[BIZTPOL] A nagy sakktábla - Page 28

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Share
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2017-10-22, 19:27

http://www.eastpendulum.com/et-si-cest-lui-le-planeur-boost-glide-df-zf

ez ellen lehet készülni.
az új rakétavédelmi rendszerekre már lehet nyomatni a pénzt.
avatar
Zolkas

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Zolkas on 2017-10-22, 19:33

Japán elvesztése egy igen érdekes helyzetet hozna létre, de ez még nincs lejátszva.
avatar
xfotel

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by xfotel on 2017-10-22, 23:26

irán jön.
avatar
xfotel

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by xfotel on 2017-10-22, 23:31

és a perzsa-orosz népek örök és megbonthatatlan örök barátságának megbomlása a kínai-orosz örök megbonthatatlan barátság további erősödéséhez vezet. hogy a több hónapig tartó örök török megbonthatatlanról ne is beszéljünk.

azaz

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by azaz on 2017-10-23, 10:15


Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-24, 08:24

avatar
HTKAzsolti

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti on 2017-10-29, 12:40

Kemény időszakokban minden államigazgatásnak szüksége van egy erős emberre, így csökken a reakció idő a végrehajtó ág csúcsán. Kemény idők jönnek, erre rendezkednek be.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-30, 09:13

Elindult egy atomfegyverkezési verseny Oroszország és az Egyesült Államok között, és a mostani versenyben az orosz félnél van az előny és az irányítás - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
https://www.hirado.hu/2017/10/29/atomfegyverkezesi-verseny-indult-oroszorszag-es-az-egyesult-allamok-kozott/
“Úgy tűnik, hogy az oroszok próbálják az amerikaiakat rávenni, hogy ők is lépést tartsanak, mert őszintén meg kell mondani, hogy az oroszok ebben a témában előbbre vannak” – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.
Amerika eszközei elég régiek, ők hosszú éveken keresztül nem fejlesztettek, ezért lehet, hogy most ők kerülnek olyan helyzetbe mint régen a Szovjetunió, amikor az amerikaiak rákényszerítették a másik nagyhatalmat egy versenyre, amivel a Szovjetuniót akarták tönkretenni azzal, hogy belekényszerítették egy fegyverkezési hajszába. Most jelenleg ugyanez a helyzet a szakértő szerint.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-31, 08:32

Súlyos következményekkel nézhet szembe Törökország abban az esetben, ha megvásárolja az orosz S–400-as légvédelmi rendszert – figyelmeztetett egy magas rangú NATO-tisztviselő.

https://www.hirado.hu/2017/10/30/a-nato-uzeni-ankaranak-baj-lesz-ha-megvasaroljak-az-orosz-legvedelmi-rendszert/
Szerintem már az eleve egy súlyos következmény, hogy Ankara orosz légvédelmet akar magának.
Azt üzeni a NATO Ankarának, hogy baj lesz?
Nem nem, Ankara üzeni a Nyugatnak: már baj van.

https://www.hirado.hu/2017/10/30/putyin-biologiai-mintat-gyujtenek-orosz-allampolgaroktol-kulfoldiek/
No comment.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-31, 11:18

Szorul ki Washington a Közel-Keletről, Teherán és Moszkva komolyan leckézteti az amerikai diplomáciát. Egy teljesen eszement logikával ezért az amerikai neokonzervatívok azt követelik, hogy az amerikai hadsereg támadjon meg orosz hadihajókat és repülőgépeket, miközben tizedelje meg az iráni erőket is Szíriában.
http://privatbankar.hu/makro/orultseget-kovetelnek-amerikaban-hamarosan-lohetik-putyin-seregeit-313576
Ez a mai Amerika és a vezető elitje. Világháború kirobbantása a kapuban.
avatar
vcsaba81

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by vcsaba81 on 2017-10-31, 11:42

@Montezuma írta:Szorul ki Washington a Közel-Keletről, Teherán és Moszkva komolyan leckézteti az amerikai diplomáciát. Egy teljesen eszement logikával ezért az amerikai neokonzervatívok azt követelik, hogy az amerikai hadsereg támadjon meg orosz hadihajókat és repülőgépeket, miközben tizedelje meg az iráni erőket is Szíriában.
http://privatbankar.hu/makro/orultseget-kovetelnek-amerikaban-hamarosan-lohetik-putyin-seregeit-313576
Ez a mai Amerika és a vezető elitje. Világháború kirobbantása a kapuban.
Ennek a Kagannak, meg a sogórnőjének Putyin doktor úr felirhatna már egy kis Po210-t fejfájásellen,hátha segítene neki.
Abban az esetben, ha megtámadják az oroszokat vagy iránt sziriában, akkor a Fekete tengeren és a Hormuzi szorosban sem lesz épp amerikai hajó.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-31, 11:45

