-cost-millions/

A rakéta védelmi képesség felülvizsgálatának elinditása:)
https://sputniknews.com/military/201802201061845010-pentagon-prepares-ballistic-missile-review/

Csak úgy mellékesen: az egy malőr, hogy nem sikerült a teszt de, hogy boldogulna az új rakéta rendszerekkel?

azaz

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by azaz on 2018-03-17, 12:17

Paul Craig Roberts: Oroszország fel fog ébredni?
https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/14/will-russia-wake/
Az oroszok nehezen értik meg nyugati ellenségüket, vagy értik, hogy Oroszországnak van egy olyan ellensége, amely Oroszország megsemmisítésére törekszik.
Megtörtént Oroszországgal az nagyon furcsa dolog, hogy az Egyesült Királyság, egy katonailag nem jelentős ország, amelyet Oroszország pár percen belül örökre elpusztíthatna, hamis vádakat fogalmazott meg az orosz kormány ellen. Nyilvánosságra hozta ezeket a vádakat, de nyilvánosan semmilyen bizonyítékot nem szolgáltatott, az ENSZ-ben nem támogatta a vizsgálatot, ultimátumot adott Oroszországnak, orosz diplomatákat utasított ki, és orosz eszközöket zárolt, puszta állítások alapján, úgy, hogy elutasította a bizonyítékok bemutatását és bármilyen együttműködést Oroszországgal, ahogy azt a jog előírja, a vádak kivizsgálása során.
Az oroszok, mindkét kormány, a média, az agymosott amerikai propaganda és a Washington által finanszírozott NGO-k, amelyeknek az orosz kormány lehetővé teszi, hogy saját magával szemben működjön Oroszországban, úgy tűnik, azt gondolják, hogy az Oroszország elleni számos vád és fenyegetés olyan vétek, amelyet a bizonyítékok és a jog alkalmazásával lehet orvosolni. Nyilvánvaló, hogy ezekben az években az oroszok még mindig nem értik, hogy Washingtonnak és a vazallusainak nem érdeke a tény és a jog.
Az ENSZ-ben az orosz nagykövet, az Egyesült Királyság miniszterelnöke által előadott bizonyítatlan vád miatt, hogy az orosz kormány egy katonai minőségű ideggázt használt, hogy megpróbáljon két embert megölni egy angol parkban, végigjárta a jogi okokat, beleértve az Oroszországgal való együttműködés követelményét a bizonyítékok vizsgálatában, annak megállapítására, hogy az Egyesült Királyság vádja megsértette a törvényt, és nem támogatja semmilyen bizonyíték.
Miért gondolják az oroszok, hogy a brit kormány aggódik a jog vagy a bizonyítékok miatt? Az oroszok olyanok, mint ez agymosott a Nyugat?
Tony Blair brit kormánya együttműködött a George W. Bush-rezsimmel abban a hazugságban, hogy Saddam Husszein Irakban "tömegpusztító fegyverekkel" rendelkezik. Ennek a hazugságnak az alapján megtámadta és elpusztította Irakot, és 15 év múlva elhagyta az országot, káoszt hagyva maga mögött.
A brit kormány is támogatta a líbiai Kadhafi elleni hazugságot, és részt vett a líbiai kormány megdöntésében. A brit kormány támogatta azt a hazugságot is, hogy Irán atomfegyverkezési programot folytat. Soha nem volt bizonyíték, de a bizonyítékok nem voltak érdekesek. A napirend mozgott, és a napirend független volt a bizonyítékoktól.
Annak ellenére, hogy a brit parlament megszüntette a brit részvételt Obama tervezett szíriai inváziójában, a jelenlegi brit kormány támogatja azt a hazugságot, hogy Assad vegyi fegyvereket használ "saját népével szemben".
Mostanra azt gondolnánk, hogy az oroszok, a kormány, a média és a közvélemény megértik, hogy az egész Nyugat képes hazudni. A hazugságok célja, hogy démonizálják Oroszországot, és Oroszországot állítsák be katonai támadóként.
De valahogy az oroszok nem kapják meg az üzenetet. Az oroszok úgy vélik, hogy mindez egyfajta tévedés, amit a tények és a jogi folyamatok, és a diplomácia tisztázhat. "Kérlek, csak figyelj rám, tisztázzuk az összes tévhitet!" Mintha a Nyugatot ez érdekelné. Washington "a tévhiteket" akarja. Ezért hozza létre ezeket Washington.
Az oroszok képtelensége, hogy megértsék a nyugatot, amelyhez ostobán csatlakozni szeretnének, az az oka, hogy a 3. világháború egyre közelebb van.
Mi lenne, ha a jog és az azt szabályozó törvény megismétlése helyett az orosz ENSZ nagykövete egyszerűen azt mondta volna: "Ha az Egyesült Királyság létezik holnap, az teljes mértékben az orosz kormány türelmének köszönhető. "
A jogra figyelemmel, amelyet minden nyugati ország elismer, az orosz ENSZ-nagykövet megengedte Washington francia és más európai bábállamainak, hogy azt mondják, hogy a bizonyítékok hiánya ellenére is támogatták a brit vádakat Oroszország ellen. Talán az oroszok észrevették, hogy egyik ilyen európai kormány sem követel semmilyen bizonyítékot arra, hogy Oroszország a felelős. Ehhez a vád is elég volt.
A kivételes, nélkülözhetetlen Nyugat Világ, amelyet Washington vezet, ez a vád az egyedülálló bizonyíték azt orosz hamisításra. Amikor a brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn megkérdezte May miniszterelnököt, hogy milyen valódi bizonyítéka van arra, hogy Oroszország megpróbálta megölni a volt brit kettős ügynököt, Corbynak nemcsak a korrupt konzervatívok, hanem a Munkáspárt tagjai is kiabálva a fejét követelték.
Mennyi további bizonyítékra van szükség Oroszország számára, hogy a tények nem fontosak a Nyugatnak?
Oroszország fel fog ébredni? Vagy az az elkeseredett vágya, hogy a Nyugat részévé váljon, hagyja az oroszokat felkészületlenül a washingtoni nukleáris támadással szemben?
Mi lenne, ha az orosz kormány egyszerűen megmondaná Washingtonnak: "Ha te vagy a terrorista zsoldosok támadnak a szíriai erők ellen, megszüntetjük a jelenlétedet a Közel-Keleten, és Izraelben is." Ez az, amit Oroszország előránthat a kalapjából. Mit tennének a britek és a washingtoniak, mint hogy becsinálnak? Nyilvánvalóan, ha megkapnák az üzenetet, eldöntenék, hogy a béke jobb ötlet.
Az orosz kormány egyszerűen nem érti, hogy Washington úgy gondolja, hogy a diplomácia, a jog, a tények és a bizonyítékok iránti orosz igények a szélsőséges gyengeség és a bizalomhiány jele. Washingtonnak és a bábállamainak nincs szükségük semmilyen tényre. Napirenden vannak . Ha az oroszok tényekre hivatkoznak, ezzel a gyengeségüket mutatják.
Az orosz gyengeség ilyen megjelenése ösztönzi Washington agresszióját. Vajon Oroszország kívánsága, hogy a Nyugat részévé váljon, meghaladja a nemzeti túlélés iránti vágyukat?

