[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 30

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Share

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-07, 11:40

"A szajha média

A magyarországi szajha média hűségesen kiszolgálja az amerikai érdekeket. Donald Trump amerikai elnök propaganda körúton van Délkelet Ázsiában, mert szokás szerint másokkal akarják elvégeztetni a piszkos munkát. Megy a szöveg, az észak koreai kommunista rezsim az egész világot veszélyezteti. NEM. Észak Korea még Amerikát se veszélyezteti. Pusztán azért fejleszti atomfegyvereit, hogy Amerikát visszatartsa az ország lerohanásától, amit Washington néhányszor már bejelentett, más országoknál pedig meg is tett.

És mi az, hogy „kommunista rezsim”? Még soha, sehol nem olvastam, hogy „Donald Trump a kapitalista rezsim elnöke”, de még azt sem, hogy „a kommunista Kína” legfeljebb a „kínai népköztársaság” ahogy magukat nevezik. Miért? Mert szükség van Kínára! Majd, ha nem lesz rá szükség, akkor ők is kommunista rezsim lesznek.

A szajha média valahonnan pontos utasításokat kap, de nem csak politikait. Észrevetted már, hogy Magyarországon a TV akár kormány pártiak, akár ellenzéki a mindennapi betevő hírekben legalább egyszer beleteszi: Figyelem a következő kép alkalmas a „nyugalom megzavarására”. Esetleg „megrázóak” . És akkor a TV néző csak pacákat lát. Vagy, a következő képek annyira borzalmasak, hogy nem mutathatjuk őket. És természetesen nem látunk semmit. MIÉRT? Mert valahol „fenn” elhatározták, hogy az európai fehér embert meg kell tanítani az életveszélyes finomkodásra. Olyanná kell tenni, aki magát még a saját árnyékától se tudja megvédeni.

Ide tartozik, ugyanezt a célt szolgálja, hogy mindenkinek, mindent „fel kell dolgozni” természetesen „szakember” (értsd: pszichológus) segítségével. Apa belefordult az árokba és meghalt. Ezt a 6 éves Józsika nehezen tudja feldolgozni. Minden bizonnyal pszichológusra lesz szüksége. Főleg, ha ezt hallja a riporter nénitől. A Közel Keleten millió számra vannak olyan gyerekek, akiknek meghalt, vagy meghaltak a szülei. Na, ezek hogy dolgozzák fel? Megsúgom, sehogy, de majd amikor idejönnek könnyebben fognak gyilkolni, mert nekik senki sem takarta ki a képeket. És az itteniek nem fogják tudni megvédeni magukat, mert az megzavarná a nyugalmát."


http://www.antalffy-tibor.hu/?p=22728

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-08, 08:18

A háború nem ér véget a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartománynak az Iszlám Állam terrorszervezettől való megtisztításával – jelentette ki kedden a szíriai elnök, utalva arra, hogy a kormányerők és szövetségeseik következő célpontja a Washington támogatását élvező és Szíria területének több mint negyedét ellenőrző ernyőszervezet lehet.
http://kitekinto.hu/2017/11/07/europan-kivul/aszad-bejelentette-a-kurd-lazadok-elleni-haboru-ujrainditasat-sziriaban/?ref=hirstart
Szír-török-iráni együttműködés az USA finanszírozta kurd csoportok ellen.


Óriási piacuk van az észak-koreai híreknek és főleg az első kézből származó történeteknek. Azonban mára mintha sikerült volna túltolni a dolgot: hiába brutális a phenjani rezsim, és hiába tiporják páros lábbal az emberi jogokat az országban, azért az észak-koreai kegyetlenségekről szóló sztorik nagy része legalábbis megkérdőjelezhető hitelességű. Egyre többről pedig kiderül, hogy teljesen kamu. Amivel főleg az a baj, hogy látszólag egyes politikusok is hajlamosak elhinni őket.
http://index.hu/kulfold/2017/11/08/eszak-koreai_horrorsztori_ipar_kim_dzsongun_kivegzes/
Hihetetlen, de tényleg az Index írja.

Trump üzent Észak-Koreának: „Ha fenyegettek, nem térünk ki előletek"
https://444.hu/2017/11/08/trump-uzent-eszak-koreanak-ha-fenyegettek-nem-terunk-ki-eloletek
Amikor az elefánt figyelmezteti a kisegeret... lol!

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-11-08, 13:21

@Montezuma írta:


Trump üzent Észak-Koreának: „Ha fenyegettek, nem térünk ki előletek"
https://444.hu/2017/11/08/trump-uzent-eszak-koreanak-ha-fenyegettek-nem-terunk-ki-eloletek
Amikor az elefánt figyelmezteti a kisegeret... lol!

Ennek a kisegérnek meg van többek közt az USA feletti légköri atomrobbantási lehetősége. és a tényleges csapásé is.
Azonkívül, ha elpusztul É-Korea, akkor igen valószínűleg elpusztul Dél-Korea is. Ekkor pedig a romokba több mint valószínű hogy bevonul béke fenntartani Kína és Oroszország. Ebben az esetben az USA nagyon gyorsan elveszítené a szárazföldi hídfőjét.
Természetesen igen nagy valószínűséggel juthat a rombolásból Kínának és Oroszországnak is, de ha ez történne, azt az USA minimum keleti partja nem élné túl ( a déli meg nyugati területekre legfeljebb betelepülnének a szennyezés elől menekülő Kína egy része Mexikónak adott területek mellett) És még mindig ott van az, hogy ha az USA megtámadja Észak-Koreát, azt minimum Kína megtorolja.

Ez az elefánt őrültségeket beszél. És ha megteszi, Afrika és Dél Amerika maradhat meg az emberiségből. (gyorsabb lesz így a fekete emberek térhódítása, mint azt modellezni lehetett - az ellensúly pedig a latinok lesznek, mint többé kevésbé fehér faj, és az őshonos indiánok.)

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-08, 17:04

Üdv Krokomach!

