[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 33

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Share
avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2018-01-05, 22:36

Wtf izraeli-iráni olajvezeték? Na meg hol és miért nem vágta még el senki? És miért főleg?
avatar
vcsaba81

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by vcsaba81 on 2018-01-06, 07:04

@Montezuma írta:


Az oroszországi Jamalból induló Christophe de Margerie nevű orosz tartályhajó megérkezett az első cseppfolyós földgáz (LNG) szállítmánnyal Nagy-Britanniába.
http://lovasistvan.hu/2017/12/30/hideg-miatt-terdre-rogyott-britek-orosz-foldgaz-szallitmany-erkezett-a-kiralysagba/


Montezuma
Én erre csak annyit mondok, nemsokára lehet, hogy az amerikaiak is orosz gázt fognak használni.
https://sputniknews.com/us/201801061060546591-usa-cold-winter-gas-price/
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-06, 08:37

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-06, 08:58

avatar
vcsaba81

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by vcsaba81 on 2018-01-06, 09:54


Vendég
Vendég

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Vendég on 2018-01-06, 10:22

Unz egy érdekes oldal. Érdemes olvasgatni....

azaz

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by azaz on 2018-01-07, 15:22

Amikor elolvastam ezt a cikket, remekül szórakoztam. Azután többször elolvastam, és ismerve a szerző munkásságát, elgondolkoztam azon, hogy talán többségében ironikusan megfogalmazva a mi mai világunkról ír. Nagyon sok olyan eseményt tartalmaz, amely megtörtént, vagy bármikor megtörténhet. Remélem, tetszeni fog.

William Blum: A Birodalom ellenes jelentés # 154
Megjelent 2018. január 5.   https://williamblum.org/aer/read/154

Boldog Új Évet!

2018 szórakoztató év lesz. Ahhoz, hogy jobban felkészülhessenek az összes vidámságra, itt van egy olyan élvezetes naptár, amelyet várok.

Február 16: Az Egyesült Államok megtiltja minden ország állampolgárainak az országába való belépést, kivéve a kanadai fehér keresztény és zsidó állampolgárokat, az Egyesült Királyságot, Új-Zélandot, Ausztráliát, és Izraelt.

Február 18: A kongresszus törvényt fogad el, amely minden új állampolgártól megköveteli, hogy kitűnő angol nyelven nyújtsanak be esszét - arról, hogy milyen ragyogó Donald J. Trump, mennyire elkötelezettek mellette, milyen hatalmas sikert aratott, hogyan fog Amerikát újra naggyá tenni, és milyen szerény ember.

Március 1: A Mueller Investigation bejelentette felfedezését, hogy egy vladivostoki (Oroszország) állampolgár 2016. július 16-án e-mailt írt baltimoore-i unokatestvérének, és kifejezte megdöbbenését minden olyan erőszak miatt, amelyet Muammar Kadhafi megdöntése a Közel-Keleten és Líbiában elszabadított, írta, hogy ezt Hillary Clinton államtitkár kezdeményezte. "Az amerikai választásokba az ilyen beavatkozást nem fogjuk tolerálni" - jelentette ki a Mueller Investigation szóvivője.

Március 6: El Salvador kormányát puccsal megdöntik. Az Egyesült Államok Oroszországot hibáztatja.

Március 15: Az ukrán neo-náci pártok tagjai, akik több magas pozícióval rendelkeznek az Egyesült Államok által támogatott kormányban, Kijev központjában meneteltek német SS egyenruhában, óriás horogkeresztes zászlókkal, Heil Hitlert kiabálva, énekelve a Horst Wessel Lied-t. Amikor a baloldaliak megpróbálják megakadályozni őket, a rendőrség beavatkozott, hogy letartóztassa a baloldaliakat. Erről egyetlen szó sem jelenik meg egyetlen amerikai mainstream médiában sem. Trump elnök tweet üzenetében kijelenti, hogy sok a rossz ember mindkét oldalon.

Március 26: Paraguay kormányát puccsal megdöntik. Az Egyesült Államok Oroszországot hibáztatja.

Április 1: Trump kijelenti, hogy az Egyesült Államok soha nem támadott meg egy másik országot, és soha nem döntött meg a külföldi kormányt. Hozzáteszi, hogy ez nem egy áprilisi tréfa.