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-03-17, 12:17

@Montezuma írta:Üdv Python!
Nem hinném, hogy mi lennénk nagy tévedésben, a napi szinten látható, követhető folyamatok eléggé egyértelművé teszik azt, hogy a Nyugat valódi vezetői nem békében, hanem háborúban gondolkodnak - természetesen tíz ujjal mutogatnak közben Oroszországra, mintha a demográfiailag épphogy csak stagnáló fázisba jutó, társadalmilag és gazdaságilag lassú növekedési pályára álló Moszkvának baromi nagy érdeke lenne egy világháború kirobbantása úgy, hogy közben magára húzza az egész Nyugati világot.
A helyzet az, hogy a bedőlés előtt álló jelenlegi amerikai világrend haszonélvezői nem akarják ingyen átadnia az összeharácsolt hatalmukat, hanem az események elébe sietve inkább háborúba rángatják az egész világot.


Az USA pénzügyi körei nem akarják a felhalmozott adósságot vissza fizetni, háború esetén ez füsté válik és mellette az ellenséget is tönkre tennék. ezt látom a célnak.
Ha meg nézzük ki a két legnagyobb külföldi/ külső hitelező még érdekesebb a képlet.
És ha megnézzük az elmúlt időszak gazdasági történéseit, megint izgalmasabb. (Oroszország csökkentette az USA állampapír vásárlást)

Az még érdekesebb hogy az idiotizmus hatalmi gondolkodássá vezérelvé vált.
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-03-17, 17:10

@azaz írta:Paul Craig Roberts: Oroszország fel fog ébredni?
https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/14/will-russia-wake/

Az orosz gyengeség ilyen megjelenése ösztönzi Washington agresszióját. Vajon Oroszország kívánsága, hogy a Nyugat részévé váljon, meghaladja a nemzeti túlélés iránti vágyukat?
Nem szeretném megélni azt a pillanatot mikor azt mondják oldjátok meg nélkülünk és elzárják az energia csapokat.
Mondjuk az angolokkal megtehetnék csak úgy szívességből, kíváncsi lennék az arcukra. no olaj, no gáz, no pénz, és minden pénzt haza vinnének Angliából.
nem kéne diplomatákat kiutasítani csak a pénzt haza vinni, az utolsó kopejkáig.
avatar
vcsaba81

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by vcsaba81 on 2018-03-17, 19:10

@Zolkas írta:
@azaz írta:Paul Craig Roberts: Oroszország fel fog ébredni?
https://www.paulcraigroberts.org/2018/03/14/will-russia-wake/

Az orosz gyengeség ilyen megjelenése ösztönzi Washington agresszióját. Vajon Oroszország kívánsága, hogy a Nyugat részévé váljon, meghaladja a nemzeti túlélés iránti vágyukat?
Nem szeretném megélni azt a pillanatot mikor azt mondják oldjátok meg nélkülünk és elzárják az energia csapokat.
Mondjuk az angolokkal megtehetnék csak úgy szívességből, kíváncsi lennék az arcukra. no olaj, no gáz, no pénz, és minden pénzt haza vinnének Angliából.
nem kéne diplomatákat kiutasítani csak a pénzt haza vinni, az utolsó kopejkáig.
Azaz A cikk nagyszerű kösszi megosztást és a fordítást.
Zolkas, a nyugatot csak úgy tudná legyőzni Oo. ha megfosztaná őket a nyersanyagoktól. Angliát nem csak az orosz pénz, hanem az arabok pénze és olaja tartja fenn, nélkülük az egész gazdaság és a font is összeomlana. Megnézném én is az arcukat amikor nem kapnak sehonnan olajat vagy gázt, de ez soha nem fog bekövetkezni.
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-03-17, 19:48

avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2018-03-17, 19:58


Az egészben a szaúdi rész a leg érdekesebb. Azon morgolódnak, hogy a szaúdiak össze-vissza lövöldöznek az amerikaiaktól vásárolt fegyverekkel. Most hogy ezt meg akarják-e tiltani nekik vagy csak mosakodás a közönség előtt azt nem tudom, olyankor nem sírtak, amikor 300 millió dolláros áron vették a szaúdiak a 4. gen gépeket tucatjával.

    Pontos idő: 2018-12-14, 20:14