Távol álljon tőlem, hogy lebecsüljem Észak-Koreát, de azt gondolom, hogy ÉK-hoz képest az USA elefánt kategória.
Ezért is vicces valahol, amikor a nagy elefánt azt bizonygatja, hogy őt nem lehet megfélemlíteni:
"Donald Trump a dél-koreai parlamentben mondott kemény hangú beszédében azt üzente a kommunista Észak-Koreának, hogy nem tudja az Egyesült Államokat megfélemlíteni."
http://24.hu/kulfold/2017/11/08/trump-figyelmeztette-eszak-koreat/
Ha ezt bizonygatni kell, akkor mégis sikerült őket kissé beijeszteni.

Nagy csapda ez az USA-nak, mert az egyetlen ésszerű kiút ebből az Észak-Korea és az USA közötti közvetlen tárgyalás lehetne, minden egyéb "megoldás" vagy háborús eszkalációt vagy tettek nélküli üres szócséplést/szájkaratét eredményez.
Egy háborús eszkaláció nagyon könnyen rosszul is elsülhet, azon kívül, hogy adott esetben Dél-Korea vagy Japán megsemmisítő csapást kap ugyanilyen eséllyel szembekerülhetnek magával az Egyesült Államokkal is, Kína és/vagy Oroszország reakcióit illetve lehetséges válasz- vagy ellenlépéseit nem is említem.
Ha marad a szájkarate, az - ahogy telik-múlik az idő - egyre inkább erodálja az USA nimbuszát és a világ előtt bizonyítja azt, hogy valójában tehetetlen a kérdésben, ez pedig a maradék szuperhatalmi státuszát is végérvényesen kikezdheti.

Az alábbi cikkben is van olyan gondolat, ami megfontolásra érdemes lehet (Kína speciális helyzetben), de ez sem egyszerűsíti a helyzetet, sőt, olyan szinten bonyolítja tovább a dolgokat, amelyek közvetlen amerikai-kínai összetűzéssé is fajulhatnak Észak-Korea ügyében:

"Az USA külügyi szakértőinek köreiben van egy mondás, miszerint az Észak-Korea okozta kihívásra csak rossz válaszok adhatók. Ezt a „örök igazságot” most Kínában is megtanulhatják az elemzők. A pekingi vezetés legnagyobb gondja, hogy az is tragikus következményekkel járhat, ha nem tesz semmit."

Csak önmagamat tudom ismételni: az USA-nak le kel ülnie Phenjannal és meg kell kezdeni a hivatalos kétoldalú tárgyalásokat (nem csak titokban a színfalak mögött kel alkudozni, ez így nagyon tré), mert minden egyéb megoldás vagy a semmittevés csak rontja a helyzetet - és nem csak Észak-Korea helyzetét!

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-08, 17:06

Ui: Elnézést a helyesírási hibákért, a kel az kell akart lenni, csak gyorsan gépeltem és nem olvastam át, mielőtt elküldtem.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-08, 17:31

Na ez durva:
Ha valaki fel akarja fogni, micsoda hatalmas gazdasági hatalommá fejlődött Kína, érdemes ránéznie, milyen gazdasági erőt képviselnek az egyes kínai városok.
http://lovasistvan.hu/2017/11/08/35-kinai-varosnak-van-akkora-gazdasaga-mint-mas-orszagoknak/
A diagramok önmagukért beszélnek.


Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-08, 22:04

Az Egyesült Államok a belgiumi Antwerpenben lévő cseppfolyós földgáz terminálba Oroszországban vásárolt gázt szállít.
A vállalat a földgázt az orosz „Sibur” cégtől vásárolja az Uszt-Loga kikötőben.
A vizsgálat eredménye megerősíti Vlagyimir Csizsovnak, Oroszország uniós nagykövetének a véleményét, aki szerint „naiv azt hinni, hogy az Egyesült Államokból érkezik a cseppfolyós földgáz az európai kikötőkbe”.
Az európai cseppfolyós földgáz fogadására alkalmas terminálokat azért építették, hogy csökkentsék az EU országoknak a kiszolgáltatottságát az orosz vezetékeken át érkező földgáznak. Csakhogy az orosz forrásból vásárolt amerikai cseppfolyósított földgáz drágább, mint a csővezetékeken át exportált földgáz.

http://lovasistvan.hu/2017/11/08/lebukas-az-amerikaiak-europat-oroszorszagban-vasarolt-foldgazzal-latja-el/
Ha ez igaz, akkor az EU egy igazi idióta.
HIPER lol!

avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2017-11-08, 22:14

@Montezuma írta:Az Egyesült Államok a belgiumi Antwerpenben lévő cseppfolyós földgáz terminálba Oroszországban vásárolt gázt szállít.
A vállalat a földgázt az orosz „Sibur” cégtől vásárolja az Uszt-Loga kikötőben.
A vizsgálat eredménye megerősíti Vlagyimir Csizsovnak, Oroszország uniós nagykövetének a véleményét, aki szerint „naiv azt hinni, hogy az Egyesült Államokból érkezik a cseppfolyós földgáz az európai kikötőkbe”.
Az európai cseppfolyós földgáz fogadására alkalmas terminálokat azért építették, hogy csökkentsék az EU országoknak a kiszolgáltatottságát az orosz vezetékeken át érkező földgáznak. Csakhogy az orosz forrásból vásárolt amerikai cseppfolyósított földgáz drágább, mint a csővezetékeken át exportált földgáz.

http://lovasistvan.hu/2017/11/08/lebukas-az-amerikaiak-europat-oroszorszagban-vasarolt-foldgazzal-latja-el/
Ha ez igaz, akkor az EU egy igazi idióta.
HIPER lol!


Gidióta

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-12, 11:18

Csökken a németek lelkesedése az Északi Áramlat 2 ügyében – ami igencsak meglepő, tekintettel arra, hogy az amerikaiak LNG néven szintén orosz gázt szállítanak amerikai áron az EU-nak.
http://greenport.hu/cikk/668-fogyoban-a-nemet-lelkesedes-az-eszaki-aramlattal-ii-ert
Nagy kérdés, hogy a politikai lelkesedés mennyire van pariban a gazdasági észszerűséggel. Általában egészséges egyensúlyra lenne szükség, ellenkező esetben eljutunk két szélsőséghez, ami sehová nem vezet végül: az egyik esetben a politika ideák mentén rendezi a gazdaság kérdéseit, a másik esetben teljesen elvtelenül mindent a profit, mint egyetlen üdvözítő végcél elérése alá rendelünk.