Április 15: Egyiptom kormányát puccsal megdöntik. Az Egyesült Államok Oroszországot hibáztatja.

Április 28: Egy új Harvard-tanulmány azt a következtetést vonja le, hogy az amerikai népességnek legalább a százezrede az összes pénzügyi eszköz 99,999% -át birtokolja.

Május 10: Texasban kivégeznek egy 16 éves lányt abortusz miatt.

Május 12: A republikánus párt arra szólít fel, hogy a magzatok is szavazzanak.

Június 3: Az Egyesült Államok követeli, hogy Irán pusztítsa el az országuk összes repülőjét és bombáját, minden pisztolyt és puskát, minden 2 hüvelyk hosszt meghaladó kést, és minden baseball ütőt.

Július 1: Pence alelnököt kilenc nő vádolja azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket. Egy hetes országos tiltakozás követeli, hogy lemondjon. Végül is Trump elnök Harvey Weinsteint nevezi ki helyettesének.

Július 14: Szaúd-Arábiában 105 embert végeznek ki istenkáromlás miatt, 42-t főbelövéssel, 60-at pedig 100 korbácsütéssel. Másnap Trump dühösen elítéli "Venezuela kommunista kormányát" hat tüntető letartóztatásáért.

Augusztus 15: Chelsea Manninget egy Oswald Harvey nevű ember meggyilkolja.

Augusztus 18: Oswald Harveyt a magánzárkájában, amit 200 rendőr éjjel-nappal őrzött, egy Ruby Jackson nevű ember lelőtte.

Augusztus 26: Ruby Jackson hirtelen meghal egy ritka ázsiai betegségben, amely eddig ismeretlen a nyugati féltekén.

Szeptember 3: A Munkaügyi Minisztérium bejelentette, hogy a Labor Day-i ünnepségen ki fogják fejezni Amerika háláját a vállalatainak, arra a napra emlékezve, amelyen a JP Morgan és a Pinkerton sztrájktörőit megölték kötelességük teljesítése közben.

Szeptember 6: A kongresszus törvényt hoz, amely előírja, hogy minden háborúellenes tüntetésben letartóztatott személyt sterilizálni kell. Trump elnök szerint ez "hatalmas törvény". A kongresszusi demokrata vezető, Nancy Pelosi a törvényre szavaz, de kijelenti, hogy kételyei vannak, mivel nincs lehetőség a fellebbezésre.

Szeptember 8: Katonai junta megdönti Nicolás Maduro elnököt Venezuelában. Washington elutasítja a demokrácia megszűnését.

Szeptember 10: Az USA elismeri az új venezuelai katonai juntát, 50 repülőgépet és 100 tankot ajánl fel.

Szeptember 12: Forradalom tör ki katonai junta ellen Venezuelában; 40 000 amerikai tengerész száll partra Caracasban, hogy megdöntsék a felkelést.

Szeptember 20: A Legfelsőbb Bíróság szabályozza, hogy a rendőrök átkutathassanak bárkit, ha ésszerű alapjuk van arra, hogy azt higgyék, hogy a személy zsebeiben van valami.

Szeptember 21: Két metróvonat ütközik Manhattanben. Az Egyesült Államok követeli, hogy Moszkva magyarázza el, miért volt orosz állampolgár az egyes vonatokon.

Október 1: A Demokrata Párt megváltoztatja a nevét a Republikánus Lite Pártra, és bejelenteti a közös bankszámla megnyitását a Republikánus Párttal, hogy a vállalati lobbistáknak csak egyetlen könyvelést kelljen készíteniük.

Október 11: Az Igazságügyi Minisztérium bejelentette, hogy hat embert tartóztattak le New Yorkban az Egyesült Nemzetek, az Empire State Building, a Times Square metróállomás, a Madison Square Garden és a Lincoln Center felrobbantására irányuló terv kapcsán.

Október 12: A "The New York-i hatok" közül négyet elengednek, amikor megállapítják, hogy FBI ügynökök.

Október 19: A világon létrejön egy új szövetség, a Rendőrök Nemzetközi Kormányzó Társasága. A PIGS bejelenteti, hogy az első célja hadjáratot indítani azzal az elképzeléssel szemben, hogy egy személy ártatlan, amíg bűnösnek nem bizonyul, azokban az országokban, ahol a furcsa fogalom még mindig létezik.