Az amerikai hanyatlás már nem megállítható, ez a vergődés ennek szól. ha nekimennek az oroszoknak, akkor az USA-nak is reszeltek, csak sokkal gyorsabban. Az igazi veszélyt én abban látom, hogy Putyin és a vezérkara nem várja meg az amerikaiak kétségbeesett próbálkozását és egy megelőző csapással véget vetnek ennek a hattyúdalnak.

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-31, 13:20

@Montezuma írta:Az amerikai hanyatlás már nem megállítható, ez a vergődés ennek szól. ha nekimennek az oroszoknak, akkor az USA-nak is reszeltek, csak sokkal gyorsabban. Az igazi veszélyt én abban látom, hogy Putyin és a vezérkara nem várja meg az amerikaiak kétségbeesett próbálkozását és egy megelőző csapással véget vetnek ennek a hattyúdalnak.

Üdv Montezuma.

A problémát tetőzi, hogy az USA éppen megelőző csapásra (is ) készül a jelek szerint Oroszországgal szemben. Csakhogy Putyin olyan védelmi koncentrikus köröket épít ki Oroszország körül, amin áthatolni talán lehet hagyományos fegyverekkel, de visszatérni már nem igazán. Közben Szíriában eddig még nem csaptak vissza a szövetségeseiket ért USA (és csatolt részeik) támadására, de eddig még közvetlenül orosz egységeket sem igazán támadtak. Ha ez megváltozik, vagy akárcsak a Szírek előrevonulnak a tovább terjeszkedő USA bázisok ellen, akkor minimum az orosz légierő csapása nem kizárt. És igen valószínű, hogy az USA héják erre játszanak. Trump pedig már részben kiadta a kezéből a harctéri csapásmérés jogkörét. A helyzetet még bonyolítja hogy egyre több orosz hajó és tengeralattjáró van a tengereken- óceánokon, mégpedig az példátlan hogy egy alig korvettre is akkora rakéta tűzerőt tegyenek mint az oroszok.(Arra nem igazán tud felkészülni az USA, hogy egy alig korvett potenciális fenyegetést jelent egy hordozóra ) Eddig úgy próbálták meg az orosz flotta mozgásokat akadályozni, hogy megtiltották a szövetségeseiknek az orosz hajók feltöltését. Erre most orosz tankerhajó kísér a balti flottától korvetteket a Földközi tengerre... És Oroszország diplomáciája miatt vélhetően közel keleten is vannak már feltöltési lehetőségei, nem csak Afrikában, Dél Amerikában... (És amit pl a másik oldalon a Kurill szigeteknél tesz, azzal gyakorlatilag megakadályozza hogy Japánt kiindulási pontnak használják , de azt is hogy az orosz partokat ezer km-re bármivel megközelítsék. Itt nem csak a bázisok építését, hanem radar és tengerszint alatti szenzor hálózatokat... is kell érteni. De a Kurill szigeteki, Kelet Szibériai, Észak Szibériai most épülő/épült új bázisok, repülő terek nem csak védekezésre jók, hanem egyben alaposan kiterjesztik a flotta és a légierő hatótávját és még a normális járőröző képességét is is)
Ugyanakkor Kína egyre jobban terjeszkedik, alakulnak a külföldi bázisai, és még most is csodálattal tölt el, hogyan gondolják az USA héják, hogy hagyni fogja Kína azt, hogy ténylegesen meg próbálják elfoglalni Oroszországot.

Az USA fölött nem most kezdték átvenni a hatalmat a héják, de mostanra két dolog megváltozott.
1.) A republikánus és a demokrata héják száma akkora szintet ért el, hogy törekvéseik összehangolásával gyakorlatilag pártok feletti kormányzást tudnak bizonyos területeken végrehajtani.
2.)A Cheney McCain vonal nem csak hogy gyakorlatilag képes érdekérvényesítésre, de Cheney és McCain betegek, ha meghalnak könnyen lehet hogy a csoportjuk befolyását már meg tudná akár Trump is fékezni - tehát most éppen ezért a Cheney McCain vonal elszánhatja magát olyan lépésekre is, amit eddig még nem mertek meglépni.

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-31, 14:19

Üdv Krokomach!