Németország fegyverkezése Moszkva ellen…?!
http://privatbankar.hu/makro/vege-egy-korszaknak-uj-szintre-ugrik-europa-fegyverkezese-moszkva-ellen-313894
Újból nagy kérdések merülnek fel, első helyen mindjárt az, hogy a német újra fegyverkezési terv valójában milyen célt szolgál. Természetesen a nyugati fősodratú hirtelen irányváltása és az orosz kártya száznegyvenhatodik előhúzása, mint érv abszolúte illeszkedik a Nyugat politikai játékába és remekül hangzik Washington felé is, de távolról sem biztos, hogy ez lesz az igazi ok. Németország fegyverkezése első helyen a közvetlen szomszédjait fenyegeti, a dobogón Lengyelország áll, akinek papíron impozáns kis hadereje van (főleg a magyar Honvédséggel összevetve), de a valóság távolról sem ilyen rózsaszínű:

„Miközben Lengyelország azon kevés NATO-tagállam közé tartozik, amely GDP-je legalább két százalékát hadseregére költi, a katonaság létesítményei és technikai felszerelése katasztrofálisan rossz állapot van.”
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/romhalmaz_a_nato_keleti_bastyaja.650902.html

Ha mindezek mellé hozzáteszem a növekvő feszültséget Varsó és Berlin között a világháborús jóvátétel megfizetésével kapcsolatban, akkor szép lassan leesik a tantusz, hogy a németek új fegyverkezési projektjének mekkora realitása van és milyen valós katonai-stratégiai célokat szolgálhat a katonai nukleáris szuperhatalom Oroszország ellen:

„Becsületbeli ügynek nevezte szombaton Krakkóban Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) vezetője, hogy Lengyelország háborús jóvátételt követeljen Németországtól a második világháborúban okozott pusztításért.”

https://888.hu/article-egyre-komolyabb-a-lengyelek-jovateteli-kovetelese-nemetorszaggal-szemben?source=hirstart

Gondolkodjunk Uraim, mert a politikai hétköznapok gyakorlatává tett kettős beszéd valójában a Nyugati világot és társadalmi rendszert zilálja szét, mégpedig belülről! Oroszországot, Iránt vagy éppen Kínát teljesen hidegen hagyja az, hogy a Nyugat politikai mellébészélése éppen mit mutat, a rivális erőközpontok nem a szép szavak szerint terveznek és lépnek, hanem a saját stratégiájuk szerint. Ugyanez viszont nem mondható el például az Európai Unióról, ami még jóformán fel sem épült de máris kikezdték belülről, mégpedig a saját vezetőik!
Nem Magyarország, nem a lengyelek és nem a féleszű katalán függetlenségi törekvés veszélyezteti az Uniót, még csak nem is Putyin, hanem – tetszik nem tetszik – az idegenszívű és idegen érdekek szolgálatában működő uniós felső vezetés.

Európát egy teljesen szükségtelen kaotikus és háborús helyzet felé vezetik, mert valaki(k)nek nagyon nem áll érdekében egy stabil, gazdaságilag és iparilag is nagyon fejlett, erős Európai Unió, pláne nem egy olyan, amelyik Kínával igen nagy léptékben kereskedik és netán még Moszkvával is kiegyensúlyozott a viszonya.

Természetesen jó hangosan megint el lehet kezdeni ajvékolni, hogy ismét egyetlen szerencsétlen nagyhatalmat jelölök meg kimondva vagy kimondatlanul mint bűnöst, de ha egyszer „minden út Rómába vezet”, akkor nincs mit tenni.
Az EU szétzüllesztése, mielőtt túlságosan megerősödne első helyen nem kínai vagy orosz geopolitikai érdek, még csak nem is európai érdek. London "irányított" Brexitje is több, mint gyanús, a süllyedésre előkészített hajóról futnak-menekülnek a ..., nem, nem a patkányok, a jelenkor divatja szerint a kapitányok.

Fejétől bűzlik a halacska – na és ki a fej?
avatar
Papajoe

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Papajoe on 2017-11-13, 09:15

Putyin,és az Orosz hackerek a hibások.... Very Happy
Mondjuk ez már egyre kevésbé mulatságos,főleg nekünk,itt középen.
avatar
nickvagyok

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by nickvagyok on 2017-11-13, 14:36

@Montezuma írta:Csökken a németek lelkesedése az Északi Áramlat 2 ügyében – ami igencsak meglepő, tekintettel arra, hogy az amerikaiak LNG néven szintén orosz gázt szállítanak amerikai áron az EU-nak.
http://greenport.hu/cikk/668-fogyoban-a-nemet-lelkesedes-az-eszaki-aramlattal-ii-ert
Nagy kérdés, hogy a politikai lelkesedés mennyire van pariban a gazdasági észszerűséggel. Általában egészséges egyensúlyra lenne szükség, ellenkező esetben eljutunk két szélsőséghez, ami sehová nem vezet végül: az egyik esetben a politika ideák mentén rendezi a gazdaság kérdéseit, a másik esetben teljesen elvtelenül mindent a profit, mint egyetlen üdvözítő végcél elérése alá rendelünk.
Honnan is irányítják Németországot?
Hogy miért kommunikálják azt és amit, azokról a vezetékekről? Hát, ezért ->> "Avezetéket az USA is fúrja, nyáron szankciókat vezettek be az azt építő orosz cégekkel együttműködő minden társasággal szemben." Közröhej az az "USA is", hiszen épp ez a magánkezekbe került, így USA Co. a helyes megnevezése, a dirigense az egésznek!