Október 22: A behívót 16 és 45 év közötti férfiak és nők esetében visszaállítják. Azok, akiknek hiányoznak a végtagjai, vagy vakok, pályázhatnak a nem harci szerepekre.

November 6: Az amerikai elnökválasztáson való részvétel 9,6%. A szavazólapok mindegyikére feljegyzik: "Egy személytől, egy szavazásból, egy dollárért, egy szavazatért". A győztes "A fentiek egyike sem."

November 10: Az ExxonMobil, a Chevron Texaco, a General Electric, a General Motors, az AT & T, a Ford és az IBM egyesülnek "Free Enterprise, Inc." néven.

November 16: A Free Enterprise, Inc. célja Guatemala és Haiti felvásárlása. A Citigroup nem hajlandó eladni.

November 18: A Free Enterprise, Inc. felvásárolja a Citigroupot.

November 25: A Los Angeles-i levegő minősége olyan rossz szennyezési szintet ér el, hogy a gazdagok kezdik felvenni az iratok nélküli munkásokat, hogy lélegezzenek helyettük.

December 7: Kim Jong-Un és Donald Trump vitát folytatnak az Egyesült Nemzetek Szervezetében arról, hogy kettejük közül melyikük népszerűbb és kedveltebb otthon és a világ minden táján, függetlenül attól, hogy az amerikai kivételesség verte-e az észak-koreai kivételességet, és kinek van nagyobb pénisze.

December 10: Trump kirúgja az egész kabinetjét, a kormányzati szervek vezetőit, és a feleségét. "Mindegyiknek adtam egymillió dollárt" - állítja – „de egyikük sem adott tiszteletet vagy hűséget. Egy rakás vesztes! Szomorú!"

December 14: Dick Cheney bejelenteti kórházi ágyából, hogy az Egyesült Államok végre felfedezte az iraki tömegpusztító fegyvereket. - "Tehát mindazok, akik kételkedtek, most már maguk menjenek a …..-ba".  A volt alelnök azonban megtagadja, hogy megadja a részleteket, mert azt mondja, hogy nem szabad felfedni a hírszerzési forrásokat vagy módszereket.

Tehát ... az új évben a legjobbakat kívánom minden kedves olvasónak az Egyesült Államokban és a világ minden táján.

Talán lehet, hogy a neve soha nem jelenik meg a belbiztonsági "no-fly” listán.
avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2018-01-07, 17:39

Október 1: A Demokrata Párt megváltoztatja a nevét a Republikánus Lite Pártra, és bejelenteti a közös bankszámla megnyitását a Republikánus Párttal, hogy a vállalati lobbistáknak csak egyetlen könyvelést kelljen készíteniük.
Legjobb!
avatar
vcsaba81

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by vcsaba81 on 2018-01-10, 14:57

@vcsaba81 írta:
@Montezuma írta:


Az oroszországi Jamalból induló Christophe de Margerie nevű orosz tartályhajó megérkezett az első cseppfolyós földgáz (LNG) szállítmánnyal Nagy-Britanniába.
http://lovasistvan.hu/2017/12/30/hideg-miatt-terdre-rogyott-britek-orosz-foldgaz-szallitmany-erkezett-a-kiralysagba/


Montezuma
Én erre csak annyit mondok, nemsokára lehet, hogy az amerikaiak is orosz gázt fognak használni.
https://sputniknews.com/us/201801061060546591-usa-cold-winter-gas-price/
http://www.origo.hu/gazdasag/20180110-sziberiai-gaz-segit-futeni-bostont.html
Megmondtam Very Happy Very Happy
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-11, 07:33

:cheers: :cheers:

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-01-14, 16:19

Néhány figyelemre méltó fejlemény az elmúlt pár napból, innen-onnan, a közös eredő a rohamosan gyengülő amerikai globális pozíció szinte minden területen. Halálos beteg az amerikai világrend, az agónia ugyan még eltart egy kis ideig, de a beteg állapotának romlása egyre gyorsuló folyamatként már a mindennapi realitások része. Arra külön felhívnám a figyelmet, hogy az Egyesült Államok látszólag sem képes szinte semelyik területen egy pozitív, koherens stratégiával előállni, kapkodás, hazugságok, önellentmondások tömege, amit produkál, illetve globális szinten teljesen destruktív megközelítést alkalmaz. Előre borítékolható a szuperhatalom bukása így vagy úgy és messze nem a távoli jövőben. Az ellenfelei pedig remek időzítéssel – és sok kis lépéssel – szűkítik egyre jobban Washington politikai mozgásterét és szép lassan minden a visszájára fordul: Amerika közösít ki államokat a híres-nevezetes „Nemzetközi Közösségéből”, miközben egyre inkább pont Amerika az, aki egy sor kérdésben magára marad.