Az Egyesült Államok kizárólag nukleáris fegyverekkel lenne képes hatékonyan megtámadni Oroszországot, hagyományos katonai erővel gyors pofára esés jönne. Az Európában lévő és az orosz határok közelébe telepített amerikai/brit haderő esélye a katonai sikerre Oroszország ellen zéró, mert ahhoz kevés és harmatgyenge a kitelepített ármádia. Az Európába telepített „titkos” amerikai fegyver lerakatok (pl. Norvégia) kapnák az első taktikai csapást a rakétavédelmi rendszerekkel egyetemben.

Stratégiai nukleáris fegyverzet terén pedig az orosz fegyverek évtizedekkel fiatalabbak, mint az amerikai eszközök és ezek sokkal alkalmasabbak egy megelőző első csapás indítására. Ha erre szánják el magukat az oroszok, akkor nagyon sok robbanófej az amerikai szárazföldi silók ellen indul, ami – ha működik az amerikai korai riasztás – nettó pazarlás, mert mire becsapódnak, csak üres lyukakat fognak lőni.

Gyanítom, ha mégis bekövetkezik egy orosz támadás, az nem olyan lesz, mint amiken mi most gondolkodunk, először nagy eséllyel az irányítási központokat és rendszereket fogják hazavágni, gondolok itt elsősorban a műholdas rendszerekre. Ha ez sikerül, akkor az amerikai haderő megvakítva és bénán állna, nem lehetne a 800 külföldi támaszpontot és a flottákat sem koordinálni. Ha az USA nyúl először a stratégiai arzenáljához, akkor az orosz ICBM/SLBM atomtöltetek már konkrét célokra mehetnek válaszként, nem üres lyukakra a földben.

Hatalmas tévképzet az is, hogy nem lehet a műholdakat kiiktatni, ahová műholdakat felküldtek, oda műholdrombolókat is fel lehet küldeni, tök mindegy, hogy milyen pályára van állítva a célpont.

Egyébként meg ki mondta, hogy nincsenek űrfegyverek telepítve?
Ja, hogy erről van nemzetközi egyezmény?
Hahaha!
Nemrégiben az oroszok egyetlen rakétával több, mint 70 műholdat dobtak fel, ezek egy jó része katonai eszköz volt.

Egyébként valahol úgy gondolom, hogy az USA nem fogja betámadni az oroszokat, Észak-Koreát és Iránt sem meri, csak a szája jár. Ha mégis nekimegy Moszkvának, akkor Kínával is meg kellene birkózniuk és biztos vagyok benne, hogy a kínai hadászati atomtöltetek száma sem 250 db.

Ha mégis támad, akkor valszeg ez lesz az utolsó amerikai akció a történelemben. Evil or Very Mad

Boldog Halloween-t!

Krokomach
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Krokomach on 2017-10-31, 14:39

@Montezuma írta:Üdv Krokomach!

Az Egyesült Államok kizárólag nukleáris fegyverekkel lenne képes hatékonyan megtámadni Oroszországot, hagyományos katonai erővel gyors pofára esés jönne. Az Európában lévő és az orosz határok közelébe telepített amerikai/brit haderő esélye a katonai sikerre Oroszország ellen zéró, mert ahhoz kevés és harmatgyenge a kitelepített ármádia. Az Európába telepített „titkos” amerikai fegyver lerakatok (pl. Norvégia) kapnák az első taktikai csapást a rakétavédelmi rendszerekkel egyetemben.

Stratégiai nukleáris fegyverzet terén pedig az orosz fegyverek évtizedekkel fiatalabbak, mint az amerikai eszközök és ezek sokkal alkalmasabbak egy megelőző első csapás indítására. Ha erre szánják el magukat az oroszok, akkor nagyon sok robbanófej az amerikai szárazföldi silók ellen indul, ami – ha működik az amerikai korai riasztás – nettó pazarlás, mert mire becsapódnak, csak üres lyukakat fognak lőni.

Gyanítom, ha mégis bekövetkezik egy orosz támadás, az nem olyan lesz, mint amiken mi most gondolkodunk, először nagy eséllyel az irányítási központokat és rendszereket fogják hazavágni, gondolok itt elsősorban a műholdas rendszerekre. Ha ez sikerül, akkor az amerikai haderő megvakítva és bénán állna, nem lehetne a 800 külföldi támaszpontot és a flottákat sem koordinálni. Ha az USA nyúl először a stratégiai arzenáljához, akkor az orosz ICBM/SLBM atomtöltetek már konkrét célokra mehetnek válaszként, nem üres lyukakra a földben.  