@Montezuma írta:Németország fegyverkezése Moszkva ellen…?!
http://privatbankar.hu/makro/vege-egy-korszaknak-uj-szintre-ugrik-europa-fegyverkezese-moszkva-ellen-313894
Újból nagy kérdések merülnek fel, első helyen mindjárt az, hogy a német újra fegyverkezési terv valójában milyen célt szolgál. Természetesen a nyugati fősodratú hirtelen irányváltása és az orosz kártya száznegyvenhatodik előhúzása, mint érv abszolúte illeszkedik a Nyugat politikai játékába és remekül hangzik Washington felé is, de távolról sem biztos, hogy ez lesz az igazi ok. Németország fegyverkezése első helyen a közvetlen szomszédjait fenyegeti, a dobogón Lengyelország áll, akinek papíron impozáns kis hadereje van (főleg a magyar Honvédséggel összevetve), de a valóság távolról sem ilyen rózsaszínű:

„Miközben Lengyelország azon kevés NATO-tagállam közé tartozik, amely GDP-je legalább két százalékát hadseregére költi, a katonaság létesítményei és technikai felszerelése katasztrofálisan rossz állapot van.”
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/romhalmaz_a_nato_keleti_bastyaja.650902.html

Ha mindezek mellé hozzáteszem a növekvő feszültséget Varsó és Berlin között a világháborús jóvátétel megfizetésével kapcsolatban, akkor szép lassan leesik a tantusz, hogy a németek új fegyverkezési projektjének mekkora realitása van és milyen valós katonai-stratégiai célokat szolgálhat a katonai nukleáris szuperhatalom Oroszország ellen:

„Becsületbeli ügynek nevezte szombaton Krakkóban Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) vezetője, hogy Lengyelország háborús jóvátételt követeljen Németországtól a második világháborúban okozott pusztításért.”

https://888.hu/article-egyre-komolyabb-a-lengyelek-jovateteli-kovetelese-nemetorszaggal-szemben?source=hirstart
Szerintem, nem azért fegyverkeztetik fel megint a németeket, ahol, érdekesség képpen, migráns meg migráns hátterűek a kedveztetett belépők. Hány százaléka mára az ilyen állományos is? Ugye, a rendőrség berkeinek létszámnövekedését is velük szeretnék megoldani, magyarázat meg erre nem más, mint az, hogy az újoncok szót értenek majd a területfoglalásra ideinvázióztatott újállam-polgáraikkal!

Gondolkodjunk Uraim, mert a politikai hétköznapok gyakorlatává tett kettős beszéd valójában a Nyugati világot és társadalmi rendszert zilálja szét, mégpedig belülről! Oroszországot, Iránt vagy éppen Kínát teljesen hidegen hagyja az, hogy a Nyugat politikai mellébészélése éppen mit mutat, a rivális erőközpontok nem a szép szavak szerint terveznek és lépnek, hanem a saját stratégiájuk szerint. Ugyanez viszont nem mondható el például az Európai Unióról, ami még jóformán fel sem épült de máris kikezdték belülről, mégpedig a saját vezetőik!
Nem Magyarország, nem a lengyelek és nem a féleszű katalán függetlenségi törekvés veszélyezteti az Uniót, még csak nem is Putyin, hanem – tetszik nem tetszik – az idegenszívű és idegen érdekek szolgálatában működő uniós felső vezetés.

Európát egy teljesen szükségtelen kaotikus és háborús helyzet felé vezetik, mert valaki(k)nek nagyon nem áll érdekében egy stabil, gazdaságilag és iparilag is nagyon fejlett, erős Európai Unió, pláne nem egy olyan, amelyik Kínával igen nagy léptékben kereskedik és netán még Moszkvával is kiegyensúlyozott a viszonya.

Természetesen jó hangosan megint el lehet kezdeni ajvékolni, hogy ismét egyetlen szerencsétlen nagyhatalmat jelölök meg kimondva vagy kimondatlanul mint bűnöst, de ha egyszer „minden út Rómába vezet”, akkor nincs mit tenni.
Az EU szétzüllesztése, mielőtt túlságosan megerősödne első helyen nem kínai vagy orosz geopolitikai érdek, még csak nem is európai érdek. London "irányított" Brexitje is több, mint gyanús, a süllyedésre előkészített hajóról futnak-menekülnek a ..., nem, nem a patkányok, a jelenkor divatja szerint a kapitányok.

Fejétől bűzlik a halacska – na és ki a fej?
Jajjjjjjj, te is hiszel a látszatnak, a látszatban? Ennek a következménye lesz az, hogy belső konfliktusok fognak kierőszakoltakká válni a IV. "Német" Birodalomban, aminek pc megnevezése nem más, mint az Európai Unió. Ha uralkodni akarnak e terület felett, azt csakis így képesek elérni, mivel a konfliktusokat csakis fegyveres testületekkel lehet legyőzni! Megint sikerülne az USAzionnak az, ami bejött neki a II.Vh és az ISIS esetében? Megalkották a gonoszt, majd, mint jótündérek, le is verik majd azt, ha az már elérte azt a szintet, amire már ráfogható, hogy felszabadítási szándékkal avatkozik bele az USAzion.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-11-13, 14:59

@nickvagyok írta:

Jajjjjjjj, te is hiszel a látszatnak, a látszatban? Ennek a következménye lesz az, hogy belső konfliktusok fognak kierőszakoltakká válni a IV. "Német" Birodalomban, aminek pc megnevezése nem más, mint az Európai Unió. Ha uralkodni akarnak e terület felett, azt csakis így képesek elérni, mivel a konfliktusokat csakis fegyveres testületekkel lehet legyőzni! Megint sikerülne az USAzionnak az, ami bejött neki a II.Vh és az ISIS esetében? Megalkották a gonoszt, majd, mint jótündérek, le is verik majd azt, ha az már elérte azt a szintet, amire már ráfogható, hogy felszabadítási szándékkal avatkozik bele az USAzion.