1. Észak-Korea

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető "abszolút kompetens és már érett politikus", aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával "megoldotta stratégiai feladatát" – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz média vezetőivel csütörtök este tartott moszkvai találkozóján.
http://hvg.hu/vilag/20180111_putyin_megdicserte_eszak_korea_diktatorat
Ezzel kapcsolatban néhány saját gondolat egy másik fórumról:
„Putyin üzenete okosan volt megfogalmazva: valóban nem nukleáris töltettel bevethető ICBM-ről, hanem ennek a technikai lehetőségéről beszélt az orosz elnök. A homály fenntartása sem véletlen – egy minden kétséget kizáróan, létében bebizonyított – azaz valós - észak-koreai interkontinentális képességű és real-time bevethető atomarzenál azonnal nukleáris fegyverkezéssel kapcsolatos lépésekre ösztönözné Japánt és Tajvant, amiből sem Kína, sem Oroszország és sem az USA nem kér.
Jelen helyzetben adott egy potenciális fenyegetés lehetősége, de senki sem terítette még a konkrét lapokat, így a folyamatban lévő alkupozíciók mozgástere relatíve nagyobb. Senkisek se legyen kétsége, nem Észak-Korea itt a lényeg, hanem az USA globális visszaszorítása illetve a meglévő USA szövetségesi rendszerek szétzilálása – ebbe illeszkedik tökéletesen a dél-kelet ázsiai régióban egy atomhatalmi státusz határán lévő Észak-Korea, akivel Dél-Korea (az USA geopolitikai érdekeit maximálisan figyelmen kívül hagyva) azonnali tárgyalásokba kezdett. Kevéssé ismert tény, hogy amikor Észak-Korea felrobbantotta a legelső kísérleti atombombáját, akkor a dél-koreai lakosság döntő részének a véleménye az volt, amit az egyik dél-koreai napilap anno le is hozott: „Megvan a koreai bomba!”
Tetsznek érteni ugye? Nem északi meg déli, hanem szimplán koreai bomba. Kína és Japán árnyékában, félig USA protektorátusként a koreai nemzeti öntudat valójában nem északi és déli, hanem „csak” koreai.”

(http://www.antalffy-tibor.hu/?p=23130#comment-203324)

Trump a The Wall Street Journal című amerikai lapnak csütörtökön a következőt mondta: "Lehet, hogy nagyon jó a kapcsolatom Kim Dzsong Unnal." Hozzátette, hogy gyakran ellenséges viszonyban van emberekkel, akikkel aztán hirtelen a legjobb barátokká válnak.

https://vs.hu/kozelet/osszes/valami-tortent-trump-es-kim-dzsong-un-kozott-0112
Azóta persze megy a terelés ezerrel, állítólag egy kihagyott „d” betű miatt van a félreértés, de ez nem is lényeg. Ami sokkal fontosabb, hogy Észak-Korea az első menetben szépen leiskolázta az Egyesült Államokat, ezen nincs mit szépíteni. Várjuk a folytatást.

2. Nagy-Britannia vs USA, Skócia

Törölte az év elejére tervezett, londoni látogatását Donald Trump amerikai elnök arra hivatkozva, hogy csalódott, amiért az elődje, Barack Obama vezette kormányzat "bagóért" adta el az Egyesült Államok nagykövetségének előző épületét a brit fővárosban. Ez így nem igaz, és a háttérben lehet jó pár más ok is, amit Trump persze nem tartott szükségesnek felidézni.
http://hvg.hu/vilag/20180112_Trump_lemondta_londoni_latogatasat#rss
Alakul szépen a Washington-London tengely ugye…? Különleges kapcsolatok és a többi.