Hatalmas tévképzet az is, hogy nem lehet a műholdakat kiiktatni, ahová műholdakat felküldtek, oda műholdrombolókat is fel lehet küldeni, tök mindegy, hogy milyen pályára van állítva a célpont.

Egyébként meg ki mondta, hogy nincsenek űrfegyverek telepítve?
Ja, hogy erről van nemzetközi egyezmény?
Hahaha!
Nemrégiben az oroszok egyetlen rakétával több, mint 70 műholdat dobtak fel, ezek egy jó része katonai eszköz volt.

Egyébként valahol úgy gondolom, hogy az USA nem fogja betámadni az oroszokat, Észak-Koreát és Iránt sem meri, csak a szája jár. Ha mégis nekimegy Moszkvának, akkor Kínával is meg kellene birkózniuk és biztos vagyok benne, hogy a kínai hadászati atomtöltetek száma sem 250 db.

Ha mégis támad, akkor valszeg ez lesz az utolsó amerikai akció a történelemben.  Evil or Very Mad

Boldog Halloween-t!

Én mindig arra blazírorozok, hogy az USA eddig még MacArthur óta mindig megakadályozta hogy a héjái atomot dobáljanak.
Erre a szép elméletemre nem nagy segítség, hogy az USA befolyásos héjái szó szerint öreg beteg emberek, akik visszasírják a hidegháborút, és az a nagy bánatuk hogy akkor sem volt közvetlen háború az oroszokkal...

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-31, 14:49

Krokomach
Nézd, ha ezen sírnak, előbb-utóbb megkaphatják, ha annyira hiányzik nekik egy jó kis oda-vissza atomcsapás az oroszokkal. Sok sikert hozzá, biztosan élvezni fogják a bulit.

Más:

Na, közben látom a másik fórumon megjelent egy újabb magyar zászlót gyalázó avataros, aki még írni sem tud helyesen magyarul. A pofám leszakad, hogy nyíltan lehet egyes fórumokon a magyar zászlóval gúnyolódni és ez nem zavar senkit.
Gyerekek, ezeket tényleg küldik valahonnan, mert egyre feltűnőbb a dolog…? Cool
Biztosan a beígért nyugati digitális hadosztály egy oszlopos tagja ez is, aki az orosz propagandát próbálja ignorálni a fejekben. Virtuális átnevelőtábor virtuális mentorokkal.

Könyörgöm, legalább ne olyan balfaszt ültessenek már a gép elé, aki írásban is töri a magyart! Ezek alapján tényleg abszolúte hiteles egy ember lehet, aki aztán valóban nagyon aggódik Magyarországért és minden szava aranyat ér.
Vagy fontot.
Vagy eurót.
Vagy dollárt.
avatar
akagi

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by akagi on 2017-10-31, 15:08

@Montezuma írta:Krokomach
Nézd, ha ezen sírnak, előbb-utóbb megkaphatják, ha annyira hiányzik nekik egy jó kis oda-vissza atomcsapás az oroszokkal. Sok sikert hozzá, biztosan élvezni fogják a bulit.

Más:

Na, közben látom a másik fórumon megjelent egy újabb magyar zászlót gyalázó avataros, aki még írni sem tud helyesen magyarul. A pofám leszakad, hogy nyíltan lehet egyes fórumokon a magyar zászlóval gúnyolódni és ez nem zavar senkit.
Gyerekek, ezeket tényleg küldik valahonnan, mert egyre feltűnőbb a dolog…?  Cool
Biztosan a beígért nyugati digitális hadosztály egy oszlopos tagja ez is, aki az orosz propagandát próbálja ignorálni a fejekben. Virtuális átnevelőtábor virtuális mentorokkal.

Könyörgöm, legalább ne olyan balfaszt ültessenek már a gép elé, aki írásban is töri a magyart! Ezek alapján tényleg abszolúte hiteles egy ember lehet, aki aztán valóban nagyon aggódik Magyarországért és minden szava aranyat ér.
Vagy fontot.
Vagy eurót.
Vagy dollárt.
Mond! Melyik csapásirányba keressem ezt a f... (arkas) embert? Wink

Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-31, 15:13

Az új delikvens dinamo néven fut.
avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. on 2017-10-31, 21:58


Montezuma
Tiszthelyettes
Tiszthelyettes

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Montezuma on 2017-10-31, 22:10