Lényegében az ISIS-t, bár jóllehet megalkották (bár az elfogadható tagadás stratégia miatt vélhetően valamely "renitens CIA csoport" -nál tovább soha nem lehetne jutni az USA jog és politikai rendje szerinti (megengedett) bizonyításnál), miután arra csak az oroszok voltak képesek/hajlandóak hogy egy ország területéről kisöpörjék (Irakot nem fogadom el USA "referenciának") az ISIS-t képes volt legyőzni cím jelenleg Oroszországé. (még akkor is, ha ennél jóval bonyolultabb az "ügy") Az USA pedig széles körben emiatt (is) gúny tárgya.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-13, 16:44

Emmanuel Todd nevezte az USA-t "piromániás tűzoltónak", a megnevezése nagyon találó. Az USA folyamatosan kreálja azokat a mesterségesen túlfűtött helyzeteket, amelyek "kezelése" kapcsán legalizálni próbálja saját maga nélkülözhetetlen szerepét, ami egyébként abszolúte nem igaz.
Az USA nagyon sok helyen és helyzetben nemhogy nélkülözhetetlen, hanem a részvétele egyenesen kártékony.
A látszatnak annyiban hiszek, hogy oka van - sokszor az van, amit látunk, sokszor pedig az, amit láttatni karnak velünk.
Az összeesküvés elméletekben nem mindig hiszek, az összeesküvés gyakorlatában viszont igen, mert sokszor láttam ezt kicsiben és nagyobban is működni. Sima ügy és nem kell hozzá sok beavatott.

A másik fórumon volt olyan maestro, aki azzal példálózott, hogy aki ebben hisz, azon látszik, hogy még nem dogozott és nem irányított emberekkel/embereket.
Hatalmas tévedés volt ez a kolléga részéről és ebből inkább pont az látszik, hogy ő az, aki még ezidáig sohasem irányított több embert, mert ha lett volna valós tapasztalata a témában, akkor pontosan tudná, hogy de, simán lehet vezetni a tömeget is akár az orránál fogva! Very Happy
avatar
nickvagyok

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by nickvagyok on 2017-11-13, 16:49

@Krokomach írta:
@nickvagyok írta:

Jajjjjjjj, te is hiszel a látszatnak, a látszatban? Ennek a következménye lesz az, hogy belső konfliktusok fognak kierőszakoltakká válni a IV. "Német" Birodalomban, aminek pc megnevezése nem más, mint az Európai Unió. Ha uralkodni akarnak e terület felett, azt csakis így képesek elérni, mivel a konfliktusokat csakis fegyveres testületekkel lehet legyőzni! Megint sikerülne az USAzionnak az, ami bejött neki a II.Vh és az ISIS esetében? Megalkották a gonoszt, majd, mint jótündérek, le is verik majd azt, ha az már elérte azt a szintet, amire már ráfogható, hogy felszabadítási szándékkal avatkozik bele az USAzion.

Lényegében az ISIS-t, bár jóllehet  megalkották (bár az elfogadható tagadás stratégia miatt vélhetően valamely "renitens CIA csoport" -nál tovább soha nem lehetne jutni az USA jog és politikai rendje szerinti (megengedett) bizonyításnál), miután arra csak az oroszok voltak képesek/hajlandóak hogy egy ország területéről kisöpörjék (Irakot nem fogadom el USA "referenciának") az ISIS-t képes volt legyőzni cím jelenleg Oroszországé. (még akkor is, ha ennél jóval bonyolultabb az "ügy") Az USA pedig széles körben emiatt (is) gúny tárgya.
Hát, nem kicsit lett zavaros az írásod. Rámutatsz bizonyított dolgokra, majd a magad ismeretében kételkedve folytatod a gondolatmenetedet. Két éned van, és mindkettő véleménye fogalmazódott itt meg egy hsz-on belül, a fentebb leírtak szerint?
avatar
nickvagyok

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by nickvagyok on 2017-11-13, 17:27

@Montezuma írta:Emmanuel Todd nevezte az USA-t "piromániás tűzoltónak", a megnevezése nagyon találó. Az USA folyamatosan kreálja azokat a mesterségesen túlfűtött helyzeteket, amelyek "kezelése" kapcsán legalizálni próbálja saját maga nélkülözhetetlen szerepét, ami egyébként abszolúte nem igaz.

Még jó, hogy nem igaz, hiszen a "piromániás tűzoltó" viselkedése nem lehet más, mint az, ami látható minduntalan. Egyazon személyben létezik maga az ördög és maga a mentőangyal is, és ebben a leírt sorrendben! Ősrégi trükk ez. Így lettünk mi is NATO tagok, meg így lettek sokak EU tagok is.

Az USA nagyon sok helyen és helyzetben nemhogy nélkülözhetetlen, hanem a részvétele egyenesen kártékony.
A látszatnak annyiban hiszek, hogy oka van - sokszor az van, amit látunk, sokszor pedig az, amit láttatni karnak velünk.
Az összeesküvés elméletekben nem mindig hiszek, az összeesküvés gyakorlatában viszont igen, mert sokszor láttam ezt kicsiben és nagyobban is működni. Sima ügy és nem kell hozzá sok beavatott.
Nem is lehetne más egy olyan ideológiát élőnek, mint az USAzion. Mint köztudott, a zavarosban való halászat a legeredményesebb fogást hozza a zavargás megteremtője számára. Több esetben meg elterelés, mert az, ami miatt ezt megteremtették, az a háttérben zajlik, hiszen a terelő-paraván eltakarja azt.
Kreált szó az összeesküvés-elmélet. Azért találták ki, hogy ezzel takarhassák le azt, amit nem akarnak cáfolati magyarázattal ellátni!
Mindenre van magyarázat.

simán lehet vezetni a tömeget is akár az orránál fogva! Very Happy
Tömeget megmozgatni csak úgy lehet, ha az orruknál fogva vezetett embereket egy csoportba terelik. Az is köztudott, hogy mindig az orrkarikásokból van több. Meg az is, hogy ami az elején az orrban volt, az egy idő után átkerül a bokára! Meg van olyan is, mikor mindkét helyen van vezetőlánc, csak az orrkarikás gyengesége okán, az lehull, és a bokán levő mégszorosabbá válik.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-11-13, 18:32

@nickvagyok írta:
@Krokomach írta:
@nickvagyok írta:

Jajjjjjjj, te is hiszel a látszatnak, a látszatban? Ennek a következménye lesz az, hogy belső konfliktusok fognak kierőszakoltakká válni a IV. "Német" Birodalomban, aminek pc megnevezése nem más, mint az Európai Unió. Ha uralkodni akarnak e terület felett, azt csakis így képesek elérni, mivel a konfliktusokat csakis fegyveres testületekkel lehet legyőzni! Megint sikerülne az USAzionnak az, ami bejött neki a II.Vh és az ISIS esetében? Megalkották a gonoszt, majd, mint jótündérek, le is verik majd azt, ha az már elérte azt a szintet, amire már ráfogható, hogy felszabadítási szándékkal avatkozik bele az USAzion.