Nincsenek egyszerű helyzetben a britek, nem elég, hogy a Brexit körüli ügyek sem mennek simán, a skótok fejében még mindig erősen benne van az az ötlet, hogy kifaroljanak az Egyesült Királyságból. Nicola Sturgeon szavai szerint, ha nagyon elbaltázzák a tárgyalásokat, egyáltalán nem lenne meglepő, ha Skócia kilép.
http://privatbankar.hu/makro/kemeny-fenyegetes-uj-orszag-szulethet-az-elbaltazott-targyalasok-romjain-315545
Ismét téma Skócia függetlenné válása, az angolszász világhegemónia darabokra törésének újabb jelen Edinburgh politikai játéka.

3. Kína vs petrodollár

„…Kína egyre nagyobb lépéseket tesz abba az irányba, hogy inkább a saját pénzében, jüan renminbiben kereskedjenek a kőolajjal.”
https://g7.24.hu/vilag/20180110/a-koolaj-hozhatja-el-kina-vilaguralmat/

Ma Kína adja a globális export 23 százalékát, és teremti elő a világ GDP-jének 15 százalékát. Vásárlóerő-paritáson már 2013-ban megelőzte az amerikait, és a legnagyobb gazdasággá vált.
https://mno.hu/velemeny/juan-jon-a-dollar-helyett-2439532

4. Irán vs USA

„Kiállt a 2015-ben tető alá hozott úgynevezett iráni atomalku mellett csütörtökön Federica Mogherini, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, valamint a német, a francia és a brit külügyminiszter, miután Brüsszelben megbeszéléseket folytattak perzsa kollégájukkal.”

https://mno.hu/kulfold/iran-ugyeben-egesz-europa-szembemegy-trumppal-2439475
Irán esetében feketén-fehéren látható az Európa és az USA közötti nem létező közös geostratégiai cél.

„Donald Trump egyelőre meghosszabbítja az Irán elleni szankciók felfüggesztését. Az elnök pénteki közleménye szerint “ez az utolsó alkalom”, hogy – igazolva a többhatalmi nukleáris megállapodásban foglaltak Irán általi betartását – kiterjeszti a szankciók felfüggesztését további 120 napra.”

http://kitekinto.hu/2018/01/13/europan-kivul/iran-kapott-egy-utolso-eselyt-az-usa-tol/?ref=hirstart
Egen, itt kicsit felröhögtem. Így is ki lehet kommunikálni az USA újabb behátrálását, most épp Irán ügyében. Irán kapott egy utolsó lehetőséget – pestiesen szólva a Nagy Lóf@szt! Az USA adott saját magának 120 napot, mielőtt egész Európa is végleg szembefordul Washingtonnal.

„Az Egyesült Államok kudarcot vallott, mert nem volt képes aláásni az Irán és a nagyhatalmak, valamint Németország megállapodását Irán atomprogramjáról, jelentette ki az iráni állami tévé beszámolója szerint Haszan Róháni iráni elnök.”
http://hvg.hu/vilag/20180114_Iran_nyiltan_kineveti_az_USAt#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
Irán nyíltan röhög? Minden okuk megvan rá.
avatar
akagi

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by akagi on 2018-01-14, 17:38