Boki
1. Az USA egyébként hogyan akarja ezt a briliáns tervét véghezvinni, hogy Moszkvától ne vegyen senki se kőolajat, se földgázt se fegyvert az egész világon? Az oké, hogy tele a bolygó hülyékkel, de ehhez még ők is kevesen vannak.
2. Az USA próbálkozik és trükközik, de nagyon nem akar összejönni a dolog, pláne nem az ENSZ égisze alatt Moszkva kapujában.
Félelmetesen ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki(k) az egész világot komplett idiótának nézzék.
avatar
akagi

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by akagi on 2017-10-31, 23:05

@Montezuma írta:Boki
1. Az USA egyébként hogyan akarja ezt a briliáns tervét véghezvinni, hogy Moszkvától ne vegyen senki se kőolajat, se földgázt se fegyvert az egész világon? Az oké, hogy tele a bolygó hülyékkel, de ehhez még ők is kevesen vannak.
2. Az USA próbálkozik és trükközik, de nagyon nem akar összejönni a dolog, pláne nem az ENSZ égisze alatt Moszkva kapujában.
Félelmetesen ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki(k) az egész világot komplett idiótának nézzék.
Előbb tartanának népszavazást Alaszkában az orosz konföderációhoz való csatlakozáshoz! Hi,hi hi..
Látom, nem nézitek a "Mása és a medve"című gyerek mesét! Mert az első epizódban a kupén Moszkva-Alaszka járatjelölés látható.
avatar
HTKAzsolti

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti on 2017-11-01, 10:16

@Montezuma írta:Szorul ki Washington a Közel-Keletről, Teherán és Moszkva komolyan leckézteti az amerikai diplomáciát. Egy teljesen eszement logikával ezért az amerikai neokonzervatívok azt követelik, hogy az amerikai hadsereg támadjon meg orosz hadihajókat és repülőgépeket, miközben tizedelje meg az iráni erőket is Szíriában.
http://privatbankar.hu/makro/orultseget-kovetelnek-amerikaban-hamarosan-lohetik-putyin-seregeit-313576
Ez a mai Amerika és a vezető elitje. Világháború kirobbantása a kapuban.

Nagyon jó cikk, egyben hátborzongató hogy ilyen embereket hagynak tevékenykedni az USA-ban büntetlenül. Rossz abba is belegondolni, hogy gyakorlatilag vaskalapos ex katonai felsővezetők irányítják mostanra valójában Washingtont.
avatar
nickvagyok

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by nickvagyok on 2017-11-01, 11:00

Monte (Post n°689), megelőzőcsapást negatív megítélés nélkül csak akkor fog tudni indítani Oroszország, ha jóval nagyobb tömegeket képes volt már elérni úgy, hogy azok az emberek belássák, hogy az USA Migrans Co. a Föld legkártékonyabb földrésze a többiek számára, és képesek értelmezni a megelőző szó jelentését. Mára oda jutottunk értelmi szinten, hogy egy olyan támadást, amit ugyan olyan vagy mértékében hasonló nem előz meg, az konkrét támadásnak, megtámadásnak van értelmezve. A jogalkotók is erre felé tolták az ítélkezéseket, mivel a legtöbb esetben az a magyarázat egy valamit megelőző cselekedetre, hogy az addig jogtalan támadásnak minősül, míg a megtámadott fél a rátámadóval szemben, nem követett el előtte ilyen magatartást. Vagyis, a ma trendi értelmezése az előzmény nélküli jeleneseti értékelés. a mostból indított és ott is végződött konzekvencia levonása, így egy ilyen esetben is a konkrét megtámadás lenne értelmezve a sokaság által, nem az előre látható eset elkerülésének érdekében történt a támadás. Erre világosan rávilágít sok olyan megjegyzés, hogy: - Nem érdekel miből, honnan fakadt, milyen előzménye volt annak, amire a másik így reagált! Az nem ütötte meg, így nem volt joga kiabálni vele/megöklöznie/...stb! Megtámadta szegényt/Rátámadt egy ártatlanra, és kész! Ő a bűnös! Gondolom, már többünk megélte, hogy egy frissen érkezett 3. fél kezd ugatásba azzal szemben, aki épp akkor hallatta hangját, veszekedett valakivel, így a másik védelmében vállalt fel kéretlen szerepet az a frissenjött. Sajna, tipikus eset, és arra világít rá, hogy az előzmények ismerete nélküli ítélkezés történik meg ilyenkor, és a leugatott, hiába próbálja a maga igazát elmondani, az nem érdekli a ráugatóját. Vagyis, a gyerek a hibás a megszületéséért, és még véletlenül sem azok, akik közreműködtek abban, hogy világra jöjjön.