Üdv nickvagyok!

Lényegében az ISIS-t, bár jóllehet  megalkották (bár az elfogadható tagadás stratégia miatt vélhetően valamely "renitens CIA csoport" -nál tovább soha nem lehetne jutni az USA jog és politikai rendje szerinti (megengedett) bizonyításnál), miután arra csak az oroszok voltak képesek/hajlandóak hogy egy ország területéről kisöpörjék (Irakot nem fogadom el USA "referenciának") az ISIS-t képes volt legyőzni cím jelenleg Oroszországé. (még akkor is, ha ennél jóval bonyolultabb az "ügy") Az USA pedig széles körben emiatt (is) gúny tárgya.
Hát, nem kicsit lett zavaros az írásod. Rámutatsz bizonyított dolgokra, majd a magad ismeretében kételkedve folytatod a gondolatmenetedet. Két éned van, és mindkettő véleménye fogalmazódott itt meg egy hsz-on belül, a fentebb leírtak szerint?

Leírtam hogy az USA-hoz köthető az ISIS megalkotása- de az USA vezetői mindig figyeltek az elfogadható tagadás megvalósíthatóságára. (nézz utána, ha nem érted) Emiatt, és az USA jog és politikai rendje miatt a felelősséget legfeljebb valamelyik árnyék CIA csoportra engednék hárítani (nézz utána, elég nagy anyag fellelhető róluk és az ISIS megalakulásáról is).
Az ISIS megfékezése Szíriában lényegében Oroszország vezette koalícióval sikerült. Irakban, miután engedték (vagy lényegesen több) az ISIS térhódítását, lényegében geopolitikai okokból, ezután jóval annak a kisöprése a Szíriai ISIS megroppanása, és a Kurdok ugyancsak lényegében geopolitikai támogatása miatt történt, részben USA támogatással (itt a lényeg az USA elnökválasztása utáni erőpozíciók és játszmák változása (hatalmas témakör, egy másik fórumon rengeteg szó volt róla)
Az USA ténylegesen az oszd meg és uralkodj elvét vallja. Senki sem hiheti komolyan, hogy ha valóban akarta volna, akkor sok év alatt nem tudta volna azt elérni, amit cirka 2 év alatt az oroszok vezette koalíció, sokkal de sokkal kisebb befektetéssel.
Az USA-t nem igazán szeretik a térségben, viszont félik, felhasználják.. Rengeteg minden változott az elmúlt két évben. Az oroszok fegyver eladási mutatói megugrottak a térségben (is) gyakorlatilag fegyvermutatónak is beillik amit csináltak. Ezért is (meg sok más ok miatt) az USA pozíciói megroppantak, már kevésbé félik, de még kihasználják, és már rég nyílt gúny tárgyai, de már nyíltan, igaz még a háta mögött.


Egyébként egy másik fórumon rengeteg szó volt ezekről. (Én pedig hajlamos vagyok több oldalon keresztül részletesen kifejte a folyamatokat, de arra is hajlamos vagyok, hogy nem ismétlem magam feleslegesen. Lehet hogy tévesen, de azt gondoltam, ezen az oldalon nem kell magyaráznom az alapokat. Emiatt elnézésedet kérem. Kezdőknek el szoktuk mondani, hogy olvassák el a témakört/topicot az elejétől. De elismerem, itt most több mint 10 év más oldalon felhalmozott anyagára és eszmecseréjére de szűken is több mint kettőre lehetne hivatkozni. )

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-11-13, 18:52

http://rusvesna.su/news/1510591720
A török áramlat megvalósítása gyorsabb a vártnál, nyilatkozta Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hétfőn. "A munka jól halad, a vártnál gyorsabban"- mondta a riportereknek.


Ez sok mindent megváltoztat majd,- főleg, ha hozzávesszük a legújabb Oroszország-Irán megállapodást. Az USA nagyon gyorsan szorul ki az energiahordozó üzletből, és ez nyilván nem fog tetszeni neki. Közben másik oldalon a németek problémázni kezdtek hirtelen az Északi áramlat 2 miatt. Nyilván nem önszántukból változik a kommunikációjuk (USA szankciók) , de az is kérdéses persze, ez meddig lesz így.
A Török áramlat megvalósítása Közép Kelet Európában eléggé fontos, így ennek (is) az USA (és eltérő mértékben és időkben Németország) általi megakadályozása a térség megfékezését (is) szolgálja.(más fórumon rengeteg szó volt erről. Az USA Oroszországot akarja kiszorítani elsősorban az EU kapcsolataiból, az EU-t több fronton támadja közben gazdaságilag és politikailag, Németország meg a saját hatalmát építi és óvja...) Magyarországnak és a térségnek pedig többek közt a korábbi tervek megfúrása után, a Török áramlat nemcsak az energiabiztonságot jelentheti.. (nagyon bő a témakör)

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-14, 08:31

Befejeződött a törökök orosz légvédelmi rakéta vásárlása.
http://privatbankar.hu/makro/csunyan-odarugtak-a-torokok-a-nato-nak-313952
Volt itt NATO fenyegetőzés is Ankara címére, ami teljesen felesleges és igencsak káros volt, legalábbis a Nyugat katonai szövetségére nézve. Törökország nélkül a NATO csak félkarú óriás mind a Közel-kelet, mind Oroszország kérdésében - ha Ankara "kihullik a kosárból", akkor lőttek az oroszok köré vont katonai kerítés stratégiájának.