Szia Monte!
Észak-Korea

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető "abszolút kompetens és már érett politikus", aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával "megoldotta stratégiai feladatát" – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz média vezetőivel csütörtök este tartott moszkvai találkozóján.
http://hvg.hu/vilag/20180111_putyin_megdicserte_eszak_korea_diktatorat
Ezzel kapcsolatban néhány saját gondolat egy másik fórumról:
„Putyin üzenete okosan volt megfogalmazva: valóban nem nukleáris töltettel bevethető ICBM-ről, hanem ennek a technikai lehetőségéről beszélt az orosz elnök. A homály fenntartása sem véletlen – egy minden kétséget kizáróan, létében bebizonyított – azaz valós - észak-koreai interkontinentális képességű és real-time bevethető atomarzenál azonnal nukleáris fegyverkezéssel kapcsolatos lépésekre ösztönözné Japánt és Tajvant, amiből sem Kína, sem Oroszország és sem az USA nem kér.
Jelen helyzetben adott egy potenciális fenyegetés lehetősége, de senki sem terítette még a konkrét lapokat, így a folyamatban lévő alkupozíciók mozgástere relatíve nagyobb. Senkisek se legyen kétsége, nem Észak-Korea itt a lényeg, hanem az USA globális visszaszorítása illetve a meglévő USA szövetségesi rendszerek szétzilálása – ebbe illeszkedik tökéletesen a dél-kelet ázsiai régióban egy atomhatalmi státusz határán lévő Észak-Korea, akivel Dél-Korea (az USA geopolitikai érdekeit maximálisan figyelmen kívül hagyva) azonnali tárgyalásokba kezdett. Kevéssé ismert tény, hogy amikor Észak-Korea felrobbantotta a legelső kísérleti atombombáját, akkor a dél-koreai lakosság döntő részének a véleménye az volt, amit az egyik dél-koreai napilap anno le is hozott: „Megvan a koreai bomba!”
Tetsznek érteni ugye? Nem északi meg déli, hanem szimplán koreai bomba. Kína és Japán árnyékában, félig USA protektorátusként a koreai nemzeti öntudat valójában nem északi és déli, hanem „csak” koreai.”
(http://www.antalffy-tibor.hu/?p=23130#comment-203324)
Csak annyi kiegészítés:
Japánban ott van az "atom": (Okinawa, Tokyo környéke). Feljebb (Hokaido) nem merte telepíteni az USA hadigépezete, mert, hát a Kurill-szigetekre telepített Orosz védelem árt az egészségre!DDD
Emlékezzünk!
A KA 007 járat civil áldozataira: RIP!
Nem véletlen lőtték le az oroszok, mert ő volt az "adó" gép és az USA részéről a "távolban" fogadó két kémrepülő. Megjegyzem: hasonló motívum: Ferihegy és az izraeli kémrepülőgépek esete... (Csak a magyar lévédelem...(hol van?)!!!
Üdv

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2018-01-14, 22:17

Szia Akagi!

A japánba telepített amerikai atombomba az nem japán bomba, hanem amerikai!
Amiről én értekeztem az annyi, hogy ha ÉK hivatalosan is atomhatalommá válik, aki ki és milyen alapon tiltaná meg Japánnak, Dél-Koreának vagy akár Tajvannak azt, hogy létrehozza a saját atomernyőjét, főleg, ha minden tudás és technológiai a birtokukban van?
Miért hagyná magát Tokió, Szöul vagy Tajpej az USA alatt kiszolgáltatott helyzetben, miközben Washington bármikor simán figyelmen kívül hagyhatja ezeknek az országoknak a legelemibb érdekeit is, ha az épp szemben áll Amerika érdekeivel?
Ha Phenjant elismerik, akkor nincs is tovább miről beszélni, joga van a többi középhatalomnak is saját erőből és tudásból szavatolni a saját biztonságát a globális Nagy Ragadozóval szemben. Sőt, tovább megyek, ha Izraelnek és Pakisztánnak lehet atombombája, akkor például Egyiptomnak és Iránnak milyen alapon nem?
Félreértés ne legyen, nem támogatom az atomfegyverek elterjedését, de addig, amíg az atomnagyhatalmak - első helyen és első sorban az USA - a katonai erejét arra használja, hogy a neki nem tetsző államokat vegzálja, fenyegeti és megtámadja, addig nincs mit csodálkozni azon, hogy minden épeszű középhatalom, akinek nem tetszik az USA nyújtotta alternatíva az saját atomfegyverekben gondolkodik.
Tehát mielőtt bárki nekiállna ítélkezni és minősíteni Irántól Észak-Koreáig bezárólag, el ne feledjük már, hogy ez a folyamat pont azon nagyhatalom miatt van, akinek éppen az lett volna a feladata, hogy a világban egyensúlyt és egy mindenki számára elfogadható igazságos rendet tartson fel, nem pedig az, hogy minden, általa is aláírt egyezményt egyoldalúan felrúgjon (ABM-től kezdve szinte végtelen a sor).
A világ legnagyobb háborús uszítója és legagresszívebb nagyhatalma az Egyesült Államok lett, szembe köpve önmagát és a saját maga által hirdetett elveket és eszméket.
Egy Nagy Hazugság az egész, ami Washingtonból (és Hollywoodból) ömlik a világra.
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-15, 01:27

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-15, 01:28

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-15, 01:40

nem jó az USA barátjának lenni.
ttack on Kurdish area in #Syria coming soon, president of #Turkey says. @AP http://ow.ly/rDRQ30hLPee

13:19 - 2018. jan. 14.
21 retweet 16 kedvelés Larry The Camvtimasheffhüseyin yıldırımCassidy ®️™️sfsfJaagelsIvan SidorenkoFrédéric PichonGulan Sleman
8 válasz 21 retweet 16 kedvelés
Válasz 8 Retweet 21 Tetszik 16

