[BIZTPOL] Közép és Dél-Amerika

Biztonság politikai fórum

[BIZTPOL] Közép és Dél-Amerika

Share
avatar
Boki.
-
-

[BIZTPOL] Közép és Dél-Amerika

Témanyitás by Boki. on 2016-11-26, 08:05

avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Közép és Dél-Amerika

Témanyitás by Boki. on 2016-11-26, 08:45

avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Közép és Dél-Amerika

Témanyitás by Boki. on 2016-11-29, 11:58

Búcsúznak a kubaiak Fidel Castrótól

avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Közép és Dél-Amerika

Témanyitás by Boki. on 2016-12-27, 10:26

Az uruguaji belügyminisztérium decemberben 3 új SzBM VPK-233136 "Tigr" páncélozott autót vehetett át. Ezzel összesen 6 darab Tigr páncélozott gépkocsival rendelkezik az uruguajirendőrség.avatar
Boki.
-
-

Re: [BIZTPOL] Közép és Dél-Amerika

Témanyitás by Boki. on 2017-03-11, 18:20

avatar
Boki.
-
-

Tömegek menekülnek Venezuelából

Témanyitás by Boki. on 2017-07-29, 10:05

Venezuelában fokozódik a káosz, az országban vasárnapra hívták össze az alkotmányozó nemzetgyűlést, az erőszak erősödésétől tartanak.

El kell hagyniuk hétvégére Caracast a venezuelai fővárosba rendelt amerikai diplomaták családtagjainak, a washingtoni intézkedést azzal indokolta a külügyminisztérium, hogy a vasárnapi választás miatt nincsenek biztonságban. A nagykövetségen dolgozó nem diplomatáknak engedélyezték, hogy elhagyják az országot, azok pedig akik a képviseleten maradnak, korlátozottan hagyhatják el az épületet.Washington már korábban eltanácsolta az Egyesült Államok polgárait attól, hogy Venezuelába utazzanak.

Az olajban gazdag, ennek ellenére az államcsőd szélére került országban vasárnap rendeznek választásokat, az új alkotmányozó nemzetgyűlés tagjainak kiválasztása azonban nem nyílt voksolással történik, hanem az államfő, Nicolas Maduro híveit nevezi ki. A cél az 1999-es alkotmány átírása, és azzal a kormányzó szocialista párt hatalmának bebetonozása.
A törvényhozásban az ellenzék van többségben, ám Maduro minden eszközzel korlátozza a parlament hatáskörét, és ebben segíti a saját embereivel feltöltött legfelső bíróság is. Az olajkincse miatt nemrég még az egyik leggazdagabb latin-amerikai országnak számító Venezuela a bolívari szocializmus pazarlása és az olajárak összeomlása miatt a csőd szélére jutott. Az infláció három számjegyű, általános az áruhiány, a valuta elértéktelenedett. A több mint három hónapja tartó ellenzéki tiltakozásokban már csaknem százan vesztették életüket, és 1500-an sebesültek meg. Az emberek tömegesen menekülnek a szomszédos Kolumbiába.

KH

    Pontos idő: 2018-12-14, 21:34