Theresa May szerint Oroszország a nemzetközi rendet fenyegeti a jelenlegi politikájával.

http://privatbankar.hu/makro/kokemenyen-beszoltak-a-britek-putyinnak-ezt-hogy-kepzeltek-313999
Nohát, erre érdemes rámenni kétszer is!
1. A Brexittel pont Nagy-Britannia az, ami konkrétan veszélyezteti az eddig világrendet, amelynek egyik "csúcsterméke" pont az Európai Unió volt.
2. "Theresa May szerint ugyanis Oroszország jó ellenpontja annak a fajta viszonyrendszernek, amit London kíván kialakítani az Európai Unióval a kilépést követően, miközben Moszkva pont az ilyen gazdasági partnerségek aláásásán fáradozik."
Szép nagy hazugság, vagy rosszul emlékszem, az oroszok saját maguk ellen hozták a gazdasági szankciókat?
3. "Ugyanakkor szerinte Oroszország nem fog sikerrel járni, mert alábecsüli a nyugati demokráciák ellenállóképességét, valamint a szabad és nyílt társadalmak tartós vonzerejét, és a nyugati nemzetek elkötelezettségét az őket összekötő szövetségek mellett."
Nohát, rövidesen ez is kiderülhet, főleg, hogy ki kicsodát becsült alá. Amiről Terike beszél, az egy szép nagy lózung és egy választási kampányba még bele is férne, de a valós helyzethez sok köze nincsen.
4. "Theresa May kijelentette: a Krím illegális orosz annektálásával először fordult elő a második világháború óta Európában, hogy egy szuverén nemzet erővel vett el területet egy másiktól."
Kivételesen igazat mond, mert Koszovót nem egy szuverén nemzet, hanem egy katonai-védelmi szövetségnek álcázott birodalmi haderő tépett le Szerbiáról.

Nem is folytatom Terike mesedélutánjának idézéseit, el kell olvasni a cikket (nem túl hosszú), de London hisztériája igen látványossá kezd válni. Nyilván Terike elfelejtette, hogy azt a bizonyos világrendet valójában pont ők és legeslegjobb barátjuk, a különleges kapcsolatokkal bíró és egyetlen szuperhatalomnak bélyegzett állam verte szét, de totálisan.
Igen, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia volt az, aki az elmúlt 25 év háborúiban rendkívüli lelkesedéssel részt vett.
Mit részt vett? Kirobbantotta! Angolszász világstratégia.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-11-16, 10:30

http://lovasistvan.hu/2017/11/16/ez-is-eljott-az-usa-legiereje-vedelmezi-az-iszlam-allam-terroristait-sziriaban/
"...Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az Egyesült Államok által Szíriában törvénytelenül vezetett katonai koalíció megakadályozta az ott a szíriai elnök meghívására jelen lévő orosz légierőt, hogy az Iszlám Állam utolsó szíriai erődítményéből, Abu Kemálból menekülő terroristákat megtámadja, jelenti a Sputnik News orosz hírügynökség német nyelvű szolgálata. Az amerikai légierő arra hivatkozott, hogy mivel az onnan menekülő terroristák megadták magukat, rájuk is vonatkozik a genfi egyezmény, amely a hadifoglyok és harcosok státuszát szabályozza. Ráadásul a koalíció gépei még fel is szálltak, hogy aktív védelmet nyújtsanak a terroristáknak és megakadályozzák az orosz gépeket, hogy a terroristákat megtámadják.
(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)"


Már a látszatra sem nagyon adnak.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-11-16, 10:47

http://lovasistvan.hu/2017/11/15/ha-kitor-iran-es-szaud-arabia-kozott-a-haboru-a-koolaj-hordonkenti-ara-300-dollarra-szokhet-fel/
"Az Irán és Szaúd-Arábia közötti háború a kőolaj árát hordónként 300 dollárra lökheti fel és szegénnyé teheti a világot.."

Az oroszok most szurkolnak a háborúért?http://lovasistvan.hu/2017/11/15/angola-a-vilag-elso-orszaga-ahol-betiltjak-az-iszlamot-leromboljak-az-osszes-mecsetet/

Angola "reformerkedik" - És nem EU mintára.

Franciaország is reformerkedik.. - És nem Angolát másolják, az biztos.

http://lovasistvan.hu/2017/11/15/a-francia-allamtanacs-megtiltotta-a-karacsonyi-jaszoljeleneteket-koztereken/


Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-11-16, 11:57

Krokomach

A mai integrált és globalizált világban igencsak csínján kell bánni a háborúkkal, mert sokkal súlyosabb következményei lehetnek, mint amire az emberfia elsőre gondolna.

Közel-Kelet

Egy Irán vs. Szaúd-Arábia háború nemcsak a Hormuzi-szorost és a világ kőolajszállításainak 20%-át érintené, hanem igen hamar általános, az egész Közel-Keletet érintő siíta-szunnita regionális háborúvá duzzadna, amiből rövid időn belül - nagy eséllyel - sem Egyiptom, sem Törökország, sem Izrael nem tudna így vagy úgy kimaradni. Arról ne is beszéljünk, hogy Szíria okán Oroszország és a közel-keleti támaszpontrendszer miatt az Egyesült Államok is nagyon könnyen közvetlenül belesodródhatna a katonai konfliktusokba.

De még ha közvetlen nagyhatalmi katonai összeütközésig nem is fajulna el a dolog, a kőolaj és földgáz árak rövid időn belül hatalmasat ugranának és az egész világgazdaság seggre ülne ettől, ami viszont további újabb feszültségeket, társadalmi nyugtalanságokat és akár háborúkat is generálhatna a közvetlen térségen túl (Afrika, Európa, Közép-Ázsia, stb.)

Első körben persze az orosz gáz és olajipar (valamint az orosz állam) nagyot kaszálhatna a dolgon, de ez csak rövid távon igaz, hosszabb távon az Oroszországgal jó gazdasági kapcsolatokat ápoló államokra is negatív hatást gyakorolna egy ilyen háború és végső soron többet veszíthetnének ők is a dolgon, mint amit az elején - rövid távon - nyerhetnének.
Gondolj csak bele, ha valóban annyira jól jönne Moszkvának egy iráni-szaúdi háború, akkor az elmúlt években nem lett volna bőven lehetősége tovább élezni közel-keleti helyzetet úgy, hogy Iránt valahogyan egy háborúba sodorja?