SerDar


@SerdaRRo78
3 h3 órával ezelőtt
Tovább
Válasz neki: @Stratfor @AP
You meant; Attack on US trained/backed terrorist YPG area in #Syria coming soon!!, president of #Turkey says. @AP

0 válasz 1 retweet 3 kedvelés
Válasz Retweet 1 Tetszik 3

ATILLA OKYAY


@OkyayAtilla
3 h3 órával ezelőtt
Tovább
Válasz neki: @Stratfor @AP
Yes ladies and gentlemen.As we Turkish People are ready with our all nation to fight against Kurdish PKK-YPG-PYD-YPG-SDF-SDG- What so ever called ,to finish this bullshit game of US policy .And bring peace with our kurdish brothers not kurdish terorists

0 válasz 1 retweet 3 kedvelés
Válasz Retweet 1 Tetszik 3

Pi°


@tirttwitt
3 h3 órával ezelőtt
Tovább
Válasz neki: @Stratfor @AP
it means, "be ready to be fucked up."

0 válasz 0 retweet 2 kedvelés
Válasz Retweet Tetszik 2

istanbul


@fastfoodball
3 h3 órával ezelőtt
Tovább
Válasz neki: @Stratfor @AP
You are wrong. He said that Turkiye attacks to US backed terrorists YPG/SDG

0 válasz 1 retweet 0 kedvelés
Válasz Retweet 1 Tetszik

ZU
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-15, 01:40

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-17, 21:02

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-17, 21:03

avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2018-01-18, 16:18


Jó hír biza, de nem lesz könnyű közeledni még ha a felek akarják is, rengetegen megpróbálják majd megtorpedózni a dolgot és a módszerekben nem fognak válogani, ha úgy látnák, hogy mingyárt kitör a béke.
avatar
Python

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python on 2018-01-22, 19:01

Davosban a globalizáció urai a megoldás részeként akarják beállítani magukat széteső világunkban. Washington elhagyja azt a nemzetközi rendet, amelyet ő maga hozott létre a második világháború végén. Ha a győztes mindent visz egy társadalomban, akkor a politikai vitát felváltja az erőszak.

„A gazdasági-, kulturális- és technológiai szétszakadás már komoly feszültséget kelt a demokráciákban. De sokkal mélyebb sérülés is benne van a pakliban: a társadalmi és politikai rend ugyanis összeomolhat. Ha a győztes mindent visz egy társadalomban, akkor a politikai vitát felválthatja a szeparatizmus vagy a fizikai konfrontáció.”
„Ilyen körülmények között elérhetjük a billenési pontot. Elindulhat az erőszak örvénye, különösen, ha a hatóságok elvesztik az ellenőrzést és egyoldalúan avatkoznak be aránytalan erővel. Egyes országokban – ahol sok fegyver van közkézen vagy a politikai erőszaknak hagyománya van – fegyveres polgári konfliktus törhet ki. Más országokban az állam a hatalmát erőszakkal kényszerítheti ki, messze ható következményekkel: szükségállapottal, a polgári szabadságjogok korlátozásával, sőt közrend érdekében a választások elhalasztásával.”

http://privatbankar.hu/makro/bepanikoltak-a-globalizacio-urai-johet-az-eroszak-orvenye-315731
avatar
ghostface

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by ghostface on 2018-01-22, 20:57


"...Közben Dél-Koreában több mint száz különböző petíciót indítottak, amiben tiltakoznak a közös csapat indítása ellen..."

Khm.. Na most akkor ki is az, aki nem akar békülni? :scratch:
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-22, 21:05

@ghostface írta:

"...Közben Dél-Koreában több mint száz különböző petíciót indítottak, amiben tiltakoznak a közös csapat indítása ellen..."

Khm.. Na most akkor ki is az, aki nem akar békülni? :scratch:

kinek az érdeke?
kik ezek?
ki pénzeli őket?


avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-22, 21:07

http://russia-insider.com/en/why-putin-allowing-israel-bomb-syria/ri22249
nagyon jó írás az izraeli támadásokról, és a helyzetekről,igy nézve a kurd kérdés is olvasható.
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2018-01-22, 21:20


    Pontos idő: 2018-11-22, 11:38