Meddig adósodhat el egy ország úgy, hogy e miatt, lehúzhatja a redőnyt? Egyáltalán, megvalósulhatna ma egy ilyen jelenség? Vagy a Megszűnt! tábla kikerülésének elkerülése érdekében, valakik megvásárolják e földrészt a használóival együtt maguknak, így már az, azok tulajdonát képezve működik majd tovább? Ráadásul, a dollár egy magánkézben levő, olyan fedezet nélküli csereeszköz, amire épül a világgazdaság működése! Kezdettől fogva, az eurót a dollár menekülési útjának véltem, hiszen a Nyugat-Német márkát váltotta le, így e birodalmi pénzzé avanzsálhatta át magát az EU tagsági létszámának növekedése végett, a birodalmi területen megtörtént erőszakos használati kiterjeszkedése miatt. Vagyis, olyan a helyzet, mintha az euró ugyan azon csoport tulajdonában lenne, mint a dollár, csak épp a fő csereeszköz jólétnek látszódó életben tartása érdekében találták ki. Csakhogy, Európa ezen területét nem sikeredik, szerintem, olyan életű területté tenni, mint az összejött az indiánok kiirtásával odaát, ami hatására megalapíthatóvá vált egy nemzetközi összetételű földterület, egy mára magánkezekbe került ország, azaz, a FED megalapítása óta:

Ráadásul, egyes földterületeket kiszültek mára maguk alól egyes népek annak hatására, hogy szolidáris hozzáállásunk van irányukba, hiszen ennek hatása az, hogy életben maradnak. Konkrétan, az elmaradott afrikai térségeket értem ez alatt. Ázsia egyes országai is bődületes népességnövekedést tett meg az elmúlt 50 év alatt, és a fejlődés hatására, új területekre van és lesz szüksége az ott élő embereknek, amit azoktól kéne elbirtokolniuk, akik kevesebben vannak, így elfoglalhatóvá válik számukra. Épp ezt éljük már mára a tudatosan megteremtett invázióval, ami ellen a védekezési lehetőségeket már jó előre megszüntették ideológiai úton, hiszen leépíttették a saját védelmi rendszerit az adott országoknak, és így terelhették be egy idegenek általi hadsereg, a FED "védőszárnyai" alá. A könnyed területfoglalást meg az EU megteremtésével, és erőszakos terjeszkedésével érték el. Ha ténylegesen sikerülne e pénzelitnek a tulajdonába kerülnie Európa ezen részének, akkor képes lenne megteremtődni az EEÁ, ami a ma még létező népek kisebbségbe kerülését jelentené, hiszen országvesztést élnének meg, és egy akkora népességű földterület birtokába jutnának, hogy egy innen elindított támadást a keletre levő országok képtelenek lennének meggátolni, így a pusztulásuk történne meg. Hogy ez ne következhessen be, újra az uralmuk, az irányításuk alá kell vonjanak, majdnem bármi áron azon országokat, amik a 2.Vh után került a kezelésük alá, így biztosítva számukra a pufferzónát, vagyis, az ellenség minél messzebb-tartását a saját országuk határától. Mi is lenne megint e földterület? A két, egy idő óta, folyamatosan egymás ellen harcoló felek csatatere. Megelőzhető lehet? Szerintem, nem. És e folyamatot bonyolítja mára az invázió léte, hiszen így, egy olyan népesség is szerepet kapott, akik a múltban szóba sem jöhettek. Azaz, egy olyan időszak lett mára, amit az én történelemismeretem nem tartalmaz, mert a múlt történései teljesen mások által irányított célok alkottak meg, mert a Világ működése nem ilyen hatalmi ágakat birtoklók összetétele által volt működtetett. Csak találgatni lehet, hogy hatalmas emberveszteségek nélkül, miként élhető tovább itt is az élet, és azt, valójában, milyen összetételű emberek alkotják majd meg, és kik irányítása alatt.
avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by Boki. on 2017-11-01, 12:17

avatar
HTKAzsolti

Re: [BIZTPOL] A nagy sakktábla

Témanyitás by HTKAzsolti on 2017-11-01, 14:15

Na ebből is csak annyit látok, hogy ott egy ukrán harckocsi. Van benne valami fontos? Dióhéjban mi a lényeg?

    Pontos idő: 2018-12-12, 05:01