Európának végképp nem jönne jól egy nagy közel-keleti háború, de továbbmegyek: az Egyesült Államoknak sem! Az egyetlen térségbeli hatalom, amelyik a tenyerét dörzsölné, ha az arabok-perzsák-türkök egymásnak esnének és ő közben kimaradhatna a sűrűjéből az kizárólag Izrael, aki a muszlim háború farvizén megkezdhetné Nagy-Izrael létrehozását.

Sajnos az Egyesült Államok a hidegháború vége óta - a Közel-Keleten mindenképpen - elsősorban nem az amerikai stratégiai érdekek mentén lépett, hanem Tel-Aviv stratégiáját segítette elő. Ez párosult egy olyan szuperhatalmi gőggel, ami globális szinten is a kooperáció helyett a kényszeríthetőség-elvét emelte pajzsára és más nagy nemzeteket így akar(t) páriává tenni, aki nem hajt fejet Washington akarata és érdekei előtt. Az egy más kérdés, hogy ez mennyire Washington érdeke valójában és mennyire valami egészen másféle érdekcsoport kezdeményezése, akik az Egyesült Államokat is csak eszközként használták/használják fel.
Nem véletlenül üti Trump fejét a több, mint fél évszázada váltógazdálkodást imitáló (demokrata-republikánus), de valójában egyetlen közös centrumtól függő elit.

Nyugat-Európa

Őszintén szólva rendkívül nehéz, majdhogynem lehetetlen ész érveket találni abban, ha Nyugat-Európa a muszlim bevándorlás/bevándoroltatás mellett a muszlim kultúra átvételét is erőlteti a saját európai kultúra hátrányára. Erre egyetlen logikus magyarázat létezik minden különösebb összeesküvés-elmélet mellőzésével: az európai politikai/pénzügyi elit valójában a muszlim elit kezéből eszik, az arab monarchiák kilóra zsebre vágták Európa politikai elitjét. Ennek előfeltétele, hogy azt a gazdasági elitet is függő viszonyba hozzák, akik ezeket a politikusokat pénzelik. Természetesen itt sem lehet figyelmen kívül hagyni egy olyan Amerikai érdeket, amelyik inkább számol egy széteső és belső társadalmi balhékkal teletüzdelt gyenge Európával, mint egy túlontúl megerősödő és önálló érdekérvényesítésbe kezdő Európai Unióval. Itt találkozhat az amerikai nagypolitika érdekek a muzulmán világ leggazdagabb elitjének érdekével, amelyet nagyon erősen igyekeznek elkendőzni az orosz terjeszkedés borzasztóan nagy veszélyével.
Az egy más kérdés, hogy Oroszországnak sem demográfiai, sem gazdasági oldalról semmilyen érdeke nem támasztja alá ezt a kitalált és hamis terjeszkedési stratégiát, főleg, miután iszonyúan nagy saját területei vannak, amelyek benépesítése szinte lehetetlen feladat eleve. Az egy más kérdés megint, hogy az Oroszországgal határos exszovjet államok területén élő oroszajkúak integrálására van igényük, de ez teljesen normális és természetes LENNE egy normális értékek mentén működő világban.
Na, ez a normális világ az nem a mostani világ.
avatar
HTKAzsolti

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti on 2017-11-16, 19:15

@Montezuma írta:Az Egyesült Államok a belgiumi Antwerpenben lévő cseppfolyós földgáz terminálba Oroszországban vásárolt gázt szállít.
A vállalat a földgázt az orosz „Sibur” cégtől vásárolja az Uszt-Loga kikötőben.
A vizsgálat eredménye megerősíti Vlagyimir Csizsovnak, Oroszország uniós nagykövetének a véleményét, aki szerint „naiv azt hinni, hogy az Egyesült Államokból érkezik a cseppfolyós földgáz az európai kikötőkbe”.
Az európai cseppfolyós földgáz fogadására alkalmas terminálokat azért építették, hogy csökkentsék az EU országoknak a kiszolgáltatottságát az orosz vezetékeken át érkező földgáznak. Csakhogy az orosz forrásból vásárolt amerikai cseppfolyósított földgáz drágább, mint a csővezetékeken át exportált földgáz.

http://lovasistvan.hu/2017/11/08/lebukas-az-amerikaiak-europat-oroszorszagban-vasarolt-foldgazzal-latja-el/
Ha ez igaz, akkor az EU egy igazi idióta.
HIPER lol!


Ezt én nem tudom elhinni hogy igaz legyen. Szerintem ez csak valami álhír.
avatar
joker
Tisztes
Tisztes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by joker on 2017-11-16, 19:19

@Krokomach írta:http://lovasistvan.hu/2017/11/16/ez-is-eljott-az-usa-legiereje-vedelmezi-az-iszlam-allam-terroristait-sziriaban/
"...Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az Egyesült Államok által Szíriában törvénytelenül vezetett katonai koalíció megakadályozta az ott a szíriai elnök meghívására jelen lévő orosz légierőt, hogy az Iszlám Állam utolsó szíriai erődítményéből, Abu Kemálból menekülő terroristákat megtámadja, jelenti a Sputnik News orosz hírügynökség  német nyelvű szolgálata. Az amerikai légierő arra hivatkozott, hogy mivel az onnan menekülő terroristák megadták magukat, rájuk is vonatkozik a genfi egyezmény, amely a hadifoglyok és harcosok státuszát szabályozza. Ráadásul a koalíció gépei még fel is szálltak, hogy aktív védelmet nyújtsanak a terroristáknak és megakadályozzák az orosz gépeket, hogy a terroristákat megtámadják.
(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)"


Már a látszatra sem nagyon adnak.

Ebben azért valami nem tiszta. Mégis mit csináltak volna az amerikaiak, ha az oroszok nekifognak bombázni, lelőnek egy gépet vagy légiharcban kiderítik, hogy a Szu-35 mégis mire képes?
avatar
HTKAzsolti

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti on 2017-11-16, 19:24

@Papajoe írta:Putyin,és az Orosz hackerek a hibások.... Very Happy
Mondjuk ez már egyre kevésbé mulatságos,főleg nekünk,itt középen.

Nagyon nem az!
avatar
Python

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Python on 2017-11-16, 19:45


    Pontos idő: 2018-12-12, 05:12